Jant Temizliği - Balans Kurşunu Yapışkan Sökümü - AutoBrite Direct Just The Tonic ve Soft99 Pitch Cleaner içerir

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Yarışmacı arkadaşlara başarılar dileyerek ben de hem yarışmaya katılayım, hem de faydalı bir içerik oluşturayım diye konuyu buraya açıyorum.

Bugün karantina bilmem kaçıncı gün, yine bir otopark uygulaması ile karşınızdayım. Kışlıktan yazlık lastiklere geçerken sağolsun lastikçi eski kurşunları bildiğiniz spatula ile kazıdı güzelim janttan, geride derin yarıklar ve kurşun yapışkanı bıraktı bana. İlk fırsatta temizleme planım vardı kısmet bugüneymiş.

Kriko sehpam olmadığı için her bir jantı teker teker, sök, temizle, yapışkanları temizle, zemin hazırla, koruma uygula ve geri tak şeklinde bir işlem sırasından geçirdim.

Maalesef ki ne kadar temizlersek temizleyelim jantın iç kısımları asla ön yüz kadar temiz olamıyor.

Nitekim kirliler ile başlayalım;

Koch Chemie FelgenBlitz ile direk daldım, bir süre ürünün çalışmasına izin verip 26Jpn detay fırçalarıyla giriştim;

Temizlik için başka bir ürüne ihtiyaç duymadım, jantlarım yüzeysel olarak kirliydi, işlemiş bir kir yoktu. Fb işimi gayet iyi gördü. Durulamadan sonra bazı atlanan noktaları 1:4 sulandırdığım 3D orange degreaser ve fırça ile temizledim.

Durulama işlemini 10 litrelik ilposan ilaçlama pompasıyla yaptım. Tazyik ihtiyacı temaslı yıkamada olmuyor.

Jantlar kir olarak iyi durumdaydı ama bolca derin çizik ve yapışkan ile doluydu :(

Neyse ki elimde güçlü silahlarım vardı. AutoBrite Direct Just The Tonic ve Soft99 Picth Cleaner. AD Jtt için yorum yapmama gerek yok sanıyorum herkes biliyor artik kalitesini. Pitch Cleaner ile de camda kalmis cam filmi yapiskani artığından, etiket artiklarina kadar bir çok şey söktüm. Çok güzel bir ürün. Pitch cleaner, Jtt"nin yanında bir adım geride kaldı yapiskan artiklarinda ama bir kaç parça ziftte harika çalıştı. Yapışkanda da jtt'e gore biraz daha fazla temas istedi o kadar.

Uygulaması çok kolay, aeresol bir şişede zaten. Sık bekle etki etsin, ardından silmeye başla, ovaladıkça bir süre sonra yapışkan falan kalmıyor zaten. Bunun gücünün yetmediği anlarda Ad Jtt desteği aldım.

Bu arada yapışkanların kaba kısmını cam spatulasının plastik kısmıyla kazıdım. Uç kısmı değil arka yuvarlak kısmı. Herhangi sert bir plastik cisim işe yarayacaktır. Plastik olmayan bir ürün yanlışlıkla jantı çizmenize neden olabilir.

Fotoğraflarda jantta göreceğiniz hiçbir çizik bu uygulama sırasında olmadı!

Bahsettiğim cam spatulası ve yok olan yapışkan artığı;

Evet bir jantın tam anlamıyla bitmiş hali;

Başta dediğim gibi araba kriko üzerinde beklediği için altına stepneyi çıkartıp koydum ne olur ne olmaz diye, güvenlik her şeyden önce gelir, gerçi ben o kısımda çalışmadım kendi güvenliğim için değildi ama üşenmeyin mutlaka bunu yapın, arabanız da değerli neticede.

Hazır lastik de çıkmışken dalasım gelmedi değil o kirli yerlere ama artık başka bir konuda :)

Devamında diğer jantların işlemleri var, süreç aynı;

Zifte falan acıması yok bu Pitch'in :)

Sıkar sıkmaz etki ediyor...

Beni bitiren jant;

Neyse ki silahlarım kuvvetli;

Merak ettiğiniz bir kısım olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

Bu arada araba krikodan inince hemen oturmuyor garip bir şekilde Ankara taksileri gibi göt havada kalıyor :D Ya da ön taraf :)

Koruma için çinli seramik kullandım, sürdüm ve silmedim. Garip bir ürün, sürekli şüphe halindeyim, sahte mi yanlış bir şey mi yapıyorum diye :)
Bakalım tutar mı, güncel çekerim bu hususta.

Toplam uygulama süresi aşağı yukarı 4 saatti. Bu arada bir komşu ile aynı anda başladık o da ayni sistemle birer jant birer jant işlem yaptı. Zımpara ve boya yaptı jantlarına, benden önce bitirdi işini gitti :)

Okuyan herkese teşekkürler.
Bol şans katılımcılara. Güzel konular var benim iddiam yok lakin fayda gördüğüm bir husus ile katılmak istedim :)

Güncelleme - 17.05.2020

Jant Temizliği - Balans Kurşunu Yapışkan Sökümü - AutoBrite Direct Just The Tonic ve Soft99 Pitch Cleaner içerir

Son düzenleme:

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Abi eline sağlık. Tam olarak jant nasıl temizlenir örneği olmuş. Keşke bizde çıkarıp böyle temizleyebilsek :D

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
elinize sağlık çok iyi olmuş. benimde her jant sökmede gözüme geliyor eski balans kursunu izleri ama hiç uğraşmaya fırsat olmadı :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık, ankara taksisi :) güldürdün :) Çok güzel bir uygulama olmuş. Bende de var aynı izler, bi dalsam mı ki? Zift ve yapışkan çözücü ürünüm yok sıkıntı orda. Ne alsam acaba?
Vallahi küs olmasam bir tane daha alacağım :)

https://www.kimyasaladamlar.com/Pitch-Cleaner420ml,PR-78.html

Tavsiye ederim güzel ürün, gerçi sen de küssün satıcı ile :)
Teşekkür ederim bu arada.

Abi eline sağlık. Tam olarak jant nasıl temizlenir örneği olmuş. Keşke bizde çıkarıp böyle temizleyebilsek :D
Ya bari sen deme bunu :) Yer var, kaynak malzeme sonsuz, master var daha ne istiyon mübarek, dal gitsin :)

Teşekkür ederim.

elinize sağlık çok iyi olmuş. benimde her jant sökmede gözüme geliyor eski balans kursunu izleri ama hiç uğraşmaya fırsat olmadı :)
Jantı sökmes takma maks 5 dakika, kriko süresi dahil hiç erinecek bir şey değil, gözde büyüyor sadece :)

Teşekkür ederim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ömer abi ellerine sağlık, zaten elinde güçlü ürünler varmış çok güzel temizlenmiş.:) Zaten detaylı bir şekilde anlatınca benim bile aklıma soru gelmedi.:komik::komik:

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ağabey eline emeğine sağlık benim gibi yeni başlayanlar için hem ürün ceşitliliği görüyoruz hemde uygulama ögreniyoruz saygılar

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çok meşakkatli bir iştir bu. Ellerine sağlık tertemiz olmuş :alkis:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Eline sağlık güzel uygulama gerçekten. Zift ve yapışkanları jtt tek başına halletmedi mi, bir de japon kullanmışsın?

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Gerçekten süper olmuş iyi cesaret Ömer hocam jant sök temizle sonra tekrar tak.Kolay gibi gözüksede öyle kolay bir şey olmadığını fotoğraflara bakarak rahat birşey olmadığını anlıyoruz. :) Verilen bir emek var.Takdir etmek gerekir.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@omrslhmms başkan süper olmuş yarın bende girişiyorum jantlara ama soft 99 filan yok ben gazyağı vuracam yapışkanlarda ne olur bilmiyorum bakacağiz seramik iş görür her zaman rahat ol ama yüzeyi dış yÜzeye yaptın mı bilmiyorum ama yaptıysan en azından bir tur silseydin biraz pütürlü kalıyor

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eline sağlık güzel uygulama gerçekten. Zift ve yapışkanları jtt tek başına halletmedi mi, bir de japon kullanmışsın?
Yok hocam jtt pahali ürün kiyamadim :) Yoksa her derdin caresi. Daha efektif urun jtt tabii ki. Ama fiyati da oyle.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms başkan süper olmuş yarın bende girişiyorum jantlara ama soft 99 filan yok ben gazyağı vuracam yapışkanlarda ne olur bilmiyorum bakacağiz seramik iş görür her zaman rahat ol ama yüzeyi dış yÜzeye yaptın mı bilmiyorum ama yaptıysan en azından bir tur silseydin biraz pütürlü kalıyor
İç dış yaptim valla ne geldiyse onume bijon deligine kadar amblem kapakciga kadar :)

Tutsun da sokmesi kolay bilberry ile dalariz :)

Tesekkur ederim. Sana da simdiden kolay geldin bir tabure al mutlaka belim koptu benim.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık güzel bir uygulama olmuş. Yorucu aynı zamanda da zevkli, toplam ne kadar sürede işlem tamamlandı.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ömer abi ellerine sağlık, zaten elinde güçlü ürünler varmış çok güzel temizlenmiş.:) Zaten detaylı bir şekilde anlatınca benim bile aklıma soru gelmedi.:komik::komik:
Tesekkur ederim kardesim :)
Ağabey eline emeğine sağlık benim gibi yeni başlayanlar için hem ürün ceşitliliği görüyoruz hemde uygulama ögreniyoruz saygılar
Faydali olursa ne mutlu bize, tesekkur ederim :)
Çok meşakkatli bir iştir bu. Ellerine sağlık tertemiz olmuş :alkis:
Evet epey de yorucu ama daha iyi imkanlari olanlar icin daha kolay olacaktir eminim. Tesekkurler :)
İnan kalp kalbe karşı bende krikoyu hazırladım temizliyeceğim inşaAllah. Eline sağlık sıfır olmuş
Simdiden eline saglik :)

Çinli seramik sürdüm koruma olarak.
@omrslhmms ordan alacağıma hiç almam daha iyi :)

Bizim selsilin benzer ürünü varmış hemde 500ml.
Selsil Zift Ve Katran Temizleyici Sprey 500ml - Tar Cleaner - n11.com
Tahmin ediyorum :)

Selsil de eminim guzel cikacaktir. Yorumunu bekliyorum :)
Gerçekten süper olmuş iyi cesaret Ömer hocam jant sök temizle sonra tekrar tak.Kolay gibi gözüksede öyle kolay bir şey olmadığını fotoğraflara bakarak rahat birşey olmadığını anlıyoruz. :) Verilen bir emek var.Takdir etmek gerekir.
Aslinda zor ama zevkli. O temizlik tum yorgunlugu aliyor.

Keske imkan olsaydi da bir de polisaj yapabilseydim. Artik ileride insallah :)
Tesekkur ederim Çağlar hocam.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık güzel bir uygulama olmuş. Yorucu aynı zamanda da zevkli, toplam ne kadar sürede işlem tamamlandı.
İyi hatirlattiniz, ilk mesaja da ekledim.

Ilk bijonu sokmemden son bijonu takmama kadar gecen sure toplam yaklasik 4 saatti.

Tesekkur ederim.