Kışlık Boya Koruma Yardım

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fussoyu ince sürünce sorun çıkmaz tabi bekleme süresi de önemli
Ben iki panel sürüyorum sonra ilk panelden silmeye başlıyorum
Bu şekilde sorun olmuyor
Ama ince sürmek önemli
Fazla sürdüğümde bu şekilde bile sorun oluyor
Eğer ultra inceliği tutturabilirseniz bir saat sonra da silseniz problem değil
Bunu hava karardığı için ultra ince sürdüğüm arka çamurluğu silmeyi unutup iki saat sonra sildiğimden biliyorum

Hocam peki o kadar hızlı silince kalıcılığı bu durumdan etkilenmiyor mu ? Galiba sıcaklığa göre 10 20 dakika arası beklenmesi tavsiye ediliyordu.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Hocam peki o kadar hızlı silince kalıcılığı bu durumdan etkilenmiyor mu ? Galiba sıcaklığa göre 10 20 dakika arası beklenmesi tavsiye ediliyordu.
Ankara’da bu havalar için 10 dakika ideal bence. Şimdiye kadar 5 kez uygulama yaptım hepsinde aşağı yukarı bu sürede hazır hale geldi. Tam tersine fazla bekleyince silmesi zor olduğu için biraz bastırmak lazım geliyor. O zaman da kürleşen katmandan gidiyor ve kalıcılık azalıyor.

brkgok

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
Tek tek hepinize teşekkürler değerli bilgileriniz için :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sayın hocam en niyatinde wax süreceksiniz biraz korkutmuşlar sizi :deli:bu tip wax larda iki panel sürüp sonrasında ilk panelden silmeye başlıcaksınız alt tarafı wax işte., hafif yüzeyde mumlaşmaya başladığında siliyoruz., yalnız ince sürün uğraşmayınız.,

Bari bi video atayım fikir vermesi açısından ne kadar ince süreceğiniz ile ilgili., araba da şarkı da güzel hani :mutlu:
964 Carrera 2

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
peki fusso için son bir soru o bölünmüş üründen alsam o küçük kutudan ürünü nasıl alıyosunuz uygularken normalde büyük kutularda süngeri bastırmadan 1-2 tur çevirip azıcık süngere gelen ürünle uygulamayı yapıyoruz bölünmüş ufak kutuda nasıl yaparız
Küçük bir bıçakla, spatulayla vs bir gereçle azıcık alıp pede koyun yayın sonra araç üzerinde çalışın. Orbital makine varsa aynı yöntemle sünger finishing veya wax pedine koyarsanız makine ile düşük devirde güzel uygulanır incecik. Pede ürün koymadan önce 2 fıs su sıkın.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Korkacak birey yok merak etmeyin (zaten kimse de o minvalde birşey yazmamış ya neyse). Ve fakat ince sürme mevzuu bu ürün için gayet de önemli. Carnauba waxlar gibi kafana göre takıl değil yani. İnternette aratın muhtelif forumlarda sayfalarca “fusso coat buffing problem” içeriği görürsünüz. Burada söylenen fazla sürünce hayatın karardı değil zaten sadece yüzeyi normal hale getirmek için biraz fazla uğraşırsınız. Mesele doğru uygulamaya yardımcı olmak.

Ürünün üreticisinin yönlendirmesinin kıymeti var mıdır nazarınızda bilemem ama onların naçizane tavsiyeleri de bu yönde;

brkgok

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
Sayın hocam en niyatinde wax süreceksiniz biraz korkutmuşlar sizi :deli:bu tip wax larda iki panel sürüp sonrasında ilk panelden silmeye başlıcaksınız alt tarafı wax işte., hafif yüzeyde mumlaşmaya başladığında siliyoruz., yalnız ince sürün uğraşmayınız.,

Bari bi video atayım fikir vermesi açısından ne kadar ince süreceğiniz ile ilgili., araba da şarkı da güzel hani :mutlu:
964 Carrera 2
Korkacak birey yok merak etmeyin (zaten kimse de o minvalde birşey yazmamış ya neyse). Ve fakat ince sürme mevzuu bu ürün için gayet de önemli. Carnauba waxlar gibi kafana göre takıl değil yani. İnternette aratın muhtelif forumlarda sayfalarca “fusso coat buffing problem” içeriği görürsünüz. Burada söylenen fazla sürünce hayatın karardı değil zaten sadece yüzeyi normal hale getirmek için biraz fazla uğraşırsınız. Mesele doğru uygulamaya yardımcı olmak.

Ürünün üreticisinin yönlendirmesinin kıymeti var mıdır nazarınızda bilemem ama onların naçizane tavsiyeleri de bu yönde;

Gayet anlaşılır oldu olabildiği kadar ince sürmeye çalışcam , müzik hoş :mutlu::mutlu:

Küçük bir bıçakla, spatulayla vs bir gereçle azıcık alıp pede koyun yayın sonra araç üzerinde çalışın. Orbital makine varsa aynı yöntemle sünger finishing veya wax pedine koyarsanız makine ile düşük devirde güzel uygulanır incecik. Pede ürün koymadan önce 2 fıs su sıkın.
Pede 2 fıs suyu deniycem makinam yok malesef pedle deneyebilirim söylediğinizi:)

Suleyman.ak

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Burayı okumadan çektiğim bi fusso uygulama videosu vardı 18.6.18 kayıt tarihli o yüzden eksiklerim hatalarım vardır ancak yinede paylaşayım sizlerle dün kurgusunu yapıp yükledim

Eline emeğine sağlık kutas çekmiş olduğun video bir çok kişiye faydalı olacağına inanıyorum.

Her zamanki gibi mükemmel çekim olmuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Sonax NPT(PNS), kullanıldığında uzun süreli (en az 3 ay civarı gözlemledim) koruma sağlıyor. Üstelik uygulaması kolay ürünler. Neredeyse hızlı cila uygular gibi uyguluyorsunuz. Bir şişe ile 5. uygulamamı yaptım ve 1 uygulama daha yapar. Parlaklığı fena değil. Kışlık boya koruma olarak tavsiye ederim.

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Bir arkadaş 150 liraya satıyor PNS ben zamanında 2 sene önce 80 liraya almıştım, o yüzden bu parayı vermek istemedim ama problem değil derseniz, 6 ay vaadettiği ömrü kesinlikle veriyor uygun yıkama koşullarında. Çok severek kullanıyorum kışları PNS yazları katı wax. Tavsiye edebileceğim ve asla pişman olmayacağınız bir ürün.