mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Eline sağlık Mustafa, bundan iyisi sulu temizlik :fisilti:

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Eline sağlık çok güzel olmuş. Kürleşme sonrası fotoğrafınıda görsek iyi olacak. Meşakkatli ama sonucu insanı çok mutlu ediyor.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık kardeşim
Detaycı kelimesi detaylara verilen önemle anlam kazanır
Sen de maaşallah evde kalmayı fırsata çevirerek bayaa bir detaylara girmişsin, sonuçlara bakınca gayet de başarılı olmuşsun
Aynen devam :alkis:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık çok güzel olmuş:nazar: daha ne olsun. Bu şekilde ki kalıplaşmış kirlere saf ceviz tavsiye ederim. Gerçi sechoda cevizin sulandırılılmış olduğunu düşünerek. Ama yine temas ister aralarda derelerde jant fırçası çok iş görür:)
İlk ceviz uygulamak kir ve parça güvenliği için daha önemli. Degreaseri cevizi duruladıktan sonra kullanmak daha efektif oluyor. Direk yağlarda bu durum geçerli değil tabi degreaser bir adım önde oluyor

Düzenlendi
Teşekkür ederim :) cevizi direk saf uygulayıp uygulamamakta kararsız kaldım en azından biraz sulandırayım dedim, keşke hiç su katmasaymışım :D sechoya evet ceviz karışımı koymuştum :) aslında yağ sızıntısı görmedim ama çamurlaşıp kuruyan katman katman olan bol bol çamur vardı. Yağ sökücü ürün mü kullansam dedim ama muhatap olduğum kir çamur olunca vazgeçtim :) bakalım şimdi çoğunluk temizlendi, şimdiki görev eski haline gelmesini önlemek :) tavsiyeler için çok teşekkür ederim :)
Ellerinize sağlık maşallah, tertemiz olmuş. Mpnin finalide gayet tatmin eder, onlarıda bekliyoruz :)
Teşekkür ederim kardeşim, ilk sıktığımda bile fark gözüme çarptı ne kadar beyaz beyaz birikintiler olsa da. Uzun süre toz çekmeden korusun tek isteğim o, parlamasa da olur :D yarın final fotolarını ekleyeceğim yine konuya
Eline sağlık Mustafa, bundan iyisi sulu temizlik :fisilti:
Teşekkürler abi elden gelen bu bakalım günden güne geliştirmeye çalışıyorum :) aslında konu amacı olarak nasıl temizlenir nasıl yapılırdan ziyade yapılırken karşılaşılan ufak ama can sıkan sıkıntıları, sorunları deneyimlediğim kadarıyla çözümlerini paylaşmak :) zira nasıl yapılır diyebilmek için çoooook yol katetmek şart :)
Eline sağlık Mustafa, çok güzel bir iş olmuş. Ben daha cesaret edemedim :)
Teşekkür ederim abi aslında senin motor temizdir diyeceğim ama sen de bizim araç gibi toza toprağa bolca giriyorsun :) umarım bizimki gibi değildir. Ama bence bir an önce önlem al zira 5 sene sonra tablo böyle oluyor :D
Eline sağlık çok güzel olmuş. Kürleşme sonrası fotoğrafınıda görsek iyi olacak. Meşakkatli ama sonucu insanı çok mutlu ediyor.
Yaparken farkı çok göremedim. Ama fotolardan inceleyince kendim de mutlu oldum :D yarın finali sabırsızlıkla bekliyorum ama bakalım şu fazlalığı silmediğim beyazlıklar umarım sürpriz yapmaz bana :D
Ellerine sağlık kardeşim
Detaycı kelimesi detaylara verilen önemle anlam kazanır
Sen de maaşallah evde kalmayı fırsata çevirerek bayaa bir detaylara girmişsin, sonuçlara bakınca gayet de başarılı olmuşsun
Aynen devam :alkis:
Çok teşekkürler yorumlarınız için. Başarılı bulmanıza çok sevindim :) normalde ayda bir yapabileceğim uygulamaları malum şartlar sebebiyle neredeyse gün aşırı yapar duruma geldim :) bu zor günleri en azından böyle değerlendirmek istedim. Evde vakit geçirmek adına kimseyle muhatap olmadan yapılabilecek uygulamaları seçiyorum :) imkanı olana tavsiye ederim. Çünkü kullanılan ürünleri yanınıza alıp Bi de 5 lt nolur nolmaz diye su almanız size işlemi yapmanıza yetecek :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Maşallah, ilk fotoğraf ile final fotoğrafına ard arda bakınca yapılan iş daha da iyi anlaşılıyor. Yarın MP'nin kürleşmesi ile çıkacak final fotoğraflarını da sabırsızlıkla bekliyorum Elinize, emeğinize sağlık.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah, ilk fotoğraf ile final fotoğrafına ard arda bakınca yapılan iş daha da iyi anlaşılıyor. Yarın MP'nin kürleşmesi ile çıkacak final fotoğraflarını da sabırsızlıkla bekliyorum Elinize, emeğinize sağlık.
Ben de 2 fotoya yan yana bakında evde farkettim durumu :D kaputu açıp de bir ampül değiştirmeyi bile istemiyordum. Fazla fazla sıkıp fazlalığı almadan bıraktım. Yarın direk ilk halini ve sildikten sonra olan halini foto atacağım. Umarım öylece bırakmam ömrünü kısaltıp erken toz çekmesine neden olmaz :D
Eline sağlık brom çok güzel olmuş :) Izgara göz kırpıyor yakışmış
Sağolasın kardom ufak detayları seviyoruz gti olmasak da :D onda da kırmızı şerit vardı,far çizgisine uymadığı için folyo kaplayıp üstüne yeniden krom şerit çekmiştim :D sadece dikkatli gözlerin farkettiği ufak detaylar hoşuma gidiyor :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık kardeşim ilk ve son resimlerine üç kez baktım durdum insanın içini rahatlatan ferahlatan bir çalışma olmuş. :) @mustafacagri
Teşekkür ederim abi :) %100 temizlik olmadı evet ama açıkçası kendi beklentimin üzerinde oldu :) en azından motorplastı uygulayacak temiz bir yüzey elde etmiş oldum. Karantina süresince dış kısımdan çok böyle iç kısım detaylarına devam edeceğim gibi duruyor :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık gayet güzel olmuş kir sökme için kullandığın sıvıyı daha fazlalaştırırsan fırcalama anında kir sökmede daha faydalı olur.

DENİZLİ

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık gayet güzel olmuş kir sökme için kullandığın sıvıyı daha fazlalaştırırsan fırcalama anında kir sökmede daha faydalı olur.

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi :) oranları aslında mümkün olduğunca maksimum düzeyde tutmaya çalıştım. Hani daha da fazla yoğun yaparsam belki plastik aksamda falan renk solmasına neden olurum diye çekindim. 3d orange degreaser ı da ilk kez kullanınca 1:3 ün üstüne çıkmak istemedim. Ama Koch gs'ın 1:10 oranda bile bu denli başarılı olması çok şaşırttı beni :) önceki ürünlerin etkisi ne derece etkisi oldu göremedim ama keşke Bi bölgede de tam tersi sırayla ürünleri sıkıp deneseydim dedim :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık motor parlamış güzel bir temizlik olmuş. Haftasonu duruma göre bende birşeyler yaparım belki can sıkıntısına iyi gelir gibi duruyor :mutlu: Aslında aracı yıkamam lazım ama pek benzinliğe gitmek istiyorum ne olur ne olmaz diye. Belki ilk olarak tabancaları köstikli köpükle yıkasam hal olur gibi de geliyor :hava:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık güzel iş çıkarmışsın, motur oldukça kirliymiş, iyi bir geri dönüş olmuş, zoru yapmışsımız bundan sonraki uygulamalar daha kolay geçer, daha detaya inebilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bugün de elden geldiğince motor temizliği yapmaya çalıştım :) Malum evde kalmaya gayret ediyoruz ve bu durumu böyle böyle değerlendirmeye çalışıyoruz :)

Kullandığım malzemeler

- Koch GS 1:10
- Ceviz 1:2
- 3D Orange Degreaser 1:3
- Stargil 1.5 fırça
- 5li Bim bezi
- Dolphin nitril eldiven (kalın modeli)
- Ve tabiki Koch Motorplast

Öncelikle forumda önceden yapılmış uygulamalardan aklımda kalan, malzeme içeriğini bana yakın bulduğum @Sercan20 kardeşimin ve @Berkay abinin konularına göz gezdirdim tekrar.

Öncelikle motorun durumu gerçekten çok çok kötü. 5 sene boyunca belki de ilk kez bu şekilde bir işlem yapılıyor. Önceki sahibi topraklı yollarda kullanmış, biz de bahçeye gidip geliyoruz sık sık. Haliyle tozun toprağın içinde biraz. Geçen yaz yine temizlemeye çalışmıştım. Üstte görünen plastikler temizlenmişti fakat kenar köşe kalıplaşan şeyler elimdeki yetersiz kimyasal nedeniyle çıkmamıştı :(

Öncelikle motorun durumu aşağıdaki gibi, fazla detaya gerek görmedim zira üst kısmının hali kıyı köşe detayların durumunu da ortaya koyuyor :(

Öncelikle yoğun kirler gitsin diye orange degreaser sıktım her yere. Bir miktar yumuşadı ama kirler çok çok fazla olunca istediğimi karşılamadı :(

Fırçaladığımda kirler çıkıyordu fakat yine de yüzeyde kalıyordu. Alttaki fotodaki gibi kirler ne kadar kimyasal görse de kalıplaştığı için kurur kurumaz bu hali alıyordu.

Fırça ile olmayacak diyerek yüzeyi sechoya koyduğum ceviz ile komple gezdirdim yine. Daha sonra beze de Koch GS sıkarak nemlendirdim. Geniş alanlarda başarılı oldu bu yöntem. Kuruyunca sileceğim yere Koch GS sıktım, beze de bir iki fıs sıkıp sildim. Bu şekilde yapınca en başarılı sonuca ulaştım ve haliyle Koch GS ile devam ettim temizliğe. Kıyı köşe yerlerde bez girmedi, girse de yüzeydeki kalıplaşan kiri sökemedi. Fırçayı ıslatıp kullandım oralarda, sökemediği yerde fırçanın sapına bezi dolayıp öyle itekledim dar alanlara.
Akünün ilk halini çekmişim fakat son hali yakından çekmemişim. Uzaktan fotosu var
(sağ taraftan başladım temizliğe, sola doğru ilerliyorum. Temizlik sürüyor :))

Tabi acemilik olur da hata olmaz mı :) Motor içi kiri görüp girişince önce kaputu temizlemek aklımdan çıkmış

Kaputta da bir hayli kir birikmişti. Yine Koch GS, fırça ve bez üçlüsü ile devam ettim. Gayet iyi iş çıkardı orada da

Motorun iç kısmının da motorplast öncesi bitmiş hali şu şekilde

Temizlik bitince motorplast vakti geldi artık. Malum bu kadar kirlenince, bir sonraki kirlenmesi mümkün olduğu kadar geciksin ve ürün değmedik yer kalmasın diye bol uygulamaya çalıştım ki bu da ürünün üst üste binmesine ve beyaz beyaz kalmasına neden oldu

Motorplast uygulaması

Yarın kürleşme sonrası silince yine foto atacağım. Bu işlem 3 saat civarı sürdü. Kimyasal olarak Koch GS çok rahatlattı beni ama belki de öncesinde sıktıklarımın da yumuşatmış olma ihtimali var :) %80 oranında ulaşabildim motorun görünen kısımlarına. Arada el girmeyen yerlere fırçanın da dönmediği yerlere ne yazıkki müdahale edemedim. Farın arka kısımları falan baya zorladı ama büyük çoğunluğu çıktı kalıplaşan kirlerin. Fırçayı sürdükçe bez ile temizlemek çok etkiliyor performansı ve fırçanın yetersiz kaldığı yerde bez ile ovalayarak çıkarmak ancak söküyor kirleri.

5 yıllık temizlik olduğu için yorucu ve zor geçti ama umarım bundan sonraki temizliklerde daha rahat ederim :D

Okuduğunuz için teşekkür ederim, sizden ricam bu uygulama ve diğer uygulamalarımda gördüğünüz yanlışları-eksikleri şu şu şekilde yapsan daha iyi olur, şu şu şekilde yapsan daha rahat olur gibisinden uyarırsanız sevinirim, kendimi geliştirmiş olurum :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerine sağlık çok güzel temizlenmiş motor. Bu arada ceviz motor temizliğinde çok etkilidir. Sulandırma oranı düşürülerek kirleri sökmek adına güzel iş çıkarır.
Motorun son halini çok merak ediyorum. Bakalım nasıl oalcak?

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam eline sağlık motor parlamış güzel bir temizlik olmuş. Haftasonu duruma göre bende birşeyler yaparım belki can sıkıntısına iyi gelir gibi duruyor :mutlu: Aslında aracı yıkamam lazım ama pek benzinliğe gitmek istiyorum ne olur ne olmaz diye. Belki ilk olarak tabancaları köstikli köpükle yıkasam hal olur gibi de geliyor :hava:
Vallahi özledik sizin paylaşımları :) dış kısma ben de giremedim aynı sebeple :D eldivenle falan belki girilebilir ama risk almak istemedim yine de. Uygulamarın devamını sabırsızlıkla bekliyorum :D
Eline sağlık güzel iş çıkarmışsın, motur oldukça kirliymiş, iyi bir geri dönüş olmuş, zoru yapmışsımız bundan sonraki uygulamalar daha kolay geçer, daha detaya inebilirsiniz.
Teşekkürler abi, aynen öyle büyük iş yükü bitti gibi. En azından sonraki seferde en en dip köşeleri yaparken zorlanırım sadece. Bakalım benzer yol şartlarında motorplast dayanımını da atarım yine.
Ellerine sağlık çok güzel temizlenmiş motor. Bu arada ceviz motor temizliğinde çok etkilidir. Sulandırma oranı düşürülerek kirleri sökmek adına güzel iş çıkarır.
Motorun son halini çok merak ediyorum. Bakalım nasıl oalcak?
Keşke hiç sulandırmadan deneseydim diye düşündüm ama ilk yapışım olunca çekindim aşırı yoğun kalır diye de :) birazdan inip bakacağım motorun haline. Fotoğrafları ekleyeceğim :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motorplast'ı sildim bugün. Fazla fazla sıktığım yerler yüzeye yayılmış, parlak bir hal almış. Aslında diğer yerlere de fazla fazla sıksaydım keşke dedim
Silmeden önceki durum

Sildikten sonra

Motorplast ı baya beğendim. En güzel yanı her yere sıkıp bırakınca öyle ürünü aldın pede sürdün, kıyıya köşeye gitmedi olayı yok. Şahane ürünmüş. Ömrü ne olur bilmem ama şimdiden vazgeçilmez ürünlerim arasına girdi :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Motorplast'ı sildim bugün. Fazla fazla sıktığım yerler yüzeye yayılmış, parlak bir hal almış. Aslında diğer yerlere de fazla fazla sıksaydım keşke dedim
Silmeden önceki durum

Sildikten sonra

Motorplast ı baya beğendim. En güzel yanı her yere sıkıp bırakınca öyle ürünü aldın pede sürdün, kıyıya köşeye gitmedi olayı yok. Şahane ürünmüş. Ömrü ne olur bilmem ama şimdiden vazgeçilmez ürünlerim arasına girdi :)

Ellerine sağlık, bende bir deneyemedim şu arkadaşı