Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araçlara pek vakit ayıramıyorum bu aralar. Corolla'ya cam filmi yaptırdım. Lacuna Charcoal 20 yapıldı. Genel olarak memnun kaldım. Arka camlardaki orijinal karartmalarla uyumlu oldu. İçeriden ton farkı biraz belli oluyor fakat dışarıdan anlamak mümkün değil.

Kontak 2 saat açık kalınca akü bitti. Takviye ile çalıştı fakat arıza ışıkları yandı. Servis biraz sıkıntı yarattı ama arızaları sildiler en sonunda.

Geçenlerde yıkayıp Pw uygulamıştım.

Görev adamı L300'den de 1-2 kare paylaşayım :)

Göstergenin aydınlatmaları gözüme takılıyordu. Geçenlerde de 2 tane ampul patlayınca 6 tanesini de değiştirdim. Aydınlatmada bildiğimiz T10 dipsiz ampul kullanılmış fakat orijinal ampul 4w ve kafasına silikon şapka takmışlar. Şapka sayesinde daha homojen ve yeşil bir aydınlatma oluşturulmuş. Şapkaları çıkartırken 3 tanesini yırttım maalesef. Şapkasız 5w T10 ampul takınca aydınlatma çok dağınık ve sarı oldu. Göstergenin içindeki tozlar da belirgin hale geldi.

Söküp içini makyaj fırçasıyla temizledim. Camına dıştan Koch Chemie H9, Menzerna 2500 ve 3D Hd&Speed uyguladım. Sıfır gibi oldu ama aydınlatma istediğim gibi değildi.

Parçacılarda, aksesuarcılarda ve internette şapka bulamadım. Yabancı sitelerde vardı fakat Türkiye'ye gönderimi yoktu. Partsouq sitesinden L300'de kullanılan orijinal şapkalı ampulun kodunu buldum fakat Mitsubishi yetkili servisleri yardımcı olmadı. Bir tanesi öyle bir parça yok dedi hatta :) Aynı siteden aklıma gelen yeşil göstergeli araçların parçalarını inceledim ve Toyota Hiace'de aynı ampulun kullanıldığını gördüm. Toyota yetkili servislerinde bulamadım. Toyota'nın orijinal ve yan sanayi parçalarını satan Tem Oto ile iletişime geçtim ve tanesi 115 liradan 6 tane Toshiba marka dipsiz ampule 690 lira ödeyerek sahip oldum :) :) Orijinal ve bulunmayan bir parça olduğu için biraz pahalıya geldi maalesef ama görüntü çok homojen ve orijinal oldu. Gösterge neredeyse sıfır gibi oldu.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert Gösterge çok güzel olmuş ama maliyeti çok tuzlu olmuş :(
L300 için değer abi :). Şimdi almasam önümüzdeki yıl daha pahalıya gelecekti belki de :). Bir hafta araştırdım ve alternatif bulamadım :D. Aliexpress'den yeşil boyalı ampul sipariş ettim ama orijinali gibi olmayacaktı muhtemelen.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün biraz Doblo'yla vakit geçirdim. Binek aracın konforuna alışınca bu biraz tuhaf geldi. Koltuğunda bel desteği bile olmasına rağmen bir türlü rahat edemedim. Çok sert geldi. Aracı makyajsız kasaya göre bayağı geliştirmişler. E6 1.6 120 hp Multijet motor çok sessiz ve pürüzsüz çalışıyor. Çekişi mükemmel. Debriyajın yumuşaklığı ve vites geçişleri çok güzel. Makyajsız kasanınki daha sertti. Debriyajı bırakırken gaza basmadığım halde devir yükseliyor. Bu biraz tuhafıma gitti ama alışınca beğendim. Direksiyon hidrolik ve biraz sert. Elektrikli olmasını isterdim. Gaz pedalı da biraz sert geldi bana. Ses sistemi gayet yeterli. Multimedya çok kullanışlı. Süspansiyonlar sert ve gürültülü. Toyota'dan sonra biraz konforsuz geldi. Malzeme kalitesi klasik Fiat. Eski kasayla aynı kalitede neredeyse. Yüksek olması sebebiyle görüş açıları çok güzel. Sürüşü çok keyifli. Dolu paket bir araçta led far ve en azından sürücü koltuğunda ısıtma olmasını beklerdim. Bunlar haricinde donanımı gayet yeterli.

Petrol Ofisi'nde su 15 Tl olmuş. Gitmeye de üşendim açıkçası. Uzun bir süre sonra apartmanın önünde yıkadım. Bol bol fotoğraf çekecektim ama komşular rahat bırakmadılar sağolsunlar. Erken saatte yıkamama rağmen beleşçi insanlar başıma toplandılar. Ürünleri nereye saklayacağımı şaşırdım. Pencere ve balkondan battaniye silkeleyenler de eksik olmadılar.

Ön yıkamada Alta Foam ve Valetpro Foamula 1 ikilisini kullandım. Çift kova yıkamasını Autobrite Purple Velvet, Lucullan Washmitt ve Koreli eldiven ile yaptım. Kurulamayı Spark ve 1100 Gsm Koreli Havlu ile yaptım. Yıkarken sadece bu fotoğrafı çekmişim.

Koruma olarak tercihim Carpro Elixir oldu. Superclean Cila Bezi ile harika bir ikili oldular. Özellikle piano black aksamlarda parlaklık belirgin şekilde arttı.

Camları Farmasi Mr. Wipes Cam Bezi ve Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner ile sildim.Bezin yapısı gözlük silme bezlerini andırıyor. Cam temizleyici ile hafif nemlendirince harika iş yapıyor. Çok memnun kaldım.

İç mekanın tozunu Sonax Cockpitpfleger ve Superclean Mikrofiber Ped ile aldım. Ped iç mekanda pek kullanışlı olmadı. Sonax'ın ürününü Toyota'ya iki hafta önce uygulamıştım. Silerken biraz köpürmesi tuhafıma gitti ama bıraktığı görüntü ve toz tutmamasını çok beğendim. Spritz 2-3 gün içinde tozlanırken bu ürün 1 hafta toz tutmadı. Uv koruması var mı bilmiyorum ama sırf toz tutmuyor diye favorim oldu şuan için.

Kapı aralarını ve jantları 3D Final Touch ile sildim. Son olara lastiklere Turtle Wax Wet N Black, davlumbazlara Meguiars Hyper Dressing uygulayarak yıkama operasyonunu bitirdim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Doblo satıldı ve yerine bu araç geldi. Araç 2014 model 200 bin kilometrede. Gözüme çarpan eksikleri yavaş yavaş gidermeye başladım.
Dün Selsil motor temizleyici ile motoru temizledim. Ürün bana biraz hafif geldi. Yerleşmiş kirlerde yetersiz kaldı. Parlaklığını beğendim.

Orta konsolda çok fazla çizik ve nokta şeklinde lekeler vardı. Koch Chemie H9 ve Menzerna 2500 ile olabildiğince parlattım. Elle uyguladığım için sonuç kusursuz olmadı ama eski haline göre güzel oldu. Sağ ön emniyet kemeri toplamıyordu. Selsil emniyet kemeri yağlayıcı ile yağladım. Şuan gayet güzel topluyor.

İç mekanı süpürüp tüm plastik ve deri aksamları 1:7 Koch Chemie Polstar ile temizledim. Plastikleri Shiny Garage İnterior Quick Detailer ile geçtim. İlk izlenimlerim olumlu. Kokusu müthiş, içerisi mis gibi çilek kokuyor. Mat bir görüntü bırakıyor. Ekranda ve piano black aksamlarda leke bırakmıyor. Toz tutmazsa başka bir ürün arayışına girmem muhtemelen.

İç mekan ile işim bitince dışa geçtim. Autobrite Magifoam ve Purple Velvet ile yıkadıktan sonra Valet Pro Dragon's Breath ile demir tozu temizliği yaptım. Araca yakın zamanda uygulama yapılmış. Bu sebeple pek demir tozu çıkmadı. Boya genel olarak iyi durumda. Hafif kılcallar ve makine izleri var ama çok gözüme batmıyor şimdilik. Kurulayıp Carpro Elixir uyguladım.
Gözüme çarpan eksikler şunlar:
- Paspaslar başka bir araca ait. Çok uyduruk duruyorlar. Sahler marka havuzlu paspas ve bagaj havuzu sipariş geçtim.
- Şanzıman yağının ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Uygun bir yağ ile uygun bir şekilde değiştirilmesi lazım. Hangi yağı almam gerektiğini bilmiyorum. Tavsiyelere açığım.
- Yetkili serviste yapılan ekspertiz sonucunda kamber kollarının değişmesi gerektiği söylendi. Aracın yazılımının eski olduğu söylendi ve güncel yazılım atıldı. Güncelleme sonrası araç yelken moduna geçmez oldu. Yol bilgisayarında hızı mil olarak görebiliyordum. Bu da kayboldu. Bunları geri getirmenin bir yolu var mıdır? Özellikle yelken modu yokuş inişlerinde iyi oluyordu.
- Performanslı kullanımda vites geçişleri biraz hissediliyor. Yazılımla düzeleceği söylendi fakat en ufak bir düzelme olmadı. İnternette bununla ilgili bir dünya şikayet var. Şanzımanın yapısı böyle sanırım..

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın. Doğru ekipman ve teknik ile sizin gibi detayı layığıyla yapanları takdir ediyorum valla. Böyle olunca hafta sonunu iple çekiyorum bende aracımın sağı soluyla uğraşayım diye :) @Emre Mert

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın. Doğru ekipman ve teknik ile sizin gibi detayı layığıyla yapanları takdir ediyorum valla. Böyle olunca hafta sonunu iple çekiyorum bende aracımın sağı soluyla uğraşayım diye :) @Emre Mert
Çok teşekkür ederim. Elimde geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum araçlara. Dediğiniz gibi ben de hafta sonunu iple çekiyorum. Detay yapmak iyi geliyor :).

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu hafta sonumu Corolla'ya ayırdım.
1:10 Valetpro apc ile motoru temizleyip Koch Chemie Motorplast ile korumaya aldım.

image upload cdn

AutoBrite Magifoam ile ön yıkama ardından Flowey 2.5 ile kova yıkamasını yaptım. Jantları ve davlumbazları Flowey R1 ile temizledim. Valetpro Dragon's Breath ile demir tozu temizliği yaptım. Bol su ile durulayıp kuruladım ve Carpro Elixir uyguladım. Elixir'in su iticiliğini görmek bir türlü nasip olmadı :). Trafik filmine karşı dayanımı sıfır. Parlaklığını ve bıraktığı yüzey hissiyatını çok beğeniyorum. Yazın tercih edilebilecek bir ürün. Lastiklere Turtle Wax Wet 'N' Black, davlumbazlara 1:1 Meguiars Hyper Dressing uyguladım ve son olarak camları da Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner ile silerek dışıyla işimi bitirdim.

İçeriyi süpürüp tüm plastik ve deri aksamları 1:5 Koch Chemie Polstar ile temizledim. Paspaslara ve plastik aksamlara Shiny Garage İnterior Quick Cleaner uyguladım.Son olarak kapı aralarını 3D Final Touch ile sildim.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1:10 Valetpro apc ile motoru temizleyip Koch Chemie Motorplast ile korumaya aldım.

image upload cdn

AutoBrite Magifoam ile ön yıkama ardından Flowey 2.5 ile kova yıkamasını yaptım. Jantları ve davlumbazları Flowey R1 ile temizledim. Valetpro Dragon's Breath ile demir tozu temizliği yaptım. Bol su ile durulayıp kuruladım ve Carpro Elixir uyguladım. Elixir'in su iticiliğini görmek bir türlü nasip olmadı :). Trafik filmine karşı dayanımı sıfır. Parlaklığını ve bıraktığı yüzey hissiyatını çok beğeniyorum. Yazın tercih edilebilecek bir ürün. Lastiklere Turtle Wax Wet 'N' Black, davlumbazlara 1:1 Meguiars Hyper Dressing uyguladım ve son olarak camları da Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner ile silerek dışıyla işimi bitirdim.

İçeriyi süpürüp tüm plastik ve deri aksamları 1:5 Koch Chemie Polstar ile temizledim. Paspaslara ve plastik aksamlara Shiny Garage İnterior Quick Cleaner uyguladım.Son olarak kapı aralarını 3D Final Touch ile sildim.

Emeğinize ellerinize sağlık sıfır gibi cillop olmuş :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

image upload cdn

Bal dök yala bir uygulama olmuş eller dert görmesin :)