Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #7,141
@Emre Mert katılıyorum bende, babamın işde kullandığı araba L300 ne varsa giriş göğüslüye, en sert APC ile temizle birşey olmuyor.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Tamamen basınçdan değil hocam würth sert gelmiş o yüzeye. Po ve nanolex daha uygun o tavana. Carpet kullanılacaksa en sert 1:20 olmalı ve köpük olmalı. Fırça falan aman diyim, bez yeterli. Bazı arabaların tavanı böyle hassas oluyor.
polstarı ne amaçla koydunuz ? yüzey deri olmasa bile etki eder mi temizlikte ?

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Wax uygulamadan önce daha çok nanolex pure gibi herhangi bir yağ veya parlaklık içeriğinde olmayan sadece temizlik unsurları olan şampuan kullanıyorum. Uygulama öncesi kaportanın üzerinde hiçbir şeyin olmaması tutunum açısından önemlidir.

Mesela zymöl ün içeriğindeki yağlar nedeniyle Wax uygulayacağım zaman kullanmamaya dikkat ediyorum..

Arkadaşlar saolsun cilalı şampuan kullanıyorlarmış :alkis:
Ben bunu görüp bişey sormak istiyorum :) Elimde zymöl autowash ve Flowey Ev12 var. Wax öncesi 2 kere b33 ile ön yıkama yapıp autowash ile de kova yapayım diyordum . Autowash yerine ev12 kullansak sence nasıl olur elimde pure shampoo malesef yok :(

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Benim artık bırak çitilemeyi üzerinden geçmeye bile cesaretim kalmadı. Japon araçlarının boyasıda döşmeside hassasmış öğrenmiş olduk
O bölge deforme olmuş gibi görünüyor. Silmeden kaynaklı yüksek ihtimal Yani hangi kimyasal ile yaparsanız yapın aynı görüntü oluşacaktır diye düşünüyorum.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Araç cam tavan ve açılır perdesi var
Perde hem alttan hem yukarıdan temizlemeyi düşünüyorum.

**Cam tavanında bakımını yapacam?
1-würth aktiv clean mı?
2-würth araç temizleme köpüğü mü?

**Cam tavan için gresslemeden önce pisliği ne ile temizlemeliyim herhangi bir temizleyici öneriyor musunuz rayların içi için?

**Temizledikten sonra yağlamak için;
1-würth hhs gress mi?
2- würth hhs 2000 mi?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben bunu görüp bişey sormak istiyorum :) Elimde zymöl autowash ve Flowey Ev12 var. Wax öncesi 2 kere b33 ile ön yıkama yapıp autowash ile de kova yapayım diyordum . Autowash yerine ev12 kullansak sence nasıl olur elimde pure shampoo malesef yok :(
Hocam merhaba,

Ev12 de bildiğim ve sen sorunca ufaktan da bir göz attığım kadarıyla cila veya başka aktif bir yağ yok. Kullanabilirsin. Bu arada wax uygulamadan önce yüzeye IPA mı uygulayacaksın bilmiyorum ama m700 uygularsan yüzey daha iyi temizlenir.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Araç cam tavan ve açılır perdesi var
Perde hem alttan hem yukarıdan temizlemeyi düşünüyorum.

**Cam tavanında bakımını yapacam?
1-würth aktiv clean mı?
2-würth araç temizleme köpüğü mü?

**Cam tavan için gresslemeden önce pisliği ne ile temizlemeliyim herhangi bir temizleyici öneriyor musunuz rayların içi için?

**Temizledikten sonra yağlamak için;
1-würth hhs gress mi?
2- würth hhs 2000 mi?

Würth ün bahsettiğiniz ürünlerini kullanmadım ama vp apc veya carpet cleaner köpük şişeyle birlikte perdede kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde kır durumuna göre bir apc ile çerçeveyi ve kızakları güzelce temizledikten sonra kızakların üzerine çok sıkmadan würth hhs grease uygulayıp birkaç kez de sunroof u açıp kapatarak homojen olarak dağılmasını sağlayabilirsiniz. Unutmadan sunroof un çevresindeki plastik bölümler için de sonax gummi pfleger veya würth ün fitil bakım spreyini uygularsanız fabrika ayarlarına geri dönecektir.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Würth ün bahsettiğiniz ürünlerini kullanmadım ama vp apc veya carpet cleaner köpük şişeyle birlikte perdede kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde kır durumuna göre bir apc ile çerçeveyi ve kızakları güzelce temizledikten sonra kızakların üzerine çok sıkmadan würth hhs grease uygulayıp birkaç kez de sunroof u açıp kapatarak homojen olarak dağılmasını sağlayabilirsiniz. Unutmadan sunroof un çevresindeki plastik bölümler için de sonax gummi pfleger veya würth ün fitil bakım spreyini uygularsanız fabrika ayarlarına geri dönecektir.
Aynen o ürünü biliyorum Üstad sonax’ın gayet başarılı bir ürün.
Apc gayet mantıklı Kozan içleri temizlik içine koch chemie gs ‘da olur mu peki?
Carpet cleaner leke bırakabilir mi acaba çok fazla bastırma imkanımız olmadığı için daha çok köpük ürün kullanmak hem fazla su tutmaz birazda etkili okur mu diye düşündüm.
Biraz araştırdım bence en uygun hhs gress mantıklı

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tapatalk android uygulamasında benim gibi bildirim sorunu yaşan var mı acaba. Hiç bir şekilde bildirim gelmiyor. Uygulamayı 2 sefer sildim yükledim. Bildirim ayarlarını hem telefon ayarlarından hemde tapatalkın kendi ayarlarından açtım. Telefonda ki önbelleği ve gereksiz dosyaları temizledim. Hİç biri fayda etmedi. Sinirden şimdi telefonu yedekleyip formatlayacağım.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Tapatalk android uygulamasında benim gibi bildirim sorunu yaşan var mı acaba. Hiç bir şekilde bildirim gelmiyor. Uygulamayı 2 sefer sildim yükledim. Bildirim ayarlarını hem telefon ayarlarından hemde tapatalkın kendi ayarlarından açtım. Telefonda ki önbelleği ve gereksiz dosyaları temizledim. Hİç biri fayda etmedi. Sinirden şimdi telefonu yedekleyip formatlayacağım.
Son günlerde bana da bildirim gelmiyor TapaTalk'dan. Ancak uygulamaya girip, çan işaretine benzer bildirimler sekmesine girince görebiliyorum hareketleri.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bende de oraya girince gözüküyor evet. Size de bildirim gelmiyorsa tapatalk da bir sıkıntı olabilir o halde, teşekkürler.
Boyle daha iyi bosver :)

Zaten bosken sikliklar girip tum yeni konulara baktigim icin bir sey kacirmam olanak dışı :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Boyle daha iyi bosver :)

Zaten bosken sikliklar girip tum yeni konulara baktigim icin bir sey kacirmam olanak dışı :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok abi, beni sinir ediyor bu şekilde. o bildirim gelecek yani :mad::D
Dizi vs. izlerken telefon ekranına bakıyordum bildirim var mı diye, iyi oluyordu. :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Aynen o ürünü biliyorum Üstad sonax’ın gayet başarılı bir ürün.
Apc gayet mantıklı Kozan içleri temizlik içine koch chemie gs ‘da olur mu peki?
Carpet cleaner leke bırakabilir mi acaba çok fazla bastırma imkanımız olmadığı için daha çok köpük ürün kullanmak hem fazla su tutmaz birazda etkili okur mu diye düşündüm.
Biraz araştırdım bence en uygun hhs gress mantıklı
GS biraz sert gelebilir perdeye ya seyreltme oranını 1-20/30 gibi yapabilirsiniz yada vp apc 1:10 gibi işinizi görecektir diye düşünüyorum tabi kirlilik durumuna göre değişebilir bu oran. Apc yi de köpük yapan bir şişeye koyup, köpük formunda uygulayabilirsiniz.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar vp bölünmüş carpet cleaner kullanacağım koltuklarda hangi oranda sulandırmalıyım?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
GS biraz sert gelebilir perdeye ya seyreltme oranını 1-20/30 gibi yapabilirsiniz yada vp apc 1:10 gibi işinizi görecektir diye düşünüyorum tabi kirlilik durumuna göre değişebilir bu oran. Apc yi de köpük yapan bir şişeye koyup, köpük formunda uygulayabilirsiniz.
Teşekkür ederim

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar vp bölünmüş carpet cleaner kullanacağım koltuklarda hangi oranda sulandırmalıyım?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tarık hocam 1:10, kirler hafifse 1:15. CC güçlüdür. Küçük ama etkili :p varsa bir kapakçık gs de ekle. ikisi çok iyi iş çıkarıyorlar :)