Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300'e yakın zamanda demir tozu ve kil temizliği yapmıştım. Demir tozu temizleyici olarak 1:1 sulandırılmış Flowey R10 kullandım. Yıkanmış ıslak yüzeye sıkıp 5 dakika sonra eldivenle yaydım ve duruladım. Demir tozları tamamen çıkmasa bile büyük oranda gitti. Kalan lekeler için de 3D Final Touch eşliğinde Meguiar's kil uyguladım. Aracın renk tonu ve yüzey hissiyatı hissedilir derecede değişti. Final fotoğrafı çekemedim maalesef.

Abim Corolla'nın camlarını açık unutmuştu geçenlerde. Sanırım mahallenin çocukları kurcalamış biraz. Sağolsun biri telefonla arayıp bilgi verdi. Bizden birinin kirli ellerle binmesi mümkün değil :) Babam da geçen gün motoru stop etmeyi unutup dükkana çıkmış. Araç Gop gibi bir semtte 2 saat çalışır vaziyette kapı kilitleri açık bir şekilde beklemiş :D Komşular arayıp uyarmışlar sağolsunlar. Anahtar aracın dışındayken çalışması çok çok saçma.
A sütunundaki kumaş kaplama çok hassas. Bim bezinin uzun tüylü kısmına 1:10 Valetpro apc sıkıp kumaşın çizgilerinin yönüne doğtu bastırmadan sildim. Leke %90 gitti gibi görünüyor. Kapı içindeki vinil kaplamayı da aynı şekilde temizledim.

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardeşim sizin arabalar çarpışan arabalara döndü, sana bir kurşun döktürelim diyecem ama komple ailecek döktürmek lazım size.
Geldi mi üst üste gelir derler ya o hesap olmuş resmen. Talihsizlikleriniz inşallah son bulur.
Sakınan göze çöp batıyor. Eskisi kadar üzerine düşmüyorum artık. Yıkama sıklığını da azalttım. Kılcal çizik daha az oluşur böylelikle :D

Link için teşekkürler. Aracı ilk aldığımızda ufak tefek eklentiler yapmak istiyordum. Tüm aydınlatmaları led yapacaktım, app plaka takacaktım, camlara film yaptıracaktım fakat eskisi gibi hevesim kalmadı artık.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ağaç altına park ettiğim için sağ ve ön taraf reçine olmuştu. İnatçı hale gelmeden Flowey B33 ile giriştim. Son 1 senede araç ciddi yoruldu. Çizikler, ezikler, tümsekler çok arttı. Polisaj yapmayı düşünüyordum fakat vazgeçtim. Kaporta bu durumdayken harcayacağım emeğe yazık olur. Gelecek yaza toparlama planım var. Şimdilik yürüyen ve mekanik aksamının düzgün olması yeterli benim için.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yolun kenarına sıfır yanaşmıştım. Önümdeki ve arkamdaki araçlar tamponlara sıfır yanaştığı için park yerinden çıkmakta zorlandım. Marşpiyeli yüksek kaldırım taşına çarptım. Sesi duydum aslında ama paçalıktır diye aldırış etmedim. Olduğu kadar düzeltmeye çalıştım ama beter ettim :D Kaportacı eli değmesi gerekiyor.

Anahtar suya düştü. Kompresörle kuruttuk ama fayda etmedi. Milattan kalma yedek anahtarla güç bela açtık kapıyı. Yeni anahtar yaptırdım.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun Mert, çizik aşağıda olduğu için çok göze batmıyor; bence de güzel olmuş eline sağlık:) Corollada sanırım soft99 luxury gloss kullanıyordun dayanım, parlaklık, kir tutma konusunu yorumlayabilir misin:utan:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun Mert, çizik aşağıda olduğu için çok göze batmıyor; bence de güzel olmuş eline sağlık:) Corollada sanırım soft99 luxury gloss kullanıyordun dayanım, parlaklık, kir tutma konusunu yorumlayabilir misin:utan:
Teşekkür ederim. Parlaklığı cidden fark ediliyor. Aynı şekilde kayganlığı da çok güzel. Trafik filmi görmezse 1 ay dayanıyor. Su iticiliği ve boncuklanması bir hızlı cila için gayet başarılı. Neredeyse bir tane spark kupkuru yapıyor aracı. Toz tutmaması gayet iyi geldi bana. Kirlenmeyi geciktirdiğini gözlemlemedim. Fakat Bsd gibi kiri yapıştırmıyor. Yıkama gayet kolay oluyor. Bittiğinde tekrar alacağım ürünler arasında kendisi.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yağmur yağacağını bile bile yıkadım. 1 aydır yıkanmıyordu. Kirlerin işlemesinden endişe ettim ve yıkayıp otoparka bırakayım dedim. Benzinlikten çıkarken yağmura yakalandım maalesef :)

Ön yıkamada 1:10 Valetpro Foamula 1 kullandım. Trafik filmini tamamen almadı ama %50 azalttı diyebilirim. Kova yıkamasında Flowey 2.5 Shampoo, Lucullan Wasmitt ve Washped kullandım. Jantları ve davlumbazları 1:20 Flowey B33 temizledim. Yıkama sonrası istediğim beyazlığa ulaşamadım. Opak beyaz düzenli olarak temizlenmediğinde kararıyor maalesef. Yüzey pürüzlü ve kirli gibiydi. 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptım. Sıktım, eldivenle yaydım ve duruladım. R10 sonrası yüzeyin dokunuş hissiyatı ve beyazlığı hissedilir derecede değişti. Fotoğraflarda görüleceği üzere arka tamponda çok fazla morarma oldu. Oraya ne sıçradığını bilmiyorum ama yıkama yeterli gelmedi. R10 ufak tefek lekelerin anasını ağlattı.

Kurulamada Spark ve 1100 Gsm Twisted Havlu kullandım. Koruma olarak Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Camları da Carbon Cam Bezi ile sildim. Yanıma ipa almamışım. Bezi nemlendirerek kullandım. Gayet iyi sonuç aldım. Kapı aralarını ve jantları 3D Final Touch ile silip iç mekanı AutoFinesse Spritz ile geçtim ve yağmur eşliğinde eve döndüm :)

Aracı alalı 7 ay 9 bin kilometre oldu. Araç 2020 Kasım ayında üretilmiş. Bayinin yıkamalarına maruz kalması sonucu bazı kısımlarda ufak tefek kılcal çizikler var. Ben yıkamalara olabildiğince dikkat etmeye çalıştım. Koruma ürünü olarak sadece Soft99 Luxury Gloss uyguladım ve 2-3 yıkamada bir demir tozu temizliği yaptım. Kaputtaki çizik durumu bu şekilde. Hemen hemen ilk günkü hali gibi. Finisaj pastası ve yumuşak süngerle ufak bir uygulama yapılsa iyi olur aslında ama bu hali bile çok berbat değil. Kışı böyle geçiririz.

Luxury Gloss boncukları.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yağmur yağacağını bile bile yıkadım. 1 aydır yıkanmıyordu. Kirlerin işlemesinden endişe ettim ve yıkayıp otoparka bırakayım dedim. Benzinlikten çıkarken yağmura yakalandım maalesef :)

Ön yıkamada 1:10 Valetpro Foamula 1 kullandım. Trafik filmini tamamen almadı ama %50 azalttı diyebilirim. Kova yıkamasında Flowey 2.5 Shampoo, Lucullan Wasmitt ve Washped kullandım. Jantları ve davlumbazları 1:20 Flowey B33 temizledim. Yıkama sonrası istediğim beyazlığa ulaşamadım. Opak beyaz düzenli olarak temizlenmediğinde kararıyor maalesef. Yüzey pürüzlü ve kirli gibiydi. 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptım. Sıktım, eldivenle yaydım ve duruladım. R10 sonrası yüzeyin dokunuş hissiyatı ve beyazlığı hissedilir derecede değişti. Fotoğraflarda görüleceği üzere arka tamponda çok fazla morarma oldu. Oraya ne sıçradığını bilmiyorum ama yıkama yeterli gelmedi. R10 ufak tefek lekelerin anasını ağlattı.

Kurulamada Spark ve 1100 Gsm Twisted Havlu kullandım. Koruma olarak Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Camları da Carbon Cam Bezi ile sildim. Yanıma ipa almamışım. Bezi nemlendirerek kullandım. Gayet iyi sonuç aldım. Kapı aralarını ve jantları 3D Final Touch ile silip iç mekanı AutoFinesse Spritz ile geçtim ve yağmur eşliğinde eve döndüm :)

Aracı alalı 7 ay 9 bin kilometre oldu. Araç 2020 Kasım ayında üretilmiş. Bayinin yıkamalarına maruz kalması sonucu bazı kısımlarda ufak tefek kılcal çizikler var. Ben yıkamalara olabildiğince dikkat etmeye çalıştım. Koruma ürünü olarak sadece Soft99 Luxury Gloss uyguladım ve 2-3 yıkamada bir demir tozu temizliği yaptım. Kaputtaki çizik durumu bu şekilde. Hemen hemen ilk günkü hali gibi. Finisaj pastası ve yumuşak süngerle ufak bir uygulama yapılsa iyi olur aslında ama bu hali bile çok berbat değil. Kışı böyle geçiririz.

Luxury Gloss boncukları.
Eline sağlık, çok tatlı boncuklamış.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün bakım yapıldı. Aslında kendim yapacaktım ama 1-2 ufak sıkıntı olduğu için ustaya gittim.
- Yağ ve filtreler değiştirildi.
- 8 bin km önce değişen külbütör kapağı contası tekrar kaçırma yaptı. Ya contada ya da işçilikte sıkıntı vardı. Tekrardan değiştirildi.
- Debriyajı hafif sert bıraktığımda belli belirsiz tık diye ses geliyordu. Şaft istavrozu çok hafif boşluk yapmış. Zararı yoktu ama değiştirdik. Üzerinden çıkan parça orijinaldi. 512 bin km iyi gitmiş bence. Daha da gideri vardı aslında. Değiştirdiğime pişman oldum, yan sanayi parçaya 350 lira ödemek biraz pişman hissettirdi beni.
- Arka frenlere ayar yapıldı.
- Genel alt takım kontrolü yapıldı.