Hızlı Soru - Cevap

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #8,081
@Kermssl Yılların kirini alabilmek için doğru seyreltme oranında APC bana kalırsa daha mantıklı olacaktır. Forumda aratırsanız her marka APC için sulandırma bilgileri var. KC GS, VP APC vs.
Üstüne koruma için hafif parlak seviyorsanız AF Spritz kullanabilirsiniz ya mat istiyorsanız Gtechniq C6 Matte Dash var.

Naçizane olarak ben de yeni başladığım için; topladığınız bilgileri deftere not alarak çalışırsanız, değişen fikriniz olduğunda güncelleme ve hatırlama şansınız olur. 0'dan öğrenme aşamasında ben bu şekilde ilerliyorum. Oldukça yararlı oluyor.

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba hiç aracımın göğüs kapı tüm aksamlari sert plastik(direksiyon el freni ve vites harici) ve hiç detay görmemiş malum yıkamacilarin kullandığı parlatıcı vs tarzı şeylerden de solgun duruyor ve yaşı da var 2005 model araba nanolex interior cleaner mı yoksa flowey i2 mi daha başarılı olur ? Yoksa apc mi tercih etmeliyim güçlü yapısı itibarıyla korkuyorum apc konusunda forumda okuduğum şeylerden sonra.(not:detay fırçasıyla uygulama yapılacak)
Benzinlikçilerin sürdüğü yağlı tabakayı apc ile almanızda fayda var. Nanolex interior cleaner çok lüks (yanlış anlaşılmasın) ve tuzlu bir ürün. Daha ekonomik aynı şekilde kokusu güzel ve daha bereketli bir ürün olarak Koch Chemie Pol Starı tercih edebilirsiniz. Kullanım alanları benzerdir.

Daha güçlü bir temizleyici için bütçenize göre Koch Chemie Green Star tercih edebilirsiniz. Önce 1:30 gibi bir sulandırma oranıyla başlayın. Temizlikten memnun kalmazsanız 1:20'ye kadar yolunuz var. 1:15 altına düşmemeye çalışın, zira çok güçlüdür. Elimin ayarı yok derseniz Tuga Chemie Plastik temizleyicisi de işittiğim kadarıyla memnun ediyor kullananlarını. @Tonyukuk07 bu konuda bilgi verebilir. Valet Pro nun genel temizleyici yani APC si hafif kalabilir, tercih listenizin sonuna yazabilirsiniz.

Mothers için modifiye merkezi stoklarına itimat etmeyin, sipariş vermeden önce arayıp teyit etmenizi tavsiye ederim.

Pazartesi günü bende aynı şekilde siteye aldanıp sipariş vermek istedim, ellerinde dikkatimi çeken birde jant fırçası vardı, zira şu an stoklarında hiç bir mothers ürünü yokmuş ve yıl sonunda yenilenecekmiş.

Forum ailesinin bilgisine.

Son düzenleme:

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kermssl Yılların kirini alabilmek için doğru seyreltme oranında APC bana kalırsa daha mantıklı olacaktır. Forumda aratırsanız her marka APC için sulandırma bilgileri var. KC GS, VP APC vs.
Üstüne koruma için hafif parlak seviyorsanız AF Spritz kullanabilirsiniz ya mat istiyorsanız Gtechniq C6 Matte Dash var.

Naçizane olarak ben de yeni başladığım için; topladığınız bilgileri deftere not alarak çalışırsanız, değişen fikriniz olduğunda güncelleme ve hatırlama şansınız olur. 0'dan öğrenme aşamasında ben bu şekilde ilerliyorum. Oldukça yararlı oluyor.
Benzinlikçilerin sürdüğü yağlı tabakayı apc ile almanızda fayda var. Nanolex interior cleaner çok lüks (yanlış anlaşılmasın) ve tuzlu bir ürün. Daha ekonomik aynı şekilde kokusu güzel ve daha bereketli bir ürün olarak Koch Chemie Pol Starı tercih edebilirsiniz. Kullanım alanları benzerdir.

Daha güçlü bir temizleyici için bütçenize göre Koch Chemie Green Star tercih edebilirsiniz. Önce 1:30 gibi bir sulandırma oranıyla başlayın. Temizlikten memnun kalmazsanız 1:20'ye kadar yolunuz var. 1:15 altına düşmemeye çalışın, zira çok güçlüdür. Elimin ayarı yok derseniz Tuga Chemie Plastik temizleyicisi de işittiğim kadarıyla memnun ediyor kullananlarını. @Tonyukuk07 bu konuda bilgi verebilir. Valet Pro nun genel temizleyici yani APC si hafif kalabilir, tercih listenizin sonuna yazabilirsiniz.

Mothers için modifiye merkezi stoklarına itimat etmeyin, sipariş vermeden önce arayıp teyit etmenizi tavsiye ederim.

Pazartesi günü bende aynı şekilde siteye aldanıp sipariş vermek istedim, ellerinde dikkatimi çeken birde jant fırçası vardı, zira şu an stoklarında hiç bir mothers ürünü yokmuş ve yıl sonunda yenilenecekmiş.

Forum ailesinin bilgisine.
Yararlı bilgileri öneriler için sağolun üstadlar ozaman apc alıyorum ve flowey i2 veya kc alıyorum, dediğiniz gibi not alarak ilerliyorum ama not skalamda bissuru ürün oldu ve hangisni secsem diye kararsız kalmıyor değilim:D

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Valet Pro Foamula 1'i sprey atım şeklinde kullansam bir sıkıntı olur mu ? Piyasada resmen Vp ansf kalmamış, mecbur foamulaya kaldım.
Yok problem olmaz hocam. Bende spreyleme kullandım ve kullanıyorum. Ev 13 ile ikisini spreyleme ve köpük olarak da kullanabilirsiniz. Magifoam olsaydı kesin köpük derdim o ayrı :mutlu:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yok problem olmaz hocam. Bende spreyleme kullandım ve kullanıyorum. Ev 13 ile ikisini spreyleme ve köpük olarak da kullanabilirsiniz. Magifoam olsaydı kesin köpük derdim o ayrı :mutlu:
Magifoam'ı kim kaybetti bulalım abim.:komik: Ama sağolasun Emre abi foam ile set halinde getirdi.:) O zaman ben en iyisi ev13 alıyım hem daha uygun, teşekkürler...

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Peki abi ev13ü kaça kaç sulandırıyım ?
Ev13 ü kullanmadım ama genel olarak ph nötr olan ön yıkamaların çoğu aracın kir durumuna göre 1/10-1/20 arası sulandırabilirsin. En ideal Aralık bu sanırım. Sadece araç tozludur belki 1/30 da denenebilir. Kampanyayı o zaman beklemeyi unutmazsın :alisveris:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ev13 ü kullanmadım ama genel olarak ph nötr olan ön yıkamaların çoğu aracın kir durumuna göre 1/10-1/20 arası sulandırabilirsin. En ideal Aralık bu sanırım. Sadece araç tozludur belki 1/30 da denenebilir. Kampanyayı o zaman beklemeyi unutmazsın :alisveris:
Sağolasun abi, bende öyle sulandırmayı düşünüyordum. Aynen kampanyayı bekliyip kredi kartını hemen doldurmam lazım. :mutlu:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yararlı bilgileri öneriler için sağolun üstadlar ozaman apc alıyorum ve flowey i2 veya kc alıyorum, dediğiniz gibi not alarak ilerliyorum ama not skalamda bissuru ürün oldu ve hangisni secsem diye kararsız kalmıyor değilim:D
Flowey çok yakında foruma özel kampanya yapacak, bele, kanpanyadan i2 alırsın, çok güzel üründür.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hocam mesajınızı görmüşken, eğer mümkünse Flowey'nin hangi ürünlerini tavsiye edersiniz diye sorsam. :)
Flowey distributorü gibi oldum ya la:)
Flowey genel anlamda her ürünü güzel, daha kötü ürününe denk gelmwdim desem yeridir,
En beğendiklerimi yazayım, aklıma gelenleri.
Ev13 ön yıkama
B33 (korumayı eller) ön yıkama
Flowey Car shampoo 2.5
R1 jant temizleyici
R10 demirtozu sökücü
S3 cam temizleyici
Plastik cleaner gel 4.4 dış plastik koruyucu
M1 motor temizleyici
Enzyme odour
Zift sökücü, just the tonic den sonra.
İlk aklıma gelenler bunlar. Haricinde sizin sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Flowey genel anlamda her ürünü güzel, daha kötü ürününe denk gelmwdim desem yeridir,
Ev13 ön yıkama
Flowey Car shampoo 2.5
R1 jant temizleyici
R10 demirtozu sökücü
S3 cam temizleyici
M1 motor temizleyici
Enzyme odour
İlk aklıma gelenler bunlar. Haricinde sizin sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.
Benim abi merak ettiğim şu: R1 alkali, R2 asidik yani ikisinin yapısı farklı. Peki farkı noluyor birisi korumayı söküp diğeri sökmüyor mu ?

Düzenleme: @FloweyTurkiye özelden bana yardımcı olmak için mesaj attılar, onlarda yardımcı olucak ancak sizinde yorumunuzu almak isterim abi.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Ev13 ön yıkama
Flowey Car shampoo 2.5
R1 jant temizleyici
R10 demirtozu sökücü
S3 cam temizleyici
M1 motor temizleyici
Enzyme odour
Flowey Antalya :D