Herkese uzun ama çok uzun bir aradan sonra tekrar merhaba
Aradan geçen zamana askerlik, İstanbul'dan Kayseri'ye taşınma, Kayseri'de yeni bir ofis kurma olmak üzere hayata dair pek çok önemli durumu sıkıştırdım ve sanırım artık tekrar başta forum olmak üzere detail alemine kavuşma zamanı geldi

Tabi bu geri dönüşü de hakkıyla yapmak gerekirdi, ben de pedermobil güncellemesi ile başlayayım dedim. Zira bana göre cesur ve ciddi adımlar atmış olduk.
Aracın özellikle arka bagaj kapağı, sol taraf C sütunu ve tavan kenarlarında 2005 yılında yapılan boya onarımından kaynaklı vernik sorunları olmaya başlamıştı. Biz ne yapsak nasıl çözsek diye düşünürken babamı kandırdım ve aracı yetkili serviste komple boyatma kararı aldık
Öncesine dair bir kaç fotoğraf ile size sorunu göstermeye çalışayım öncelikle:
Tarihler 17 Temmuz'u gösterdiğinde aracı Audi Aykan'a teslim ettik ve yaklaşık 2 ay sürecek boyama ve mini restorasyon işlemine start vermiş olduk.
Burada öncelikle araç komple söküldü, değişmesi gereken başta plastik trim, braket vb parçaların listesi çıkartıldı ve siparişler verildi.
Tabi bu arada ben de değişim yerine yenilemeyle tekrar kullanabileceğimiz parçalara ilişkin hazırlık ve çalışma yapmaya başladım. Araç komple boyanacağı için panjur, krom süslemeler, farlar ve stopların da olabildiğince yenilenerek sıfırlanmış boyaya eşlik etmesini istedim. Bagaj logosu, model ve motor yazılarını sıfır olarak temin ettim; ön panjurların kromlarını kendim parlattım siyah kısımlarını ise haricen sanayide boyattım. Ön farlar komple dıştan temizlendi ve STEK marka PPF ile kaplandı. Benzer işleri arka stoplar için de uyguladık.
Biz bu işlemleri hallederken serviste aracın kaporta onarımları bitti, astar ve son tesviye işlemlerine geçildi.
Tabi geriye doğumhane önünde bekler misali aracın boyadan çıkması beklemek kaldı ki neredeyse 2 gün boyunca tüm boş zamanımda gidip bu anı birebir deneyimlemeye çalıştım
Bu esnada jantları da bi elden geçireyim dedim ve sanayide iyi referans verilen bir ustada orijinal rengine tekrar boyattım. Jant göbeklerimiz de bu yenilenmeden nasibini aldı ve eskilerini bir kenara bırakıp yenileri ile yola devam edelim dedik.
Ve gelelim final fotoğraflarımıza. Şimdilik iki tane ile tadımlık bırakmış olayım, bir maşallahınızı alırız abiler, dostlar