Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize emeğinize sağlık:) Parıldak ticari neredeki opette yıkandı acaba bazen po ya giderken trafik oluyor yakınsa bir alternatif bulayım:utan:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize emeğinize sağlık:) Parıldak ticari neredeki opette yıkandı acaba bazen po ya giderken trafik oluyor yakınsa bir alternatif bulayım:utan:
Teşekkür ederim doktor bey. Davutpaşa Koska'nın yanında. Ben yıkamaları PO'da yapıp iç temizlik için Opet'e geçiyorum. Opet'te peron olmadığı için yıkama zor oluyor.

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba,

Araca yapılan bütün uygulamaları bu başlık altında paylaşacağım.
Araç yaklaşık 1 ay ve 2 bin kilometredir yıkanmamıştı. Bugün fırsat bulup yıkayabildim.
Ön yıkama: 1:11 Flowey B33
Kova ile yıkama: Valet Pro Concentrated ve Meguiars Wash Mitt
Hızlı cila: 3D Final Touch
Lastik parlatıcı: Flowey R4
Davlumbaz parlatıcı: 3D Ultra Protectant
Cam temizleyici: 1:1 İPA
İç mekan temizleyici: 1:15 Valet Pro APC
Plastik parlatıcı: Nasiol Cabinshine

Önceki halini çekemedim malesef. Ön taraf sinek böcek ölüleriyle doluydu. Çok yoğun trafik filmi vardı. B33'den memnun kaldım, 1 tane bile sinek bırakmadı. Trafik filminin %70'ini giderdi. Opak beyaz boyalar uzun süre yıkanmayınca is gibi kara bir hal alıyorlar. Kova şampuanları böyle durumlarda işe yaramıyor. Fotoğraflardan görüleceği üzere bembeyaz bir sonuç elde ettim. Flowey R4 bana biraz Divortex lastik parlatıcıyı andırdı. Uygulaması çok kolay. Kısa süre sonra etkisini yitirecekmiş gibi bir hissiyat bıraktı. Gündüz gözüyle daha düzgün inceleyeceğim. Birkaç tane kalitesiz final fotoğrafı çektim.

Elinize Sağlık. Çok beğendim. Ayrıca koca panelvan... Bana bir araba çok geliyor bazen

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Maşallah hocam elinize sağlık bu hobi ticari binek dinlemiyor
Genelde bu araçlar iş için kullanıldığı için kimse bakmıyor ve kaderine terk ediliyor
Allah işinizi rast getirsin:)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık daha temiz L300 olmaz herhalde :)
Teşekkür ederim :).
Maşallah hocam elinize sağlık bu hobi ticari binek dinlemiyor
Genelde bu araçlar iş için kullanıldığı için kimse bakmıyor ve kaderine terk ediliyor
Allah işinizi rast getirsin:)
Bu aralar iş yoğunluğundan dolayı ne kozmetik ne de mekanik olarak ilgilenemiyorum arabayla. Yağı geçen ay değiştirmiştik. 8 bin kilometre yol yapılmış geçen aydan bu yana. İçi de dışı da oldukça kirli. Dışarıyı görebilmek için benzinlikte camları siliyorum sadece :). Yağ sipariş ettim, filtreleri de yarın alacağım. Böyle devam edersek sapasağlam motoru kucağa alıcaz yoksa :D

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trafic'in yıpranan plaka ve plakalıklarını yeniledim. Kargocular biraz zarar vermişler maalesef. Plakalar yamulmuş, plakalıklardan bir tanesini kırmışlar. Yaptırdığım yer sağolsun 1 takım plakalık göndereceğini söyledi. Plakaları olabildiğince düzelttim, plakalığı da yapıştırdım.

L300 ile 1 haftada 3000 kilometre yol yaptım. Ailemden çok onu görür oldum :D Kullanım tarzıma göre aynı yolda yakıt ölçümleri yaptım. İstanbul-Babaeski arası 70-80 km/h arasında 100 kilometrede 6.2 litre civarı, 95-115 km/h arasında 7.5 litre, 120-160 km/h arasında ise 10.5-11 litre arasında yakıt tüketimim oldu. Son sefer biraz yorucu oldu. Ortalama 1 ton yük vardı. Gaza basıyorum gitmiyor, frene basıyorum durmuyordu :). Hava da rüzgarlı olunca şeritte tutmakta güçlük çektim. B33'e bol bol iş çıkardım :D. Önümüzdeki hafta yağ ve filtreler gelecek. Acilen bakımını yaptırmam lazım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300'ün bakım malzemeleri geldi.

Trafic'in uzun yol fobisi var sanırım. Geçen ay Babaeski'ye gidecekken şarj arızası verince yola L300 ile devam etmiştim. Bugün L300'ü babam kapınca bana Trafic kaldı. Mazot aldıktan 50 kilometre sonra rampa tırmanırken enjeksiyon arızası verdi ve çekişten düştü. Sanayiye kadar düşük güçle gittim. Belki stop edip çalıştırınca düzelir dedim ve düzeldi :D Muhtemelen pislik denk geldi ve anlık arıza verdi. Mazotu da Otogar Petrol Ofisi'nden almıştım halbuki. Eski sahibini aradım, arada bir yapar sıkıntı olmaz dedi. Sorunsuz bir şekilde gidip geldim. İlk defa uzun yol yapma fırsatım oldu bu araçla. 100 km hızdan itibaren yan sürgülü camlardan rahatsız edici rüzgar sesi geliyor. Ona baktırmam lazım. Yol tutuşuna hayran kaldım. Rüzgara rağmen 170-180 km hızlarda hiç zorluk çekmedim. Rayda gider gibi gittim resmen. Yüke rağmen hızlanmaları başarılı buldum. Yakıt için depoyu fullemeden yorum yapamam ama göstergeye bakacak olursam söylenilen kadar az yakmıyor.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün L300'ün bakımı yapıldı. Radyatörü daha geçen yaz değiştirilmişti. Sürekli antifrizli kullandım. Musluk suyu bile katmadım. Hararet görmedi. Bu kadar dikkate rağmen 1 yıl bile olmadan su kaçırmaya başladı. Usta aşırı basınçtan dolayı plastik ile metal kısmın arasının açıldığını söylüyor. Ben ise radyatörün dandik olduğunu düşünüyorum :).
- Yağ ve filtreler değiştirildi.
- Rot körükleri değiştirildi.
- Radyatörün çerçeve ile metal kısımların birleştiği kısımlar silikonlandı.
- Ön takımın kuru yağlaması yapıldı.
Bakım sonrası ilk sürüş çok keyifli oluyor. Motor sessizleşiyor, direksiyon yumuşuyor, ön takımın sesi azalıyor. Araba hafifliyor resmen. Radyatöre çok ısınamadım. Kısa süre sonra tekrar kaçıracak gibi hissediyorum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun. Kazasız haresiz günler dilerim:) bu corolla beyin detay konuları gelir herhalde yakında:basx:
Teşekkürler doktor bey :). Mümkün olduğunca düzgün yıkayıp elimdeki hızlı cilalalarla olabildiğince korumaya çalışacağım. Eskisine ne kadar iyi bakmaya çalıştıysam o kadar kötü duruma geldi. Fazla üzerine düşmeyeceğim :).

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul