Kış Lastiği Tavsiyesi

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Kesinlikle Continental TS 870P alın pişman olmazsınız 5 sene kafanız rahat olur :) Nokian WRD 4 hali hazırda ülkemiz de bulunuyor olsa idi çok güzel lastik karlı zemin de ama yok Nokian türkiye pazarında degil artık. Şu an için en iyi seçenek ve parasının hakkını verecek Continental TS870P dir.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kesinlikle Continental TS 870P alın pişman olmazsınız 5 sene kafanız rahat olur :) Nokian WRD 4 hali hazırda ülkemiz de bulunuyor olsa idi çok güzel lastik karlı zemin de ama yok Nokian türkiye pazarında degil artık. Şu an için en iyi seçenek ve parasının hakkını verecek Continental TS870P dir.
Eyvallah, tavsiyeniz için çok teşekkürler hocam.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güncel çekelim geçtiğimiz gün Kormetal ile görüştüm, Nokianı tekrar getirmeye başladılar

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güncel fiyatlarını görebileceğimiz sitesi var mıdır Arda hocam? Nette 2021 tarihli wrd 4 lastiği 2500₺ civarına satanlar var :endiselix:
Gayet iyi fiyat 2021 olunca lastik bozulmuyor peynir değil sonuçta... 5 yıl kullanım 10 yıl raf ömrü olduğunu hatırlatmak isterim.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Goodyear Ultra Grip 8 kullanıyorum .
3. Sezonunda hala ilk günkü gibi performans sergiliyor. Bu desen boşuna sevilmiyormus anladım. Tavsiye ederim. Lastik değişim fiyatları da almış başını gitmiş 400 TL istiyorlar burada ..

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Ben de 2 aydır kış lastiği bakınıyorum ve bridgestone lm005 de karar kıldım. Elbette Continental ve Goodyear da çok iyi lastikler. Nokian wrd4 kullanmışlığım da var, çabuk deforme oldular ne yazık ki..

derossi

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çankaya
Bridgestone blizzak aldım ilginç derece yumuşak bir lastik. Yakıta beklediğimden daha düşük olumsuz etkisi oldu

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Güncel çekelim geçtiğimiz gün Kormetal ile görüştüm, Nokianı tekrar getirmeye başladılar
Tekrar geliyor ise ne güzel haber Nokian abim eski araçlarından birin de 1 sene kullandı. Biz malum Kastamonu da olduğumuz için her kış kesinlikle 3 ay boyunca sürekli haftada bir ılgaz dağına çıkarız bolca kar kış lastiği tecrübemiz oldu özellikle abimin eski araçlarında öncelikle TS850P ile başlayıp 4 sene sonra Nokian WR D4 e geçti 1 sene kullandı acayip bir lastik WR D4 kesinlikle araba bir de yerden yüksek ise tam bir traktör misali kar aracın altını doldurup askıya almadığı müddetçe zincirsiz çok sefer şartlarını zorladık güzel performansı var kar üzerinde ama aşırı yumuşak oluşundan yıpranma payı fazla olabilir doğaldır. Bu kış Conti ye tekrar TS870P ile döndük şu an için yumuşaklığından oldukça memnun diye biliyorum.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Tüm yazılanları okumadım ama genellikle nokian denilmiş. Nokian kışlık olarak yazlıklardan daha iyidir. Alan kimseyi pişman etmez. Continentalın kışlıklarıda iyidir. Ayrıca nerede kullanılacağı daha önemli. Buna göre savanın kışlıklar çok iyidir. Ayrıca yoğun kar ve buz olan bir yerde kullanılacaksa marshall kesinlikle öneririm. hafif kış koşullarında sürekli kar olmayan koşullarda yağmurlu havada çok memnun etmeyebilir. Zaten marshall ağır kış lastiği diye geçer.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yaklaşık 4 yıla yakındır Kayseri’de babamın aracında Hankook Winter iCept Evo kullanıyoruz. Ebat 205/55/16 ve hız anlamında çok zorladığımız aşırı performansa dayalı bir sürüş stili yok babanın. Kendisi gayet memnun, ben de genel olarak lastiğin frenlemede güven verdiğini ve çok fazla gürültülü olmadığını düşünüyorum. Kısaca biz memnun kaldık diyebilirim.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Lastiklerin raf ömrü 10 yıl olduğu için eski tarihli (mesela 2021) sıfır lastik almakta bir sıkıntı olmaz değil mi?

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Lastiklerin raf ömrü 10 yıl olduğu için eski tarihli (mesela 2021) sıfır lastik almakta bir sıkıntı olmaz değil mi?
Raf ömrü için 10 yıl deniyor ama en kaliteli markanın bile 5 sene maksimumdur raf veya kullanım ömrü. Lastik rafta da beklese, siz aracınıza takıp 5 sene kullansanız da hamuru sertleşir belli bir süre sonra performans vermez. Ben ve abim bugüne kadar özellikle abim Michelin 2 Set, Continental 4 set (yazlık kışlık) Goodyear 1 set buna ek gelip geçen araçlarda da farklı markalar kullandık ömrü 10 sene olanı bırakın 4. senesinde artık yavaş yavaş performansının düştüğünü en iyi marka bile olsa gördük diyebilirim. Eğer imkanınız varsa en güncel tarihliyi almaya çalışın tavsiyem :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Raf ömrü için 10 yıl deniyor ama en kaliteli markanın bile 5 sene maksimumdur raf veya kullanım ömrü. Lastik rafta da beklese, siz aracınıza takıp 5 sene kullansanız da hamuru sertleşir belli bir süre sonra performans vermez. Ben ve abim bugüne kadar özellikle abim Michelin 2 Set, Continental 4 set (yazlık kışlık) Goodyear 1 set buna ek gelip geçen araçlarda da farklı markalar kullandık ömrü 10 sene olanı bırakın 4. senesinde artık yavaş yavaş performansının düştüğünü en iyi marka bile olsa gördük diyebilirim. Eğer imkanınız varsa en güncel tarihliyi almaya çalışın tavsiyem :)
Eyvallah, cevap için çok teşekkür ediyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben bu yaz 2021 47. Hafta üretimli Goodyear kışlık lastikler aldım. Firmanin netten telefonunu bulup aradım. Böyle bjr ürün satıyorsunuz, saklanma koşulları nasıldır diye. Bir sorun olursa geri alır mısınız? Yardımcı olursanız sevinirim diye. Aradığım kişi numarasıni verdi , buradan ulaşın diye. Aldığımda gayet iyi idi. Benim yöntemin bu :)