Hızlı Soru - Cevap

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,321
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda hanımı ikna ederek Halı koltuk yıkama makinesi almaya karar verdim ilk etapta uygun fiyatlı birşey alabileceğim gönül isterdi ki Karcher alalım ama şimdilik değil. Hangi makineleri önerirsiniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arnica hydra rain+ kullanıyorum memnunum. Gayet yeterli bir süpürge. Genelde malzemeleri hor kullanırım, biraz fazla baskı yaparım. Şuana kadar kendimin ve birçok arkadaşımın aracında kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
bımdeki sarı sular motor temızlıgınde kullanılabılırmı sızce
Degreaser diye geçiyor işi yağ çözmek ancak uzun vadede plastiklere zararı olup olmayacağını bilemeyiz. Şişesi için alınır bende aldım çok etli bir malzemesi var. En kötü evde Ocak vs temizliğinde kullanırım yada davlumbazlara.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Hocam merhaba,

Vp dragons u demirtozu temizliğinde kullanabilirsiniz o da janlarda balata tozlarının oluşmasına göre farklılık gösterir ama ben 6 ayda birden önce pek kullanmıyorum.

Rutin temizlikte bilberry pek sevilen bir ürün değil ama varsa elinizde tabi kullanın. Bundan sonra CG signature wheel cleaner ve sonax falgenreiniger gel olabilir. Galon şuan olsa kesin CG derdim. Gerçi CG nin Diablo sunu da onur üstad epey seviyordu. Onu da deneyebilirsiniz. Biraz vaktiniz varsa da @onurçiko üstadla CG sticky gel citrus wheel cleaner alıp, denemeyi düşünüyoruz.
Teşekkürler hocam acelem yok yavaş yavaş siz aldıktan sonra yorumunuz iyi olur

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Degreaser diye geçiyor işi yağ çözmek ancak uzun vadede plastiklere zararı olup olmayacağını bilemeyiz. Şişesi için alınır bende aldım çok etli bir malzemesi var. En kötü evde Ocak vs temizliğinde kullanırım yada davlumbazlara.
Bende davlumbaz için aldım 2 adet ama motor yıkama arıfesindeyim acaba uygunmu dıye düşündüm:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İç temizlikte hem hafif temizlik yapan hem de mat finish sağlayan ürünler spritz ve sonax matt effect
Koch gs çok güçlü konsantre bir apc dir 30 kata kadar sulandırılabilir koruma özelliği yoktur
Sonax matt effect kullanın dediğiniz bölgeye ve tüm torpidoya güzel bir finali olur.

DENİZLİ

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Merhaba arkadaşlar. 1 senelik SeramikKaplama var durumunu test etmek istiyorum.
en son yıkamam da meguiars cilalı şampuan ile yıkadım. Kuruladın Üstüne de meguiars quick wax sıktım.
Seramiği test etmek için nasıl birşey yapmam lazım ??
Nasıl anlaşılır bu ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar. 1 senelik SeramikKaplama var durumunu test etmek istiyorum.
en son yıkamam da meguiars cilalı şampuan ile yıkadım. Kuruladın Üstüne de meguiars quick wax sıktım.
Seramiği test etmek için nasıl birşey yapmam lazım ??
Nasıl anlaşılır bu ?
İpa ile silin yüzeyde su iticilik varsa duruyordur diğer türlü zor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç konsolundaki piano black alanların ve kadran plastiğinin kılcal çiziklerini elle nasıl giderebilirim? Finish pastası önermişti @Murat abi. Hangi ürünü direk tavsiye edersiniz mesela? Bir de plastx uygulayanlar da var bu alanlara. Ne derece sağlıklı ve kalıcı olur?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Araç konsolundaki piano black alanların ve kadran plastiğinin kılcal çiziklerini elle nasıl giderebilirim? Finish pastası önermişti @Murat abi. Hangi ürünü direk tavsiye edersiniz mesela? Bir de plastx uygulayanlar da var bu alanlara. Ne derece sağlıklı ve kalıcı olur?
Öncelik plastx 'in fakat herhangi bi markanın finish pastası olabilir elinde hangisi mevcutsa. El pedi ile bi kac kez sabırlı bi şekilde uygulama yapmalısın bi kaç kez uygulama yapman gerekebilir çiziklerin durumuna göre :)

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Öncelik plastx 'in fakat herhangi bi markanın finish pastası olabilir elinde hangisi mevcutsa. El pedi ile bi kac kez sabırlı bi şekilde uygulama yapmalısın bi kaç kez uygulama yapman gerekebilir çiziklerin durumuna göre :)
Menzerna 3800 bu is icin uygun mudur acaba?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde hiç pasta yok :D plastx in de bölünmüş olanı yoktu. Menzernanın bölünmüş ufak boyları vardı N11 de. Hangi menzerna ürününü alayım mesela? Wax pedi var elimde o pedle uygulasam da olur mu?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde hiç pasta yok :D plastx in de bölünmüş olanı yoktu. Menzernanın bölünmüş ufak boyları vardı N11 de. Hangi menzerna ürününü alayım mesela? Wax pedi var elimde o pedle uygulasam da olur mu?
Virüs işi bitince ben vereyim işini görecek kadar bi krem kabı ayarla benim ürünlerden böleriz denemelerini yaparsın

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Virüs işi bitince ben vereyim işini görecek kadar bi krem kabı ayarla benim ürünlerden böleriz denemelerini yaparsın
Şahane abi ya sağolasın, ufak krem kabı ayarlayım :) piano blackler yıldırdı beni, kadran zaten çizik dolu. Pasta ile alabildiğim kadarını alıp üstüne de Wax atayım diye düşünüyorum

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şahane abi ya sağolasın, ufak krem kabı ayarlayım :) piano blackler yıldırdı beni, kadran zaten çizik dolu. Pasta ile alabildiğim kadarını alıp üstüne de Wax atayım diye düşünüyorum
Bi bakayım stoklara da 2500 3000 3800 falan hepsi olacaktı ayırayım onlardan böleriz kolay iş. Elinde orta sert bi wax pedi bile varsa işini görür sakin sakin uzun çalışmayla güzel sonuçlar alınır hiç değilse gözüne batmaz piano black çok güzel ama ben sökülüp hibrid ile polisaj yapılıp sonra pvc ile kaplanmasından yanayım herzaman çünkü yine aynı olacak kısa vade de