Kullanıp Çok Memnun Kaldığınız Ürünler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Koch Po yu bende severdim lakin derilerde soyulma yaptığını ögrenene kadar :) Direksiyonda kullanmıyorum o yüzden
Herkese selamlar. Uzun zamandır araca binmiyordum bugün servisten alırken aklıma geldi fotoğrafları çektim. Düzenli koch po kullanırdım bu soyulmalar arabadan kaynaklı sanıyordum. Sonrasında wp gruplarındada koch ponun soyulma yaptığını duyunca dank etti ve kullanmayı bıraktım. Basta araçta var sanıyordum Koch gibi markada böyle birşey olmaz diye düşünüyordum sonradan facebook gruplarına girip sormak geldi aklıma orayada sordum araştırdım böyle bir sorun yaşanmamıştı. Servise sorduğumda kronik bir sorun olmadıgını zamanla oluşabileceğini veya kullanılan kimyasallardan olabileceği söylendi.
Açıkçası servise pek güvenmiyorum basından savmak için söylemiştir muhtemelen ama koch po kullanırken böyle bir sorun vardı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese selamlar. Uzun zamandır araca binmiyordum bugün servisten alırken aklıma geldi fotoğrafları çektim. Düzenli koch po kullanırdım bu soyulmalar arabadan kaynaklı sanıyordum. Sonrasında wp gruplarındada koch ponun soyulma yaptığını duyunca dank etti ve kullanmayı bıraktım. Basta araçta var sanıyordum Koch gibi markada böyle birşey olmaz diye düşünüyordum sonradan facebook gruplarına girip sormak geldi aklıma orayada sordum araştırdım böyle bir sorun yaşanmamıştı. Servise sorduğumda kronik bir sorun olmadıgını zamanla oluşabileceğini veya kullanılan kimyasallardan olabileceği söylendi.
Açıkçası servise pek güvenmiyorum basından savmak için söylemiştir muhtemelen ama koch po kullanırken böyle bir sorun vardı.
Emirhan sulandirma orani nasil yüzeyi aşındirmış yani hasar vermiş ürün.

1 Sulandir Oranindan Kaynakli olabilir.
2 Ürünün Orjinalligini sorgulamak lazim
3 Deri Fircasinin Sertlik Durumu (Scrup pad zarar veremez)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan sulandirma orani nasil yüzeyi aşındirmış yani hasar vermiş ürün.

1 Sulandir Oranindan Kaynakli olabilir.
2 Ürünün Orjinalligini sorgulamak lazim
3 Deri Fircasinin Sertlik Durumu (Scrup pad zarar veremez)
Sefa abi daha öncesindede dediğim gibi 1:10-1:15 sulandırıp kullanırdım. İlk zamanlar kısa süreli deri fırçası kullansamda sonrasında soft detay fırçası ve scrup ped ile temizlerdim. Ürünüde 2-3 sene önce izmirdeki yetkili koch bayisinden almıştım ismini tam hatırlamıyorum

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maşallah çok güzel olmuş. Kafamı kurcalayan bir olay var, antifrizi siz mi değiştirdiniz yoksa orijinalinde kırmızı mı geldi acaba
Eyvallah allah razı olsun antifirizi bayi çıkışlı ben hiç ellemedim Renault un önerdiğide kırmızı ve pembe renk olması sizinki hangi renk

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eyvallah allah razı olsun antifirizi bayi çıkışlı ben hiç ellemedim Renault un önerdiğide kırmızı ve pembe renk olması sizinki hangi renk
Yeşil-mavi tonlarında benim antifriz. İnternetten ve chatgpt'den biraz araştırma yaptım bu konu hakkında 2025'den itibaren 1.3TCe versiyonlarına Type E diye geçen antifriz'e geçmişler galiba. Yarın servisi arayıp detaylı bilgi alacağım bu konuda. Ben de kırmızı-pembe tonlarında olan Glaceol rx Type D kullanılıyor diye biliyordum çünkü

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yeşil-mavi tonlarında benim antifriz. İnternetten ve chatgpt'den biraz araştırma yaptım bu konu hakkında 2025'den itibaren 1.3TCe versiyonlarına Type E diye geçen antifriz'e geçmişler galiba. Yarın servisi arayıp detaylı bilgi alacağım bu konuda. Ben de kırmızı-pembe tonlarında olan Glaceol rx Type D kullanılıyor diye biliyordum çünkü
Mavi nin fiyat uygun diye tercih edilmiste olabilir antifiriz konusunda.

ilker8698

Amatör Detaycı
Üye
Hocam selamlar, benim aracım da 2023 model 1.3 tce megane. Bu konuyla alakalı bazı detayları sizle paylaşayım. Çok yakın iki arkadaşım da Renault kullanıcısı, birinde 1.3 tce megane diğerinde de 1.0 tce clio var. Geçen yıl bahar aylarında arkadaşlarımın araçlarının antifriz değişikliğini yaptık. Ama süreç biraz zor oldu, hangi yetkili servise gitsek ürün bulamadık. Renault'un ürün değişikliğine gittiğini, Type D nin artık gelmeyeceğini, ürünün Type E olarak güncellendiğini servisten öğrendik. Sizin bahsettiğiniz gibi Type E nin rengi mavi yeşil karışımı bir renk, bizde aynı ürünü geldiğinde alıp kullandık. Benim bu markada şahsi olarak rahatsız olduğum bazı şeyler var. Şimdi yazacaklarım Megane 1.3 tce için ve kendi tecrübelerimdir. Antifriz Type E hangi üreticiye baksan yok sadece Renault ta var :) Servise bakımda kullanılacak motor yağının speclerini soruyoruz Tce için Acea c3+ deniyor öyle bi yağ yok bizim fabrikasyon motor koduna göre acea c3 rn17 :) Fren hidroliği için Sl6 dot4+ demiş orjinalinde gene böyle bir üretim yok sadece Renault üretimi var ne hikmetse, gerçekte her markada Sl6 dot4 var :) Yani bizim ülkede bu işler baya sallamayla gidiyo, kendi markalarını satmak için devamlı kelime oyunları yapıyorlar. Kendimiz araştırırsak ancak doğruyu bulabiliyoruz çok dikkat etmek lazım günümüzde herşey aşırı pahalı. İyi detaylar dilerim.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Valla olabilir abi Renault Mais'den beklerim yapar mı yapar yarın netliğe kavuşturacağım.
Benim bildiğim eskiden 1.3 TCe lerde fabrikadan mavi-yeşil neon gibi bir renk çıkardı, sonrasında benim aracım da dahil çoğu araca Total Turuncu antifriz kullandılar. Hatta termostat patlamadan önce benimki de Total turuncuydu. Benden önceki sahibi devirdaimi değiştirirken koymuşlar. Ben de çok araştırdım, şu an piyasadaki en sorun çıkartmayacak ve bulunabilir antifriz total turuncu olduğunu düşünüyorum. Servisten almaya kalksak ya dünya kadar para çekiyorlar ya da kendileri de total kullandığı için bizim antifriz satışımız yok diyorlar. Bunları da geçtim bildiğin musluktan su doldurup zaten antifriz paslanmayı önlüyor diyen yetkili servisler bile var.
Hocam selamlar, benim aracım da 2023 model 1.3 tce megane. Bu konuyla alakalı bazı detayları sizle paylaşayım. Çok yakın iki arkadaşım da Renault kullanıcısı, birinde 1.3 tce megane diğerinde de 1.0 tce clio var. Geçen yıl bahar aylarında arkadaşlarımın araçlarının antifriz değişikliğini yaptık. Ama süreç biraz zor oldu, hangi yetkili servise gitsek ürün bulamadık. Renault'un ürün değişikliğine gittiğini, Type D nin artık gelmeyeceğini, ürünün Type E olarak güncellendiğini servisten öğrendik. Sizin bahsettiğiniz gibi Type E nin rengi mavi yeşil karışımı bir renk, bizde aynı ürünü geldiğinde alıp kullandık. Benim bu markada şahsi olarak rahatsız olduğum bazı şeyler var. Şimdi yazacaklarım Megane 1.3 tce için ve kendi tecrübelerimdir. Antifriz Type E hangi üreticiye baksan yok sadece Renault ta var :) Servise bakımda kullanılacak motor yağının speclerini soruyoruz Tce için Acea c3+ deniyor öyle bi yağ yok bizim fabrikasyon motor koduna göre acea c3 rn17 :) Fren hidroliği için Sl6 dot4+ demiş orjinalinde gene böyle bir üretim yok sadece Renault üretimi var ne hikmetse, gerçekte her markada Sl6 dot4 var :) Yani bizim ülkede bu işler baya sallamayla gidiyo, kendi markalarını satmak için devamlı kelime oyunları yapıyorlar. Kendimiz araştırırsak ancak doğruyu bulabiliyoruz çok dikkat etmek lazım günümüzde herşey aşırı pahalı. İyi detaylar dilerim.
Artık hiçbirine güven olmuyor maalesef, benden önceki sahibinde 1.3 Tce araca yetkili serviste 1.6 16v atmosferik bujisini takıp göndermişler. Sorsak en doğruyu onlar yapıyor ve biliyor. Bir şey olduğunu söylesek sorumlulukta kabul etmezler muhtemelen.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bilgilendirme için teşekkür ediyorum abi. Mais servisinde bilgili bir arkadaşla görüştüm. Dediğim gibi artık Type E (yeşil-mavi tonlarına) versiyonuna geçmişler Ocak itibariyle. Ayrıca senin bahsettiğin gibi sadece Renault'ta bulunabileceğini söyledi. Gerçekten saçmalık ötesi. Komple eski usül Type D'ye geçiş yapmak istesem bir ton masraf cidden.

Ayrıca RN17 olduğunu duymuştum ben de. Bakımı gelmedi ama özellikle soracağım eğer rn17 değilse bakımlarını yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası yetkili serviste. Garantisi bozulursa bozulsun zaten bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum Renault garantisinin.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilgilendirme için teşekkür ediyorum abi. Mais servisinde bilgili bir arkadaşla görüştüm. Dediğim gibi artık Type E (yeşil-mavi tonlarına) versiyonuna geçmişler Ocak itibariyle. Ayrıca senin bahsettiğin gibi sadece Renault'ta bulunabileceğini söyledi. Gerçekten saçmalık ötesi. Komple eski usül Type D'ye geçiş yapmak istesem bir ton masraf cidden.

Ayrıca RN17 olduğunu duymuştum ben de. Bakımı gelmedi ama özellikle soracağım eğer rn17 değilse bakımlarını yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası yetkili serviste. Garantisi bozulursa bozulsun zaten bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum Renault garantisinin.
hocam konuyla alakasız ama garantiden hiç trim sesi ile ilgili bi işlem yaptırdınız mı

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam konuyla alakasız ama garantiden hiç trim sesi ile ilgili bi işlem yaptırdınız mı
Yok yaptırmadım hocam zaten alalı 2 hafta oldu. Ciddi bir trim sesi henüz duymadım. Sadece bass'lı şarkılarda sağ kapıdan geliyor onu da zaten araca yalıtım yapacağım için çok takmadım kafaya.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaslar antifrizler aracınıza uygun degıl ise bir süre sonra soğutucu - tahliye boruları - eşanjör gibi yapıları bozup patlatır. uğraşırsınız. aracınızın tavsıye edilen antifrizi hariç rengini seviyorsunuz diye antifriz koymayın.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
arkadaslar antifrizler aracınıza uygun degıl ise bir süre sonra soğutucu - tahliye boruları - eşanjör gibi yapıları bozup patlatır. uğraşırsınız. aracınızın tavsıye edilen antifrizi hariç rengini seviyorsunuz diye antifriz koymayın.
Kesinlikle aracın önerdiği dışında bir antifriz koymam ancak şuan araçta sarı var, bunun yerine dışarıda normalde turuncu antifriz konuyor. Ancak yenilerde motor aynı olmasına rağmen anlattıklarına göre yeşile geçmişler.

Benim bildiğim yeşil mavi olan araçlar kendi arasında konabilir ancak kırmızı olan araca mavi-yeşil konmaz. Aynı şekilde yeşil veya mavi olan araca kırmızı konmaz.

Totalin kendi sitesinden baktığınızda da Total kendi kırmızı antifrizini öneriyor, Motul de pempe OAT öneriyor, modeli de E- Auto Cool DHC.

Sorun üreticinin standart dışı renklerde antifriz kullanıp benden alın demesi ancak galiba kendisinde de ürün yok. Anladığım kadarıyla bu konuda herkes arada kalmış durumda. Yağlarda da benzer durum var, üreticiye sorarsanız 0w 20, yağ seçicilere sorarsanız 0w 20, ancak yetkililerin kimi 0w 30, kimi 5w 30 koyuyor. Yağ ve antifriz konusu çok basit bir konuyken üreticinin kendi satma çabasıyla çorba etmiş durumda.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eyvallah abi bilgilendirme için. Buradaki arkadaşların rengini seviyor diye antifriz değiştireceğini hiç sanmıyorum :basx: