Hızlı Soru - Cevap

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #6,981
Merhaba
Colourlock yeni 50 ml ürünler çıkardı, 20 tl civarında fiyatları. Sadece direksiyon ise 2 kullanım rahat çıkarır. Aynı konuyu çok araştırdığım için bence bi temizleyici bir kalkan alabilirsiniz. Tabi üstadlar daha iyi bilir.
Teşekkürler hocam bunu bilmiyordum iyi oldu.

Genel olarak tavsiye edilmese de, tek seferlik kullanacaksanız büyük bir hasar vermez.
Velhasıl rutin temizlik için kullanacaksanız, zarar vermeye başlayacaktır.

Elinizde hangi ürünler var? Bir de kir seviyesi nedir?
Örneğin Koch Chemie Pol Star ile de temizleyebilirsiniz.
Ya da Colourlock'un güçlü ya da hafif deri temizleyicisi de olabilir.
Aslında çok kirli ve yağlı değil, ama gözle görülmeyen kirleri temizlemek için kullanmayı düşündüm. Temizlik maddesi olarak apc ve carpet mevcut elimde. Riske atmıyım o halde :)

Colourlock'un 50 ml olan ürünleri varmış, onlardan alabilirim.

Teşekkürler cevaplar için

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Merhabalar. Yamaçlardaki fussoların eski versiyon olduğu yazılmıştı. Kiwami lerde de eski ve yeni versiyon durumu var mı?
Diger sorum ise valet pro mavi kil i 4 te 1 bölüp kullandım aracın bir kısmında. Bu kullanılan kil tekrar kullanılana kadar nasıl saklanmalı?

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Merhabalar. Yamaçlardaki fussoların eski versiyon olduğu yazılmıştı. Kiwami lerde de eski ve yeni versiyon durumu var mı?
Diger sorum ise valet pro mavi kil i 4 te 1 bölüp kullandım aracın bir kısmında. Bu kullanılan kil tekrar kullanılana kadar nasıl saklanmalı?

Kapalı kapta su içinde saklayın hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Kullanılmamış killeri ben yağlı kağıda sarıp (pişirme kağıdı) kapalı bir kapta saklıyorum. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Bildigim kadariyla kiwamide tek cesit var. Yani yeni versiyonu cikti mi bilemiyorum.

Kiwami almanin tam sirasi bence.

Kil icin ben de arkadaslara katiliyorum yagli firin pisirme kagidina sarip saklayabilirsiniz. Islak olmasina gerek yok en azindan ben islakta saklamadim ve bir sorun gormedim.

Kagida sarin kapali bir kapta tutun.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Şarjlı matkap-vidalama alırken hangi kriterlere dikkat etmek lazım arkadaşlar? F/p ürünü diyebileceğiniz bir makine var mı?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şarjlı matkap-vidalama alırken hangi kriterlere dikkat etmek lazım arkadaşlar? F/p ürünü diyebileceğiniz bir makine var mı?

İş yerinde sürekli olarak bosch kullanıyorum. 14.4 v olan ve lityum bataryalı olan tam modelini hatırlamıyorum ama çok memnunuz. Şarjı çok uzun gidiyor ve başına gelmeyen kalmadı, kaç kere bor yağ tankına düşmüştür bilmiyorum ama halâ taş gibi

fletner

Amatör Detaycı
Üye

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
@Atocan @Fatihkandemir aslında en çok kullanacağım alan koltuk temizliği . Ucu için aparat ve fırçaları almıştım dediğiniz cihazlar işimi rahatlıkla görür değil mi?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Atocan @Fatihkandemir aslında en çok kullanacağım alan koltuk temizliği . Ucu için aparat ve fırçaları almıştım dediğiniz cihazlar işimi rahatlıkla görür değil mi?

Valla benim etmediğim eziyet kalmıyor daha hiç bozamadım bosch 14.4 ve 18 v olan model hatırlamıyorum delik deliyorum vida atıyorum çok zorladığım zamanlar oluyor taş gibi devam ediyor koltuk temizliği ve evde amatör kullanım için çok çok uygun ürünler ama biraz pahalı kaçabilir isterseniz daha uygun markalarada bakabilirsiniz

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Valla benim etmediğim eziyet kalmıyor daha hiç bozamadım bosch 14.4 ve 18 v olan model hatırlamıyorum delik deliyorum vida atıyorum çok zorladığım zamanlar oluyor taş gibi devam ediyor koltuk temizliği ve evde amatör kullanım için çok çok uygun ürünler ama biraz pahalı kaçabilir isterseniz daha uygun markalarada bakabilirsiniz
Hocam ınanın bu konu cok iyi oldu bende babama almayı düşünüyordum bu tarz şeyde en cok sıkıntı şarjı diye biliyorum eğer memnunsanız bende boshdsn yana kullanayım şeçimimi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ınanın bu konu cok iyi oldu bende babama almayı düşünüyordum bu tarz şeyde en cok sıkıntı şarjı diye biliyorum eğer memnunsanız bende boshdsn yana kullanayım şeçimimi
Püf nokta şu aslında bosch dewalt makita metabo vs vs hepsinde güzel ürünler var bu işin ince noktası eve atıp senede bir kullanırsanız pil kısa vade de ölüyor ama siz haftada bir çıkartıp azda olsa kullanırsanız çok uzun süreler kullanılıyor hele günlük kullanılan ürün daha güzel performans sergiliyor aklınızda olsun amatör ürün almayın kesinlikle ve kesinlikle prof olsun çift batarya olsun

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Tarık hocam bu konuda bende uzun zamandır bir arayış içindeyim, elimde dandikte olda bir makine olduğu için çok acele etmiyorum.

Çok yer gezdim, araştırdım elde ettiğim veriler şu şekilde.

1 - Koltukta kullanacağımız için darbeli olmasına gerek yok.

2- 2 vites olması önemli (bu dönen şey mebran mı ne onda ki 8 tane olan değil) o zorlukla karşılaşınca dönüp dönmemek ile alalalı.

3- Tetiği bırakınca durması.

4- Volt ne kadar güçlü olduğunu simgeler, senin benim için işimizi görecek bir makine en az 12-18 volt aralığında olmalı. Fazlası gereksiz. Azı da üstüne yüklenince dönmeyebilir.

5- Amper batarya ömrünü simgeler. Ne kadar çok o kadar iyi.

6- Mümkünse internetten alıp çift bataryalı olarak almak lazım.

7- @Atocan hocamın dediği pil konusu çok önemli. Lion piller o şekilde. Ancak lithium pilli olanlar bu durumun önüne geçmek için geliştirilmiş. Yani lithium pil olmazsa olmaz.

8- Marka olarak Dewalt tabi ki. Ama dewalt alacak param yok ona yakında performans istiyorum dersek stanley dewaltın yan ürünüymüş. Bunu bana bauhausta hırdavat kısmında çalışan 50li yaşlarda bir abi anlatmıştı. Baya tecrübeli ve bilgili olduğu konuşmasından belliydi. Daha az para ödemek isterim dersen Black & Decker da üzmezmiş.

Özetle Dewalt >> Stanley >> B&D ve diğer markalar.

Marka seçiminde kilit nokta yaşadığımız yerde servisinin olması.

Makita diyenler çıkabilir evet haklılarda yalnız makitanın piyasa da çakması çok ve ayırt etmesi zor ve yerli üretim olanları da var eski kalitesi yok.

Orijinal almanya menşeile makita ve bosch bulunursa tercih edilebilir ama yine bunun önceliği yaşadığımız yerse servis var mı ? Garantisi var mı ? şeklinde olmalı.

Yarın ajandamda notlarıma tekrar bakıp eksik yazdığım şeyler olursa eklerim.

Şunu eklemeyi unutmuşum, mümkünse Brushless - Kömürsüz olması da önemli ! Böylelikle gücünü daha iyi aktarıyor ve daha uzun ömürlü oluyor

Son düzenleme:

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Tarık hocam bu konuda bende uzun zamandır bir arayış içindeyim, elimde dandikte olda bir makine olduğu için çok acele etmiyorum.

2- 2 vites olması önemli (bu dönen şey mebran mı ne onda ki 8 tane olan değil) o zorlukla karşılaşınca dönüp dönmemek ile alalalı.

4- Volt ne kadar güçlü olduğunu simgeler, senin benim için işimizi görecek bir makine en az 12-18 volt aralığında olmalı. Fazlası gereksiz. Azı da üstüne yüklenince dönmeyebilir.

7- @Atocan hocamın dediği pil konusu çok önemli. Lion piller o şekilde. Ancak lithium pilli olanlar bu durumun önüne geçmek için geliştirilmiş. Yani lithium pil olmazsa olmaz.

8- Marka olarak Dewalt tabi ki. Ama dewalt alacak param yok ona yakında performans istiyorum dersek stanley dewaltın yan ürünüymüş. Bunu bana bauhausta hırdavat kısmında çalışan 50li yaşlarda bir abi anlatmıştı. Baya tecrübeli ve bilgili olduğu konuşmasından belliydi. Daha az para ödemek isterim dersen Black & Decker da üzmezmiş.

İbrahim hocam mükemmel bilgiler bunlar harikasın dostum aydınlandım şu an

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara

Makita diyenler çıkabilir evet haklılarda yalnız makitanın piyasa da çakması çok ve ayırt etmesi zor ve yerli üretim olanları da var eski kalitesi yok.

Orijinal almanya menşeile makita ve bosch bulunursa tercih edilebilir ama yine bunun önceliği yaşadığımız yerse servis var mı ? Garantisi var mı ? şeklinde olmalı.

Babam bobinajcı ben çocukluğumdan beri yanındaydım içini dışını pilini dişlisini tamirini tüm teferruatını bilirim daha önce satışta yaptık bu yüzden sadece kullanıcı da değilim yani :)
Dış kap ve motor tamamı aynı değişen bir nokta yok burada önem arz eden nokta pil kalitesi ve aktarma yani şanzıman dişli kısmı orada da işin içine bosch metabo dewalt gibi büyük firmalar girer dewalt parça ve servis yönünden yüksek maliyetlidir ama bosch parça konusunda yan sanayisi olsun servisi olsun hem ucuz hem yaygındır gözü kapalı alabilirsin bunların harici stanley olsun b&d olsun tamamı çin dir bi işe yaramaz imkan varsa ve devamlı kullanılacaksa bosch prof ürünlerden şaşmayın :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Babam bobinajcı ben çocukluğumdan beri yanındaydım içini dışını pilini dişlisini tamirini tüm teferruatını bilirim daha önce satışta yaptık bu yüzden sadece kullanıcı da değilim yani :)
Dış kap ve motor tamamı aynı değişen bir nokta yok burada önem arz eden nokta pil kalitesi ve aktarma yani şanzıman dişli kısmı orada da işin içine bosch metabo dewalt gibi büyük firmalar girer dewalt parça ve servis yönünden yüksek maliyetlidir ama bosch parça konusunda yan sanayisi olsun servisi olsun hem ucuz hem yaygındır gözü kapalı alabilirsin bunların harici stanley olsun b&d olsun tamamı çin dir bi işe yaramaz imkan varsa ve devamlı kullanılacaksa bosch prof ürünlerden şaşmayın :)
Abi bende sizin dediklerinize katılıyorum. Yaklaşık 5 6 senedir gerek inşaatlarda .gerek oto sanayisinde makineler kullandım. Belki kaliteleri aynıdır ama bosch her zaman tamir ve yedek parça olarak önde geliyor. 2 sene önce de 3 aylık bobinaj geçmişim var , ne kadar zor bir meslek olduğunu biliyorum. :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi bende sizin dediklerinize katılıyorum. Yaklaşık 5 6 senedir gerek inşaatlarda .gerek oto sanayisinde makineler kullandım. Belki kaliteleri aynıdır ama bosch her zaman tamir ve yedek parça olarak önde geliyor. 2 sene önce de 3 aylık bobinaj geçmişim var , ne kadar zor bir meslek olduğunu biliyorum. :)
Aman aman sercan düşman başına bobinaj işi iş değil gerçekten hem yorucu hem pis gelen insan bi ayrı gayrı zaten bıkmıştım iyice bıraktım kurtuldum :)
Bosch tam bir wag grubu araç gibi denilebilir bozuldumu al yan sanayi tak kullan ucuz maliyet yap ikinci el sat her yola gelir o yüzden bosch prof mavi seriler güzel iş yapar ama yeşil olan amatör seriler tamamen çöp ürünler

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aman aman sercan düşman başına bobinaj işi iş değil gerçekten hem yorucu hem pis gelen insan bi ayrı gayrı zaten bıkmıştım iyice bıraktım kurtuldum :)
Bosch tam bir wag grubu araç gibi denilebilir bozuldumu al yan sanayi tak kullan ucuz maliyet yap ikinci el sat her yola gelir o yüzden bosch prof mavi seriler güzel iş yapar ama yeşil olan amatör seriler tamamen çöp ürünler
Evet dediğiniz gibi yeşil renkde olanlar bir nevi etiket satmak gibi birşey oluyor.