İbiza FR uygulamaları

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@_CaN_, zevkli ve uğraştırıcı :) teşekkür ederim.
@ege, Müdürüm sıcak hava tabancası olmasa bu üçlü güzel sonuç vermeyecekti:taraa::taraa:

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık ben de söküp davlumbaz jant temizliğine girişmek istiyorum ama soğukta sök tak gözüm kesmiyor. Sizin uygulama baya başarılı olmuş

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba. Sabah kalktım camdan dışarı baktım bulut yok hava güneşli. Tam aradığım havaydı. Jantlarda anlam veremediğim beyaz noktalar ve çizikler vardı bunları kil ile giderip ardından polisaj yaptım. Kaliperleri bizim rotcu boyamıştı ama olmamıştı. Motipin astar, siyah boya ve akrilik verniğini almıştım. Hazır tekerleri sökerken bunuda yapayım dedim. Hemen kahvaltıyı yapıp aşağı bahçeye indim. Arabayı kriko ile kaldırım sol 2 tekeri söktüm. Jantların İçini dışını güzelce yıkadım. Davlumbazlarıda yıkarım. Sıcak hava tabancasıyla Güzelce kuruttuktan sonra Matip Asları kaliperlere uyguladım. Hemen jantları da kurutup ilk önce Rotary makine ile iç kısmını Koch chemie h8 ile geçtim. Ardından m3 ile tamamladım. Jant kolları aralarını dekor marka jant polisaj süngeri ile Önce kc h8 ardından m3 ile geçtim. Bu arada kaliperlere dönüp 2 kat siyah boya attım. Polisaj sonrası jantların yıkamalarını yaptım koruma olarak elimde jantla alakalı birşey yoktu. Hava birden kapandı rüzgar sert esmeye başladı fusso uygulayacaktım ama ona bile vakit kalmayacağını düşünüp sonax bsd ile jantları koruma altına aldım. Hemen kaliperlere 2 kat verniğini atıp sıcak hava tabancasıyla kurutup jantları yerine taktım. Malzemeleri depoya topladım. Yarım kalan işleri hiç sevmiyorum ama hava muhalefeti beni engelledi. Yarın hava güzel işten etken çıkıp kalan iki tekeride halledeceğim. Depo içine girip benim emektar bosch aqt 35 baya pislenmişti onu temizledim. Fotolar sırasıyla toplu olarak aşağıya bırakıyorum. İyi seyirler.

Elinize sağlık Enes Hocam, ben bazı kısımları okumadan geçmişim, diyorum ki bu yıkama makinesi nasıl böyle buhar veriyor :)

Sonra baştan okuyunca olayı anladım :)

Araba da jantlar da boya da şahane olmuş :)
Şöyle detaylı davlumbaz ve jant temizliği çoğumuzun hayalidir herhalde.

Krikoyu da iyi cesaret etmişsiniz, ben arka tampondaki kedi gözünü değiştirmek için krikoya kaldırmıştı arabayı, yanlış noktadan kaldırmaya çalışırken 1 mm kadar marşpiyeli eğdim, hemen fark ettim ve düzelttim. Ortadan kaldırılabileceğini tahmin bile etmezdim :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@muhlis91, müsait alanınız varsa hemen niyete girin sökün :)
@omrslhmms, krikoyu öyle bir yapmışlarki. tam marpiyelin şekline uygun. hiç zorlanmadım. tahminen sizin aracında böyledir. çoğu vag grubu araçlar aynı krikoya sahip.

Krikoyu marşpiyele değil de marşpiyel ile iskeletin birleşme yerinde bir noktaya koymak gerekiyor benimkinde. Sizde farklı mı bilemedim.

Ben önce 1 ile işaretlediğim yere yerleştirmiştim, baktım marşpiyeli ezecek, hemen indirim 2 pozisyonuna aldım. Hiç sorun yaşamadım.

Resim temsili, benim araç değil, ama skoda superb sanıyorum.

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Krikoyu marşpiyele değil de marşpiyel ile iskeletin birleşme yerinde bir noktaya koymak gerekiyor benimkinde. Sizde farklı mı bilemedim.

Ben önce 1 ile işaretlediğim yere yerleştirmiştim, baktım marşpiyeli ezecek, hemen indirim 2 pozisyonuna aldım. Hiç sorun yaşamadım.

Resim temsili, benim araç değil, ama skoda superb sanıyorum.

aslında olması gereken 2 numara :) benimkiside şöyle anlatayım. akşam üstü foto yüklerim. 2 numarada olan kesişim noktası bende iki tane. aralarında 3 cm falan fark var. benim krikoda tam o ikisinin arasına oturuyor. sıfıra sıfır.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam aslında krikodan daha önemlisi takozla desteklemek. Sadece krikoya güvenmek pek sağlıklı değil. Allah korusun kriko tutmaz bırakırsa arabaya daha önemlisi size bişey olabilir

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam aslında krikodan daha önemlisi takozla desteklemek. Sadece krikoya güvenmek pek sağlıklı değil. Allah korusun kriko tutmaz bırakırsa arabaya daha önemlisi size bişey olabilir
Önce emniyet tabiki. Envanterimde takoz yada ona benzer hiç birşey yok allaha emanet iş yapıyoruz.

tanjuyildizhan

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@Endotown, hocam harika iş çıkarmışsınız. Havalar ısınsın ben de kaliperlere el atacağım. Ateş kırmızı düşünüyorum ben de. Ayrıca buhar makinesinden memnun musunuz ve ne kadara mal oldu size. Abim bekoda olmazsa ben de bakayım. Ne zamandır aklımdaydı ve karcher sc2 düşünüyordum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Nonane

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba. Geçen gün @MoonDance tan aldığım prima amigoyu uygulama zamanını bugüne planlamıştım. Öncesine boya yüzeyinde çok çizik yoktu. İki aşamalı polisaj yaptım ( kc f5,m2) ardından @onurçiko abimden aldığım taktikle rotary makina finiş ped düşük devir ile prima amigoyu uyguladım. Ardından kiwami black ile korumayı tamamladım.lastiklere tirewax yaptım. Bol finiş foto bıraktım

fotoğrafları gezdikten sonra bir maşallah yorumlarınızı bekliyorum :utandim:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese merhaba. Geçen gün @MoonDance tan aldığım prima amigoyu uygulama zamanını bugüne planlamıştım. Öncesine boya yüzeyinde çok çizik yoktu. İki aşamalı polisaj yaptım ( kc f5,m2) ardından @onurçiko abimden aldığım taktikle rotary makina finiş ped düşük devir ile prima amigoyu uyguladım. Ardından kiwami black ile korumayı tamamladım.lastiklere tirewax yaptım. Bol finiş foto bıraktım

fotoğrafları gezdikten sonra bir maşallah yorumlarınızı bekliyorum :utandim:

Maşallah:nazar:

Ellerine sağlık. Uygulamalar şahane ürünler şahane. İmreniyorum artık temiz arabaya ekrana ekmek banasım var:DMekan sizin garaj mı?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık renk ve uygulama on numara renk de mükemmel maşallah diyelim.

DENİZLİ