mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Emeğinize sağlık, polisajdan sonra çok daha keyifle uygulama yapacağınıza eminim :) maşallah diyelim :nazar:
Çok teşekkür ederim polisajı ben de çok istiyorum bakalım ama imkanlar zamanla :) polisaj yaptırana kadar en azından daha fazla çizmemeye çalışıyorum

Ellerine sağlık bu tonyinler baya sıklaştı:)
Bildiğimiz ucuz parlatıcıların kıvamlı hali sanırım. Bu süngerden bende alacağım yakın zamanda acaba biraz büyükleri var mıdır? Maket bıçağı ile içine hafif bir kavis versek tam lastik için üretilmiş gibi olur. Herşeyi modifiyeliyoruz bunuda modifiyeliyelim
Araba tertemiz olmuş maşallah:nazar:
çok teşekkür ederim :) anlam veremedim yani jel olup böyle başarısız olmasını. Su bazlı diyor hani kıvamı falan ilginç, süngerin yüzeyinde kalıyor resmen. Ama uygulamada aynı performansı göstermedi. Sünger olarak da 3-4 tane daha alacağım, endurance uygularken de kullanacağım. Cidden bunca zaman aradığım ürünmüş. Baskı uygulayınca şekli alıyor zaten ama kavis verilirse daha da iyi olur

Ellerine emeğine sağlık. Sizce endurance nin dayanımı nasıl?
Teşekkür ederim. Endurance öncesi sarp kullandım 1 sene kadar, öncesinde de markasız ürünler kullandım başlangıçta. Sarpa çok yakın, ömür olarak sarp kadar hatta daha uzun süre toz çekmeden kirlenmeden duruyor. Sarp kullanıp tozdan çabuk kirlenmesinden şikayetçi olanlara birebir. Sarp a göre sarfiyat yine çok çok daha az. Türkiye piyasasında ulaşılabilirlik olarak magic dressing ile ikisi en büyük rakip bence.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler :) sizlerin uygulamaları yanında sönük kalıyor ama olsun elden geleni paylaşmak,istişare etmek, doğruyu bulmak amaç :)
Büyüklerim Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz derdi eğer sen ellerinden geldiğini yaptığına inanıyorsan aslında en iyisi odur :) Ben yaptığına inanıyorum keyifli uygulamalar.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kendi aracımıza tonyin lastik parlatıcı deneyemeden eniştem gel bizim arabayı da yıkayalım dedi. Bir de sizin araçta deneyeyim bakalım bu yeni ürünleri diyerek ben de gittim.

Tonyin Demirtozu onların aracında iyi iş çıkardı baya demirtozu çıktı(peron bölmelerinin kırmızı olması fotoyu etkiliyor malesef)
Tavsiye eder misin derseniz bu fiyata divortex alınıyor yanlış hatırlamıyorsam, divortex alın kullanın fark göremedim.

Kurularken le xl ile gyeon silk dryer karşılaştırma yapalım dedik ama benim le tam kurumamıştı,silk dryer da baya bir performans kaybına uğramıştı ama kuruydu. Ama ona rağmen le iyi iş çıkardı kurulayabildi, silk dryer ise boncuk boncuk arkada iz bıraktı. Benzinlik çok kalabalıktı ve güneş vardı baya pek fotoğraf çekemedim peronda ve Kurularken.

Flowey x50 vardı bagajda baya önce yaptığım yoğunluğu hatırlamadığım bir karışımdı. Araçta koruma yok en azından parlaklık versin diyerek 400 ml karışıma su katarak 1 lt ürün uyguladım secho ile. Boncuklanma eskisine göre arttı fakat istediğim seviyede değildi tabiki

Araca 3 sene önce dby'de seramik ve ön tampon kaput ve çamurluklara stek dynoshield uygulanmıştı. Seramikten tabiki eser kalmamış :) Wax ile yola devam etmeyi düşünüyoruz artık.

Tonyin lastik parlatıcı konusunda da lastikler tam temizlenmemiş malesef. Ama yine de uygulayayım ömrünü gözlemlemiş olurum gözümün önünde olan bir araç olduğu için dedim.

Uygulamasız hali

Yarı yarıya

Tamamına uygulanmış hali

O diğer bahsettiğim lastik süngerimi evde unutmuşum ve yanında olan çinden aldığım Wax pedi ile sürmeye çalıştım, uygulama sonu ped tabi mefta oldu :D

Parlaklık olarak ilk başta endurance a yakındı fakat emdikçe matlaştı, arkada lastikteki kirin de etkisiyle baya köpüğümsü iz bıraktı(sonradan kayboldu ama ilk uygulamada baya rahatsız etti bu durum)

Final olarak birkaç foto şöyle

Ek olarak Bizim araçta ön ekte ufak Bi kısma su testi yapmıştım su akmamıştı bile. Garaja inip baktığımda orada ürün yok gibi geldi

Ve sürpriz son

Evde unuttum sandığım o sünger çantamda eldivenin içindeymiş :D

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerinize sağlık yine maşallah :)
Bu 2 gündür forumunda maşallahı var uygulama üstüne uygulama, paylaşımları gördükçe evde zor duruyorum :)
Tonyini de artık tamamen anlamış olduk sadece böyle yıkadığımız eş dost araçlarına uygulayacağız galiba :)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Büyüklerim Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz derdi eğer sen ellerinden geldiğini yaptığına inanıyorsan aslında en iyisi odur :) Ben yaptığına inanıyorum keyifli uygulamalar.
Çok teşekkürler," şimdilik" elden gelen bu diyelim ki hiçbir zaman kendimizi sınırlamamış olalım :) sınavlardan sonrası çayını içmeye uğramayı düşünüyorum, konunu hayranlıkla takip ediyorum, tanışalım ankaradayız :)

Ellerinize sağlık yine maşallah :)
Bu 2 gündür forumunda maşallahı var uygulama üstüne uygulama, paylaşımları gördükçe evde zor duruyorum :)
Tonyini de artık tamamen anlamış olduk sadece böyle yıkadığımız eş dost araçlarına uygulayacağız galiba :)

Teşekkür ederim, 2 gün ufak ufak fırsat bulmuşken hemen fırsatı kaçırmayayım dedim. Hakkaten bu haftasonu güneşin kendini iyice göstermesiyle herkes için hareketli bol uygulamalı geçmiş :) tonyin için de ben de tam olarak öyle düşünüyorum, lastikleri gerçekten iyi temizlenmiş bir araçta günü çıkarır cinsten bir ürün gibi geldi. 2 hafta sonra bakalım ne göreceğim. Sağ taraf kış köşesi, sol taraf yaz köşesi mi olacak acaba :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Malum sebepten ötürü hem kendimizi hem çevremizdekileri riske atmamak için #evdekal diyerek keyfi dışarı çıkmıyoruz :)
Aracın dışı kirliydi fakat kirli kalsa da olur diyerek iç kısma bakayım dedim :)
Bayadır gözüme batan kıyı köşe bazı kirli yerler vardı ama vakit pek olmayınca kalıyordu. Bu sürede onlarla ilgileneyim dedim.

Kullandığım ürünler nitril eldiven, kafa lambası, valet pro apc ve bim bezi. Ekstra olarak c9 markasının temizleyici ürününü kapı eşik plastiklerinde sürüp sildim fakat beklediğim gibi vasat bir ürün :) ama sevindiren yanı alma amacım olan minik fısfıs şişe ve sıvı atımı olarak hoşuma gitti :) diğerlerini de boşaltıp apc ve spritz koymayı düşünüyorum(set olarak o zaman 25 liraya falan almıştım ama şimdi sırf şişe için 50 lira verilmez :))

Eldiven ve kafa lambası çok işime yaradı karanlık garajda büyük kolaylık sağladı. Arabada sizin de kafa lambası bulundurmanızı tavsiye ederim:)

Kapı fitil aralarını temizlemeye çalıştım, çok çok kenarlarda kaldı fakat bezi sıkıştıra sıkıştıra yapsam da yine de bu kadar oldu.
Öncesi

Sonrası

Bagaj kapağı kenarında da bir hayli birikmiş,kalıplaşmış kir vardı. Onlara da yine Vp apc ve bezle müdahale ettim
Öncesi

Sonrası

Bagaj içi bu şekilde. Her seferinde düzenleyip malzemeleri eksilteyim diyorum fakat vazgeçemeden hepsini geri koyuyorum :D bezleri de kumaş çantada taşıyorum

Ayrıca bu cırt cırtlı fileleri çok seviyorum. İçine minik şampuan şişelerini boşaltıp doldurduğum hızlı cilaları, kafa lambasını, yedek wax pedini falan koyuyorum sallanmadan savrulmadan duruyor :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Mustafacım eline sağlık. Çok güzel bir temizlik olmuş. Ürünleri dökmek yerine diğer ürünlerle karıştırmayı deneyebilirdin. Milli sermaye sonuç olarak :)

Fitillerin temizliği için senin nezdinde diğer arkadaşlarla da ufak bir bilgi paylaşmış olmak isterim; Badanacıların kestirme fırçası diye tabir ettiği boya fırçasının - 1 yada 1.5 cm eni - ucunu keserek 1 cm ile yarım cm arası bir uzunlukta kalacak şekilde kısaltıyoruz makasla. Çok iyi iş görüyor bu tarz fitil araları için.

Plastik Saplı Kestirme Fırça Çeşitleri I Hirdavatim.com.tr

Şu linkte ki no 1 yada 1.5, her nalburda kolaylıkla bulunabilecek bir ürün.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mustafacım eline sağlık. Çok güzel bir temizlik olmuş. Ürünleri dökmek yerine diğer ürünlerle karıştırmayı deneyebilirdin. Milli sermaye sonuç olarak :)

Fitillerin temizliği için senin nezdinde diğer arkadaşlarla da ufak bir bilgi paylaşmış olmak isterim; Badanacıların kestirme fırçası diye tabir ettiği boya fırçasının - 1 yada 1.5 cm eni - ucunu keserek 1 cm ile yarım cm arası bir uzunlukta kalacak şekilde kısaltıyoruz makasla. Çok iyi iş görüyor bu tarz fitil araları için.

Plastik Saplı Kestirme Fırça Çeşitleri I Hirdavatim.com.tr

Şu linkte ki no 1 yada 1.5, her nalburda kolaylıkla bulunabilecek bir ürün.
Çok yaşayın vallahi, bezle silerken ederken çok zorlandım ve istediğim verimi de alamadım. Sonraki sefer bu şekilde yapayım çok iyi oldu öneri teşekkür ederim :)

Ürünü de daha dökmedim, sade temizleyici olanı kapı eşiklerinde deneyimleyim dedim ama pek iş yapmadı. Bitene kadar uygulayım :) diğer şişelerde parlatıcı falan vardı sanırım, onu da eşin dostun arabasında değerlendireyim :) malum detail kafasında olmayınca en güzel temizlik en parlak görüntü oluşunca oldu sanıyorlar, doğrusunu anlatana kadar da keşke anlatmaya başlamasaydım deniyor :D şişenin dibinde kalan valet pro ile karıştırayım bakayım belki iş yapar o şekilde :)

Diğer şişelerde de lastik parlatıcı ve spritz görevi gören bir ürün vardı. Lastik parlatıcıyı tonyinin yerine testlere dahil edeyim :D diğer iç mekan koruyucu olarak geçeni de yine kapı eşiklerde uygularım :) milli sermaye önemli kesinlikle :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Elinize sağlık. Bezler için bende bi çanta edineyim. Bim poşetinde duruyor bezler katlı bir şekilde dolayısı ile bagajda görüntü hoş olmuyor ☺️

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Malum sebepten ötürü hem kendimizi hem çevremizdekileri riske atmamak için #evdekal diyerek keyfi dışarı çıkmıyoruz :)
Aracın dışı kirliydi fakat kirli kalsa da olur diyerek iç kısma bakayım dedim :)
Bayadır gözüme batan kıyı köşe bazı kirli yerler vardı ama vakit pek olmayınca kalıyordu. Bu sürede onlarla ilgileneyim dedim.

Kullandığım ürünler nitril eldiven, kafa lambası, valet pro apc ve bim bezi. Ekstra olarak c9 markasının temizleyici ürününü kapı eşik plastiklerinde sürüp sildim fakat beklediğim gibi vasat bir ürün :) ama sevindiren yanı alma amacım olan minik fısfıs şişe ve sıvı atımı olarak hoşuma gitti :) diğerlerini de boşaltıp apc ve spritz koymayı düşünüyorum(set olarak o zaman 25 liraya falan almıştım ama şimdi sırf şişe için 50 lira verilmez :))

Eldiven ve kafa lambası çok işime yaradı karanlık garajda büyük kolaylık sağladı. Arabada sizin de kafa lambası bulundurmanızı tavsiye ederim:)

Kapı fitil aralarını temizlemeye çalıştım, çok çok kenarlarda kaldı fakat bezi sıkıştıra sıkıştıra yapsam da yine de bu kadar oldu.
Öncesi

Sonrası

Bagaj kapağı kenarında da bir hayli birikmiş,kalıplaşmış kir vardı. Onlara da yine Vp apc ve bezle müdahale ettim
Öncesi

Sonrası

Bagaj içi bu şekilde. Her seferinde düzenleyip malzemeleri eksilteyim diyorum fakat vazgeçemeden hepsini geri koyuyorum :D bezleri de kumaş çantada taşıyorum

Ayrıca bu cırt cırtlı fileleri çok seviyorum. İçine minik şampuan şişelerini boşaltıp doldurduğum hızlı cilaları, kafa lambasını, yedek wax pedini falan koyuyorum sallanmadan savrulmadan duruyor :)

Ellerinize sağlık, güzel dokunuşlarla iyi vakit geçirmişsiniz :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Bezler için bende bi çanta edineyim. Bim poşetinde duruyor bezler katlı bir şekilde dolayısı ile bagajda görüntü hoş olmuyor ☺️
Teşekkür ederim :) normalde o çantayı detail malzemesi koyarım diye aldım ama baktım önünü alamıyorum bari bez çantası yapayım dedim :D tavsiye ederim baya bez alıyor bu uzun olanları
Ellerinize sağlık, güzel dokunuşlarla iyi vakit geçirmişsiniz :)

Teşekkür ederim bakalım iç kısmı detaylıca hallederim hatta motora da geçerim belki böyle giderse :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam eline sağlık güzel bir uygulama olmuş. Elin değmişken sonax ın veya würth ün fitil bakım ürünlerinden uygulasaydın keşke :mutlu:..
Teşekkür ederim. Vallahi temizlerken aklıma sizin uygulama geldi ama elimde malzeme yoktu :( bu seferlik temizlikle kalsın da sonraki sefer @Shirb13 hocamın da belirttiği şekilde temizleyip arkasına da sonax'ın ürünü ile korumaya alayım :)