Karşılaştırma Jayswax Extreme | Soft99 Fusso Coat | Tw Ceramic Spray Coating | Tw Seal n Shine

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms

İki turtlewax arasında kalmış biri olarak, dayanımda hangisi daha iyiyse ona göre sipariş geçeceğim, değerleri yorumlarınızı bekliyorum :)
Tek secim sebebiniz dayanim mi olacak?

Sunun icin soruyorum, bunlar uygulamasi kolay urunler. Atiyorum 1 ay bile dayansa super kaldi ki ortam ve yikama kosullarina bagli cok daha fazla dayanirlar. Bir de ustune bu urunlerin kimyasala dayanikliligi yuksek yani hidrofobik ozelliklerini yitirseler de korumalari devam ediyor.

Ben otorite degilim tabi ki ama elimden geldigince sonuclari net tarafsiz bir sekilde paylasmaya calisacagim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Tek secim sebebiniz dayanim mi olacak?

Sunun icin soruyorum, bunlar uygulamasi kolay urunler. Atiyorum 1 ay bile dayansa super kaldi ki ortam ve yikama kosullarina bagli cok daha fazla dayanirlar. Bir de ustune bu urunlerin kimyasala dayanikliligi yuksek yani hidrofobik ozelliklerini yitirseler de korumalari devam ediyor.

Ben otorite degilim tabi ki ama elimden geldigince sonuclari net tarafsiz bir sekilde paylasmaya calisacagim.

Teşekkürler,

Katı olanları malesef fıtıktan dolayı uygulayamıyorum, hatta yıkadıktan sonra ikici kez sprey için eğilip kalkmak bile ertesi gün yıkmaya yetiyor :D bu sebepten wetcoat aldım ama onun da dışarda duran araçta ömrü bir hafta olunca daha önce deneyimlediğim turtwax’a geri döneyim dedim tabi bu arada ceramic olan çıktı, aradaki fiyat iki katı olunca buna değer mi diye karar veremedim.

Keşke opak beyaz olmasa ve bel de müsait olsa seve seve uğraşırdım :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler,

Katı olanları malesef fıtıktan dolayı uygulayamıyorum, hatta yıkadıktan sonra ikici kez sprey için eğilip kalkmak bile ertesi gün yıkmaya yetiyor :D bu sebepten wetcoat aldım ama onun da dışarda duran araçta ömrü bir hafta olunca daha önce deneyimlediğim turtwax’a geri döneyim dedim tabi bu arada ceramic olan çıktı, aradaki fiyat iki katı olunca buna değer mi diye karar veremedim.

Keşke opak beyaz olmasa ve bel de müsait olsa seve seve uğraşırdım :)
Geçmiş olsun :(

Bu testteki asıl amacım zaten TW ürünleri karşılaştırmaktı. Fusso ve extreme işin fantazisi açıkçası, onlara kafa tutabilirler mi sanmıyorum. Ama uygulaması daha kolay ürünler oldukları için bile tercih edilebilirler. Bence ikisi de üzmez sizi performans olarak, bakalım nasıl sonuçlanacak.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@omrslhmms

İki turtlewax arasında kalmış biri olarak, dayanımda hangisi daha iyiyse ona göre sipariş geçeceğim, değerleri yorumlarınızı bekliyorum :)
Bende her ikiside var,dün sol ön kapıya tw ceramic i arka kapıyada diğer tw yi uyguladım..ama malum dışarı çıkamıyoruz ,haftaya netleşir durum..ayrıca ben bu sıvı waxlarda parlaklık,toz tutmama olayına daha çok takılıyorum..mesela tw leri alana kadar cure kullanıyodum parlaklık kayganlık hat safhada idi ama öyle bir toz tutuyor ki bana illallah ettirdi.bugün için şunu garanti ederim tw ice toz tutmada çok başarılı ama parlaklığı cure kadar değil bu tabi benim yorumum üstadlar daha iyi bilir..tw ceramic olanıda bekleyip göreceğiz

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@Celal teşekkürler, nihai kara için beklemedeyiz o zaman :)
Ben hafta sonuna kadar arabayı kullanıp buraya mutlaka yazarım..az önce otoparka inip arabayı bahçeye çıkardım..seramik olan kapı bir tık daha parlak duruyor..ama toz tutma ve su iticilik ne durumda olur hafta sonuna kadar bekleyip görelim.ayrıca iki kapının yüzeyi oldukça kaygan..

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Tekrar merhaba,

Bugün uygulama üzerinden 2 tam gün geçtikten sonra yeni bir su testi ve yüzey kaynaklık testi yaptım elimden geldiğince,

Videoyu izleyince siz de göreceksiniz. Önce 4 adet sıfır mr. green bim bezini denedim, ardından aynı testi süngerle denedim, elimde sadece 2 adet sünger olduğu için aynı anda olmasa da ikili olacak şekilde karşılaştırmalarını yaptım. Aynı zamanda 4 adet birebir aynı kapak ile de deneme yaptım lakin kapaklar yüzeyde hiç durmadı.

Kayganlık ile ilgili test sonuçları beni tatmin etmedi, kesin bir galip var evet ama diğer sıralamalar ilginç şekilde değişiklik gösterdi. Kararı size bırakıyorum ben yine de roundlar arasındaki sıralama sonuçlarını ekliyorum kolaylık açısından.

İyi seyirler...

Not!
Bagaj kapağı hariç tüm araca TW Ceramic uyguladı, videonun son bölümlerinde onun da su testi var.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Tekrar merhaba,

Bugün uygulama üzerinden 2 tam gün geçtikten sonra yeni bir su testi ve yüzey kaynaklık testi yaptım elimden geldiğince,

Videoyu izleyince siz de göreceksiniz. Önce 4 adet sıfır mr. green bim bezini denedim, ardından aynı testi süngerle denedim, elimde sadece 2 adet sünger olduğu için aynı anda olmasa da ikili olacak şekilde karşılaştırmalarını yaptım. Aynı zamanda 4 adet birebir aynı kapak ile de deneme yaptım lakin kapaklar yüzeyde hiç durmadı.

Kayganlık ile ilgili test sonuçları beni tatmin etmedi, kesin bir galip var evet ama diğer sıralamalar ilginç şekilde değişiklik gösterdi. Kararı size bırakıyorum ben yine de roundlar arasındaki sıralama sonuçlarını ekliyorum kolaylık açısından.

İyi seyirler...

Not!
Bagaj kapağı hariç tüm araca TW Ceramic uyguladı, videonun son bölümlerinde onun da su testi var.
Seal kayganlık olarak net galip,
Fusso iyi vallahi yav, bu testte boncuklama ve perdeleme olarak çok başarılı çıkmış, benim bile canım çekti.
İncelemeyi severek takip ediyorum. Güzel paylaşım oluyor gerçekten. Fusso candır beyler. Lütfen ayıp etmeyin yargıça. Hiç biri yokken fusso vardı :komik:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, kayganlıkda Seal- su iticilikde fusso. Düşüncelerim bunlar tabi toz tutumuyla dayanıklık testlerini heyecanla beklkiyorum.:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
ellerine sağlık bez ve sünger testini ilk defa gördüm gerçekte hoş bir test oldu :D
Kopyalama :) ama fakir versiyonu :)
Seramik uygulama takozu aslinda bunun orijinali ama elimde ayni markanin 4 tane sıfır takozu yok maalesef :( eldeki imkanlarla bu kadar çıktı. Kanal adlari apex detailing ile forensics detailing. Yanilmiyorsam ikisi de benzer yontem denemislerdi onlardan gordum.
Ellerine sağlık abi, kayganlıkda Seal- su iticilikde fusso. Düşüncelerim bunlar tabi toz tutumuyla dayanıklık testlerini heyecanla beklkiyorum.:)
Eyvallah Sercanim eksik olma. Bakalim göreceğiz.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bez ve sünger testi güzel olmuş. Lokasyon olarakta bu teste çok uygun bir yer:alkis:

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Yine bir testi daha ilk sıralarda bitiren fusso şimdi tr piyasasına nedense yeni seri gelmedi parlaklığı artırılmış olan bende elimde var bir ara bende testini yapayim eski ile yeni arasındaki parlaklık farkı varmı görmek lazım ama elimdeki otomobillerde pekte fark anlaşılmaz biri beyaz biri gri bir füme filan bulursam yapam bir test

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir yağmur günceli;

Hangisi fusso soylememe gerek yok sanirim?

18.30'dan 20.40'a kadar acik otoparkta durdu araba. Yağan yağmur temiz yüzeye yağdı yani.

Karsilastirmamizin asıl kahramanlari seal n shine ve ceramic'te durumlar boncuk olarak pek ic acici degil ama bir koruma oldugu bariz belli.

Bu da yaklasik 4 km kullandiktan sonra yuzeyde kalan sular.

Sol yan extreme yani fusso

Sag taraf kosede seal n shine yaninda ceramic

Sadece ceramic spray uygulanmis yuzeyde su kalmis. Digerleri neredeyse temizlenmis.

Fikir verir biraz.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Bir yağmur günceli;

Hangisi fusso soylememe gerek yok sanirim?

18.30'dan 20.40'a kadar acik otoparkta durdu araba. Yağan yağmur temiz yüzeye yağdı yani.

Karsilastirmamizin asıl kahramanlari seal n shine ve ceramic'te durumlar boncuk olarak pek ic acici degil ama bir koruma oldugu bariz belli.

Bu da yaklasik 4 km kullandiktan sonra yuzeyde kalan sular.

Sol yan extreme yani fusso

Sag taraf kosede seal n shine yaninda ceramic

Sadece ceramic spray uygulanmis yuzeyde su kalmis. Digerleri neredeyse temizlenmis.

Fikir verir biraz.

Fusso ben burdayım diyor yani. Ellerine sağlık Ömer.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık Ömer abi, dayanım olarak spreyleri geride bıraktık herhalde.