Kırmızı Peugeot 308 Detailing ( Angelwax Resurrection-Angelwax Regenerate-Gyeon Primer-Prima Amigo-Zymöl Counceurs)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Onur abi ellerine sağlık. Ateş ediyor araç. Ancak bu kadar kısa zamanda aracın bu kadar yıpranması ilginç geldi bana.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık,janta hidrolik yağı vb birşey dökülmüş olabilir güzel uygulama olmuş

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ellerine sağlık masterım, kırmızılım sana yandı canım şarkısı çalıyor kulaklarımda
Teşekkür ederim kardeşim, kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun demişler, boşuna değil.
Elinize sağlık abi araç ateş ediyor resmen
Teşekkür ederim güzel yorumuna kardeşim
Jantlara buradan sinir oldum dişlerimi sıktım . Elinize sağlık hocam. Sizin gibi biri yıkıyor aracı ve sahibi acele ettiriyor pes vallahi.
Teşekkür ederim hocam, neyse buda değişik bir deneyim oldu. Sahibinin suçu yok ya, hatta daha rütüş falan yapacaktık ama aradıkları işten çağırdılar arkadaşı.
Abi ellerine sağlık. O jant neymiş öyle nerelere girilmiş araçla.
Teşekkür ederim kardeşim, onu biz de çözemedik.
Karaciğeri yağlanmış köpek mi işemiş janta n'olmuş öyle hakikaten ya. Ad gloss da güzel dokunuş yapmış son düzlükte. Ellerine emeğine sağlık master.
Valla eğer köpekse tesbit edip itlaf edilmesi lazım net. Teşekkür ederim
abi eline sağlık :) bir an bana sahibindeni açtırıp 308lere baktırdın :D
Teşekkür ederim kardeşim, bu araba bana da çok 308 baktırdı emin ol.
Onur abi ellerine sağlık. Ateş ediyor araç. Ancak bu kadar kısa zamanda aracın bu kadar yıpranması ilginç geldi bana.
Teşekkür ederim kardeşim, araç çok yol yapıyor günlük kardeşim, hergün Kemer'e gidip geliyor en az.
Elinize sağlık,janta hidrolik yağı vb birşey dökülmüş olabilir güzel uygulama olmuş
Valla en iyi tahminimiz bizim de bu yönde, geçen hafta balata falan değişmiş. Orada birşey mi döktüler üstüne bilmiyorum hatta sordudum yok biz birley dökmesij demişler ama?
Abi kırmızı ateş ediyor resmen :atess:eline emeğine sağlık keyifle okudum
Teşekkür ederim kardeşim
Rengi yeter emeğine sağlık abi
Teşekkür ederim kardeşim, efsane bir renk.
Elinize sağlık harika olmuş...
Teşekkür ederim.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Eline sağlık ustadım, bu islere yeni başladım sayılır, birkaç soru sorayım cahilliğime ver
1. Ön yıkamayı iki aşama yaptınız benim anladığım, biri köpük atarak biri de foam lance ile? Sadece foam lance yapsanız yeterli gelmiyor mu?
2. Kil eldivenler kac kere kullanılabiliyor?
3. Koch pw yi yıkanmıs araca sıkıp ustune su tutsak akabindeki kurulamada pw havluya zarar verir mi, wizard ım geldi kaygılıyım

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık ustadım, bu islere yeni başladım sayılır, birkaç soru sorayım cahilliğime ver
1. Ön yıkamayı iki aşama yaptınız benim anladığım, biri köpük atarak biri de foam lance ile? Sadece foam lance yapsanız yeterli gelmiyor mu?
2. Kil eldivenler kac kere kullanılabiliyor?
3. Koch pw yi yıkanmıs araca sıkıp ustune su tutsak akabindeki kurulamada pw havluya zarar verir mi, wizard ım geldi kaygılıyım

Teşekkür ederim,
Estağfurullah sorun tabiiki
1.Araba çok kirli olduğu için öyle yaptım, ben özellikle kılın araba çok kirliyse böyle yapıyorum, güvenli olsun diye. Ama sadece lance de yeterli gelebilir.
2- tahminim 30-40 defa kullanılır, Ben kaç oldu bilmiyorum ama bu sayılara yaklaşmıştır hala gayet memnunum performansından.
3. Bir sıkıntı olmaz, ürünü uyguladıktan sonra arabayı iyice durulayın. Rahat rahat kullanın.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Teşekkür ederim,
Estağfurullah sorun tabiiki
1.Araba çok kirli olduğu için öyle yaptım, ben özellikle kılın araba çok kirliyse böyle yapıyorum, güvenli olsun diye. Ama sadece lance de yeterli gelebilir.
2- tahminim 30-40 defa kullanılır, Ben kaç oldu bilmiyorum ama bu sayılara yaklaşmıştır hala gayet memnunum performansından.
3. Bir sıkıntı olmaz, ürünü uyguladıktan sonra arabayı iyice durulayın. Rahat rahat kullanın.
Cok sağolun. kil eldiveni performans gozlemimize gore emekli edecegiz yani degil mi?peki bu eldivenlerin agresiflik derecesini goremedim de mesela 6 ay once islem gormus araca bu eldivenler gider mi?
Eldiven dediginiz gibi cok ekonomik duruyor 150 tl ye alsak 30 kezden bir uygulama 5 tl, normal kil 80 tl desek bir uygulamada 20 tl gidiyor
Eldiven öneriniz ne olur peki?gerci çin var ama bana riskli geliyor artık gelir mi gelmez mi malum virus de tedirgin ediyor3m in normal kili ucuz. onun hakkında fikriniz var mı?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aracı uygulamadan sonra 16 ocakta yıkamıştım, bu 2. yıkaması oluyor.Leş gibi bir hale gelmiş.

Kirli resimleriyle başlayalım hemen.

Ekli dosyayı görüntüle 18955
Ekli dosyayı görüntüle 18956

bu janta dikkat, beni hayattan soğuttu, sadece bununla bir saat uğraştım. Ne olduğunu hala çözemediğim bir şey janta bulanmış.

Ekli dosyayı görüntüle 18957
Ekli dosyayı görüntüle 18958

Ekli dosyayı görüntüle 18959
Ekli dosyayı görüntüle 18960
Ekli dosyayı görüntüle 18961
Ekli dosyayı görüntüle 18962
Ekli dosyayı görüntüle 18963
Ekli dosyayı görüntüle 18964
Ekli dosyayı görüntüle 18965

Öncelikle Davlumbazlara Ceviz sıkarak başladım. Sonrasında Jantlara Koch Chemie Fb uyguladım.
Sonrasında Alta Foamer a 1/4 oranında ceviz pre wash uyguladım.Bu sefer biraz değişiklik yapıp köpük formunda uygulama yapmak istedim. Üzerine hiç vakit kaybetmeden AD super foam geçtim. Köpük çalişirken ben detaylar ve kapı içlerini fırçaladım.
Sonrasında aracı duruladım ve lastik, davlumbaz ve jant detaylarına giriştim. Bu işlemi yaparken arka sol jantında zaten demirtozunu sıktığımda sizinde göreceğiniz üzere muazzam bir kızarma olmuştu, hayra alamet olmadığını farketmiştim, ne idüğü belirsiz bir maddenin tüm janta ve davlumbaz içinde her yere bulandığını farkettim. Tekrar tekrar demir tozu kullandım.1 lt ye yakın demirtozu yedi ve hala kızarmaya devam etti.

Ekli dosyayı görüntüle 18968
Ekli dosyayı görüntüle 18969
Tekrar ve tekrar...

Önce kızarıyor sonra böyle renk değiştirip sararıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 18970
Ekli dosyayı görüntüle 18971
Ekli dosyayı görüntüle 18985

Kil işlemi ardından

Ekli dosyayı görüntüle 18972

Polisaj sonrası.

Ekli dosyayı görüntüle 18986
Ekli dosyayı görüntüle 18987

kil yaptım, polisaj yaptım Kısacası yapmadığım kullanmadığım ürün kalmadı. Ama bir nebze arındırsamda tam olarak başa çıkamadım.Yağİlk defa böyle birşeyle karşılaştım. Bir saatlik uğraş sonunda pes ettim, olduğu kadar dedim bıraktım çünkü adamın vaktine de azalıyordu artık.

Bu durumun verdiği şoktan çıkıp bari camları temizleyeyim dedim. Camlarda önceki sahibinden kalma bant izleri vardı. Adam arabanın bütün camlaırna satılık yazısı yapıştırmış. bunları önce Ad jtt ile çıkardım, sonrasında artık camların polisaja ihtiyacı olduğunun kanaatine varıp bir de AD Clear View ile temizledim.Uygulama öncesi maskelemeyi ihmal etmedik.

Ekli dosyayı görüntüle 18988

Kova yıkamamızı Ad Purple Velvet ile yaptım. Araçta artk koruma kalmamıştı, Hazır yakalamışken Ad Liquid Gloss u bir de renkli arbada deneyeyim dedim ve uyguladım. Bu işlemden önce araba komple Marflo kil eldiven ile kese yaptım ki üstünde artık detarminasyon başlamıştı.Hışır hışır sesler geliyor ve el takılıyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 18989
Ekli dosyayı görüntüle 18973
Ekli dosyayı görüntüle 18990

Hazır fırsat bulmuşken yeni havlumuzuda deneyelim dedik. Güzel ve boyutu itibariylede pratik bir havlu.

Ekli dosyayı görüntüle 18991
Tek geçiş 50/50
Ekli dosyayı görüntüle 18992
Ekli dosyayı görüntüle 18993

Videoyu izledim şimdi, o janttaki nasıl bela bir şeymiş abi, Vakit olsaydı başka bir reçete de uydururdun sen ona.
Eline sağlık, ama maskeyi takıyorsun eldiven neden takmıyorsun be mübarek? Sen sürekli kullanana kadar ben söylemeye devam edeceğim kusura bakma...

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Onur ellerine sağlık o jant nedir öyle büyük sabrın varmış vallahi.

insanlar herhalde iç dış 20 dakikada yıkatıp araç teslim almaya alışınca senden de öyle bir şey bekliyorlar :D

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Cok sağolun. kil eldiveni performans gozlemimize gore emekli edecegiz yani degil mi?peki bu eldivenlerin agresiflik derecesini goremedim de mesela 6 ay once islem gormus araca bu eldivenler gider mi?
Eldiven dediginiz gibi cok ekonomik duruyor 150 tl ye alsak 30 kezden bir uygulama 5 tl, normal kil 80 tl desek bir uygulamada 20 tl gidiyor
Eldiven öneriniz ne olur peki?gerci çin var ama bana riskli geliyor artık gelir mi gelmez mi malum virus de tedirgin ediyor3m in normal kili ucuz. onun hakkında fikriniz var mı?

Kil eldivenin agrasiflik durumu kile nazaran daha aşagılardadır yani kil kadar agrasif değildir. Hiç kil görmemiş yada çok kirli bir araçta tavsiye edemeyiz. Lakin düzenli periyotlarda bu işlemi yaparsanız harika ve pratik bir üründür. Kil gibi aracınızı çizme riskide yok denecek kadar azdır. Özetle durum şundan ibarettir, polisaj yapacaksanız tavsiyem kil, arada temizlik amaçlı kullanımda eldiven tavsiyemizdir.
Marflo kil eldiven kesinlikle tavsiye ederim. Hem fiyatı iyidir hemde çok kalitelidir.
Videoyu izledim şimdi, o janttaki nasıl bela bir şeymiş abi, Vakit olsaydı başka bir reçete de uydururdun sen ona.
Eline sağlık, ama maskeyi takıyorsun eldiven neden takmıyorsun be mübarek? Sen sürekli kullanana kadar ben söylemeye devam edeceğim kusura bakma...
Teşekkür ederim, janyı sökmeden temizlemek imkansız gibi duruyor ama aklımda bir ürün var lakin stoklarım da yok. Edinip bir ara onu denemeyi düşünüyorum.
Ya hiç sorma, eldiveni yine unuttum, hızlı bir giriş yaptım aklımdan çıktı. Estağfurullah gerçekten buradan gelen baskıyla bu alışkanlığı edinecem inşallah.
Onur ellerine sağlık o jant nedir öyle büyük sabrın varmış vallahi.

insanlar herhalde iç dış 20 dakikada yıkatıp araç teslim almaya alışınca senden de öyle bir şey bekliyorlar :D
Sabırda bir yere kadar dedim:)
Yıkama falan hepsi 5 buçuk saat sürdü, içinede girsem garajda yatardım heralde o gün :)
Birde hızımı alamadım kendi arabamıda yıkadım, Ama benimkini stres atmak için yıkadım. Jant yordu beni çünkü.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık kırmızıya yine kan gelmiş. Bu kadar kısa sürede nasıl başarıyorlar aracı bu hale getirmeyi anlamıyorum gerçekten. Galiba sana güveniyorlar üstad :komik:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Üstad eline sağlık kırmızıya yine kan gelmiş. Bu kadar kısa sürede nasıl başarıyorlar aracı bu hale getirmeyi anlamıyorum gerçekten. Galiba sana güveniyorlar üstad :komik:
Teşekkür ederim, benden korkusuna yıkamacıya veremiyor, kendi de yıkayamıyor, böyle olunca iş başa düşüyor.