Mercan turuncuya uygulamalar

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#1
Güzel bir detay gününün bitiminden herkese selamlar..
Son yıkama üzerinden tam olarak 4 hafta geçti. Bu süre zarfından 3 kez uzun yol yaptı. Son bir haftası da deniz kum toprak mekanlarda geçirdi. Çocuklarla tatil yaparken nasıl önlem alabiliriz bilemiyorum, fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bu arada aracım henüz 2300 km'de yaklaşık 5 aylık ve bayiden çıkmadan seramik uygulamaları yapıldığı için herhangi bir yerinde çizik, hare vs bişey yok. O yüzden polisaj gereksinimi duymadım.
Son 1 ayın yorgunluğu ve kirleri ile baş başa bırakıyorum...


Bu kadar dram yeter :D
Önce araca su tuttum. Peşine MJJC canon s foam lance için hazırladığım karışımı (Autoglym polarblast 150ml + 750ml su) Karcher k2 yardımıyla güzel bir köpük şovla uyguladım. Bu karışım tam yetti araca. Durulanmış hali bile gayet temiz oldu aslında. Aklımdaki şeytanı kovalayıp devam ediyorum.







Jant+davlumbaz+lastik üçlüsüne geldi sıra.
Karcher foam lance içine Valet pro citrus+ Autofinesse citruss karışımı ile hafif köpük sıktım. Jantlar için bir kova şampuanlı su hazırladım. Davlumbaza giriştim fırça büyük geldi aralara çok girmedi. Jantlarla işi bitince jant eldivenini desteğe çağırdım, hiç fena olmadı. Nigrin Evotec eşliğinde Gyeon jant fırçası ile jant ara ve arkalarını, Meguiars jant fırçası (bu fırçamın yumuşaklığı ve kullanım rahatlığını çok seviyorum) ile jantların ön yüzlerini, Valet pro kalın jant fırçası ile diğer detayları fırçaladım. Soft99 Jant eldivenimi ilk defa kullanıyorum jant kollarının arkaları için kullandım. Gayet kullanışlı geldi bana. Lastikler için Turtle waxı lastik fırçası ile uyguladım. Bu formdaki lastik fırçaları çok güvenli gelmedi bana. Özellikle lastiklerin alt kısımlarına doğru inerken kontrolü tam sağlayamama ve janta temas ettirme ihtimali var. MJJC beyaz renk bir jant fırçası var, sanırım yakında ondan alıp deneyeceğim kontrolü daha kolay görünüyor.



Motor için Gloriamaster içine hazırladığım Valetpro citruslu karışımı uygulayıp detayları fırçaladım. Motor zaten çok kirlenmemişti, çok zorlamadı bu kısım.





Egzoz da bu kirlenme yorgunluk sürecinden nasibini almış vaziyetteydi. Autoglym metal polish ile hiç zorlanmadan kolayca üstesinden geldim. Eskilerden beri kullandığım ve beğendiğim bir ürün.




Çift kovaya geçiyorum. Zymol şampuanla hoş kokulu köpüğümü hazırladım. Gritguardlı chemical guys kovalara 3 ayrı eldiven (purestar, meguiars, chemical guys) kullandım. Çoğu yer için ilk defa kullandığım purestar wash mitte (yapısı, dokunuşu çok güvenli hissettiriyor); tamponlar, motor kaputu, marşpiyeller vs için meguiars; kapı araları için chemical guys kullandım.




Aklıma gelen tüm detaylara Valet pro ince detay fırçası yardımıyla dokundum.


hızlı resim yüklenen resmi silme
Durulanınca gayet temiz oldu. Camlara da eskilerden beri alternatifini hiç düşünmediğim Soft99 uyguladım. Favori ürünlerimden. Kurulama havlusu olarak ilk defa kullandığım Purestar dublex ve supreme havlularını kullandım. Kapı, bagaj araları, alt kısımlar için Chemical guys küçük havlulardan yararlandım. Purestar havlular için nacizane yorumum; supreme (turuncu olan) çok yumuşak hatta dokunduğum en yumuşak şeylerden biri belki de :D ancak dublex ile devam etme kararı aldım. Dublexe göre kurularken bir damla bıraktı arkasında. Dublex hem hafif hem de ilginç şekilde hiç bastırmadan bile hiç bir iz bırakmadı arkasında. Ve araca zaten tek başına yetti. Favori ürünler arasında yerini aldı.

[/url
 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#2
Pis kısımlar bitti çok şükür. Zevkli kısımlara geçiyorum yani korumalara.
Turtle wax seramic spreyi, superclean soft ped yardımıyla; panel panel uygulayıp, peşine hemen wax silme bezleri ile siliyorum. Ürün için nacizane yorumum: uygulaması (sürmesi, silmesi) çok kolay, kokusu hoş ve en önemlisi bıraktığı parlaklık hayranlık uyandırdı bende.



Davlumbazlara Koch chemie PSS uyguladım. Temizliği de zor, koruma uygulaması da zor, resim çekmesi hepsinden zor bu davlumbazların. Uygulamadaki en rahatsız edici bölge burasıydı. Belki kriko ile işler çok kolaylaşır ama kim uğraşacak onunla her seferinde diye içimden geçiriyorum.



Lastiklere Turtle wax ın partnerini uyguluyorum. Bazı yerlerde jantlara çok hafif değdirmişim. Bir yerde de çamurluğa az birşey değmiş. Hemen valet pro citrus ile müdahale edip yok ettim kusurları. Aklımda bir kat daha uygulamak vardı; ama bu bulaş handikabından dolayı bu fikrimden vazgeçtim. Tek kat yetsin.



Jantlar için Zymol uyguluyorum. Mükemmel parlaklık verdi hemen. Favori ürünlerimden ama az kalmış maalesef.




Motor için Koch chemie magic nano uyguluyorum.




Sileceklerin olduğu bölmeye de ilk defa kullandığım Sonax kunststoff. Dozlama yapabildiği sprey başlığıyla uygulaması çok kolay, Bu ürünü de favoriler arasına yazıyorum. Aynı ürünü kauçuk paspasları valet pro citruss ile fırçaladıktan sonra da paspaslara uyguladım. Gayet güzel oldu.





 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#4
İç detaylar;
Emektar süpürgemin filtrelerini yeni değiştirmiştim. Çekim gücü mükemmel ötesi diyebilirim. Ama çok gürültülü maalesef. Bozulmayan yapısı, ıslak kuru özelliğinden dolayı favori detay ürünlerimden kendileri; 'Rowenta twister s'. Taban halılarını, koltukları, ve diğer tüm detayları çeşitli başlıkları ile süpürdüm. Bu hali ile bile çok güzel ve yeterli oldu aslında. Ama o kadar hazırlık yaptığımdan bu şekilde bırakamazdım.




Stepne kısmını açtığım gibi dokunmadan kapattım, toz bile girmemiş.




Halı ve koltuklar için hazırladığım karışımı (Adam carpet cleaner+ Valet pro carpet cleaner) köpük yapan şişeye aktardıktan sonra; at kılı nazik fırçam ile koltuk ve halıları fırçalıyorum. Bu arada köpüğe ek olarak Sonax xtreme interior cleaner sıkıyorum. Bunun da diğer mavi şişe Sonaxlar gibi dozlama özelliği ile spreylemesi çok güzel. Islak vaziyette bekletmeden (panel panel çalışıyorum :D) hemen bizim emektar makine ile çekiyorum. Tüm koltuk ve halılar güzelce fırçalanıp vakumlandılar.




Aracın içinin önemli kısmını vinil kaplama oluşturuyor, Bu yüzden tüm plastik ve vinil yüzeylere; kısacası direksiyon ve kumaş yüzeyler haricinde her yere Nanolex interior cleaner ı detay fırçaları ile uyguladım. İlk defa kullandığım bu ürünün spreylemesi güzel ve hemencecik köpük yapabiliyor. Ve nerdeyse aracın iç kısmının tamamına uygulamama rağmen sarfiyat epey az geldi bana. Panel panel uygulayıp siliyorum, bıraktığı finiş de soft mat görünümde. Gayet hoş görünüyor. Favoriler arasına yazdım bunu da. Havalandırma ızgaraları için Sonax interior cleaner uyguladım.






Direksiyon için detay fırçam eşliğinde zymol deri temizleyici uyguladım. Gayet güzel finişi var ve güvenli hissettiriyor. Maalesef bunun şişesi de az kalmış.




Elimin değmediği hiçbir yer kalmadı iç mekanda da. Bu kadar emeğe karşılık koruma ürünlerine sıra geldi.
Ön kokpit ve kapı üst kısımları 'Sonax matt effect' ile, alt kısımları 'Sonax kunststoff' ile korumaya aldım.




Vinil kaplama olarak colourlock ürününü uyguladım. İlk defa uyguladığım bu ürünün de uygulaması kolay. Ve araçtaki vinil parçaların çokluğundan dolayı sarfiyattan endişe edip 1lt almıştım. Ama tüm mekanlara uygulamama rağmen çok az sarfiyat oldu. Uygularken rengin dolgunlaştığını hemen farkediyorsunuz ve 3 ayda bir yenilemeyi düşünüyorum. Favoriler arasına ekledim bunu da.



Koltukların kumaş kısımları, taban halıları, bagajın tamamına ve tavan kaplaması için de vakti zamanında galon olarak aldığım Dr beasley kumaş koruyucunu bol bol sıktım :D




İyi vakumladığım için pek ıslak kalmasa da; kumaş bölgelere Autoglym antibacteriel spreyledim. Spreylemesi hiç hoş değil. Kalın kalın atıyor spreyi. İşe yarıyor mu bilmiyorum ama gereksiz bir uygulama gibi geldi.


Sıra geldi en hassas yere; direksiyon için de colourlock deri kalkanı uyguladım. Bunu 24 saat arayla iki kat uyguladım. Çok yumuşak bir his bıraktı direksiyona dokununca.


 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#5
Finallerle tamamlıyorum konuyu. Çok uzadı farkındayım. Bu kadar çeşit ürün kullanmaya gerek olmadığını da biliyorum. Amaç kullanmış olmak, denemek ve en önemlisi tatmin olmak her detay severdeki tutku gibi.



Bu arada Turtle wax seramic sprey benim aracımda herhangi bir kötü süprize yol açmadı. Çok güzel parlattı sadece. Bu resimler de az önce çektiğim tazeler. Video da çektim ama yüklemeyi becerebilirsem paylaşıcam onu da.

 

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
17 Haz 2020
Mesajlar
357
Beğeniler
933
İl
.
#6
elinize sağlık aracınız çok güzel duruyor rengi de çok hoş sormak sormak istediğim iki şey var supreme havlu twisted pile değil ama çok merak ettiğim bir ürün. siz iksinede sahip olduğunuzdan yorum yapabilirmisiniz nasıldır ve rica etsem müsait olduğunuzda yakından tüylerini çekme şansınız olurmu . Diğeride davlumbaz fırçanız çok hoşuma gitti uzun olması satışı olan bir ürünmü
 

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
17 Nis 2019
Mesajlar
1,926
Beğeniler
6,081
#8
Oooo konu çok güzel, anlatım çok güzel, malzemelerden zaten kalite akıyor. Arabaya kocaman bir maşallah, Clio çok farklı bir araç olmuş artık.

Elinize sağlık
 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#9
elinize sağlık aracınız çok güzel duruyor rengi de çok hoş sormak sormak istediğim iki şey var supreme havlu twisted pile değil ama çok merak ettiğim bir ürün. siz iksinede sahip olduğunuzdan yorum yapabilirmisiniz nasıldır ve rica etsem müsait olduğunuzda yakından tüylerini çekme şansınız olurmu . Diğeride davlumbaz fırçanız çok hoşuma gitti uzun olması satışı olan bir ürünmü
Teşekkür ederim. Malesef teknik detaylara ya da bu konuda yeterli tecrübeye sahip değilim. Ancak kendi halimle havlular için yapabileceğim yorum şu olabilir; Elimde çeşitli havlular var; Chemical guys mammoth, Gyeon soft dryer, Superclean mammoth benzeri havluları vs. Şu ana kadar kullandıklarım içinde en iyi havlular bu purestarlar. Dokununca supreme olan çok abartı yumuşak, dokundukça dokunasın gelen türlerden. Yani elinize aldığınızda rakipsizmiş hissi veriyor. Ancak hiç bastırmadan tavana bıraktım iki havluyu da. ve biraz çekince supreme arkasında sadece küçük bir damla bıraktı. Dublex de çok hafif ve tuhaf bir şekilde çekiyor hiç su vs bırakmıyor. Hatta bazı panellerde nerdeyse hiç dokunmadan panelin üzerinde gezdirdim, yine iz bırakmadı. Şimdi resim çektim yardımcı olur umarım. Bu arada davlumbaz fırçamı sanırım 5 sene önce falan almıştım, Bim marketten olabilir tam hatırlamıyorum. Ama davlumbazların özellikle ön taraftakilerin az bir yerine ancak girebildi. Daha ince yapıda olmalı bence.


 

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
17 Haz 2020
Mesajlar
357
Beğeniler
933
İl
.
#10
Çok teşekkür ederim fotoğraflar ve ilginiz için. Dublex türü havlum var dublex o yüzden almıyorum supreme de hem farklı hemde çok kaliteli gibi durduğundan kararsız kaldım stok bitti.
 

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
Katılım
14 Şub 2020
Mesajlar
2,666
Beğeniler
5,769
Yaş
23
İl
Denizli
#11
Abi ellerine sağlık, bu arabaya da bu ürünler yakışırdı. Sen demişsin ya fazla ürün diye değer abim. :gulumsemex: Bazı ürünler dediğin gibi fazlalık ama test etmiş olmuşsunuz, bitince bir daha almazsınız artık. :)
 

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
3 Ağu 2018
Mesajlar
3,061
Beğeniler
6,384
#12
Emeğinize sağlık, renk harika bende severek kullandım :) maşallah demeden geçmeyelim yorucu ama keyifli uygulama olmuş
 

Berkay

Master Detailing
Moderator
Katılım
21 Oca 2019
Mesajlar
3,186
Beğeniler
10,346
İl
İstanbul
#13
Ellerinize sağlık, dr beasleys kumaş koruyucusa özel. bir durum var mıdır bilmem ama kumaş koruyucular tamamen kuru yere uygulanmalı. Paylaşımda nemliyken uygulanmış gibi gözüküyor.
Bol bol ürün denemişsiniz güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık tekrar, :)
 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#14
Ellerinize sağlık, dr beasleys kumaş koruyucusa özel. bir durum var mıdır bilmem ama kumaş koruyucular tamamen kuru yere uygulanmalı. Paylaşımda nemliyken uygulanmış gibi gözüküyor.
Bol bol ürün denemişsiniz güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık tekrar, :)
Teşekkürler bilgilendirme için. Evet çok nemli olmasa da tam kurumuş da değildi, uygularken sanırım hata ettim.
 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#16
Guzel bir uygulama olmus secilen urunlerde gayet basarili clio da rengiyle goz alici
Çok teşekkür ederim.

Oooo konu çok güzel, anlatım çok güzel, malzemelerden zaten kalite akıyor. Arabaya kocaman bir maşallah, Clio çok farklı bir araç olmuş artık.
Elinize sağlık
Çok teşekkürler, Clio beni de çok şaşırtıyor bu günlerde.

Abi ellerine sağlık, bu arabaya da bu ürünler yakışırdı. Sen demişsin ya fazla ürün diye değer abim. :gulumsemex: Bazı ürünler dediğin gibi fazlalık ama test etmiş olmuşsunuz, bitince bir daha almazsınız artık. :)
Aynen kardeşim, teşekkür ederim güzel yorumların için.

Emeğinize sağlık, renk harika bende severek kullandım :) maşallah demeden geçmeyelim yorucu ama keyifli uygulama olmuş
Çok teşekkür ederim. Renk konusunda şanslı hissediyorum kendimi.
 

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
Katılım
22 Eyl 2019
Mesajlar
444
Beğeniler
1,423
Yaş
31
İl
Ankara
#19
Ellerinize sağlık. Maşallah aracınız çok güzel :nazar: hak ettiğini vermişsiniz ona.
 

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Katılım
30 Haz 2020
Mesajlar
208
Beğeniler
1,695
Yaş
39
İl
.
#20