Hızlı Soru - Cevap

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,301
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda hanımı ikna ederek Halı koltuk yıkama makinesi almaya karar verdim ilk etapta uygun fiyatlı birşey alabileceğim gönül isterdi ki Karcher alalım ama şimdilik değil. Hangi makineleri önerirsiniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emre hocam ben onu tamamen ruh halime ve arabaya göre sulandırıyorum :) 1:15 diyebilirim.

VP Apc 1:1 ağır olmasın ? hiç kullanmadım bilmiyorum gerçi.
1:10 kullandık 2 kere fırçayla geçtik böyle oldu. O yüzdrn daha yoğun bi kıvam deneyim dedim 1:3 deneyim bakalım önce geçmezse 1:1 denerim artık :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Yarın uzun bir süreden sonra araçlarımı temizleyeceğim. Yeni malzemeler aldım.

Valet Pro Apc
Valet Pro Carpet Cleaner
Würth Araç İçi temizleyici
3D Magic Dressing
Auto Finesse Spritz
Sır Asprin (Neden aldıysam:))

Uzun süredir araçlar temizlenmediği için Vp apc ile 1:10 mu 1:20 mi yapmak lazım ?

Jant için bu malzemelerden nasıl kullanım yapabilirim?

Vp apc yi 1:3 oranında karıştırsam hem motor hem jant için kullanabilir miyim ki? :)
Yardım :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yarın uzun bir süreden sonra araçlarımı temizleyeceğim. Yeni malzemeler aldım.

Valet Pro Apc
Valet Pro Carpet Cleaner
Würth Araç İçi temizleyici
3D Magic Dressing
Auto Finesse Spritz
Sır Asprin (Neden aldıysam:))

Uzun süredir araçlar temizlenmediği için Vp apc ile 1:10 mu 1:20 mi yapmak lazım ?

Jant için bu malzemelerden nasıl kullanım yapabilirim?

Vp apc yi 1:3 oranında karıştırsam hem motor hem jant için kullanabilir miyim ki? :)
Uzun süre temizlenmediyse 1:3 deneyin bence yetersiz kalırsa 1:1 veya saf kullanın vp apc benim bildiğim çok güçlü bir apc değil ama periyodik temizlemelerde daha seyrek kullanın plastik aksamı her hafta apc lemek bence doğru değil zaten
Jantlar için apc tavsiye etmem uzun vadede zarar verebilir sır aspirin falan asla ve kata:)
Motorun da durumuna bağlı ama bence motora 1:1 başlayın:tesellii:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Uzun süre temizlenmediyse 1:3 deneyin bence yetersiz kalırsa 1:1 veya saf kullanın vp apc benim bildiğim çok güçlü bir apc değil ama periyodik temizlemelerde daha seyrek kullanın plastik aksamı her hafta apc lemek bence doğru değil zaten
Jantlar için apc tavsiye etmem uzun vadede zarar verebilir sır aspirin falan asla ve kata:)
Motorun da durumuna bağlı ama bence motora 1:1 başlayın:tesellii:
Çok teşekkürler hocam. Bi kere valet pro yapıp ardından auto finesse.

İç temizlikte hem temizlik hem matlık için tek bir ürün var mıdır. @Dragstar hocam zamanında sonaxları test etmişti. Koch gs falan nasıldır?

Hayalet ekran ve teyp ekranları neyle temizlemek gerekir?
Kusura bakmayın çok sordum :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

İç temizlikte hem temizlik hem matlık için tek bir ürün var mıdır. @Dragstar hocam zamanında sonaxları test etmişti. Koch gs falan nasıldır?

İç temizlikte hem hafif temizlik yapan hem de mat finish sağlayan ürünler spritz ve sonax matt effect
Koch gs çok güçlü konsantre bir apc dir 30 kata kadar sulandırılabilir koruma özelliği yoktur

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Merhaba, vp apc dis temizlik icin kullanilabilecek bir urun degil maalesef.

Sonax matt effect ile auto finesse spritz ic mekanda tam aradiginiz urunler. Hem mat finiş hem de az kirli ortamin kirini almaya yararlar.

Hayalet ekran multimedya ekrani piano black kapli yerleri makyaj fircasi ile tozunu alabilirsini. Yumusak nemli bir mikrofiber temizlikleri icin yeterli olur.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
İç temizlikte hem hafif temizlik yapan hem de mat finish sağlayan ürünler spritz ve sonax matt effect
Koch gs çok güçlü konsantre bir apc dir 30 kata kadar sulandırılabilir koruma özelliği yoktur
Tamam hocam o zaman bi kere apc ile temizlik sonrası haftalık spritz yapmak yeterli olacaktır. :) Çok teşekkürler

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhaba, vp apc dis temizlik icin kullanilabilecek bir urun degil maalesef.

Sonax matt effect ile auto finesse spritz ic mekanda tam aradiginiz urunler. Hem mat finiş hem de az kirli ortamin kirini almaya yararlar.

Hayalet ekran multimedya ekrani piano black kapli yerleri makyaj fircasi ile tozunu alabilirsini. Yumusak nemli bir mikrofiber temizlikleri icin yeterli olur.
O zaman ekranlara nemli mikrofiber bez yapıyoruz :)

Spritz yapsak olmaz mı?

İbolek

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Araba
Merhaba herkese aracımı yıkadıktan sonra parlamasını istiyorum önerebileceğiniz cila malzemesi varmı? Kolay uygulanacak güzel parlatan.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Her yıkamada kullanmamak gerekiyor tabi. Çıkmayan kirler için bir kova su ve fırça bile iş görür.
Benim tavsiyem bir kova içine su koymak birazda jant temizleyicisi, her fırçayla jantı temizlediğimizde kovaya sokup temizlemek. Tabi bu yöntemi ben kullanıyorum, belki sizin daha değişik bir yönteminiz vardır.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Fırçam var hocam.

Jantlar vp bilberry mi yoksa dragons mu tercih etmeli haftalık temizlik için :)
Hocam merhaba,

Vp dragons u demirtozu temizliğinde kullanabilirsiniz o da janlarda balata tozlarının oluşmasına göre farklılık gösterir ama ben 6 ayda birden önce pek kullanmıyorum.

Rutin temizlikte bilberry pek sevilen bir ürün değil ama varsa elinizde tabi kullanın. Bundan sonra CG signature wheel cleaner ve sonax falgenreiniger gel olabilir. Galon şuan olsa kesin CG derdim. Gerçi CG nin Diablo sunu da onur üstad epey seviyordu. Onu da deneyebilirsiniz. Biraz vaktiniz varsa da @onurçiko üstadla CG sticky gel citrus wheel cleaner alıp, denemeyi düşünüyoruz.