Jant Temizliği - Balans Kurşunu Yapışkan Sökümü - AutoBrite Direct Just The Tonic ve Soft99 Pitch Cleaner içerir

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@omrslhmms hocam ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Ben de yapacağım ama sökmeden yapacağım. @Berkay anlar halimden Astra Excellence jantları çok sık yapıdadır. O yüzden dışarıdan jtt sıkıp ziftleri ve kurşun yapışkanlarına girişeceğim. :)

dikkatimi çeken bir şey oldu, Just the tonic’i neden bant izlerinde de kullanmadınız? Jtt zift sökücülüğünden daha başarılıdır yapışkan ve tutkal sökmede. 8-10 yıllık reklam kaplı aracın boyaya yapışmış film kalıntılarını bana mısın demedi. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@omrslhmms hocam ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Ben de yapacağım ama sökmeden yapacağım. @Berkay anlar halimden Astra Excellence jantları çok sık yapıdadır. O yüzden dışarıdan jtt sıkıp ziftleri ve kurşun yapışkanlarına girişeceğim. :)

dikkatimi çeken bir şey oldu, Just the tonic’i neden bant izlerinde de kullanmadınız? Jtt zift sökücülüğünden daha başarılıdır yapışkan ve tutkal sökmede. 8-10 yıllık reklam kaplı aracın boyaya yapışmış film kalıntılarını bana mısın demedi. :)
Az çekmiyoruz şu jantlardan. Temizleyen bilir derdimizi :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

O kısım sanirim yanlis anlasilmis arkadaslar. Ben bir yerde yanlis da yazmis olabilirim. Bir ara bakarim eger yazdiklarimdan boyle anlasiliyorsa duzeltirim.

Jtt'ye kiyamadigim icin kullanmadim. Zaten yazmis da olmaliyim bunu. Pitch cleanerin yetmedigi yerlerde jtt ye başvurdum diye.

Neticede bunlar kıymetli urunler hem kolay bulunmuyor hem de pahali.

Zaten amac zift sokmek degildi bu arada ben bant izlerine sikarken ziftlere de geldi tek tuk varmis. Asil amac yapiskan izi sokmekti, onun icin de jtt gizli ve kiymetli silahimdi olay bu sadece :)

Tesekkur ederim bu arada hocam.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
O kısım sanirim yanlis anlasilmis arkadaslar. Ben bir yerde yanlis da yazmis olabilirim. Bir ara bakarim eger yazdiklarimdan boyle anlasiliyorsa duzeltirim.

Jtt'ye kiyamadigim icin kullanmadim. Zaten yazmis da olmaliyim bunu. Pitch cleanerin yetmedigi yerlerde jtt ye başvurdum diye.

Neticede bunlar kıymetli urunler hem kolay bulunmuyor hem de pahali.

Zaten amac zift sokmek degildi bu arada ben bant izlerine sikarken ziftlere de geldi tek tuk varmis. Asil amac yapiskan izi sokmekti, onun icin de jtt gizli ve kiymetli silahimdi olay bu sadece :)

Tesekkur ederim bu arada hocam.
@onurçiko jtt için gazyağı ile karıştırarak performans kaybı yaşamadan ürünü çoğaltıyordu bence bu konuda bizleri aydınlatsa tadından yenmez. :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@onurçiko jtt için gazyağı ile karıştırarak performans kaybı yaşamadan ürünü çoğaltıyordu bence bu konuda bizleri aydınlatsa tadından yenmez. :)
Bu arada sanirim su cumle yaniltici olmus duzeltiyorum;

"AD Jtt için yorum yapmama gerek yok sanıyorum, ama Pitch ile camdan film artığından, etikete bir çok şey söktüm. Çok güzel bir ürün. Jtt yanında bir adım geride kaldı ama bir kaç parça ziftte harika çalıştı. Yapışkanda da biraz daha fazla temas istedi o kadar."

Jtt yaninda bir adim geride kalmiyor, pitch cleaner jtt yaninda bir adim geride kaliyor anlami var aslinda ama ben de simdi bilmeyen biri gibi okuyunca ben de yanlis anladim :)

Yani jtt zaten rüştünü ispatlamis bir urun diyerek devaminda pitch cleaner hakkinda yorum yaptim sadece.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bu arada sanirim su cumle yaniltici olmus duzeltiyorum;

"AD Jtt için yorum yapmama gerek yok sanıyorum, ama Pitch ile camdan film artığından, etikete bir çok şey söktüm. Çok güzel bir ürün. Jtt yanında bir adım geride kaldı ama bir kaç parça ziftte harika çalıştı. Yapışkanda da biraz daha fazla temas istedi o kadar."

Jtt yaninda bir adim geride kalmiyor, pitch cleaner jtt yaninda bir adim geride kaliyor anlami var aslinda ama ben de simdi bilmeyen biri gibi okuyunca ben de yanlis anladim :)

Yani jtt zaten rüştünü ispatlamis bir urun diyerek devaminda pitch cleaner hakkinda yorum yaptim sadece.
Aslında ben yazdığınızı anlatmak istediğiniz şekilde anladım cümlede sıkıntı yok. :) sadece acaba dedim ürünün yapışkanlarda da çalıştığını unuttum mu diyerekten öyle yazdım.

bu arada jantları sökme işlemini ne şekilde yapıyorsunuz? Uygun ortamı nasıl oluşturuyorsunuz? Jantı söküp detay girip ardından davlumbazları köpürte köpürte çiteleyesim geliyor bazen şu ecnebi videolarından gaza gelip :heyecan:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aslında ben yazdığınızı anlatmak istediğiniz şekilde anladım cümlede sıkıntı yok. :) sadece acaba dedim ürünün yapışkanlarda da çalıştığını unuttum mu diyerekten öyle yazdım.

bu arada jantları sökme işlemini ne şekilde yapıyorsunuz? Uygun ortamı nasıl oluşturuyorsunuz? Jantı söküp detay girip ardından davlumbazları köpürte köpürte çiteleyesim geliyor bazen şu ecnebi videolarından gaza gelip :heyecan:
Ha yok hocam farkindaydim basindan beri yapiskanda da daha guzel calistiginin. Ama pintilik ettim kiymetlim benim o :)

Benim park yerim -1.katta ben -2.kata iniyorum cunku depom orada ve su gideri de orada. Zaten karantinadayiz arabayla cikan olmuyor genelde. Gectim bos bir park cebine yolu kapatmamak adina. Tek tek soktum tek tek islem yaptim. Sok islem uygula geri tak, yenisi sok seklinde devam ettim. Su gideri iyi durumda olsa ve yikama imkani da olsa davlumbazlara girebilecek ortamim da vardi acikcasi :)

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık Ömer hocam, uygulamaya diyecek yok zaten. Komşular huzursuz olmamıştır inşallah kokuya. :dusun:Bir keresinde garaj önünde açık alanda çalışmama rağmen üst katlara kadar KC RRR kokusu gitmişti, millet bu yanık kokusu ne yahu diye gelmişti bir hışım. :komik:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ömer hocam eline sağlık her zamanki gibi faydalı bir paylaşım :alkis:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık kardeşim
Bayaa meşakkatli iştir dört jantı sök temizle tak, adamın iflahını keser
Tabi aşkla yapılan işin zorluğu pek göze gelmez ama yaptığın uygulama hiç de hafife alınacak bir şey değil

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Eline sağlık benim de tam ihtiyacım olan bi uygulama bu fakat bi vakit bulup girişemedim. Elimde sizdeki ürünün hiç biri yok o yüzden yapsam da muhtemelen sonuç hüsran olurdu. Yapışkanları sökmek için ürünüm yok başka hangi kolay ulaşılabilir ürünleri iş yapar sizce ?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eline sağlık benim de tam ihtiyacım olan bi uygulama bu fakat bi vakit bulup girişemedim. Elimde sizdeki ürünün hiç biri yok o yüzden yapsam da muhtemelen sonuç hüsran olurdu. Yapışkanları sökmek için ürünüm yok başka hangi kolay ulaşılabilir ürünleri iş yapar sizce ?
Etiket sokuculerin yorumlarini okuyun almadan, herhangi bir etiket yapiskan sokucu is gorecektir. Ama simdi kullanmadigim bir markayi tavsiye edemem bu nedenle etiket sokucu diye aratin, urunler hakkinda yorumlara bakin is yapan uygun fiyatli bir tanesini alin.

Bunlar temelde ayni sey zaten, kiminin uygulama yontemi değişebilir ya da birden fazla kez gecis yapilmasini isteyebilir.

Mesela selsil marka olan urunu ben de merak ettim almayi dusunuyorum. Siz de deneyebilirsiniz.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık hacım. Jant temizliği artık favorim. Mis gibi olmuş. Sen şimdi nazik nazik yaptığın temizliği ben zamanında boya yapacağımdan zımparayla spatulayla kazdığım geldi aklıma:D
Şahane olmuş gözüm davlumbazları da aradı:( b ien sezon geçişlerinde bu işi yapıyorum 8 jant lastik 4 davlumbaz bir günüm gidiyor. 4 saat çok başarılı bir süre. Maşallah:nazar:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık hacım. Jant temizliği artık favorim. Mis gibi olmuş. Sen şimdi nazik nazik yaptığın temizliği ben zamanında boya yapacağımdan zımparayla spatulayla kazdığım geldi aklıma:D
Şahane olmuş gözüm davlumbazları da aradı:( b ien sezon geçişlerinde bu işi yapıyorum 8 jant lastik 4 davlumbaz bir günüm gidiyor. 4 saat çok başarılı bir süre. Maşallah:nazar:
Sağolasın gardaşım. 4 saat bence de iyiymis ilk fotograf ve son fotografin saatlerine baktim :) bana 10 saat falan gibi geldi :p

Davlumbaz isi aslinda yapilabilirdi ama gecen gun kriko ile yukseltip jant sokmeden yapmistim. Özellikle arkalar hali kapli oldugu icin basincli su olmadan cok zor temizleniyor. Yine de tekrar yapilabilir yazlik bir aktivite :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık ömer güzel olmuşlar. Yakışkan ürün uyguladıkdan sonra etiket kalıntılarında çıkmaya kalıntıları saç kurutma makinası ile ısıtıpta sökebilirsin

DENİZLİ

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
İlk defa uyguladim janta ben de bilemiyorum henüz :)

Bilen varsa aydinlatsin bizi. Ben yanlis yapip tutturamamis da olabilirim cunku.

Ben gittigidiyordan aldim. Daha pahali ama beklemek istemedim su donemde.

Tesekkurler bu arada.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok güzel olmuş eline sağlık tek tek sök tak yapmakta ayrı bir dert bilirim :) Çinli seramiği 16 nisanda uyguladım, Temizliğin ardından m600 ile son dokunuşu yapıp, iç kısımlara uyguladığım seramiği silmedim bende, dış kısımları ise hava durumuna göre 5 - 10 dk bekleyip öyle sildim.

Seramik takozu ve içinden çıkan kendi sözde pedini :komik: Kullandım. 40 - 50 km’lik bir yol yaptım oda ne toz deryası olmuş jantlar moral yerle bir tabi :yazik: Sonraki yıkamalarda düzeldi neyseki bu durum, bakalım sendede aynısı olucak mı takipteyim bende :)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık jantlar mis gibi olmuş. Zaman mekan ve imkan olsaydı da polisaj da yapabilseydiniz. Finaller tüm yorgunluğu almış gerçekten.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Bugün kürleşen seramik üzerinde ufak bir su iticilik testi yaptım. Tutunmuş gördüğüm kadarıyla :)

Jantta kil ya da polisaj işlemi yapmamıştım. Temizlik ve M700 ile geçip uyguladım direk, silmedim seramiği.

Kayganlık hissi hiç yok, hatta bez takılıyor denebilir, muhtemel silmediğimden. Su iticilik fena değil fiyatına göre.

Buyrun videosu sizlerle;

Bu da jantın bugünkü görüntüsü;

Bu arada lastiklerde şu konudaki güzel hazırlanmış zemin üzerine uygulanmış TW ceramic spray etkisi hem görüntü olarak hem de performans olarak sürüyor.

Detaylı Lastik Temizliği ve Koruması