Hızlı Soru - Cevap

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #7,621
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Dediğim gibi sıfir siyah renk civic aracı haftaya teslim alacağim. Kendim boya koruma ( soft99 kiwami) ve demir tozu sokucu siparisi verdim. Ancak kil uygulaması konusunda kararsizim. Bunun nedeni 1.si tecrübesiz olmam 2.si polisaj islemini kendim uygulayamayacagim icin kil çizer, çizerim diye korkuyorum.İyi bir temizlikten sonra ve demirtozundan sonra wax uygulamam bir sorun yaratır mi? Dısarıda yaptırmaya bütcem el vermedigi icin ürünleri kendim alıp yapacagım. Bundan dolayida polisaj olayi benim acimdan mumkun degil. Tesekkurler..

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaput koruma filmi yapmak istiyorum dikkat etmem gereken noktalar nelerdir bılen arkadaslar yardımcı olabılırse sevınırım

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaput koruma filmi yapmak istiyorum dikkat etmem gereken noktalar nelerdir bılen arkadaslar yardımcı olabılırse sevınırım
Öncesinde iyi bir yüzey hazırlığı yani demir tozu ve kil sonrasında gerekli ise polisaj
Film için ise asla pvc film yaptırmayın kısa sürede sararır ppf film öneririm
Ha ben kaput filmi sevmem orası ayrı:)

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Dediğim gibi sıfir siyah renk civic aracı haftaya teslim alacağim. Kendim boya koruma ( soft99 kiwami) ve demir tozu sokucu siparisi verdim. Ancak kil uygulaması konusunda kararsizim. Bunun nedeni 1.si tecrübesiz olmam 2.si polisaj islemini kendim uygulayamayacagim icin kil çizer, çizerim diye korkuyorum.İyi bir temizlikten sonra ve demirtozundan sonra wax uygulamam bir sorun yaratır mi? Dısarıda yaptırmaya bütcem el vermedigi icin ürünleri kendim alıp yapacagım. Bundan dolayida polisaj olayi benim acimdan mumkun degil. Tesekkurler..
Sıfır araçta soft bir kil tercih edebilirsiniz. Valet pronun turuncu kili çizik oluşturma konusunda daha güvenli olur. İşlemi yaparken kili fazla bastirmamaya ve bol şampuanli su ile en sağlıklı uygulamayı saglarsiniz. Kili sık sık yogurun .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emrealtin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Bende aracıma wax uygulumayı düsünüyorum ilerleyen zamanlarda tabi uygulamadan önce yüzeyi temizlemek gerekiyo Kil de bu aşamalardan biri.. Bende sizin gibi kil için araştırmalar yaptım çizmekten korktugum icin marflo kil eldiveni önerildi genel olarak ama türkiyede satışı yok bende ona benzer olan bir ürünü yani kil süngerini @Endotown un önerisiyle siparis ettim. Google’a Mothers kil süngeri yazarsanız cıkacaktır ürün..

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bende aracıma wax uygulumayı düsünüyorum ilerleyen zamanlarda tabi uygulamadan önce yüzeyi temizlemek gerekiyo Kil de bu aşamalardan biri.. Bende sizin gibi kil için araştırmalar yaptım çizmekten korktugum icin marflo kil eldiveni önerildi genel olarak ama türkiyede satışı yok bende ona benzer olan bir ürünü yani kil süngerini @Endotown un önerisiyle siparis ettim. Google’a Mothers kil süngeri yazarsanız cıkacaktır ürün..
İse yaradı mı hocam ?

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Sıfır araçta soft bir kil tercih edebilirsiniz. Valet pronun turuncu kili çizik oluşturma konusunda daha güvenli olur. İşlemi yaparken kili fazla bastirmamaya ve bol şampuanli su ile en sağlıklı uygulamayı saglarsiniz. Kili sık sık yogurun .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam yani kilsiz bir wax uygulaması sağlıklı olmaz mi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam yani kilsiz bir wax uygulaması sağlıklı olmaz mi
Uygulayacaginiz waxin omru super bir zeminle bile maksimum 3 aydir diye tahmin ediyorum. Eger korkunuz varsa hic girmeyin kil isine demeyecegim cunku korkulacak hicbir sey yok. Hangi ildesiniz? Oradan yardimci olacak birileri mutlaka vardir.

Yumusak bir kili ile dairesel olmayan hareketler ile yuzeye baski uygulamadan panel panel surerek ice kivirip diger panele gececeksiniz. Islem cok basit bir kac video izleyin kolayca yaparasiniz. Iyi de bir kil kaydirici alin. Bu islem ile biraktiginiz cizikleri gormeniz cok zor olacaktir.

Araciniz simdiden hayirli olsun.
Bastirmadan dikey ya da yatay hareketler :) her panelde kili katlayarak ve iyi bir yuzey kaydiricisi kullanarak yaparsaniz azami cizikle kurtulursunuz.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Daha gelmediki yeni sipariş geçtim:)
Muhtemelen de gelmeyecek çünkü ben geçenlerde sipariş geçtim önce 1 hafta bekledim sonra mail attım şirkete. Sağolsunlar çok ilgili olduklarından stoğu tükenmiş ürünü bile sitede güncellememişler ve sonuç hüsran ürün stokta kalmamış dendi 48 saat içinde para iadesi geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Uygulayacaginiz waxin omru super bir zeminle bile maksimum 3 aydir diye tahmin ediyorum. Eger korkunuz varsa hic girmeyin kil isine demeyecegim cunku korkulacak hicbir sey yok. Hangi ildesiniz? Oradan yardimci olacak birileri mutlaka vardir.

Yumusak bir kili ile dairesel olmayan hareketler ile yuzeye baski uygulamadan panel panel surerek ice kivirip diger panele gececeksiniz. Islem cok basit bir kac video izleyin kolayca yaparasiniz. Iyi de bir kil kaydirici alin. Bu islem ile biraktiginiz cizikleri gormeniz cok zor olacaktir.

Bastirmadan dikey ya da yatay hareketler :) her panelde kili katlayarak ve iyi bir yuzey kaydiricisi kullanarak yaparsaniz azami cizikle kurtulursunuz.

Ben yardımcı olucam abim, wax ve demirtozu eline geldiğinde yanına gidip yardımcı olabilirim. @Ttfor1

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam o zaman bana yumosundan bir kil önerir misin. Memleket Denizli bu arada. Bi cesaret aldim sizden. Çizersem arabayı size 0 fiyatina satarim anlastik mi Tesekkur ederim fikirleriniz için. Elimden geleni yapacağım artik
Zaten kil ile ufakda olsa mecbur çizilicek hatta kil olmasa bile temaslı yıkama yaparken, kurularken veya bir koruma uygularken her türlü çizilecek. Bende başta bu konuları hakim değilken korkuyordum ama ilk uygulamamdan sonra hemen öğrenilecek birşey olduğunu anladım.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli

Hocam çizilirse size 0 fiyatina satayim olma mıı :D fikirleriniz için tesekkurler elimden geleni yapacagim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben japon sevmiyorum :) almanciyim ben.

Dedi ve bir sene sonra japon aldi :p

Emin olun bayi ciziklerinden fazlasini yapamazsiniz arabaya kil ile :)

@Sercan20 ile guzel bir is cikartacaginiza eminim.
Sizden ve forumdan öğrendiğim kadarıyla yardımcı olucam abim, zaten yanıma bütün eşyalarımı alıp yanına giderim eksik olursa benden kullanırız. :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Muhtemelen de gelmeyecek çünkü ben geçenlerde sipariş geçtim önce 1 hafta bekledim sonra mail attım şirkete. Sağolsunlar çok ilgili olduklarından stoğu tükenmiş ürünü bile sitede güncellememişler ve sonuç hüsran ürün stokta kalmamış dendi 48 saat içinde para iadesi geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İnsanı çıldırtır bunlar bende sipariş geçtim 4gün oldu mail attım cevap yok. Telefon ile malesef ulaşılmıyor.