Merhabalar,
Korkamayın bu sefer beyaz değil
Arkadaş tavanda oluşan renk açılmasının devamında güneş yanığı oluşumundan korktuğu için bi bakım yapalım dedi. Konu her zamanki gibi uzun, o yüzden hemen olaya girelim.
Kirli hallerimiz,
Davlumbazlara ceviz sıkarak başladım, Davlumbazlar ziften görünmüyor çok kmtü durumda.
Akabinde jantlara af Iron out uyguladım.
Sonrasında flowey b32 ile ön yıkama yaptım. Köpük ve yoğunluk olarak b33 daha başarılı geldi ama kir sökmesi oldukça başarılı.
Köpük çalışırken dip bucak detayları hallettim. Bu arada gloria bir türlü olmadı, yine çortladı, üstüne yetmezmiş gibi epoca da kırıldı aynı yerden. Var bir uğursuzluk ama hayırlısı. Sanırım Alta foamer alacam bu gidişle.
Duruladım ve kova yıkaması için tercihim Sonax turuncu oldu.
Kovadan önce lastik ve jantlara detay yaptım. Davlumbaza şu aşamada birsey yapmadım. Zira o ziftleri halletmem lazım önce. Meg. All wheel kullandım, kötü bir ürün..
Sonrasında demirtozu temizliği için yine af Iron out kullandım.
Sıra geldi kil işlemine, elde kalan küçük parçalarla kil bulamacı. Arabanın kapı araları ve bagaj kapısını içine varana kadar zift var. Bu araçtan çıkan ziftle bir sokak asfaaltlanır heralde.
Kil ike başedemediğim ziftlere ve davlumbaza ad just the tonic kullandım. Aslında bu arabanın hakkı gazlamaktı ama kıran girdi sanki bulamadım hiçbir yerde. Bir yerde bulursam stok yapacam.
Davlumbazdan çıkan ziftin çok küçük bir kısmı.
Durulanıp kurulamamızı l hate detailing ile yaptım.
Yüzeyimiz polisaja hazır. Çizik durumuna bakalım.
Görüldüğü ve beklenildiği ğzere durum içlar acısı.
Dewalt ile önce keçe sanra cutting pad ile spot test yaptım. Pasta olarak flowey 3.2 hard cut kullandım.
Öncelikle ufs keçe ile deneme.
Sonrasında cutting pad ile denemiz.
Pad ile yeterli sonucu alınca pad ile devam ediyorum.
Flowey pastamız tükenince yola Sonax Cutmax ile devam ediyorum.
Bu arada padleri doldukça bu aletle temizliyorum.
Sonrasında çok hoşuma giden flowey 3.3 Medium Cut ile polisajımızı bitiriyoruz. Cut kabiliyeti ve finali oldukça başarılı, bu özelliği ile Sonax perfect finish e çok benzetiyorum.
Saatlerimiz gece 12 yi gösteriyor, bugünlük bu kadar deyip sabaha devam etmek üzere bırakıyorum.
Güne b33 ile aracı yıkayarak başlıyorum. Kurulayıp m700 ile seramipe yüzeyi tam anlamıyla hazır hale getiriyorum akabinde.
Seramik öncesi camları meguiars glass celaner concentrate ile temizledim.
Sırada seramik işlemimiz var. Mr. Fix premium kullandım. 15 dakika bekleyip sildim. Bir kaç parçada 20 dk bekledim yüreğimi ağzıma getirdi zor sildim. Ancak nemli bezle müdahale ile kurtardım.
Dış taraf finalleri,
Plastiklere de mr. Fix uyguladım. Lastikler sarp.
Sıra geldi iç kısıma
Eskimiş olan kılıfları söküp atıyorumama altından öcü çıkıyor.
İç temizlikte 3d orange deagreaser, flowey i2 interior cleaner ve adams apc kullandım.
Bazı yerlerde mecburen magic sponge kullanmak zorunda kaldım
Koltuk temizliği ile ilgili detaylar videoda
Koltuk 50/50
Sonax mat effect kullandım
Keyifli seyirler,
Korkamayın bu sefer beyaz değil
Kirli hallerimiz,
Davlumbazlara ceviz sıkarak başladım, Davlumbazlar ziften görünmüyor çok kmtü durumda.
Akabinde jantlara af Iron out uyguladım.
Sonrasında flowey b32 ile ön yıkama yaptım. Köpük ve yoğunluk olarak b33 daha başarılı geldi ama kir sökmesi oldukça başarılı.
Köpük çalışırken dip bucak detayları hallettim. Bu arada gloria bir türlü olmadı, yine çortladı, üstüne yetmezmiş gibi epoca da kırıldı aynı yerden. Var bir uğursuzluk ama hayırlısı. Sanırım Alta foamer alacam bu gidişle.
Duruladım ve kova yıkaması için tercihim Sonax turuncu oldu.
Kovadan önce lastik ve jantlara detay yaptım. Davlumbaza şu aşamada birsey yapmadım. Zira o ziftleri halletmem lazım önce. Meg. All wheel kullandım, kötü bir ürün..
Sonrasında demirtozu temizliği için yine af Iron out kullandım.
Sıra geldi kil işlemine, elde kalan küçük parçalarla kil bulamacı. Arabanın kapı araları ve bagaj kapısını içine varana kadar zift var. Bu araçtan çıkan ziftle bir sokak asfaaltlanır heralde.
Kil ike başedemediğim ziftlere ve davlumbaza ad just the tonic kullandım. Aslında bu arabanın hakkı gazlamaktı ama kıran girdi sanki bulamadım hiçbir yerde. Bir yerde bulursam stok yapacam.
Davlumbazdan çıkan ziftin çok küçük bir kısmı.
Durulanıp kurulamamızı l hate detailing ile yaptım.
Yüzeyimiz polisaja hazır. Çizik durumuna bakalım.
Görüldüğü ve beklenildiği ğzere durum içlar acısı.
Dewalt ile önce keçe sanra cutting pad ile spot test yaptım. Pasta olarak flowey 3.2 hard cut kullandım.
Öncelikle ufs keçe ile deneme.
Flowey pastamız tükenince yola Sonax Cutmax ile devam ediyorum.
Bu arada padleri doldukça bu aletle temizliyorum.
Sonrasında çok hoşuma giden flowey 3.3 Medium Cut ile polisajımızı bitiriyoruz. Cut kabiliyeti ve finali oldukça başarılı, bu özelliği ile Sonax perfect finish e çok benzetiyorum.
Saatlerimiz gece 12 yi gösteriyor, bugünlük bu kadar deyip sabaha devam etmek üzere bırakıyorum.
Güne b33 ile aracı yıkayarak başlıyorum. Kurulayıp m700 ile seramipe yüzeyi tam anlamıyla hazır hale getiriyorum akabinde.
Seramik öncesi camları meguiars glass celaner concentrate ile temizledim.
Sırada seramik işlemimiz var. Mr. Fix premium kullandım. 15 dakika bekleyip sildim. Bir kaç parçada 20 dk bekledim yüreğimi ağzıma getirdi zor sildim. Ancak nemli bezle müdahale ile kurtardım.
Dış taraf finalleri,
Plastiklere de mr. Fix uyguladım. Lastikler sarp.
Sıra geldi iç kısıma

Eskimiş olan kılıfları söküp atıyorumama altından öcü çıkıyor.
İç temizlikte 3d orange deagreaser, flowey i2 interior cleaner ve adams apc kullandım.
Bazı yerlerde mecburen magic sponge kullanmak zorunda kaldım
Koltuk temizliği ile ilgili detaylar videoda
Koltuk 50/50
Sonax mat effect kullandım
Keyifli seyirler,
Ekli dosyalar
-
1.6 MB Görüntüleme: 14
-
1.6 MB Görüntüleme: 14
-
2.6 MB Görüntüleme: 15
-
2.3 MB Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

hakkından gelmişsin abi emeğine sağlık adminiminde söylediği gibi arkadaşların çok şanslı gerçekten,cut pastaları hologramı fazla mı bırakıyor abi yoksa boyadan,videodan kaynaklı öyle görünmüşte olabilir yada ben öyle gördüm bilemiyorum