Hızlı Soru - Cevap

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar yeni başlayacağımdan bir kaç sorum var.

1- koch nms ile çift kova yıkamadan sonra araca koch pw geçeceğim. daha sonra basınclı makine ile yıkayıp kurulama havlum chemical guys mammothu kullanacağım. pw den sonra havlu zarar görür mü? pw nin emiş gücünü azalttığını belirten yorumlar okudum?

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim abi merak ettiğim şu: R1 alkali, R2 asidik yani ikisinin yapısı farklı. Peki farkı noluyor birisi korumayı söküp diğeri sökmüyor mu ?

Düzenleme: @FloweyTurkiye özelden bana yardımcı olmak için mesaj attılar, onlarda yardımcı olucak ancak sizinde yorumunuzu almak isterim abi.
Flowey cevap verdi mi, bir de R10 ürünü var (renk değiştirir), flowey' in şu çizelgesinden en zararsız jant temizleyicisinin R10 olduğunu, akla gelen her jant tipine uygun olduğu kanısına vardım. Yanılıyorsam biri düzeltsin beni

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Flowey cevap verdi mi, bir de R10 ürünü var (renk değiştirir), flowey' in şu çizelgesinden en zararsız jant temizleyicisinin R10 olduğunu, akla gelen her jant tipine uygun olduğu kanısına vardım. Yanılıyorsam biri düzeltsin beni

R10 demirtozu sökücü ürün kategorisinde siz hangi amaçla nasıl bir ürün arıyorsunuz önce bunu belirtirseniz sorunuz nihayetinde cevaba kavuşacak gibi :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Alkali nedir, Ph nedir, Nötr nedir ve bunların içinde en en zararsız hangisi buna cevap arıyorum.
ph bir çözeltinin asitlik veya baziklik durumunu tarif eder. ph nötr 7 dir. ne asit ne bazdır yani. 7 den fazlaysa bazik veya alkali 7 den kücükse asidiktir. :) en zararsız ürünler nötr olanlardır kısaca :D

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar açıklamalar için teşekkür, tamam ben aracımda Ph Nötr dışında bir ürün kullanmayacağım bunun kararını verdim şuan. Ancak çelişkide kaldığım nokta şu....

-Demir tozu sökücü ürünleri fazla kullanmamak gerektiği, yılda 2 kez kullanımın yeterli olacağı söylenmekte.

-Flowey' in R10 (demir tozu sökücü) ürünü PH Nötr, O zaman çok az kullanılmalı tezi, burada çürümüyor mu?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Arkadaşlar açıklamalar için teşekkür, tamam ben aracımda Ph Nötr dışında bir ürün kullanmayacağım bunun kararını verdim şuan. Ancak çelişkide kaldığım nokta şu....

-Demir tozu sökücü ürünleri fazla kullanmamak gerektiği, yılda 2 kez kullanımın yeterli olacağı söylenmekte.

-Flowey' in R10 (demir tozu sökücü) ürünü PH Nötr, O zaman çok az kullanılmalı tezi, burada çürümüyor mu?

Güvenli olmasıyla ve işlevi olarak birbirinden ayrılıyor. Demirtozu çözücü ürünler her yıkamada gereksiz ürün kullanımı olacaktır yine takdir sizin dilerseniz her yıkamada kullanın :) r10u güvenli demirtozu sökücü olarak adlandırıp o kategoride kullanabilirsiniz

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Davlumbazlarda zift gördüm, elimdeki gazyağını kullansam, plastiğin rengine zarar verir mi? yada uygun fiyatlı hangi ürünü alabilirim?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Özelden 2 3 gün önce konuşmuştuk, en kısa zamanda ürünlerle ilgili rehber yapıcaklarmış. En son R1 ve R2'nin farkını şöyle açıkladı:
R1 alkali R2 asidik.
Alkali ürünler yağ toz çamur gibi kirler üzerinde etkiliylen asidik ürünler pas, oksit, demir tozu, mineral kirler üzerinde etkilidir. Özetle R1 rutin kullanım için uygunken r2 uzun süredir temizlenmeyen kötü durumdaki jantları temizlemek için kullanılır.
Zaten rehberleri de ürünlerin teknik bilgileri de olucakmış, forumda paylaşacaklarmış.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar yeni başlayacağımdan bir kaç sorum var.

1- koch nms ile çift kova yıkamadan sonra araca koch pw geçeceğim. daha sonra basınclı makine ile yıkayıp kurulama havlum chemical guys mammothu kullanacağım. pw den sonra havlu zarar görür mü? pw nin emiş gücünü azalttığını belirten yorumlar okudum?
Pwyi uyguladıktan sonra su tutacağınız için havluya zarar vermez. Pwyi yüzeyden alırken düşük basınçlı su kullanın.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Aşağıda linkleri bulunan ürünler torpido koruyucu olarak geçiyor. Mat bir görüntü verirler. Silikon içermezler. Kokuları farklıdır.

Sonax Türkiye Araç Temizlik Bakım Ve Koruma Ürünleri

Aşağıda linklerini paylaştığım ürünler genel temizleyici sınıfındadır. Kumaş, deri, plastik, taban ve tavan halısı vb. yerleri temizlemek için üretilmiştir. Özellikle şeffaf olanından çok memnun kalmıştım. Elimdeki bitti yenisini alacağım.

Bu ürün ise genel temizleyici olarak değil de direk araç içi plastiklere yönelik üretilmiş bir ürün gibi. Üstelik 750 ml. Genel temizleyiciler gibi bir ürün ancak ben daha soft olduğunu düşünüyorum.

Ben dedim bilen vardır diye şaşırtmadınız, elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim. Bi tane almam gerekiyordu siz memnun kaldım dediyseniz bende şeffaf alayım kokusu falan mühim değil mühim olan güvenilir kişilerin tercih etmesi :tesekkurr:

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Alkali nedir, Ph nedir, Nötr nedir ve bunların içinde en en zararsız hangisi buna cevap arıyorum.
Bildiğim kadarı ile pH düzeyi maddenin pH skalasında ki yerini ifade eder. Aslında hidrojen atomunun aktifliği de denebilir. 1-14 arasında seyreden bu skala da 1-7 arası asidik, 7 nötr, 7-14 arası baziktir. İnsana zarar vermeyenler genelde nötr e yakındır. Sabun mesela baziktir. PH seviyesi 7 ye yakın olan ürünler en güvenilir ama kısmen güçsüzdür. Çözücü olarak kullanmak niyetindeyseniz hidrojenin gücünden dolayı biraz nötr seviyeden uzak pH değerine sahip ürünler kullanılabilir ama bu uçlara uzak olmalı. Ben genelde tercihlerimi hep bu yönde kullanıyorum her türlü üründe. Zira pH değerinde ki ufacık dalgalanmalar vücudumuz da olduğu gibi diğer cansız yüzeylerde de zararlı olur. Demem o ki hassas bölgeler de nötr e yakın, dayanıklı yüzeyler de ise kısmen daha asidik ya da bazik ürünler kullanmanız.
işinize yaradı mi bilmiyorum ama o kadar kimya dersinden sonra bi yerde yazabildim ya çok mutlu oldum :):)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Konu mu açsam buraya mı yazsam kararsız kaldım ama neyse :deli:
Pasta cila işlemi için boya ölçümü yapmak ıstiyorum, ekipman olarak almak mantıksız geliyor az buz paralar değil bı kere bakacağım araba için bunun için bakan eden neresi vardır İstanbul'da veya forumdan yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır
350 Tl ye vardı internette çok kaliteli bir malzeme değil ama bir iki kullanan arkadaşım var yeterli geleceğini düşünüyorum.Ben makine almadan önce expertiz tanıdıktan 5dk rica ediyordum :)