Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trafic'e geçen hafta trafik cezası gelmişti. İkincisi de sisteme yansıdı. İki gişe arası hız cezası sanırım bunlar.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun Emre. :) Artık bu aracı yıkarken zevk alırsın, diğer araç gibi olmaz. :)
L300'ün radyatörü ne bela aldı başımıza ya. En güzeli Oem bir radyatör yaptırmak bana kalırsa.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun Emre. :) Artık bu aracı yıkarken zevk alırsın, diğer araç gibi olmaz. :)
L300'ün radyatörü ne bela aldı başımıza ya. En güzeli Oem bir radyatör yaptırmak bana kalırsa.
Teşekkürler Sercan :). L300'ü de yıkamak gayet keyifli. Geçen haftadan bu yana 1500 kilometre oldu. Radyatör kuru, suda en ufak bir eksilme yok. Umarım bu şekilde devam eder. Özel radyatör yaptırmak hem pahalıya gelir hem de düzgün yapacak yer bulmak zor olur. Orijinal radyatöre yetkili servis 4000 lira civarı fiyat vermişti yanlış hatırlamıyorsam :) Hem de ellerinde yokmuş :).

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trafic bu defa ABS arızası verdi. Usta kabloları ve soketleri kontrol etti bir sıkıntı göremedi. Beyinden olabileceğini söylüyor. Şimdilik elletmedim.

Arkadan rahatsız edici bir ses gelmeye başladı. Aracın altını kontrol ettiğimde bu manzarayla karşılaştım. Yarın ilk işim demiri çıkarttırmak olacak.

Park halindeyken sürtmüşler. Pasta ve boyayla olduğu kadar düzeltmeye çalıştım. Yarın sabah benzinliğe gidip iç, dış ve motor temizliği yapıp ilan fotoğraflarını çekeceğim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hocam yeni arabanız hayırlı uğurlu olsun.. kazasız belasız kulanın..
Teşekkür ederim :)

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Yeni çıkan 1.5 motorlardan mı, eğer öyleyse ilk izlenimleri merak ettim :)
Teşekkürler Okan abi :). Araç 2020 model 1.6 132 hp. Yeni motoru özellikle istemedim. Belki bir tık az yakacaktı fakat performans daha az olacaktı, lpg uyumu da sıkıntı sanırım. 1.6 yıllardır kullanılan lpyge uyumlu sorunsuz bir motor.

Hayırlı olsun,kazasız belasız inş..iyi günlerde kullanın
Çok teşekkürler :).

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu sabah Corolla ile ilgilendim biraz.

Ön yıkamada 1:10 Valet Pro Foamula 1 kullandım. Aslında bu kirlerin üstesinden Flowey B33 gelirdi fakat sıfır araca sıkmaya kıyamadım :) Valet Pro biraz zayıf kaldı. Ön yıkamanın ardından Nanolex Pure Shampoo ile çift kova yaptım. Eldiven olarak Work Stuff Storm ve Lucullan yıkama eldiveni kullandım. Jantları 1:10 Valet Pro Foamula 1 ve Meguiar's Wash Mitt yardımıyla temizledim fakat bayağı zorlandım. Jant fırçası kesinlikle şart.

Yıkamanın ardından AutoGlym Magma ile demir tozu temizliği yaptım. Sıktıktan sonra 2-3 dakika kadar bekleyip eldivenle yaydım ve duruladım. Arabanın bariz derecede rengi açıldı.

Kurulamayı Uber Yellow Drying ile yaptım.

Kapı aralarını ve jantları 3D Final Touch ile sildim. Lastiklere Nasiol Detailershine, paspaslara ve davlumbazlara 3D Ultra Protectant uyguladım.

Camları Bim bezi ve 1:3 Amway Loc Glass Cleaner ile temizledim.

İç plastiklerde tercihim Auto Finesse Spritz ve Lucullan bez oldu. Kapı eşiklerinde 1:1 Carpro Perl kullandım.

Son olarak Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Chemical Guys bez ile yayıp Eurow ile parlattım.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık:) park halinde aynayı kapatmayı unutmuşsunuz:utan: Allah korusun sokaklar dar

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
maşallah ellerine emeklerine sağlık mükemmel görünüyor..
Teşekkürler :)

Çok güzel ellerinize sağlık güzel olmuş.
Teşekkür ederim :)
Elinize sağlık:) park halinde aynayı kapatmayı unutmuşsunuz:utan: Allah korusun sokaklar dar
Çok teşekkürler :) Kapılar kilitlenince aynalar otomatik kapanıyor. Kova ve bezleri indirmek için sokağa getirdim. Mümkün olduğunca sokaktan ve güneşten uzak tutmaya çalışıyorum. Şuan otoparkta yatıyor :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
1000 kilometre bakımımız yapıldı.
- Kumandadan cam ve sunroof açıp kapatma özelliği aktif edildi.
- Bagaj kapağına ayar yapıldı.

Corolla nin bu kasasi daha elit olmus, daha teknolojik ve yenilikci olmus ben begendim sahsen gule gule kullanin hocam