Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bende ilk defa gördüm böyle bişeyi piyasasını bilmiyodum o yüzden sorayım dedim. Tamamdır teşekkürler :)
20 tl n11 ya da gittigidiyor gibi sitelerde. Klima temizleme fircasi adi.

Onur abinin dedigi gibi 10 liralik sey aslinda.

Ise yariyor ama sart degil. Ben kirarak 3 parca yaptim tekini kullaniyorum mesela

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Suatkomut

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese hayırlı forumlar. Daha önceki aracımda içeriğini bilmediğim torpido parlatıcı ürünleri kullanmıştım. Fakat bunların zamanla aşınmaya sebebiyet verdiğini söyleyenler oldu. Konsol-direksiyon- torpido gibi plastik yarı deri bölgeleri , araç içindeki diğer plastikleri temizleyecek-toz ve kir tutmayı geciktirecek profesyonel ürün önerilerinizi yazarsanız sevinirim. Dış kısmı hallettik sıra iç kısımda. Şimdiden teşekkürler

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese hayırlı forumlar. Daha önceki aracımda içeriğini bilmediğim torpido parlatıcı ürünleri kullanmıştım. Fakat bunların zamanla aşınmaya sebebiyet verdiğini söyleyenler oldu. Konsol-direksiyon- torpido gibi plastik yarı deri bölgeleri , araç içindeki diğer plastikleri temizleyecek-toz ve kir tutmayı geciktirecek profesyonel ürün önerilerinizi yazarsanız sevinirim. Dış kısmı hallettik sıra iç kısımda. Şimdiden teşekkürler
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Forum kuralları gereği ilk önce sizi tanımak isteriz Tanışma Konusu

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhabalar, yeni aldığım aracımın halı paspaslarının rengi bej ve çok kirli duruyorlar. Vp carpet'im ve fırçam var fakat halı çekme makinam yok temizlersem sanırım kusma yapacak? Temizlemem için ne önerebilirsiniz.

Son çare çamaşır makinasına atmak bile geldi aklıma:utan:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhabalar, yeni aldığım aracımın halı paspaslarının rengi bej ve çok kirli duruyorlar. Vp carpet'im ve fırçam var fakat halı çekme makinam yok temizlersem sanırım kusma yapacak? Temizlemem için ne önerebilirsiniz.

Vp carpet'ı 1:10 sulandırın eğer elinizde KC GS var ise biraz koyun.
Benim önerim şu şekilde: İlk başta süpürge ile tozları kirleri çektirin. Eğer köpük yapan şişeniz var ise fırçaya 3-4 fıs sıkıp, halıları fırçalayın. Spreyiniz var ise paspasa 2-3 fıs sıkın ve fırçalayın. Ardından nemli bir bez ile kirleri alıp, kuru bir bezle bir daha geçin. Eğer kirler çıkmaz ise dediklerimi bir daha tekrarlayın.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Vp carpet'ı 1:10 sulandırın eğer elinizde KC GS var ise biraz koyun.
Benim önerim şu şekilde: İlk başta süpürge ile tozları kirleri çektirin. Eğer köpük yapan şişeniz var ise fırçaya 3-4 fıs sıkıp, halıları fırçalayın. Spreyiniz var ise paspasa 2-3 fıs sıkın ve fırçalayın. Ardından nemli bir bez ile kirleri alıp, kuru bir bezle bir daha geçin. Eğer kirler çıkmaz ise dediklerimi bir daha tekrarlayın.
Teşekkürler bu güzel anlatımın için. Köpük yapan şişem var deneyeyim bakalım :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkürler bu güzel anlatımın için. Köpük yapan şişem var deneyeyim bakalım :)
Ne demek rica ederim.:) Eğer nemli bezle kirleri alırken bez çok kirlenirse yanınızda içi su dolu kova bulundurun, her nemli bezle kirleri aldığınız da kovanın içinde ki suyla bezi temizleyin. Bide su çok kirlenirse 2. katı geçerken suyu tekrardan yenileyin. Arada işlemleri fotoğraflayın bizde nasiplenelim, size kolay gelsin şimdiden.:mutlu::)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Istediğimiz sorudan baslayabiliyorsak sondan baslayayim, makinaya atmanizi tavsiye etmem çünkü ozellikle kenar kısımlarında çok ciddi aşınma hatta catlamaya yol açıyor, tecrübeyle sabit

Babamin aracta da bej paspas var ve ben ne yaparsam yapayim vakum makinasi olmadan efektif bir sekilde temizlemenin yolunu bulamadim maalesef. Bej koltuklarda VP Carpet, kopuk yapan fisfis, nemli bez ve durulamak icin bol sicak su recetesi cok iyi is yapiyor ama paspas gibi ağır lekelerin oldugu yerlerde benim gozlemim bu yontem pek care olmuyor. Elbette bir nebze düzelme oluyor ama verilen emeğe değer mi tartisilir.

Fikir olmasi acisindan yakin zamanda hali yikama makinasiyla yaptigim paspas temizligi yaklasik 3 saat surdu ve sonuc %80 düzelme diyebilirim. Elbette paspaslarin kir durumunu gormeden konusmak biraz havada kaliyor ama ozellikle bej renk paspaslarda gozle görülür bir temizlik icin hali yikama/vakum makinasi sart gibi bence.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Torbasız su haznesi olan süpürgeniz varsa başlığı çıkartıp hortumla da çekebilirsiniz.