mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun zaman sonra yıkama fırsatı buldum aracı :) vakit yine kısıtlıydı, hava durumu yağmurlu görünüyordu ama kafaya koyunca hızlı da olsa yıkayayım dedim. Malesef fazla fotoğraf çekemedim.

Başlarken foto çekemedim ama araç dışarıda kaldığı için yapışan toz üstüne bolca yağmur vs gördü, araç arkası ve aracın geneli bu haldeydi

Jantlara divortex demirtozu ürünü ile giriştim. Ön ve arka balatalar farklı marka. Önler arkaya göre 3-4 kat fazla demirtozu üretiyor malesef :(

1.5 aylık endurance boncuk durumu (jantlardaki demirtozunu akıtırken Lastiğe de su tuttum bu fotoda,fırçalama vs uygulamadım)

Daha sonrasında Jantlara cg wheel cleaner(1:4) uyguladım, Tchibo ve ufak boya fırçası yardımıyla da kirlere müdahale ettim. Aynı şekilde lastik ve davlumbazları da fırçaladım ama lastik ve davlumbaz yapısına uygun fırça almak şart :(

Foam Lance'de 70 ml ev13 koydum, 700 ml ye yakın da su koydum. Köpük kıvamı, kokusu ve kir sökücülüğü tatmin etti. En sevdiğim yanı da korumayı neredeyse hiç ellemedi(belki de hiç ellemedi) çünkü araca Wax yaptım ve 1.5 aydır yıkayamadım. Arkasına da flowey 2.5 ile çift kova yaptım, bu ürün de hoşuma gitti. Flowey ürünlerine baya ısındım :)

Show Wax boncukları şu şekilde, 1 2 yıkamaya kalmaz gider gibi geliyor ama yorumlarınızı bekliyorum

En son da camlara flowey S3 uyguladım, davlumbazlarda 3d magic dressing, lastiklere sonax sürdüm.
Dış plastik aksamlara 1.5 ay önce motorplast uygulamıştım, bu sefer hiçbir ürün uygulamadım. Motorplast hala etkisini koruyor gibi. Diğer yıkamaya kader gözlemlemeye devam edeceğim. Sonax lastik parlatıcı endurance'a göre lastikleri daha simsiyah yaptı gibi geldi. Bikaç uygulamada fark iyice belli olur gibi.

Final fotoları şöyle

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uzun zaman sonra yıkama fırsatı buldum aracı :) vakit yine kısıtlıydı, hava durumu yağmurlu görünüyordu ama kafaya koyunca hızlı da olsa yıkayayım dedim. Malesef fazla fotoğraf çekemedim.

Başlarken foto çekemedim ama araç dışarıda kaldığı için yapışan toz üstüne bolca yağmur vs gördü, araç arkası ve aracın geneli bu haldeydi

Jantlara divortex demirtozu ürünü ile giriştim. Ön ve arka balatalar farklı marka. Önler arkaya göre 3-4 kat fazla demirtozu üretiyor malesef :(

1.5 aylık endurance boncuk durumu (jantlardaki demirtozunu akıtırken Lastiğe de su tuttum bu fotoda,fırçalama vs uygulamadım)

Daha sonrasında Jantlara cg wheel cleaner(1:4) uyguladım, Tchibo ve ufak boya fırçası yardımıyla da kirlere müdahale ettim. Aynı şekilde lastik ve davlumbazları da fırçaladım ama lastik ve davlumbaz yapısına uygun fırça almak şart :(

Foam Lance'de 70 ml ev13 koydum, 700 ml ye yakın da su koydum. Köpük kıvamı, kokusu ve kir sökücülüğü tatmin etti. En sevdiğim yanı da korumayı neredeyse hiç ellemedi(belki de hiç ellemedi) çünkü araca Wax yaptım ve 1.5 aydır yıkayamadım. Arkasına da flowey 2.5 ile çift kova yaptım, bu ürün de hoşuma gitti. Flowey ürünlerine baya ısındım :)

Show Wax boncukları şu şekilde, 1 2 yıkamaya kalmaz gider gibi geliyor ama yorumlarınızı bekliyorum

En son da camlara flowey S3 uyguladım, davlumbazlarda 3d magic dressing, lastiklere sonax sürdüm.
Dış plastik aksamlara 1.5 ay önce motorplast uygulamıştım, bu sefer hiçbir ürün uygulamadım. Motorplast hala etkisini koruyor gibi. Diğer yıkamaya kader gözlemlemeye devam edeceğim. Sonax lastik parlatıcı endurance'a göre lastikleri daha simsiyah yaptı gibi geldi. Bikaç uygulamada fark iyice belli olur gibi.

Final fotoları şöyle

Elinize sağlık :) balata tozu muhtemelen ön iki tekerin frenlemede ana görevi (yükü) üstlenmesinden. Temizlikle kendine gelmiş maşallah diyelim :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık :) Tavan artık dağılmaya başlamış tabi ama 1,5 ay kirli kaldığını, yağmur gördüğünü göz önüne alırsak bence başarılı gözüküyor. Parlaklığı da güzel finaller on numara :alkis:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Final fotoları şöyle

Ellerinize sağlık. Her ne kadar 308 sahibi olsam da Golf'ün bu kasası hoşuma gidiyor. :nazar:

Balata tozu balata farklılığından kaynaklanır evet ancak önlerin daha fazla toz üretmesinin sebebi, ön fren sisteminin arka fren sistemine göre daha fazla baskı ile çalışmasından kaynaklanır.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık :) balata tozu muhtemelen ön iki tekerin frenlemede ana görevi (yükü) üstlenmesinden. Temizlikle kendine gelmiş maşallah diyelim :)
Teşekkür ederim :) balatalar için ön arka farkı aklıma geldi ama arkalarda sıfıra yakın demirtozu çıkıp da önde bu denli bir durum oluşunca şüphe ettim :)
Ellerine sağlık Mustafa abi, araba şahane olmuş pırıl pırıl. :)
teşekkür ederim kardeşim, tüm gece yağmur yağdı yine kirlendi ama çamuru gitmiş oldu en azından :D
Ellerine sağlık :) Tavan artık dağılmaya başlamış tabi ama 1,5 ay kirli kaldığını, yağmur gördüğünü göz önüne alırsak bence başarılı gözüküyor. Parlaklığı da güzel finaller on numara :alkis:
teşekkürler :) parlaklık hoşuma gidiyor, ömrü de beklediğimden iyi :) 1 yıkama daha yaparım ondan sonra yenilerim gibi. Yıkama arkasından bile görüntü böyleyse,önceki sefer attığım fotolarda boncuk bozuk dediğiniz durumda sanırım tozlar sebep olmuş. Çünkü o zaman araç toz kaplıydı, yeni Wax atılmıştı ve yıkama bile görmemişti daha.
Ellerinize sağlık. Her ne kadar 308 sahibi olsam da Golf'ün bu kasası hoşuma gidiyor. :nazar:

Balata tozu balata farklılığından kaynaklanır evet ancak önlerin daha fazla toz üretmesinin sebebi, ön fren sisteminin arka fren sistemine göre daha fazla baskı ile çalışmasından kaynaklanır.
teşekkür ederim :) benim de hoşuma gidiyor hatları, ama renkte kırmızı arasak da denk getirememiştik :) balata ön arka etkisi farklıdır ama bu fark fazla gibi göründü gözüme. Bakalım sonraki bakımda arkada olan balata markasından takıp deneyeceğim.

Boncuklar hakkında yorumlarınızı rica ediyorum :) araç polisaj istiyor farkındayım. Ama 1 yıkama daha geçirmeye yeter mi ömrü Wax'ın?

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık, hızlı ama güzel bir yıkama olmuş, wax hala fena değil, en az 2 yıkama götürür, tabi 1.5 ay açarsan arayı olmaz:)
Teşekkür ederim abi sağolasın :) sendeki kondisyonun onda biri yok malesef bende :D ramazan boyunca girişemedim, garaj tadilatı derken araç dışarıda da kaldı 15 gün. sonra da sınavlar gelmeden fırsat son fırsat diyip hemen yıkayayım dedim,gecesine yağmur başladı 2 gündür full yağmurlu hava :D 10 güne kadar polytop hızlı cila ile destekleyerek tekrar bi yıkama düşünüyorum. Show wax beklediğimden de iyi gidiyor.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Final fotoları şöyle

Ellerine sağlık lastiklerin boncuk boncuk olması ayrı zevk:saskin: maşallah:nazar:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Mustafa hocam eline sağlık, ben burdayım diyor golf maşallahı var :mutlu:. Biraz daha gideri var. Hızlı cila yerine ver b33 le m700 ü elinde varsa başka Wax dene yoksa aynısından devam havalarda ısındı, gelsin Wax uygulamaları:deli:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun bir aradan sonra derslerden fırsat bulunca yıkama yapayım dedim. Fakat 40 dereceleri gören ankara sıcağında gündüz yıkama yapmak elimdeki imkanlar dahilinde mümkün olmadı :( hal böyle olunca sokak ışığı karşısında kafa lambası ve projektör yardımıyla gece yıkamasına başlamak durumunda kaldım :)

Öncelikle jantlara Koch FB ile başladım. Daha önce Divortex kullanıyordum. Arada gerçekten fark var, FB bariz iyiymiş :)

Ardından jant ve davlumbaz temizliğine giriştim. @Mentalfeed 'in üretimi büyük boy fırçayı kullandım. Bunca zaman tchibo ile idare ettim ama mukayese bile edilemeyecek kadar daha iyi geldi bana elinize kolunuza sağlık tekrardan :)
Flowey R1 fısfıslayarak yaptım jant temizliğini. 1:5 sulandırdım ve gerçekten başarılı bir temizlik yaptı. Davlumbazlarda upcare davlumbaz fırçası ile b33+ceviz karışımı uyguladım fakat foto çekemedim malesef. Lastiklerde de lastik fırçası edinemediğim için upcare davlumbaz fırçasını kullandım.

Kaportaya da fb uyguladım fakat foto çekmeyi atlamışım :(

Ön yıkama olarak 1:10 flowey b33 tercih ettim. B33 çalışırken ben de plastik aksam gibi detayları fırçaladım.

Daha sonra çift kovaya başladım. Flowey 2.5 kullandım. Kokusunu baya seviyorum, hoşuma giden bir ürün. Mitt olarak gtechniq ve meguiars kullandım. Akşam serinliği olması sebebiyle rahatça çalıştım, Şampuanın kuruması, leke bırakması vs gibi sorunlar yaşamadım :)

Yüzeyde olan koruma kalıntılarıyla vedalaşmak adına m700 tiner kullandım. @omrslhmms abinin m700 sonrası bekleme konusu aklıma geldi ve özellikle fazladan bekledim, bu tecrübenin paylaşımı için tekrardan teşekkür ederim. :)

Ardından wax uygulamasına geçtim. Elim Jayswax extreme'e gitse de yine showwax'tan vazgeçemedim :D Saatler gece 2'yi geçince sabırsızlıkla wax uygulaması yapmayı beklediğim @Endotown 'un aplikatörünü kullanmayı unuttum :(
Gece vakit geç olunca kalan işlere gündüz devam ettim. Sabahki tablo bu şekilde

Dış plastik aksamlarda Polytop Trim&Tyre Dressing tercih ettim. Ürün için @Hobiotom ' çok teşekkür ederim :) ürünü 1.10 sulandırarak uyguladım. Verdiği parlaklık hoşuma gitti. Ömrünü de gözlemleyeceğim :) Difüzöre uygulama yaparken girinti çıkıntı bol olması sebebiyle fısfıslayıp fırça ile dağıtarak sürdüm, teknik hoşuma gitti :)

Daha önce ön ızgara ve difüzörde deneyip memnun kaldığım motorplastı davlumbazlarda denemek istedim :) çünkü temizlik sonrası ürün sürülmese de 3-4 yıkama doygun bir siyahlık bırakıyor ve uygulaması da kolay :)

Lastiklere leflef sünger ile Sonax jel uyguladım. Endurance'a göre dayanımı bi tık daha düşük gibi ama ürünü sürünce lastikler daha da siyah oluyor endurance'a göre.

Camları da Flowey s3 ile silecektim fakat fırtına ve yağmur indirince silemedim. Cam kenarlarına da garajda Polytop Trim&Tyre Dressing uyguladım. Yağmur öncesi final fotoları bu şekilde

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Özlettin bro kendini :mutlu: eline sağlık valla gece körü özellikle wax sürmek uğraştırmıştır diye düşündüm. Ama gece ortamın sinerjisi hoşuma gitti :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Mustafa abi ellerine sağlık, yıkama konusu gibi dediğin böyle olur. :) Herşey yerli yerinde ve açıklamalar süper. Fb'yi kaportadan durularken bahçe hortumuyla zor olmadı mı?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Mustafa hocam eline sağlık, kondisyon toparlanmış tekrardan. Motorplast güzel fikir olmuş deneyebilirim ben de :mutlu:.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@mustafacagri eline koluna sağlık kardeşim, yalnız davlumbaza motorplast masraflı bir iş, tabi dayanımı ile alakalı olarak durumu f/p dengesi oluşabilir.

Bu arada arkada gti difüzör varken ön taraf fazlasıyla sade kalmış. öne de gti tampon gerekiyor :)