Koruma sonrası boncuklar...

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #1,361
Evet üfleme gibi rüzgar gibi etkenler varsa hızlı kuruyor kesin. Ama hiçbir etken yokken cilanın kattığı kohezyon kuvveti ile boncuklar top top oluyor, cila zayıfladıkça kohezyon azalıyor adhezyon artıyor. Fakat bu toparlanmayı aşabilmek için dışarıdan bir etken istiyor. Arabayı durulayınca dikey panellerde en şahane üründe bile akıp gidemiyor, ya birbirini itecek bir hava istiyor ya da hortumla daha büyük su taneleriyle kuvvet uygulayıp yüzeydeki boncukları da arasına katarak kurulanıyor.

Yağmurda alttaki tozla birleşip boncuk boncuk kir de oluştursa seviyoruz yüzeyi korumayı :D
Yağmurda yol yapıp yapıp yeni yıkanmış gibi temiz kalması çok çok iyi.
maşallah abicim çok bilimsel çok güzel bi açıklama olmuş gayet iyi anladım pekiştirdim. Seninde dediğin gibi araç üstündeki wax yeniyse yagmur sonrası sürüşte bile araç genelde temiz kalıyor çok hoş oluyor çok kişiden duydum bu yağmurda arabamı yıkadın diye koruma her anlamda cok iyidir varsın durduğu yerde ıslak kalsın yola çıkınca hepsi uçup gidiyor :)

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu konuyu bugün korumalı ve korumasız iki araçda gözlemledim, akşam aynı saatte otoparka park edilen korumasız aracın üzeri kurumuştu ama korumalı aracımda halen boncuklar duruyordu. Tabi yola çıkınca onlarda hemen aktı gitti ancak durduğu yerde bariz şekilde korumasızlar daha kolay kurumuştu. Muhtemelen yola çıkmayıp otoparkda 2-3 saat daha bekleseydim korumalı aracımda kuruyacaktı ancak boncuklanmanın bıraktığı nokta nokta kirler oluşacaktı kaportada

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
maşallah abicim çok bilimsel çok güzel bi açıklama olmuş gayet iyi anladım pekiştirdim. Seninde dediğin gibi araç üstündeki wax yeniyse yagmur sonrası sürüşte bile araç genelde temiz kalıyor çok hoş oluyor çok kişiden duydum bu yağmurda arabamı yıkadın diye koruma her anlamda cok iyidir varsın durduğu yerde ıslak kalsın yola çıkınca hepsi uçup gidiyor :)
Estağfirullah :) yağmur sonrası araba temizse 2 turlayıp yüzeydeki su akıtılır, yeni yıkanmış gibi olur. Ama tozlu bölgede isen yağmur düşmanın olur :D geceden sabaha boncuk boncuk çamur bulursun o kuruyan yağmur taneleri altında. Bir de o toz toprak boncuk altında kalıp kuruduğundan iyice sertleşir, doğru düzgün yıkamadıkça da çıkmaz :D her iyi şeyin bir dezavantajı oluyor maalesef.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Estağfirullah :) yağmur sonrası araba temizse 2 turlayıp yüzeydeki su akıtılır, yeni yıkanmış gibi olur. Ama tozlu bölgede isen yağmur düşmanın olur :D geceden sabaha boncuk boncuk çamur bulursun o kuruyan yağmur taneleri altında. Bir de o toz toprak boncuk altında kalıp kuruduğundan iyice sertleşir, doğru düzgün yıkamadıkça da çıkmaz :D her iyi şeyin bir dezavantajı oluyor maalesef.
Şuanda araç üzerinde boncuk boncuk toz toprak var kurumuş o şekilde kalmış yağmur yağınca hala aynısı oluyor buralarda havanın rengi hala bi acayip bakalım ne zaman geçicek bu toz toprak olayı

BahadirA.

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Şuanda araç üzerinde boncuk boncuk toz toprak var kurumuş o şekilde kalmış yağmur yağınca hala aynısı oluyor buralarda havanın rengi hala bi acayip bakalım ne zaman geçicek bu toz toprak olayı
Bizim tepeler de hala ayni, bu sekilde olacagina yagmur yagsin cam gibi olsun arabalar :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konuya yakışmayacak fotolar için özür dilerim :D ülke geneli toz bulutları+çamur yağmuru sonrası anca bu kadar boncuk olabiliyor.

@emirhaneness 1 saat önce yağmur yağdı ve durdu. Benim arabaya ve yandaki arabalara bak :D yağmur yerine benim arabaya kovayla su mı döktüler acaba dedim :D

hd resim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Konuya yakışmayacak fotolar için özür dilerim :D ülke geneli toz bulutları+çamur yağmuru sonrası anca bu kadar boncuk olabiliyor.

@emirhaneness 1 saat önce yağmur yağdı ve durdu. Benim arabaya ve yandaki arabalara bak :D yağmur yerine benim arabaya kovayla su mı döktüler acaba dedim :D

hd resim
Bugün kendimde gözümle gördüm abi dışarıdaki diğer arabalar kuruyken bizim aracın kaputta hala damlacıklar vardı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fuso coat sonrası ,( boncukların içi toz dolu)
fotoğraf jpg çevirme
Hocam toz dolu da olsa boncuk olabilmiş. 1 gün önce yıkanan araçta 10 saniye yağan yağmurla muhteşem bir finalle karşılaştım :) korumasız araçlar tabi etkilenmemişti yine durumdan :D
Hayırlısıyla şu toz bulutları bi gitseydi, yağmura razıyız, boncuk falan görürüz :D bu şekilde olunca boncuk boncuk toz görüyoruz anca

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam toz dolu da olsa boncuk olabilmiş. 1 gün önce yıkanan araçta 10 saniye yağan yağmurla muhteşem bir finalle karşılaştım :) korumasız araçlar tabi etkilenmemişti yine durumdan :D
Hayırlısıyla şu toz bulutları bi gitseydi, yağmura razıyız, boncuk falan görürüz :D bu şekilde olunca boncuk boncuk toz görüyoruz anca

Aynen, :). Toz bulutlarının gitmesi ortak temennimiz :). Birde Bartın Zonguldak arası yolculuk sonrası çektim fotoyu. Hızlı giderken boncukların kaput yüzeyinde uçması anı çok güzel oluyor. Dediğin gibi korumasız araçlarin etkilenmeden duruyor olması, acaba bazen detay ile uğraşırken yanlış yapıyor muyuz diye düşündürüyor :)