Herkese merhaba,
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dileyerek ben de hem yarışmaya katılayım, hem de faydalı bir içerik oluşturayım diye konuyu buraya açıyorum.
Bugün karantina bilmem kaçıncı gün, yine bir otopark uygulaması ile karşınızdayım. Kışlıktan yazlık lastiklere geçerken sağolsun lastikçi eski kurşunları bildiğiniz spatula ile kazıdı güzelim janttan, geride derin yarıklar ve kurşun yapışkanı bıraktı bana. İlk fırsatta temizleme planım vardı kısmet bugüneymiş.
Kriko sehpam olmadığı için her bir jantı teker teker, sök, temizle, yapışkanları temizle, zemin hazırla, koruma uygula ve geri tak şeklinde bir işlem sırasından geçirdim.
Maalesef ki ne kadar temizlersek temizleyelim jantın iç kısımları asla ön yüz kadar temiz olamıyor.
Nitekim kirliler ile başlayalım;
Koch Chemie FelgenBlitz ile direk daldım, bir süre ürünün çalışmasına izin verip 26Jpn detay fırçalarıyla giriştim;
Temizlik için başka bir ürüne ihtiyaç duymadım, jantlarım yüzeysel olarak kirliydi, işlemiş bir kir yoktu. Fb işimi gayet iyi gördü. Durulamadan sonra bazı atlanan noktaları 1:4 sulandırdığım 3D orange degreaser ve fırça ile temizledim.
Durulama işlemini 10 litrelik ilposan ilaçlama pompasıyla yaptım. Tazyik ihtiyacı temaslı yıkamada olmuyor.
Jantlar kir olarak iyi durumdaydı ama bolca derin çizik ve yapışkan ile doluydu
Neyse ki elimde güçlü silahlarım vardı. AutoBrite Direct Just The Tonic ve Soft99 Picth, bu pitch soft99 marka mıydı anımsayamadım ama japonca yazılı bir ürün. @Kimyasal Adamlar 'dan uygun fiyata almıştım. AD Jtt için yorum yapmama gerek yok sanıyorum, ama Pitch ile camdan film artığından, etikete bir çok şey söktüm. Çok güzel bir ürün. Jtt yanında bir adım geride kaldı ama bir kaç parça ziftte harika çalıştı. Yapışkanda da biraz daha fazla temas istedi o kadar.
Uygulaması çok kolay, aeresol bir şişede zaten. Sık bekle etki etsin, ardından silmeye başla, ovaladıkça bir süre sonra yapışkan falan kalmıyor zaten. Bunun gücünün yetmediği anlarda Ad Jtt desteği aldım.
Bu arada yapışkanların kaba kısmını cam spatulasının plastik kısmıyla kazıdım. Uç kısmı değil arka yuvarlak kısmı. Herhangi sert bir plastik cisim işe yarayacaktır. Plastik olmayan bir ürün yanlışlıkla jantı çizmenize neden olabilir.
Fotoğraflarda jantta göreceğiniz hiçbir çizik bu uygulama sırasında olmadı!
Bahsettiğim cam spatulası ve yok olan yapışkan artığı;
Evet bir jantın tam anlamıyla bitmiş hali;
Başta dediğim gibi araba kriko üzerinde beklediği için altına stepneyi çıkartıp koydum ne olur ne olmaz diye, güvenlik her şeyden önce gelir, gerçi ben o kısımda çalışmadım kendi güvenliğim için değildi ama üşenmeyin mutlaka bunu yapın, arabanız da değerli neticede.
Hazır lastik de çıkmışken dalasım gelmedi değil o kirli yerlere ama artık başka bir konuda
Devamında diğer jantların işlemleri var, süreç aynı;
Zifte falan acıması yok bu Pitch'in
Sıkar sıkmaz etki ediyor...
Beni bitiren jant;
Neyse ki silahlarım kuvvetli;
Merak ettiğiniz bir kısım olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.
Bu arada araba krikodan inince hemen oturmuyor garip bir şekilde Ankara taksileri gibi göt havada kalıyor

Ya da ön taraf
Koruma için çinli seramik kullandım, sürdüm ve silmedim. Garip bir ürün, sürekli şüphe halindeyim, sahte mi yanlış bir şey mi yapıyorum diye

Bakalım tutar mı, güncel çekerim bu hususta.
Toplam uygulama süresi aşağı yukarı 4 saatti. Bu arada bir komşu ile aynı anda başladık o da ayni sistemle birer jant birer jant işlem yaptı. Zımpara ve boya yaptı jantlarına, benden önce bitirdi işini gitti
Okuyan herkese teşekkürler.
Bol şans katılımcılara. Güzel konular var benim iddiam yok lakin fayda gördüğüm bir husus ile katılmak istedim