Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık çok güzel görünüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Corolla nin bu kasasi daha elit olmus, daha teknolojik ve yenilikci olmus ben begendim sahsen gule gule kullanin hocam
Teşekkür ederim Sefa abi. Eski kasanın yüksek konsolu, sürüş pozisyonu ve iç mekan genişliği çok daha güzeldi. Yeni kasanın içi sunroofa rağmen boğucu geldi bana.

Emeğine sağlık çok güzel görünüyor

Teşekkür ederim Süleyman abi.

Elinize, emeğinize sağlık hocam
Corollaya :nazar:
Ticarilerden sonra çok kolay olmuştur bu uygulama :)
Teşekkürler. Tamponlar ve jantlar biraz zorladı beni. Davlumbazlara da rahat ulaşamadım. L300 kutu gibi düz araba, davlumbazlara kafam bile girer :D o daha rahat geliyor bana :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün Trafic'e ufak bir temizlik yaptım. Maalesef fazla fotoğraf çekemedim.
İlk olarak benzinlik köpüğü ile ön yıkama yaptım.

Kova yıkamasını Lucullan yıkama eldiveni ve Nanolex Pure Shampoo ile yaptım. Jantları, davlumbazları ve paspasları 1:10 Flowey B33 ve sıva süngeri yardımıyla temizledim.

Eski sahibi tavanda 50:50 deneme yapmış :). Würth Araç İçi Temizleyici Spreyi tamamını temizledim.

Koltuğu Fakir Halı Deterjanı ve elbise fırçası yardımıyla olduğu kadar temizledim. Güzel sonuç aldım fakat eve dönerken şişeler devrildiği için lekeler oluştu.

Ön konsol ve kapı içleri çok kirli olmadığı için 1:20 Valetpro All Purpose Cleaner ile yüzeysel olarak temizledim. Taban döşemesinde 1:8 Valetpro All Purpose Cleaner ve elbise fırçası kullandım. Bagaj kısmındaki plastikler çok kirli olduğu için Valetpro yetersiz kaldı. 1:18 KochChemie Green Star ve elbise fırçası ile olabildiğince temizledim(Green star için @architect_baki Baki'ye tekrardan teşekkür ederim). Son olarak ön konsola, taban döşemesine ve paspaslara 1:1 Carpro Perl uyguladım.

Motor çok kirli değildi. 1:8 Valetpro All purpose Cleaner ve Stargil Detay Fırçası yardımıyla temizleyip 1:1 Carpro Perl uyguladım.

İç ve motor bitince tekrar dışa geçip favori ürünüm Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Kapı aralarını 3D Final Touch ile sildim. Camları 1:3 Amway Glass Cleaner ile temizledim. Lastiklere ve plastiklere Nasiol Detailershine, davlumbazlara 3D Ultra Protectant uyguladım.

Araca Kasım ayında polisaj yapılmış. 5 ay 10 bin kilometre sonraki çizik durumu bu şekilde.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık Hepsinin üstesin den rahatlıkla ve hakkını vererek geliyorsun

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğine sağlık Hepsinin üstesin den rahatlıkla ve hakkını vererek geliyorsun

Estağfurullah Süleyman abi. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Trafic ve Corolla iyi durumda ama L300'e haksızlık ettik bu aralar :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maşallah her iki uygulamada şahane olmuş ama senin de belirttiğin gibi emektar L300 bu ara ilgisiz kalmış sanki biraz :) En yakın zamanda onun için de bir şeyler bekliyoruz :)
Okan abi teşekkür ederim :). L300'ün yazlık lastiklerini bile taktıramadım daha. Abuk subuk kış lastikleriyle kullanılıyor. İlk fırsatta bol fotoğraflı bir paylaşım yapmayı düşünüyorum :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun zaman sonra apartmanın önünde araba yıkadım. Sokakta yapılacak iş değil maalesef. Erken saatte benzinliğe gitmek daha mantıklı. Tedirgin olduğum için çok fotoğraf çekemedim.
15-16 gün önce yıkamıştım. Jantlar haricinde pek kir yoktu. Yıkayıp boyaya Soft99 Luxury Gloss, camlara Gtechniq G5 uyguladım. İç mekanı Autofinesse Spritz ile geçtim ve otoparka bıraktım.

Corolla'yı bitirdiğim anda Trafic geldi. Hazır hortumu salmışken onu da elden geçirdim. Corolla'dan daha kısa sürdü :). Yüzey alanı daha fazla ama girinti çıkıntı olmadığı için daha kolay yıkanıyor. Aracı 2 haftadır abim kullanıyor. 500 kilometreye rağmen içi temizdi. Carpro perl ile tüm iç aksamı sildim. Trafic bittiği sırada L300 geldi ama iftar yaklaştığı için ellemedim. Aslında en çok onun detaya ihtiyacı vardı.

png resim

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Soft99 Luxury gloss beyaz araçta çok fark ediyor..Her yıkamada kullanıyorum
Ellerinize sağlık luxury güzel parlaklık vermiş.

Çok teşekkürler. Luxury Gloss favori ürünüm oldu. Uygulaması kolay, parlaklığı, su iticiliği, kayganlığı bir hızlı cila için gayet yeterli. Trafik filmini pek sevmiyor. Tam bir yaz mevsimi ürünü.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün filtrelerim de geldi. Hava filtresi Mann kalmadığı için Filtron olarak gönderildi.
Aracın eski sahibi yağı ve filtreleri 260 bin kilometrede değiştirdiğini söylemişti. Araç şuan 270 bin kilometrede. Hava filtresi biraz kirli göründü gözüme. Kazanı da söküp yıkadım. Mazot filtresi beni biraz uğraştırdı. Abim sağolsun mazotu sonuna kadar kullanmış. Filtre değişimi sonrası 15 dakika elcikten pompalamama rağmen mazot gelmedi. 4.5 litre mazot aldım ve depoya ekledim. Yeterli gelmedi. Tekrar 4.5 litre mazot aldım ve depoya ekledim. Uzun pompalamalar sonucu çok şükür filtreye mazot geldi fakat araç yine çalışmadı. En sonunda başlarım filtresine de mazotuna da deyip gazı pompalayıp uzun bir süre marşa bastım. Ya akü bitecekti ya da çalışacaktı. Öksürerek de olsa çalıştı. Aküye ve marş motoruna teşekkür ediyorum :D Eziyetime iyi dayandılar. Hafta içi ustaya gidip yağ değişimi yaptıracağım. Bir de sinir bozucu bir rulman sesi geliyor. Ona bakılacak. Hafta sonu da L300'ün yağını değiştireceğim.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hocam evde biri çok titiz olurken diğeri aksine çok hor kullanır :)
deponun dibindeki pislikleri çekmesin aman dikkat

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık hocam evde biri çok titiz olurken diğeri aksine çok hor kullanır :)
deponun dibindeki pislikleri çekmesin aman dikkat
Teşekkür ederim. Abim de temiz kullanır aslında. Fakat yakıtı tamamen bitene kadar kullanmak gibi bir huyu var :). Dizel araçta enjektöre, benzinli de ise benzin pomasına zarar. Hafta içi ilk işim mazot almak olacak.