Doblo satıldı ve yerine bu araç geldi. Araç 2014 model 200 bin kilometrede. Gözüme çarpan eksikleri yavaş yavaş gidermeye başladım.
Dün
Selsil motor temizleyici ile motoru temizledim. Ürün bana biraz hafif geldi. Yerleşmiş kirlerde yetersiz kaldı. Parlaklığını beğendim.
Orta konsolda çok fazla çizik ve nokta şeklinde lekeler vardı.
Koch Chemie H9 ve
Menzerna 2500 ile olabildiğince parlattım. Elle uyguladığım için sonuç kusursuz olmadı ama eski haline göre güzel oldu. Sağ ön emniyet kemeri toplamıyordu.
Selsil emniyet kemeri yağlayıcı ile yağladım. Şuan gayet güzel topluyor.
İç mekanı süpürüp tüm plastik ve deri aksamları
1:7 Koch Chemie Polstar ile temizledim. Plastikleri
Shiny Garage İnterior Quick Detailer ile geçtim. İlk izlenimlerim olumlu. Kokusu müthiş, içerisi mis gibi çilek kokuyor. Mat bir görüntü bırakıyor. Ekranda ve piano black aksamlarda leke bırakmıyor. Toz tutmazsa başka bir ürün arayışına girmem muhtemelen.
İç mekan ile işim bitince dışa geçtim.
Autobrite Magifoam ve
Purple Velvet ile yıkadıktan sonra
Valet Pro Dragon's Breath ile demir tozu temizliği yaptım. Araca yakın zamanda uygulama yapılmış. Bu sebeple pek demir tozu çıkmadı. Boya genel olarak iyi durumda. Hafif kılcallar ve makine izleri var ama çok gözüme batmıyor şimdilik. Kurulayıp
Carpro Elixir uyguladım.
Gözüme çarpan eksikler şunlar:
- Paspaslar başka bir araca ait. Çok uyduruk duruyorlar. Sahler marka havuzlu paspas ve bagaj havuzu sipariş geçtim.
- Şanzıman yağının ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Uygun bir yağ ile uygun bir şekilde değiştirilmesi lazım. Hangi yağı almam gerektiğini bilmiyorum. Tavsiyelere açığım.
- Yetkili serviste yapılan ekspertiz sonucunda kamber kollarının değişmesi gerektiği söylendi. Aracın yazılımının eski olduğu söylendi ve güncel yazılım atıldı. Güncelleme sonrası araç yelken moduna geçmez oldu. Yol bilgisayarında hızı mil olarak görebiliyordum. Bu da kayboldu. Bunları geri getirmenin bir yolu var mıdır? Özellikle yelken modu yokuş inişlerinde iyi oluyordu.
- Performanslı kullanımda vites geçişleri biraz hissediliyor. Yazılımla düzeleceği söylendi fakat en ufak bir düzelme olmadı. İnternette bununla ilgili bir dünya şikayet var. Şanzımanın yapısı böyle sanırım..