Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Valla ne desem bilemedim. Lastik konusunda aklıma şu deyiş geldi" deve bir para, deve bin para" hayırlısı olsun. Nasipten çıkan bir paraymış o. Güle güle kullan hacım. Tekerine taş değmesin:D

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araya bir Corolla sıkıştıralım :) Üstün körü bir yıkama yaptım. Gözden kaçan çok nokta var.

Dış temizlik
Ön yıkama: 1:15 Flowey B33
Çift kovayla yıkama: Valetpro Concentrated
Jant temizliği: Flowey B33 ve AutoGlym Magma
Hızlı cila: Sonax Brilliant Shine Detailer.
Camlar: 1:1 İPA
Lastikler: Flowey R4
Davlumbaz ve plastikler: 3D Ultra Protectant.

İç Temizlik
Plastik aksam ve paspas temizliği: 1/15 Valetpro All purpose Cleaner.
Kapı araları temizliği: 3D Final Touch
Plastik aksam bakımı: Nasiol Cabinshine ve 3D Ultra Protectant

Kokuyu yanıma almamışım. Eve geçince de kokuyu astım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu araca ne kadar emek vermek istemeseniz de yıkayınca kendini belli ediyor, emeklerinize sağlık. :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Emre Mert, bey elinize saglık.bu güzel araca daha özen gösterilmesi gerektigi kanısındayım.

iyi detaylar

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim lastik konusunda geçmiş olsun öncelikle. yıkamalarda güzel olmuş maaşallah. siyahı biraz daha yakalımmmmm:)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert, bey elinize saglık.bu güzel araca daha özen gösterilmesi gerektigi kanısındayım.

iyi detaylar
Teşekkürler Ege abi. Benim favorim L300 :D
Kardeşim lastik konusunda geçmiş olsun öncelikle. yıkamalarda güzel olmuş maaşallah. siyahı biraz daha yakalımmmmm:)
Teşekkür ederim Onur abi. Toyota'nın iyi bir boya bakımına ihtiyacı var fakat hem yeterli ekipmanım hem de uygulama yapacak yerim yok malesef.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün fırsat bulup yıkayabildim sonunda. 1 aydır sürekli Kırklareli'ye gidip geldim. Ön taraf sinek, böcek ölüsü kaynıyordu. Genel olarak çıktılar ama ışık vurunca kuş pisliği yanığına benzer izler görünüyor. Umarım yıkadıkça yok olurlar. İç mekan taşıdığımız mallardan dolayı toz kokuyordu. Camlar kapalıyken durulmuyordu. Yüzeysel bir temizlikle biraz da olsa kendine geldi. 3 sene önce taktırdığımız sözde bakır radyatör delindi malesef. 10 günde 1 litre su eksiliyor. Delinmesinde limitlerin üzerinde kullanmamın da payı var gerçi. Klima açık ve 600-700 kilo yük varken 130-165 km/h arasında gidip geldim. Radyatör yetersiz kaldığı için fazla ısındı ve delindi muhtemelen. Ufak bir kaçak olduğu için kaynakla düzeleceğini tahmin ediyorum.

Son olarakta koku astım.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık Emre. Yolda belde L300 görünce anıyorum artık seni. Sorunlardan bir kurtulamadın ama :noo: neyse ki çok büyük problem değilmiş.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Emre. Yolda belde L300 görünce anıyorum artık seni. Sorunlardan bir kurtulamadın ama :noo: neyse ki çok büyük problem değilmiş.
Teşekkür ederim abi. Kilometre yüksek olduğu için ufak tefek problemler olmuyor değil. Neyseki yolda bırakmıyor :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine emeğine sağlık, ufak dokunuşlarla bile çok güzel olmuş. :) Kuş pislikleri bende de geçmedi, sanırsam illa ki ona özel kimyasalını almak gerekiyor. :( Radyatör inşallah çöüzelecek bir problemdir eğer değilse oem radyatör al derim hem daha büyüğünü alırsın araç daha rahat eder. Geçen sene radyatör patlayınca babam daha büyüğünü yaptırmıştı.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine emeğine sağlık, ufak dokunuşlarla bile çok güzel olmuş. :) Kuş pislikleri bende de geçmedi, sanırsam illa ki ona özel kimyasalını almak gerekiyor. :( Radyatör inşallah çöüzelecek bir problemdir eğer değilse oem radyatör al derim hem daha büyüğünü alırsın araç daha rahat eder. Geçen sene radyatör patlayınca babam daha büyüğünü yaptırmıştı.
Teşekkürler Sercan. Kuş pisliği lekesi pek yok. Bahsettiklerim sinek ve böcek kalıntıları. İzleri kuş pisliğini andırıyor. Birkaç yıkama gözlemleyeceğim. Çıkmazlarsa polisaj iş görecek sanırım.
Radyatörde 2 ayrı kaçak gözlemledim. Yere akacak kadar büyük değil. Su sızar sızmaz buharlaşıyor. Kaynak veya kaçak tıkayıcı iş görecek gibi. Yağ bakımı da geldi. En kısa sürede baktıracağım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
:Eline sağlık kardeşim, maaşallahımızı bırakalım. Her gördüğümde ayrı seviyorum bu aracı.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün bakıma götürebildim sonunda. Yağı ve antifrizi almıştım zaten.

Yağ ve filtreler değişti.
Radyatör onarılacaktı fakat usta pek tavsiye etmedi. Alüminyum radyatör takıldı.
Fan termiği değişti.
Makas burçları değişti.
Avans kapağı contası değişti.
Alternatörün keçe ve rulmanları değişti.
Kampanalara ayar yapıldı.
Tüm bu işlemler 2300 lira tuttu. Psikolojik midir bilmiyorum ama Petrol Ofisi 20w50 yağ konulduğunda çekiş düşmüştü sanki. Bu defa Mobil 15w40 koyduk. Daha bir atikleşti araba. Radyatörü denemek için 3500-4000 devir civarında kullandım. Şehir içi kullanımda bir sıkıntı yaratmadı ama uzun yolda problem yaratmaya meyilli gibi. En kısa sürede yüklüyken uzun yolda sıkıştıracağım. Uğultu seslerinden şikayetçiydim. Hiçbiri kesilmedi malesef. Boşu boşuna şarj dinamosu sökülüp işlem görmüş oldu. Şuan rölantide ayrı, 1800-2000 devir civarında ise ayrı bir uğultu sesi geliyor. Usta fren vakumundan kaynaklanabileceğini söyledi. Daha fazla kurcalatmamaya karar verdim. Bakım(!) sonrası yıkayacaktım fakat bu yorgunlukla uğraşmak istemedim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hararet sebebiyle bugün tekrardan ustaya gittim. Termik ve termostat kontrol edildi. Termostatta bir sıkıntı yoktu. Zaten kışın orijinaliyle değişmişti. Sıkıntı hiç beklemediğim bir şekilde termikten çıktı. Usta eski temikteki civayı yeni termiğe ekledi. Bir de ayar falan yaptım dedi ama pek anlamadım ne yaptığını.

Suyu boşalttıkları kap pek hijyenik görünmüyordu. Tekrardan antifriz ve saf su karışımı eklendi. Usta, geç direksiyona teste çıkalım dedi. İkitelli'den Selimpaşa'ya kadar götürdüm adamı :D Ayağımı gazdan hiç çekmeden 120-160 km/h arasında klima açık şekilde gidip geldik. Rampalarda 4000 devir civarına çıktığım bile oldu. Hararet ortanın üzerine çıkmadı. Sorun çözülmüş gibi görünüyor. Önümüzdeki hafta yüklü bir şekilde Kırklareli'ye gidip geleceğim. O yolda hararet yapmazsa problem çözülmüş demektir. Şuan gözüme çarpan tek sıkıntı belli devirlerde gelen uğultu sesi. Ev halkının gözüne çok battığım için şuan masraf etmeyeceğim :D Daha da kurcalatmak istemiyorum arabayı zaten. Hafta sonu bir güzel yıkarım :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hararet sebebiyle bugün tekrardan ustaya gittim. Termik ve termostat kontrol edildi. Termostatta bir sıkıntı yoktu. Zaten kışın orijinaliyle değişmişti. Sıkıntı hiç beklemediğim bir şekilde termikten çıktı. Usta eski temikteki civayı yeni termiğe ekledi. Bir de ayar falan yaptım dedi ama pek anlamadım ne yaptığını.

Suyu boşalttıkları kap pek hijyenik görünmüyordu. Tekrardan antifriz ve saf su karışımı eklendi. Usta, geç direksiyona teste çıkalım dedi. İkitelli'den Selimpaşa'ya kadar götürdüm adamı :D Ayağımı gazdan hiç çekmeden 120-160 km/h arasında klima açık şekilde gidip geldik. Rampalarda 4000 devir civarına çıktığım bile oldu. Hararet ortanın üzerine çıkmadı. Sorun çözülmüş gibi görünüyor. Önümüzdeki hafta yüklü bir şekilde Kırklareli'ye gidip geleceğim. O yolda hararet yapmazsa problem çözülmüş demektir. Şuan gözüme çarpan tek sıkıntı belli devirlerde gelen uğultu sesi. Ev halkının gözüne çok battığım için şuan masraf etmeyeceğim :D Daha da kurcalatmak istemiyorum arabayı zaten. Hafta sonu bir güzel yıkarım :)
Tam da düşündüğüm gibi çıktı sorun. Geçmiş olsun. Umarım bir daha yaşamazsın bu sıkıntıyı.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Çok şükür usta hatayı bulup müdahale etmiş, yük performansını da bekliyorum. Neyse ki bir tecrübe daha edindik, civatanın ayarı bile hararet yaptırıyormuş.