Koch chemie plast star

cemdogu

Çaylak Detaycı
Üye
KochChemie PSS'yi sulandırmak son derece mantıksız bir uygulama olur. Aynı şekilde ürünün iç trimler için fazla parlak bir finişe sahip olduğunu düşünüyorum. Önceki mesajlarda da arkadaşlar belirtmiş, PSS silikonsuz bir ürün olduğu için NanoMagicPlastCare ürününe nazaran daha kısa ömürlü. Çok güneş gören aksamlarda 3-4 ay kadar kalıcılığına şahit oluyorum. Sileceklerin olduğu kısımdaki plastiklerde çok iyi iş görüyor benim için.

Bu arada bu ürün iç aksamda bir kere kapı eşiklerindeki plastiklerde deneme gafletinde bulundum. İlk başta çok güzeldi fakat kullandıkça, kirlendikçe çamurumsu bir görüntü kaldı yüzeyde. Bu sebeple iç aksamda artık KochChemie TopStar ya da Gyeon Preserve harici bir ürün kullanmıyorum.

Sulandırılabilir, çok maksatlı plastik koruma anlamında Nanolex Professional Dressing Concentrate de oldukça iyi bir seçenek. İncelemenizi öneririm. Anormal konsantre yapısıyla fazlaca tasarruflu.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam bu konuyu bende araştırdım, tamamen nerede kullanmak istediğinle alakalı.

Direk sitede yazanları genel olarak çeviriyorum siz detaylıca internetten çevirebilin diye ingilizcesini de ekliyorum ve afyon eskişehir antalya bölgesine bakan yetkili satıcının aktardıklarını ekleyeyim;

NanoMagicPlastCare
Maintains and protects all external plastic parts (trim, rubber, etc.). The treated parts regain their original, new appearance and are protected against damaging environmental factors. The premium product for professional vehicle care with unmatched durability.

Tüm dış plastiklere uygulanabilir. Zarar gören parçalara orijinal görünümünü geri kazandırır ve çevresel faktörlere karşı korur. UV koruma yok.

Motorplast
Special engine conserver Naturally shiny, water-displacing conserver for engines, housing parts, rubber hoses and power units of cars, commercial vehicles, etc., with pleasant fragrance. Treated parts regain their new appearance. The complete drying (no lubricating film) prevents dirt sticking. The power units are protected from corrosion and environmental factors by the permanently elastic protective film. Suitable for use on dry and wet surfaces. Temperature-resistant to 250°C. With Daimler approval.

Areas of use Engines, housing parts, rubber hoses and power units of cars, commercial vehicles, etc

Motor kompartımanında ki tüm parçaları korozyona, oksidasyona, çevresel faktörlere ve aşırı ısıya karşı korur 250 dereceye kadar dayanımı vardır. Uygulandığı bölgede elastik bir film tabakası oluşturur. UV koruma yok.

Plast Star siliconölfrei
Premium care for external plastic, silicone-oil-free Silicone oil-free premium product in the area of plastic care products. Maintains and protects over months and is extremely UV-stable. The treated parts regain their original new semi-matt appearance thanks to a special care components system (micro-emulsion), which bonds firmly with the treated surface. Stops door seals from freezing. The extremely long service life, fast and simple use and a pleasant fragrance make Plast Star siliconölfrei into an unbeatable product. Optimally suited for tyres and rubber parts as well. With Daimler approval.

Areas of use External plastic and rubber parts, tyres, door seals, etc.

Dış plastiklere ve tekerleklere uygulanabilir. Aylarca uygulandığı bölgede kalabilir ve UV ışınlara karşı dayanıklıdır. Yarı mat bir görünüm bırakır. Ayrıca kapı içi fitillere de uygulayarak kışın donup yapışmasını engellersiniz.

Artık seçim sizin, make your choice :)
Arkadaşlar, Koch Chemie PSS, benim nazarımda ilk eksi puanını aldı, belki de ben yanlış değerlendiriyorum daha tecrübeli abilerimiz ustalarımız konuya el atarlarsa daha iyi olur illa ki.

Ben aşağıda gördüğünüz Puntonun kaput üstü plastiğine PSS sürdüm, ilk etapta görüntü bu şekilde oldu fakat 5 dk içinde kurur kurumaz sol tarafta ki eski haline geldi. Yani diyeceğim o ki, Rengi gitmiş ürünün rengini geri yerine getirmek maksadı ile PSS alınmamalı.

Ne yaparım da bu görüntüyü toparlarım diye düşünürken 3D Magic Dressing uyguladım ve kuruduğu halde plastiğin rengi kendini toparladı. Kalıcığını ise zaman gösterecek.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Arkadaşlar, Koch Chemie PSS, benim nazarımda ilk eksi puanını aldı, belki de ben yanlış değerlendiriyorum daha tecrübeli abilerimiz ustalarımız konuya el atarlarsa daha iyi olur illa ki.

Ben aşağıda gördüğünüz Puntonun kaput üstü plastiğine PSS sürdüm, ilk etapta görüntü bu şekilde oldu fakat 5 dk içinde kurur kurumaz sol tarafta ki eski haline geldi. Yani diyeceğim o ki, Rengi gitmiş ürünün rengini geri yerine getirmek maksadı ile PSS alınmamalı.

Ne yaparım da bu görüntüyü toparlarım diye düşünürken 3D Magic Dressing uyguladım ve kuruduğu halde plastiğin rengi kendini toparladı. Kalıcığını ise zaman gösterecek.

Benzer bir punto dan bende yaptım o soluk plastiğe nano magic plast care uyguladım herhangi bir geri dönüş olmadı ve güzel bir renge getirdi.İnstagramımda da mevcut zaten.PSS sanırım Düzgün plastiği korumak için yapılmış olsagerek.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Benzer bir punto dan bende yaptım o soluk plastiğe nano magic plast care uyguladım herhangi bir geri dönüş olmadı ve güzel bir renge getirdi.İnstagramımda da mevcut zaten.PSS sanırım Düzgün plastiği korumak için yapılmış olsagerek.
Aynen öyle, NMPC rengi gitmiş plastiği belli bir süre idare edebiliyor her yıkamada ihtiyaç duyulmaz ancak PSS daha güzel finish bırakıyor daha doğal. Belki solmuş plastiğe ilk etapta NMPC devamında UV koruamsı ve finishi için her yıkamadan sonra PSS kullanılabilir. Ben PSS'i daha çok beğendim açıkçası.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bulabilirsen valet pro black to future kullan solmuş plastikte gayet başarılı