Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bakımları aksatılmasın, emektarımız bu araç. Kendi malım gibi hissediyorum ya la ben arabayı:)
5 bin kilometre bakım aralığı da çok kısa abi ya. Ayda bir taksiciler gibi bakıma giriyoruz :D. Bazen 7-8 bin kilometrede bir yaptırıyorum. Mekanik ve yürür aksam gayet iyi maşallah. Kozmetik olarak biraz yıprandı. İstesem toparlatırım fakat 1 yılda eski haline geri gelir maalesef. İşlerin yoğunluğu azalınca yaptıracağım inşallah. Tabana kaplama, kaportaya da komple boya ardından zımpara ve polisaj ile büyük oranda toparlanır gibi görünüyor.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@architect_baki i Baki kankamla Corolla'yı yıkadık. Ön yıkamada Valetpro Foamula 1, kova yıkamasında ise AutoBrite Direckt Velvet kullandık. Benzinlikte kurulamakta bile güçlük çekince otoparka geçip oyalandık biraz. 1 ay önce Soft99 Luxury Gloss uygulamıştım. Su itciliği devam etse de boncuklanmalar çok iyi sayılmazdı. Ben iç mekanı Autofinesse Spritz ile geçerken Baki de o sırada Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier uyguladı. Ürünü iki adet bezle uygulamak gerekiyor. Tek bezle uygulandığında wax kalıntısı gibi lekeler bırakıyor. Ayrıca sıcak yüzeyde de iz yapıyor. Parlaklığıını ve kayganlığını başarılı bulduk. Dayanımını göreceğiz ama tahminimce Luxury gibi 1 ay sonra zayıflamaya başlayacak.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hafta sonu baş belası kışlık lastikleri taktırdım. Araba taş gibi oldu. 135 km hızda titreme problemi vardı. Lastikler değişip balans yapılmasına rağmen düzelmedi. Başka bir lastikçiye gittim. Sağ ön jant çok fena yamulmuş. Düzeltildi, diğer tekerlerin de balansları kontrol edildi. Problem görünmüyor fakat titreme maalesef devam ediyor. 130 km hızda belli belirsiz başlıyor, 135 km hızda teker kopacakmış gibi oluyor ve 140 km hızda tamamen kesiliyor.

Jant kapaklarından biri yolda uçtu. Çıkan sesten bayağı irkildim, alt takımdan parça koptu sandım :D

Teneke jantlar fena görünmüyor aslında :) Hafta içi bakım yapılıp yeni kapaklar takılacak.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hafta sonu baş belası kışlık lastikleri taktırdım. Araba taş gibi oldu. 135 km hızda titreme problemi vardı. Lastikler değişip balans yapılmasına rağmen düzelmedi. Başka bir lastikçiye gittim. Sağ ön jant çok fena yamulmuş. Düzeltildi, diğer tekerlerin de balansları kontrol edildi. Problem görünmüyor fakat titreme maalesef devam ediyor. 130 km hızda belli belirsiz başlıyor, 135 km hızda teker kopacakmış gibi oluyor ve 140 km hızda tamamen kesiliyor.

Jant kapaklarından biri yolda uçtu. Çıkan sesten bayağı irkildim, alt takımdan parça koptu sandım :D

Teneke jantlar fena görünmüyor aslında :) Hafta içi bakım yapılıp yeni kapaklar takılacak.
Lastiği janta tam oturmaz ise de titreme problemi oluyor. Doğru noktaya balansı takamaz ise de titreme olur. Lastikleri değiştirdikten sonra olduysa ihtimalle lastik kaynaklıdır. Lastikte deformasyon da olabilir.
Umarım çözüleybıl bir problemdir.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sana diyorum bırak böyle kalsın cix duruyor diye :D
Boyanıp göbekleri takılırsa güzel durur ama bu haliyle yıpranık duruyor. Kapaklarla kusurları gizlenecek :D

Lastiği janta tam oturmaz ise de titreme problemi oluyor. Doğru noktaya balansı takamaz ise de titreme olur. Lastikleri değiştirdikten sonra olduysa ihtimalle lastik kaynaklıdır. Lastikte deformasyon da olabilir.
Umarım çözüleybıl bir problemdir.
Yazlık lastikler takılıyken de titreme vardı Hakan abi. Kışlıkları takınca arttı gibi. Adam akıllı bir lastikçide kontrol ettireceğim. Lastikler 4 yılı geçti ve rahat 100 bin kilometre yapmıştır. Dişleri var fakat tutunma zayıf geliyor bana. Yükten kaynaklı bozulma da vardır muhakkak.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Boyanıp göbekleri takılırsa güzel durur ama bu haliyle yıpranık duruyor. Kapaklarla kusurları gizlenecek :D

Yazlık lastikler takılıyken de titreme vardı Hakan abi. Kışlıkları takınca arttı gibi. Adam akıllı bir lastikçide kontrol ettireceğim. Lastikler 4 yılı geçti ve rahat 100 bin kilometre yapmıştır. Dişleri var fakat tutunma zayıf geliyor bana. Yükten kaynaklı bozulma da vardır muhakkak.
4 yıl 100bin km ise sizlere ömür olmuşlar. :(

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün Corolla'nın bakımı yapıldı. Yağın fiyatı koymadı değil. 370 liraya Liqui Moly alıp götürecektim fakat motorun garanti dışı kalacağını söylediler. Servisin yağına mecbur kaldık. Araçtan çıkan polen filtresi karbonlu sanıırm. Temiz gibi duruyordu fakat duvara vurunca çok toz çıktı. Uğultu sesini ve hoparlör cızırtısını duyamamışlar. Çok rahatsız etmiyor ama sıfır bir araca yakışmıyor. Hava yağışlı diye çok üstelemedim. Güzel bir havada tekrar götüreceğim.

Aracın yıkanmaması gerektiğini defalarca söyledim. Sağolsunlar yıkamamışlar :) Alta Foam 2000 ve Magifoam ile ön yıkama yaptım. Pompaya kompresör şart. Tüm aracı dolanmak için 4 defa pompaladım. 1350 ml su, 50 ml Magifoam kullandım. Karışım jant ve davlumbazlar dahil ucu ucuna yetti. Magifoam'un köpüğünü beğendim fakat kir sökücülüğü vasat bence. Kova yıkamasını Purple Velvet ile yapıp 1:2 R10 ile demir tozu temizliği yaptım. 12 Kasım'da uygulanan Fusso Coat Speed & Barrier etkisini %70 sürdürüyordu. Güneşte kuruladığım için ufak tefek su izleri kaldı. Luxury Gloss ile nemlendirdiğim bezle hızlıca dolandım tüm aracı. İç mekana Spritz uygulayıp motora geçtim. Motorun tozunu nemli bezle alıp Motorplast uyguladım.

Sokakta başına bir iş gelmesin diye otoparka bıraktım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sabah babamla işe giderken yolda kaldık. Otogar Po'dan mazot aldıktan sonra 200 metre ilerledik ve araç ilk önce gaz kesti, devir rölantiye düşünce de stop etti ve bir daha çalışmadı. Neyse ki sağ şeritte ilerliyorduk, hemen emniyet şeridine geçtik. Çekiciyle ustaya götürdük. Mazot pompası müşürü arızalanmış.
- Yağ, yağ filtresi, mazot filtresi ve hava filtresi değiştirildi.
- Mazot pompa müşürü orijinaliyle değiştirildi.
- Ön fren balataları 15 bin kilometre önce değiştirilmişti fakat memnun kalmamıştım. Hem tutuş zayıf, hem de ses yapıyordu. Mga marka ile değiştirildi ve arka kampanalar temizlendi.
- Ön tampona akıllı vida atıldı :D
- Titreme problemine bakılacaktı fakat vakit kalmadı. En kısa sürede dört tekeri söktürüp balans ayarlarını kontrol ettireceğim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 2 ay ve 10 bin kilometre sonra yıkama fırsatı buldum. Deneme amaçlı Fusso Coat Speed & Barrier uygulamıştım. Yüzey hazırlığı yapmamıştım. Kir de uzun süre kalınca korumadan eser kalmamış.
Cevizlibağ Po ilk defa bu kadar sakindi. Rahat rahat takıldım.

Ön yıkamada 1:30 Flowey B33 kullandım. Pompanın nefesi çok çabuk kesiliyor. Bayağı yordu beni.

Ön yıkama sonrası trafik filmi büyük oranda gitti.

Kova yıkamasını Flowey 2.5 Car Shampoo ile yaptım. Jantları ve lastikleri 1:30 Flowey B33 ve Asperox yardımıyla olabildiğince temizledim. İç mekanın sadece tozunu aldım. Bir müddet iç temizlik yapmayacağım. Son olarak camları ipa ile sildim. Yağmur yağacağı için lastikleri ve trimleri parlatmadım. Mükemmel olmadı ama eli yüzü açıldı. Camları ve aynaları görebiliyorum artık en azından :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Emre:) Alta foamun nefesi bence de biraz daha kısa gidiyor. Ama atım açısı da biraz daha geniş. Modifiye sonrası inanılmaz bir konfor oluyor benzinlik tayfa için:) resmen yıkama sonrası yorgunluk diye bir şey kalmıyor:gulumsemex:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pompa senin yeenim, ne zaman istersen :)

Yok mu bizede bir alta foam. Ellerinize sağlık kitap gibi uygulamalar yapıyorsunuz.
Çok teşekkürler. Benzinlik tayfa için pompa şart gerçekten.

Eline sağlık Emre:) Alta foamun nefesi bence de biraz daha kısa gidiyor. Ama atım açısı da biraz daha geniş. Modifiye sonrası inanılmaz bir konfor oluyor benzinlik tayfa için:) resmen yıkama sonrası yorgunluk diye bir şey kalmıyor:gulumsemex:
Teşekkür ederim. Dediğin gibi atım açısı ve köpük yoğunluğu çok güzel. Sarfiyatını da beğendim. Modifiye şart ama delmeye korkuyorum :D

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün havanın güzel olmasını fırsat bilip yıkadım. Cevizlibağ PO'da su ve köpük 8 lira olmuş. Bundan olsa gerek pek yoğunluk yoktu.

Ön yıkamada 1:20 Autobrite Magifoam kullandım. Ön yıkama sonrası durum bu. Trafik filmi olduğu gibi duruyor.

Kova yıkamasını Autobrite Purple Velvet ile yaptım. 2 ayda bayağı demir tozu birikmiş. 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptım.

2 ay önce @architect_baki Baki'yle Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier uygulamıştık. Boncuklanma biraz zayıflasa da devam ediyordu. Sprey bir ürüne göre performansını başarılı buldum.

Kurulayıp hızlıca Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier geçtim. Autofinesse Spritz ile iç mekanın tozunu aldım. Lastikleri parlatıp otoparka bıraktım. Muhtemelen bir müddet orada kalacak :)