Uzuuun bir aradan sonra selamlar dostlar.
Başlık altında paylaşım yapmayalı yıllar yıllar olmuş

Blog şeklinde naçizane uygulamalarımı paylaşmaya devam edeceğim.
Geçen süreçte bir Opel Astra J, bir VW Golf7 derken şu anda da başka bir Golf'le yola devam ediyoruz (Golften şaşamıyoruz

).
Geçen bu süreçte paylaşım yapmasam da birçok farklı ürün denedim, forum sayesinde yeni dostluklar edindik.
Astra J'de yapmış olduğum ufak tefek değişikliklere değineyim.
Aracın boya durumu iyi değildi maalesef fakat boyasız olması cezbetmişti. Ufak tefek dokunuşlarla toparlarız dedik giriştik. Cosmo oluşu ve Afl farlara sahip olması almamdaki en büyük etken olmuştu.
Xenon yenilemesine ek olarak sis, plaka lambası, geri vites, sinyal gibi yerleri led ile değiştirmiştim(Astra J'lerin kroniği olan stop ampüllerinin devamlı patlaması bu araçtada vardı, stop ampülerini yenilemiştim). Cezalar bu kadar sıkı değilken app yi de hemen yapmıştım tabi

Araç biraz biraz far stop grubu biraz biraz gençleşmişti.
Tabi alırken gözüme batan arka universal difüzörü orjinal difüzör ile değiştirmiştim(bulması aşırı güç olmuştu).
Paspaslara hemen Sahler'leri çektim.
Farlara
@EmirhanYigiter sağolsun bi operasyon çekmişti. Ama nasıl bişi uyguladılarsa zımpara falan bile tam çözüm sağlamamıştı. Fakat eski haline göre çok çok iyi duruma gelmişti.
Stopların yarısı yanıyor
Farların toparlanmış hali
resim yükleme sınırı olmayan site
Direksiyon ve vites topuzu kötü durumdaydı. Derilerini baştan yaptırdım.
Camlara da cam filmi olmazsa olmazdı, ön cama da şeffaf yaptırmıştım.
App plaka, orjinal difüzör ve yukarıda bahsettiğim ufak tefek dokunuşlar sonrası hali şöyleydi
Astra H ve Astra J'lerde çok sık gördüğüm ön lip kırılması bu araçta da vardı. Parça fiyatı yüksek olduğu için universal bir lip takılıydı ve aşınmıştı. Araç önü gerçekten epey yere yakındı ve ağırlığın da verdiği dezavantajla kasisten falan zıplatken kafası devamlı yere değiyordu.
Ben de orjinal parça yerine daha ekonomik çözüm olarak universal bir ürün takayım dedim. Burada tercihimi EZLip'ten yana kullandım.
Yıkamaları yok ama zamanında yıkama boncuklarını çekmişim, birkaç kare de ondan bırakayım
Astra'yla bu haliyle bindikten sonra vedalaştım. Toparlamanın sonu yoktu

1.3 dizel bir araçtı. Yakıtı cidden azdı ama hantaldı. Yazılımın şart olduğu bir araç bence. B segment araç fiyatına c segment dolu dolu astra j alınabiliyor. Bu şekilde düşünerek tavsiye ederim bu aracı ve motor seçeneğini.
Herkese keyifli detaylar.