Hocam selamlar, benim aracım da 2023 model 1.3 tce megane. Bu konuyla alakalı bazı detayları sizle paylaşayım. Çok yakın iki arkadaşım da Renault kullanıcısı, birinde 1.3 tce megane diğerinde de 1.0 tce clio var. Geçen yıl bahar aylarında arkadaşlarımın araçlarının antifriz değişikliğini yaptık. Ama süreç biraz zor oldu, hangi yetkili servise gitsek ürün bulamadık. Renault'un ürün değişikliğine gittiğini, Type D nin artık gelmeyeceğini, ürünün Type E olarak güncellendiğini servisten öğrendik. Sizin bahsettiğiniz gibi Type E nin rengi mavi yeşil karışımı bir renk, bizde aynı ürünü geldiğinde alıp kullandık. Benim bu markada şahsi olarak rahatsız olduğum bazı şeyler var. Şimdi yazacaklarım Megane 1.3 tce için ve kendi tecrübelerimdir. Antifriz Type E hangi üreticiye baksan yok sadece Renault ta var

Servise bakımda kullanılacak motor yağının speclerini soruyoruz Tce için Acea c3+ deniyor öyle bi yağ yok bizim fabrikasyon motor koduna göre acea c3 rn17

Fren hidroliği için Sl6 dot4+ demiş orjinalinde gene böyle bir üretim yok sadece Renault üretimi var ne hikmetse, gerçekte her markada Sl6 dot4 var

Yani bizim ülkede bu işler baya sallamayla gidiyo, kendi markalarını satmak için devamlı kelime oyunları yapıyorlar. Kendimiz araştırırsak ancak doğruyu bulabiliyoruz çok dikkat etmek lazım günümüzde herşey aşırı pahalı. İyi detaylar dilerim.