Dün kaba kiri gitsin diye yıkadım. B33 ve benzinlik köpüğü tek seferde istediğim sonucu vermedi. Kirler resmen boyaya işlemiş. Detaylı bir boya bakımı gerekiyor.
Fotoğraftan donuk görüntü anlaşılıyor. Geçen seneki parlaklıktan eser yok malesef.
Deneme amaçlı alt tarafa mikrofiber bezle Koch Chemie H9 uyguladım. Zımpara yapıyormuşçasına hışırtı sesleri geldi ve bez kapkara oldu

Boya çok dolmuş. Parlaklık farkı bariz derecede belli oluyor. Uygulama yapacak ne zaman, ne yer ne de halim var

Şimdilik böyle devam edicez.
Kozmetik problemler olduğu gibi mekanik problemler de ufak ufak başladı malesef.
- 2 haftada yaklaşık 1 litre su eksiliyor. Hiçbir kaçak görünmüyor.
- Motor ısınınca kalkışlarda ve 2. viteste düşük devirlerde titreme yapıyor. Egzoz değiştiğinde düzeldi sanmıştım ama o an motor soğuk olduğu için yanılmışım. Debriyaj setinin değişmesi gerekiyor.
- Rölanti bir ara kendi kendine 250 rpm kadar düşmüştü. Gaz telindeki kontralı somundan yükseltmiştim. Problem düzelmişti ama bu aralar bazen 100 rpm kadar düşüyor. Mazot pompasından şüpheleniyorum.
- Gaz tepkilerindeki netlik bazen azalıyor. Pedal yarım saniye kadar geç tepki veriyor. Hızımı korumak için gaza daha fazla basmam gerekiyor. Enteresan bir şekilde bunu sürekli yapmıyor.
- Motor soğukken 1500 devir civarında dikiş makinasına benzeyen bir ses geliyor. Isınınca kesiliyor. Bunun bir zararını görmedim ama tedirgin ediyor beni. Önemli bir problemin başlangıcı olabilir.
- Sıra geldi en önemli probleme; bazen 3000, bazen 3500 devirde gaz kesilir gibi oluyor. 3000 devire kadar kafa kaldırarak hızlanan araç sonrasında ya hızlanmıyor ya da zorlanarak hızlanıyor. Bunu anlık olarak yapıyor. Bazen ise 4000 devire kadar soluksuz çıkıyor. Usta pompadan olabileceğini söylüyor. Ben debriyajdan şüphe ediyorum. Çünkü vitesi boşa alıp dip gaz yaptığımda devir anında 3800 civarına yükseliyor.
Sonuç olarak; debriyaj, mazot pompası ve enjektörlerin elden geçmesi gerekiyor. Bu tarz sıkıntılar olmasını bekliyordum ama hepsinin bir arada olabileceğini düşünmemiştim

Araç tek kişi tarafından kullanılmıyor. Her kullanan aynı hassasiyeti göstermiyor. Mazotu ucuz olduğu için Energy'den alıyoruz. Özellikle son 4-5 depoyu orada fulledik. Pek güvenenmiyorum o mazota. Araca olması gerekenden fazla yük atıp zorladık. Kilometre de yüksek olunca bu sıkıntılar ortaya çıktı. Yağı değiştireli de 10 bin kilometre oldu(normali 5 bin kilometre). Aracın ağızı olsa küfür edecek

Yağın gelmesini bekliyorum. Kendim değiştireceğim. Sonrasında sırayla ya debriyajı ya da pompayı yaptıracağız. Su eksilmesini ne yapacağız bilmiyorum. Motoru açtırmak istemiyorum.
Yol düz ve araçta yük yok. 3500 devire zorlanarak çıktığı belli oluyor ve kesici varmış gibi geçmiyor. Vites yükseltince rahatlıyor. 2800 devirde tekrardan zorlanıyor. Yük varken sollamalarda problem yaratıyor bu durum. Tırlar ve kamyonlar dalga geçiyor resmen