Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Şoförü arayıp yıkatmaması için uyardım abi. Daha dikkatli ve temiz kullanılabilirdi ama. Aracı teslim aldıktan bir gün sonra temizledim ve aynı gün satıldı zaten :). O araba çok stres yapıyordu bende. Artık kafam rahat :)
Hayırlı olsun Emre. Sizin adınıza sevindim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün dükkanın önünde motor yağını, hava ve yağ filtresini ve motor soğutma suyunu değiştirdim.

Hava filtresini 12 bin kilometre önce değiştirmiştim. 6 bin km önce iyi göründüğü için hava tutup takmıştım. Son 6 bin kilometrede bayağı tozlanmış. Bu defa değiştirdim. Hava filtre kazanını ve emme manifolduna giden boruyu da olabildiğince temizledim.

Her sene yeşil antifriz koymama rağmen radyatörden bu şekilde su akıyor. Birkaç sene önce kırmızı antifriz eklenmişti. Sistemdeki suyu komple boşaltamadığım için yeşille karışıyor ve sonuç böyle oluyor sanırım. İki defa su doldurup boşalttım ve son olarak Petrol Ofisi yeşil antifrizi saf suyla %60 oranında sulandırıp ekledim.

Genleşme kabını da Asperox ile olabildiğince temizledim ve aynı karışımı ekledim.

Ufak bir video çektim. Sesi kulağa hoş geliyor :)

Akşam @architect_baki Baki'yle beraber araçları yıkadık. Benzinlikte ilk defa bu kadar rahat ettim :D. Bilinçli biriyle araba yıkamak cidden çok keyifli oluyor. Sırada alt takım ve frenler var. Bunları da hallettikten sonra kozmetik eksiklerini gidereceğim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün @architect_baki Baki'yle beraber Corolla'ya ufak bir temizlik yaptık. Kanka tekrardan teşekkür ediyorum, bayağı esir ettim seni :D

Araç çok kirli değildi. 1:10 Valet Pro Foumula 1 ile ön yıkama yaptık. Ardından Nanolex Pure Shampoo, Lucullan ve Work Stuff eldiven ile çift kova yıkamasını yaptık. Jantlara Foamula 1 ve sıva süngeriyle giriştik. 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptık. R10'un kokusu AutoGlym Magma, Crystal Concept İron Cut ve 3D Bdx kadar rahatsız edici değil ama güzel de değil. Tepkimesi de sanki bir tık yavaş gibi geldi bize ama işini yaptı. Boyaya sıkıp eldivenle yaydık ve duruladık. Jantlara sadece sıkıp duruladık. Ön jantlarda çok yoğun balata tozu olduğu için yeterli sonuca ulaşamadık. Ben aracın yarısını Uber yellow ile Baki de 1100 gsm twisted havlu ile kuruladı. Benim kuruladığım tüm paneller nemli kalınca Baki tekrar geçti oraları :) Bezin su emişi harika. Koruma olarak Soft99 Luxury Gloss uyguladık. Camları da Carbon bez ve 1:3 Amway Loc Glass Cleaner ile temizledik. Carbon bezden de gayet memnun kaldık. İç mekanı da toz aşığı Autofinesse Spritz ile sildik :)

Sabah kaputta kuş pisliği görünce aşağı indim ve bu bahaneyle 1:10 Valet Pro All purpose Cleaner ile motorun tozunu alıp Koch Chemie Motorplast uyguladım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Perşembe günü Balıkesir'e gidip dün döndüm. 1000 kilometreye yakın yol yaptım. Bu araçla o kadar yol gidilmez, hararet yapar, motoru yanar, arıza verir, yorulursun, kamyonlar üstünden geçer gibi saçma sapan yorumlar yapanlar oldu. Gayet keyifli bir yolculuk oldu benim için. Araçla ilgili en ufak bir problem yaşamadım. 90 km hız geçilmediği müddetçe sessiz ve konforlu bir sürüş oluyor. 100 kilometrede ortalama 7 litre yakıt tüketimim oldu.

Park ettiğim bir yerde ön cam ve sol taraf kireç lekesi olmuş maalesef. Bez ve camsil ile silmeyi denedim fakat geçmedi. Lekeler iyice yerleşmeden bu sabah gidip yıkadım. 5 litre suya 300 ml civarında beyaz sirke kattım. Boyadaki lekeler çıktı. Ön cam çok güneş gördüğünden olsa gerek leke dikkatli bakıldığında duruyordu. 3D Eraser ile hallettim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Perşembe günü Balıkesir'e gidip dün döndüm. 1000 kilometreye yakın yol yaptım. Bu araçla o kadar yol gidilmez, hararet yapar, motoru yanar, arıza verir, yorulursun, kamyonlar üstünden geçer gibi saçma sapan yorumlar yapanlar oldu. Gayet keyifli bir yolculuk oldu benim için. Araçla ilgili en ufak bir problem yaşamadım. 90 km hız geçilmediği müddetçe sessiz ve konforlu bir sürüş oluyor. 100 kilometrede ortalama 7 litre yakıt tüketimim oldu.

Park ettiğim bir yerde ön cam ve sol taraf kireç lekesi olmuş maalesef. Bez ve camsil ile silmeyi denedim fakat geçmedi. Lekeler iyice yerleşmeden bu sabah gidip yıkadım. 5 litre suya 300 ml civarında beyaz sirke kattım. Boyadaki lekeler çıktı. Ön cam çok güneş gördüğünden olsa gerek leke dikkatli bakıldığında duruyordu. 3D Eraser ile hallettim.

Ellerine sağlık Emre. Emektar sizin yükünüzü çekmeye devam ediyor :) Bahsettiğin hız ve yük için yakıt ortalaması nasıl? Yani ben pek anlamam ticarilerin yakıt tüketimlerinden. O sebeple soruyorum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık Emre. Emektar sizin yükünüzü çekmeye devam ediyor :) Bahsettiğin hız ve yük için yakıt ortalaması nasıl? Yani ben pek anlamam ticarilerin yakıt tüketimlerinden. O sebeple soruyorum.
Teşekkürler Can abi :) L300'ün fabrika verisi yakıt tüketimine ulaşamadım ama bu araçlar için genelde çok yaktığından ve iyi gitmediğinden bahsedilir. Renault Trafic'in yakıt cimrisi olduğu söylenir. Trafic'in uzun yol tüketim verisi 7 litre civarı. Ben çok yaktığı söylenen L300 ile daha az yaktım :). Bu değer tam bir uzun yol değeri değil aslında. Ücretsiz yolu kullandığım için çok fazla trafik ışıklarına denk geldim. Yüksek, rüzgardan etkilenen, yüklü, yüksek kilometreli bir ticari araca göre 6.5 litre harika bir değer bence. Yalnız çok sabırlı sürdüm abi :) Çok sıkıştırıp yüksek süratlere çıksaydım şanzıman oranından dolayı tüketim 10-12 litre arasına çıkacaktı.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 gün önce Corolla'yı bisikletli çocuklar çizdiler maalesef. Tek yapabildiğim müdahale balkondan bağırmak oldu. Sırıta sırıta kaçtılar fırlamalar.

Boyacıdan 040 kar beyazı opak boya aldım. Komşumuz göçük düzeltme işiyle uğraşıyor. Elinde sertleştirici vardı. Göz kararı sertleştirici katıp fırçayla çiziği doldurdum.

Sonuç fena değildi ama çok da hoşuma gitmedi. Zımpara polisaja da cesaret edemedim sıfır araçta. Komşu sağolsun elinden geldiğince yardımcı oldu. Boyayı 2 kat bol bol sürdü ve 2000 grit zımpara yaptı. Ben de üzerine Farecla G3 ve Menzerna 2500 uyguladım. Zımpara fazla yapıldığından olsa gerek 5 kuruş büyüklüğünde bir kısımda astar göründü ama çok göze batmıyor. Eski haline göre sonuç çok çok iyi oldu.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun Emre:( İstanbul sokakları çok dar ve gelen geçen hiç bitmiyor ara sokakta bile, ben mümkün olduğunca boşluk arazi, boş geniş kaldırım tarzı yerleri bulup park ediyorum artık

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Geçmiş olsun Emre araçlar için artık her sıkıntı olmaya başladı korumak zorlaşmaya başladı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300 ile geçen hafta 500 bin kilometreyi devirdik. Şuan 503 bin kilometrede. Yağını, suyunu sürekli kontrol ediyorum. Görünürde eksilme yok fakat yüklü halde fazla sıkıştırdığımızdan olsa gerek bir yerleri patlatmışız sanırım. Terleme şeklinde ufak bir yağ kaçağı var. Çok ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum. Frenleri ve ön takımı yaptırırken baktıracağım.
Sıcak havalarda çekiş biraz düşse de klima açıkken 5. viteste 4000 deviri çeviriyor. 120 km hızdan sonra hararet biraz yükseliyor fakat tehlikeli seviyeye gelmiyor. Motor ve soğutma sistemi gayet sağlıklı maşallah. Bu arada İstanbul içinde 80 km hızı geçmediğimi belirteyim. Yüksek hızlara şehirler arası yolda yoğunluk yokken ve hava şartları müsaitken çıkıyorum. Kollarım ve kulaklarım biraz yoruluyor ama diğer türlü de bütün gün yollarda geçiyor :).

Bu sabah Corolla'yı yıkadım.
Ön Yıkama: 1:10 Valet Pro Foamula 1
Çift Kova Yıkaması: Nanolex Pure Shampoo, Work Stuff ve Lucullan eldiven
Kurulama: 1100 gsm kurulama havlusu ve spark.
Hızlı Cila: Soft99 Luxury Gloss
Camlar: 1:3 Amway Glass Cleaner ve Carbon cam bezi
Kapı araları: 3D Final Touch
Jantlar/Lastikler/Davlumbazlar: 3D Final Touch/Nasiol Detailershine/ 3D Ultra Protectant
İç Mekan: 1:15 Valet Pro all purpose Cleaner(Sadece krem rengi döşemelerde kullandım), Autofinesse Spritz

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300'ü ufak ufak toparlamaya başladım. Dün bakım yapıldı.

• Ön fren balataları değişti, kampanalara ayar yapıldı.
  • Fren hidroliği Bosch Dot 4 ile değiştirildi.
  • Yağ ve filtreler değiştirildi.
  • Külbütör kapak contası değiştirildi, piyano tuşları kontrol edildi. En ufak bir sıkıntı yok.
  • Üst salıncaklar, alt salıncaklar, kastel kol lastikleri ve z rotlar değiştirildi.
  • Havalandırmanın klape teli ayarlandı.
  • Rot ve torsiyon yükseklik ayarı yapıldı.
  • Sağ iki lastiğin sibopları değiştirildi.
Hepsi 3280 lira tuttu. Araba şuan gayet pürüzsüz oldu. Uzun bir süre sanayi yüzü görmeyiz umarım :)

Sabah ufak bir temizlik yaptım. B33 ile ön yıkama ardından Flowey 2.5 ile kova yıkamasını yaptım. İç mekanı Valet Pro apc ve Koch Chemie Green Star ile temizleyip Carpro Perl uyguladım. Önümüzdeki ay tamponlar ve marşpiyeller boyanacak ve sonrasında yüzeysel bir polisaj yapacağım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sıfır ayarında alet maaşalah. Taş gibi duruyor, tekerine taş değmesin. Farlar falan tertemiz yani. Bu arabayı yapanın torunları öldü ama bu makina hala dipdiri

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Emre. Bu araç gerçekten kahır çeken bir araç. Maşallah siz de bakımlarını aksatmadan yaptırıyorsunuz. Bir aksilik olsa gidermeden çıkmıyorsunuz sanayiden.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sıfır ayarında alet maaşalah. Taş gibi duruyor, tekerine taş değmesin. Farlar falan tertemiz yani. Bu arabayı yapanın torunları öldü ama bu makina hala dipdiri
Farlar cam olduğu için canlılığını koruyor abi. Sadece ufak tefek taş izleri var.

Ellerine sağlık Emre. Bu araç gerçekten kahır çeken bir araç. Maşallah siz de bakımlarını aksatmadan yaptırıyorsunuz. Bir aksilik olsa gidermeden çıkmıyorsunuz sanayiden.
Teşekkür ederim Can abi. Yağ bakımı 5 bin kilometrede bir yapılıyor aslında. Biz 7-8 bin kilometrede bir yapıyoruz. Triger değişimi de 60 bin kilometrede bir ama 100 bin kilometrenin ideal olduğunu düşünüyorum. 120 bin kilometrede söküldüğünde çatlak yoktu. Bakımları bir tık yüksek kilometrede yapıyoruz ama yağı ve suyu sürekli kontrol ediyorum. En ufak bir olumsuzlukta ustaya gidiyorum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İki gün önce @architect_baki Baki'yle beraber Corolla'yı yıkadık.
Ön yıkama: 1:10 Valet Pro Foamula 1
Çift kova yıkaması: Flowey 2.5 Car Shampoo, Lucullan ve Work Stuff eldiven
Jantlar: 1:10 Valet Pro Foamula 1 ve sıva süngeri
Kurulama: 1100 Gsm Twisted ve Spark havlu
Hızlı Cila: Soft99 Luxury Gloss
Camlar: Carbon cam bezi ve 1:1 ipa
İç mekan: Toz mıknatısı Autofinesse Spritz :)