Hızlı Soru - Cevap

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #7,721
Bende de k2 var. 15 20 dk tetiğe basılı tutmak zor bir iş. Bende de suv var. K2 kesinlikle amatör olarak iş görür fakat 110 bar basınç var. İlk fırsatta daha yüksek basınçlı bir makine düşünüyorum. İlla karcher olacak diye de düşünmüyorum. Diğer markaların tek sıkıntısı uçları.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emrealtin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
K3 120 bar basınç ben Bosch kullanıyorum aqt 35-12 120 bar basınç işimi görüyor.tek araç yıkamayı düşünüyorsanız işinizi fazlası ile görür.Profesyonel olunca yeter mi yetmez mi zaman içerisinde kendinizi ona göre üst model alır veya almazsanız.acemiyseniz ilk başlarda gayet memnun eder.Ama imkanınız var ise k5 yoksa k3 iş görür.
Profesyonel bi amacım yok hobi olarak düsünüyorum zaten o yüzden de yetecek gibi görünüyo k3 sagolun :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Evet gördüm o modeli fiyat uygun gibi.. Bosh da iyi aslında ama sanki karcherin piyasada bi yaygınlığı var gibi
Evet hobi grubunda daha çok seviliyor. Ama önemli olan sizin işinizi görmesi motor tipi motor gücü kıyaslaması yapıp tercih edilebilir hangi marka daha üstün özellik sunuyorsa. Benimde ihtiyacım var Bosch olarak değerlendirebilirim. Karcher bir tık yüksek kalıyor

emrealtin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Evet hobi grubunda daha çok seviliyor. Ama önemli olan sizin işinizi görmesi motor tipi motor gücü kıyaslaması yapıp tercih edilebilir hangi marka daha üstün özellik sunuyorsa. Benimde ihtiyacım var Bosch olarak değerlendirebilirim. Karcher bir tık yüksek kalıyor
Bosh un hangi modelini tavsiye edersiniz araştırmalarınız sonucu?

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Evet gördüm o modeli fiyat uygun gibi.. Bosh da iyi aslında ama sanki karcherin piyasada bi yaygınlığı var gibi
Bana sorarsan Bosch daha yaygın neden derseniz bütün Bosch servisleri bu makinalarada ve parçalarınıda tedarik etmek zorunda.sonuçta makina satıyorlar.Ben küçük bir ilçede olunca bizim burda Karcher bayisi yok.Tabii karar sizin

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Bosh un hangi modelini tavsiye edersiniz araştırmalarınız sonucu?
Valla bu Aqua atack diye modeli var 125 bar basınç galiba bence güzel bir yerde okumuştum ama nerde unuttum Aqua atacklarda uzun ömürlü mi onun gibi güzel iyi birşey vardı unuttum.olumlu bir yorumdu.Bende ki ikinci el olunca artık üretilmiyor ve satılmıyor.
Aqt 35-12 benim makina

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Önce ve sonrasında nelere dikkat edilebilir?
Öncesinde çalıştırmadan musluğa takıp musluğu açıyoruz.Daha sonra makina çalıştırmadan tabancaya kadar su gelinceye kadar tetiğe basacaz.Daha sonra makinayı güvenli biçimde çalıştırabiliriz.
İşimiz bitti makinayı kapatacaz makinayı kapatıp Musluğu kapatıyoruz .parçaları söküyoruz Ve boru ve tabanca içinde ki tüm suyu boşaltıp topluyoruz.
Artık gerisi şans işi.elektronik cihaz

emrealtin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Öncesinde çalıştırmadan musluğa takıp musluğu açıyoruz.Daha sonra makina çalıştırmadan tabancaya kadar su gelinceye kadar tetiğe basacaz.Daha sonra makinayı güvenli biçimde çalıştırabiliriz.
İşimiz bitti makinayı kapatacaz makinayı kapatıp Musluğu kapatıyoruz .parçaları söküyoruz Ve boru ve tabanca içinde ki tüm suyu boşaltıp topluyoruz.
Artık gerisi şans işi.elektronik cihaz
Baya acıklayıcı oldu.. Cok sagolun önemli detaylar bunlar :)

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kesinlikle k2 plastik pompa sanırım. Pirinç olunca ve dahili su soğutmalı olunca hiç problem olmuyor. Küçüklüğü ve hafifliğide bir yerde ekstrası oluyor. Lavor stm150 kullanıyorum pirinç ve su soğutmalı soluksuz 15-20dk çalıştığı oluyor zemin yıkamada falan.

Normalde dur kalkla beraber 2-3 saat kullandığım oluyor. Ama zaten 2 araba yıkanacaksa bile prewash, çift kovca falan derken aralarda baya beklemiş dinlenmiş oluyor. Birazda maddiyat bu iş. @Pro adminimizde değişik bir marka vardı ve zamanında f/p ürünüydü bir sorabilirsiniz
Açıkcası ilk aldığımda bu hobi ile tanışmıyordum. Araştırmadan almıştım. Kullanım olarak hiç öyle tetiğe basma süresi vs önemsemedim. Arka arkaya 2 araba yıkamışlığımda var ama dediğiniz gibi ara uğraşlarda makinayı çok yormamış oluyoruz. Tek dikkat ettiğim suyu çekmeden çalıştırmamak ve işim bittiğinde içinde su bırakmamak oluyor. Bana fazlasıyla yetiyor umarım başına bişeyler gelmez :D