mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Parlaklık tatmin etti gerçekten :) ama su itişi bir hızlı Cila kadar bile değil. Yazları kullanmaya birebir gibi geldi. Beyaza beyazlık katıyor gibi geldi. Belki de dolgu malzemesi içeriyordur :)

Teşekkür ederim :) açıkçası memnunum tatmin ediyor beni. Önceki sefer difüzör ve ızgaralara fırça ile sürüp silmeden bırakmıştım. O şekilde baya tozu çekmişti üstüne. Ama son uygulamamda yine fırça ile sürüp bezle silince toz çekme sorunu yaşamadım bariz şekilde diyim. Koch nmpc ve pss e göre sevdiğim yanı sulandırma imkanı olması ve böylece ekonomik bir hal alması :) kıvamı zaten yoğun bir ürün.

Teşekkür ederim abi :) valla baya baya şaşırttı beni show Wax. B33 sonrası yüzeyde ürün bile kalmaz derken baya baya boncuk görmek şaşırttı.
teşekkür ederim :) inanın sabaha yüzeyde bolca toz oluyor araba hareket etmese bile :) ama yine de hareket edince bir kısmı uçuyor :). Otomatik park yok malesef, tuşları değiştirdim sadece :)
Bende tiguan için bakıyorum hocam golf ile uyumludur sanırım nerden temin etmiştiniz :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ellerinize sağlık, beyaz da olsa finalde gercekten harika görünüyor sonuç. Bu arada GTI vites topuzu cok kaliteli bir dokunuş olmuş, baya güzel görünüyor :)

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende tiguan için bakıyorum hocam golf ile uyumludur sanırım nerden temin etmiştiniz :)
Aliexpress ten almıştım. Sizinki passat ile aynı olabilir, sizinki de passatınki gibi genişti sanırım tuş yapısı. Eskisini çıkarıp bunu takınca direk ışıkları yanıyor ama tabi işlevler aktif olmuyor :D tuşların yarısı boş yarısı dolu olunca sevemedim en azından tüm ışıklar yansın dedim :D
Ellerinize sağlık, beyaz da olsa finalde gercekten harika görünüyor sonuç. Bu arada GTI vites topuzu cok kaliteli bir dokunuş olmuş, baya güzel görünüyor :)

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim :) önceki golfte de kırmızı dikişli gti topuza ve kırmızı dikişli el frenine çok niyetlenmiştim ama kısmet olmamıştı. Bundan önce de yine audi topuzuna benzer bir topuz kullanıyordum. Ama gti topuzun ikonik yapısı bile yetiyor :D ama vites demirini kısaltmak baya zorladı gerçekten :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık iyi parlamış güle güle kirlet. yanlız üründe su iticilik olmaması kötü bir durum.

DENİZLİ

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık iyi parlamış güle güle kirlet. yanlız üründe su iticilik olmaması kötü bir durum.

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi, parlaklık güzeldi. Su iticilik çok azdı, ama artık hiç yok gibi :) ilk yıkamasını paylaşacağım gün içinde. Çok şaşırttı bu ürün beni :(
Ellerine sağlık maşallah çok diri ve parlak :nazar:
Teşekkür ederim, beyazı parlatma çabalarına devam :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçtiğimiz ayın 20sinde ilk yıkamasını gerçekleştirdim. Bayram falan derken araç 2-3 kez köye gitti baya toza maruz kaldı. Ama önceki tek gidiş gelişe göre daha da az toz vardı araçta. Bu anlamda ümitlendirdi Chemical Guys White Wax. Yıkama detaylarına geçelim

Aracın tozlu hali şöyle

Jantlara Koch Fb yaparak başladım. Ardından Wooden kit eşliğinde Flowey R1 ile temizledim. Lastik ve davlumbazlarda Ceviz+Flowey B33 kullandım. Tabi jant ve lastik fırçası da eşlik etti

İşlem sonrası sol ön jant içinde sanki ezilmiş kiraz akmış gibi bordo bir leke kaldı. B33 de r1 de sökemedi. Vaktim olmadığı için uğraşamadım. Fotoda da belli oluyor ufak ufak bordo nokta olarak jantın içinde zeminde

Ön tamponda sinek, böcek ölüleri olunca 3D bug remover kullandım

Bug remover çalışırken ön yıkamaya geçtim. Flowey ev13 kullandım(600 ml karışım 1:10)

Durulama işlemi sonrası ilk şoku yaşadım. B33 sonrası Jayswax show Waxın performansının yarısını bile gösterememişti ev13 kullanmama rağmen

Neyse yine fazla toza maruz kaldı yüzey tam temiz değil diyerek çift kova yıkamasına geçtim. Şampuan olarak soft99 şampuan kullandım. Deneme amaçlı hediye gönderilmişti. Açıkçası aşırı güçlü temizleyici içeren bir ürün mü diye düşündürdü beni. Sebebini aşağıda yine açıklayayım.

Çift kovayı duruladıktan sonra olan görüntü ön yıkama sonrası olandan da kötü :( bu zamana kadar ön yıkamada düzensiz olan boncukların çift kova sonrası biraz daha düzenli olduğunu görmüştüm ama tam tersini ilk kez yaşadım. Yüzeydeki boncuk oranını sorgulamayı geçtim su itişini bile göremedim

Yüzeyi böyle görünce Wax yenileyecek durum olmayınca Flowey x50 yaparak günü kurtarayım bari dedim

Liquid Elements Black hole XL ile aracı kuruladım. Camlara Flowey S3, Lastiklere Sonax Jel uyguladım. Difüzör ve ızgaralara Polytop Trim Tyre uygulayacaktım fakat beklediğim sürede yeterince kurumayınca kaldı öylece. Geçen sefer fırça ile sürüp bez ile de pansuman yapar gibi üstünden geçmiştim. Bu şekilde çok çok daha az toz çekti. Bundan sonra davlumbaz ve difüzör gibi yerlere ürün sürdükten sonra mutlaka bu şekilde işlem yapacağım,tavsiye ederim.

İç kısmı da süpürüp Spritz ile yüzeysel geçtim. Süpürge konusunda sonunda düzgün bir çözüm buldum, gelişmeleri paylaşacağım

Finaller şu şekilde

İncelediğiniz için teşekkür ederim :) Waxın böyle olmasında soft99 şampuanın etkisi olduğunu düşünüyorum. Sizlerin yorumu nedir? Waxı 2. El olarak almıştım ama bozulmuş olma ihtimali nedir? Bozulma durumunda ilk uygulamada da sorun yaşamam gerekir miydi? Yorumlarınızı bekliyorum :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık kardeşim, bir şeyler ters gitmiş olabilir bu kadar kısa ömürlü olmaması gerekirdi bence. CG’nin bu waxını kullanmadım kullananlar daha iyi yorum yapacaktık ama ömrü en kötü BSD kadar olması gerek o da en kötü ihtimalde.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık Mustafa abi, wax konusunda bir kaç yorum okudum ama bu kadar dayanımı az olduğunu bilmiyordum. Bu forumda bu waxı hiç kullanan yok mu ?

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık, ee FK'yı ne zaman uyguluyoruz. :D
teşekkür ederim kardeşim valla sen ne zaman istersen :D bir sonraki sefer düzgün Bi Wax uygulayıp bu şoku atlatmam lazım. Ondan sonra tekrar uygulayıp incelerim artık :D
Ellerine sağlık Mustafa abi, wax konusunda bir kaç yorum okudum ama bu kadar dayanımı az olduğunu bilmiyordum. Bu forumda bu waxı hiç kullanan yok mu ?
teşekkür ederim kardeşim :) dayanımı aslında az değildi, hani az olsa da bu kadar az değildi. Bende bir şeyler yanlış gitti ama ne yanlış gitti çözemedim. İlk yaptığımda verdiği o doygunluk ve parlaklık çok hoşuma gitmişti. Yani bayramda falan köye git gel sonrası toza karşı gösterdiği dirence de bayıldım. Çünkü 1 köye gidişte bunun 2 katı toz oluyordu. @onurçiko @Endotown yardım rica ediyorum :) Wax bozulması veya soft99 şampuan azizliği diye düşünüyorum, görüşlerinize ihtiyacım var :)
Ellerine sağlık kardeşim, bir şeyler ters gitmiş olabilir bu kadar kısa ömürlü olmaması gerekirdi bence. CG’nin bu waxını kullanmadım kullananlar daha iyi yorum yapacaktık ama ömrü en kötü BSD kadar olması gerek o da en kötü ihtimalde.
Teşekkür ederim abi. Neyin yanlış gittiğini çözemedim ama o tavanı görünce olan şoku hala unutamıyorum. Aracı hiç böyle su kaymayan halde görmemiştim :/ m700 sonrası rüzgarlı havada 1 dk den de fazla bekledim, o anlamda m700 ü eledim de başka ne olabilir acaba? Hani şu anki durumda show Waxın yarısı kadar bile direnç gösteremedi.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim White wax çok dayanımı olan bir ürün değil lakin bu kadar kısa dayanacak bir üründe değil. Çok nizami boncuklayan bir wax da değil. Boncukların bozuk olması normal yani.
Kovadan sonraki durum ise büyük ihtimalle şampuan perdelemiş waxı. Bu yüzden wax silinmiş gibi duruyor. Yine de x50 ile desteklemen iyi olmuş. Eline sağlık.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kardeşim White wax çok dayanımı olan bir ürün değil lakin bu kadar kısa dayanacak bir üründe değil. Çok nizami boncuklayan bir wax da değil. Boncukların bozuk olması normal yani.
Kovadan sonraki durum ise büyük ihtimalle şampuan perdelemiş waxı. Bu yüzden wax silinmiş gibi duruyor. Yine de x50 ile desteklemen iyi olmuş. Eline sağlık.
Teşekkür ederim abi :) dayanım ve boncuk anlamında çok Bi beklentim yoktu ama ilk yıkamada böyle görünce şok oldum. Aklıma Waxın bozuk olması ve şampuanın Wax sökücü olması gelmişti. Perdeleme konusunu hiç düşünmemiştim :incelemex: sonraki yıkamayı Vp concentrated ile yapayım bir de öyle bakayım. Çok teşekkür ederim tecrübelerini paylaştığın için :) artık hızlı cilaya pek başvurmasam da bu tabloyu görünce mecbur kaldım. X50 yine şaşırtmadı tatmin etti :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün Vw'nin bir başka pintilik yaptığı nokta olan kapı altı aydınlatmalarının montajını yaptım. Aslında 1.5 sene kadar önce şöför tarafını takıp diğer kapıları da müsait bir vakitte takarım demiştim. Kısmet bugüneymiş :D

Aktif olması ve montaj sırasında deneyebilmek için öncelikle vagcom ile ön kapı altı aydınlatmaları aktif etmiştim.

İşlem için tüm kapıların döşemelerinin sökülmesi şart :(

İlgili pinlerden +- bağlantısı yapılınca kablolama işlemi tamamlanıyor

Ürünü orjinal parça olarak almıştım ve haliyle içinde standart dipsiz ampül ile geldi. Bunu kapı altı aydınlatmaya özel konumlandırılmış kırmızı+beyaz led ile değiştirdim

İşlemleri sırasıyla tüm kapılara uyguladım. Hazır sökmüşken iç kısımları ve kenarları da kabaca apc+fırça ile temizledim :)

Finaller şu şekilde (fotoları malzemeleri toparlamadan aceleyle çekmişim, araç içi dağınık "biraz" :D )

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bugün Vw'nin bir başka pintilik yaptığı nokta olan kapı altı aydınlatmalarının montajını yaptım. Aslında 1.5 sene kadar önce şöför tarafını takıp diğer kapıları da müsait bir vakitte takarım demiştim. Kısmet bugüneymiş :D

Aktif olması ve montaj sırasında deneyebilmek için öncelikle vagcom ile ön kapı altı aydınlatmaları aktif etmiştim.

İşlem için tüm kapıların döşemelerinin sökülmesi şart :(

İlgili pinlerden +- bağlantısı yapılınca kablolama işlemi tamamlanıyor

Ürünü orjinal parça olarak almıştım ve haliyle içinde standart dipsiz ampül ile geldi. Bunu kapı altı aydınlatmaya özel konumlandırılmış kırmızı+beyaz led ile değiştirdim

İşlemleri sırasıyla tüm kapılara uyguladım. Hazır sökmüşken iç kısımları ve kenarları da kabaca apc+fırça ile temizledim :)

Finaller şu şekilde (fotoları malzemeleri toparlamadan aceleyle çekmişim, araç içi dağınık "biraz" :D )

Eline sağlık Mustafa hocam. Arka kapılar kapandığında ledler sönütor değil mi.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık Mustafa hocam. Arka kapılar kapandığında ledler sönütor değil mi.
Teşekkür ederim. Evet arka kapıyı 15 20 dk kadar bekledim,kısık yanma vs gibi bir şey gözlemlemedim. Hatta bir süre de yolculuk yaptım, yine bu sürede de yanmadı. Arka kapılarda yanık kalma sorununa sanırım kendinden ledli OEM olmayan ürünlerde karşılaşılıyor malzeme içinde yeterince direnç olmadığından. Yine birkaç gün daha gözlemlemem gerek tabi :D malum arka kapı bağlantısı önler gibi direk kapı aydınlatmaya özel pinlere yapılmıyor