Posttan Eldiven Yapımı Düzenleme:ilk yıkaması yapıldı

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık
Gerçekten çok güzel olmuş
Uygulama anlatım hepsi on numara
:alkis:
Hani çok güzel olur derken ben bile bu kadarını hayal etmemiştim

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş, anlatım vs.de çok açık olmuş :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bende şimdi gittim koşarak ama indirim bitmiş
Büyük var bir tane 220₺ ye 6-7 çıkar ondan ortak mı girsek:taraa:

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
çok başarılı bir işçilik çok ince bir işçilik çok beğendim tebrikler deneme yapılır valla.

Ömer88

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş. Uzun tüylü olduğu için tek taraflı yapılabilirdi ama tabiki daha zahmetli file idi ağ idi dikimi idi. Daha öncede forumdan arkadaşlarla bu tip bir girişim yapmıştık derici bir arkadaş sağolsun malzeme tedarik etmişti gerçek koyun yünü vs... imitasyon ya da gerçek olması bence çok önemli bir kriter değil ama genelde hakiki yün kullanılmasının mutlaka üretim aşaması ve so kullanıcı ile ilgili artıları olduğundandır diye düşünüyorum. El emeği kendin birşey ortaya çıkarmak gerçekten kıymetli tekrar elinize sağlık yoksa ver 8 usd Çinden gelsin gerçeği...
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi çinde8 usd ama kendinizin bişeyler yapması paha biçilemez ben yaparken ve kullanırken çok hoşuma gitti.

Elinize sağlık
Gerçekten çok güzel olmuş
Uygulama anlatım hepsi on numara
:alkis:
Hani çok güzel olur derken ben bile bu kadarını hayal etmemiştim
Teşekkür ederim hocam. Bişeyler yapmaya çalıştık siz olur deyince bende en fazla denerim ne kaybederim dedim aldım.

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş, anlatım vs.de çok açık olmuş :)
Teşekkür ederim. En azında denemek isteyene bir yol gösterici ön fikir olabilir.

Bende şimdi gittim koşarak ama indirim bitmiş
Büyük var bir tane 220₺ ye 6-7 çıkar ondan ortak mı girsek:taraa:
Tüh benim aldığımda yükselmiştir fiyatı. Büyükten ondan 10 tane çıkar hocam.:oops:

çok başarılı bir işçilik çok ince bir işçilik çok beğendim tebrikler deneme yapılır valla.
Teşekkür ederim. Evde olabilecek malzemelerle bişeyler yapmaya çalıştım.

Ömer88

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İlk uygulamamı yaptım bugün. Heyecanla acaba nasıl olur diye acele ettim birazda yoksa hava yağmurluydu:)
Kova içinde tüyler fevkalade açılıyor. Yumuşacık yapısı var aracı çizeceğini düşünmüyorum, belki ilerleyen zamanda tüylerini kısaltabilirim böylelikle daha güçlü bir yapıya sahip olur. Size göstermek için kovada görünsün diye şampuanı az koydum normalde biraz daha köpüğüm oluyordu:) Yıkarken tüy dökülmesine rastlamadım.
İlk yıkamasını da perwoll ve yumuşatıcı olarak sirke ile yaptım. Makinada bir lifin içine koydum ve 30derecede yıkama talimatına göre yıkadım. Çıkardığımda tüyleri hep dolaşmıştı.
364A935C-152E-434F-8927-9162ED7FE042.jpeg

Tarak yardımı ile açtım. EBA44806-03C5-4A6B-8B9E-C79DBEFB7090.jpeg
Merak edilen konu tüy dökme, yıkama sonrası çok güçlenmiş geldi bana tüyler. Tarama sonrası -dolaşıktan dolayı- bir miktar dökme yaptı lakin kullanırken dökme yapmayacaktır bundan sonra. İlk zamankine göre inanılmaz azaldı yıkadıktan sonra. Bir kaç seferden sonra oda olmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Tarama sonrası dökülen miktar.

F2982E49-D6C5-46F0-AF08-550DC539EEF5.jpeg
Bu boyuttaki eldivene göre bence makul seviyede.

Buda ufsnin tarama sonrası dökülmesi:) emin olabilirsiniz kesinlikle ufsyi zorlamadım aynı şekilde taradım bende inanamadım bu kadar dökülmesine her iki eldivenide ilk defa kullandım ilk defa yıkadım.
4E4B406D-9E6F-4C5A-A25E-D7821936609B.jpeg

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İlk uygulamamı yaptım bugün. Heyecanla acaba nasıl olur diye acele ettim birazda yoksa hava yağmurluydu:)
Kova içinde tüyler fevkalade açılıyor. Yumuşacık yapısı var aracı çizeceğini düşünmüyorum, belki ilerleyen zamanda tüylerini kısaltabilirim böylelikle daha güçlü bir yapıya sahip olur. Size göstermek için kovada görünsün diye şampuanı az koydum normalde biraz daha köpüğüm oluyordu:) Yıkarken tüy dökülmesine rastlamadım.
İlk yıkamasını da perwoll ve yumuşatıcı olarak sirke ile yaptım. Makinada bir lifin içine koydum ve 30derecede yıkama talimatına göre yıkadım. Çıkardığımda tüyleri hep dolaşmıştı.
Ekli dosyayı görüntüle 8752

Tarak yardımı ile açtım. Ekli dosyayı görüntüle 8756
Merak edilen konu tüy dökme, yıkama sonrası çok güçlenmiş geldi bana tüyler. Tarama sonrası -dolaşıktan dolayı- bir miktar dökme yaptı lakin kullanırken dökme yapmayacaktır bundan sonra. İlk zamankine göre inanılmaz azaldı yıkadıktan sonra. Bir kaç seferden sonra oda olmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Tarama sonrası dökülen miktar.

Ekli dosyayı görüntüle 8754
Bu boyuttaki eldivene göre bence makul seviyede.

Buda ufsnin tarama sonrası dökülmesi:) emin olabilirsiniz kesinlikle ufsyi zorlamadım aynı şekilde taradım bende inanamadım bu kadar dökülmesine her iki eldivenide ilk defa kullandım ilk defa yıkadım.
Ekli dosyayı görüntüle 8755
İyi gidiyor gibi durum. Takibe devam.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Çinlilerden ucuz maliyetlere eldiven alıyoruz ama böyle el emeği göz nuru olunca kullanması daha bir keyifli oluyordur eminim. Ellerinize sağlık , ömrüde uzun olursa çok iyi.

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
Elinize sağlık.Çinli uzun tüylü tek taraflı eldivenden iki tane eskittim. Bir süre sonra tüyler taramayla açılmayacak kadar birbirine giriyor. Kullanması çok keyifli. İyi su ve köpük aldığı için müthiş kayganlık oluyor. Bir daha alırmıyım; hayır! Sizin eldivenin ilerleyen zamandaki durumunu merak ediyorum. Takipteyim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bugün iki mağazaya baktım üründe indirim bitmiş. Ancak aynı materyalin kırlent kılıfı olanı vardı 45x45 ölçülerde ben de iki tane aldım. Tanesi 25 TL. Yine bir tane de aşırı yumuşak bir kırlent kılıfı daha vardı bir tane de ondan aldım. Muazzam güzel toz çekiyor aracın içinde kullanıcam bunu.

Neyse sizin eldiven gayet başarılıydı. Acaba ben eldiven mi yapsam yoksa içine ince bir sünger koyup washpad benzeri bir şey mi yapsam diye düşünüyorum.

3A58898D-7A12-4F8B-8276-FC7F759D60B6.jpeg
AA695CD7-0CFD-4DB3-90F4-AC3A3C07823A.jpeg

Ömer88

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık.Çinli uzun tüylü tek taraflı eldivenden iki tane eskittim. Bir süre sonra tüyler taramayla açılmayacak kadar birbirine giriyor. Kullanması çok keyifli. İyi su ve köpük aldığı için müthiş kayganlık oluyor. Bir daha alırmıyım; hayır! Sizin eldivenin ilerleyen zamandaki durumunu merak ediyorum. Takipteyim.
Teşekkür ederim. İlerleyen zamandaki durumu ancak çok fazla kullanım ve kötü yıkama sonrası deforme olacağını düşünüyorum, şayet her yıkama sonrası hafif tarama yeterli dolaşıkları açmak için tüyleri uzun kısaltırsam belki güçlenebilir. Tek taraflı yapmadım çünkü çoklu eldiven yöntemi tercih ettiğim için iki tarafından da faydalanmak istedim.

Bugün iki mağazaya baktım üründe indirim bitmiş. Ancak aynı materyalin kırlent kılıfı olanı vardı 45x45 ölçülerde ben de iki tane aldım. Tanesi 25 TL. Yine bir tane de aşırı yumuşak bir kırlent kılıfı daha vardı bir tane de ondan aldım. Muazzam güzel toz çekiyor aracın içinde kullanıcam bunu.

Neyse sizin eldiven gayet başarılıydı. Acaba ben eldiven mi yapsam yoksa içine ince bir sünger koyup washpad benzeri bir şey mi yapsam diye düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 8802
Ekli dosyayı görüntüle 8803
Hocam hayırlı olsun. Tüylerini elinizle kontrol edin sürttükçe ve hafif asılmayla fazla tüy geliyorsa biraz fazla tüy dökebilir, bu durumda işinize yarayacağını düşünüyorsanız 45x45 iki eldiven çıkar, burada eldivenin artısı yan paneller ve kapı koludur, tapon ızgarası gibi yerlerde kolaylık sağlar. Waspad de olabilir çinlilere yapmayı düşünmüstüm süger koyum ama oda sadece düz yüzeylerde tavan, kaput işimize daha çok yarar tercih sizin nerede kullancaksanız daha fazla onu tercih edin. Birde zaten fazlasıyla su çekiyordu benimki sünger koymak daha da artıracaktır diye düşünüyorum.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Teşekkür ederim. İlerleyen zamandaki durumu ancak çok fazla kullanım ve kötü yıkama sonrası deforme olacağını düşünüyorum, şayet her yıkama sonrası hafif tarama yeterli dolaşıkları açmak için tüyleri uzun kısaltırsam belki güçlenebilir. Tek taraflı yapmadım çünkü çoklu eldiven yöntemi tercih ettiğim için iki tarafından da faydalanmak istedim.

Hocam hayırlı olsun. Tüylerini elinizle kontrol edin sürttükçe ve hafif asılmayla fazla tüy geliyorsa biraz fazla tüy dökebilir, bu durumda işinize yarayacağını düşünüyorsanız 45x45 iki eldiven çıkar, burada eldivenin artısı yan paneller ve kapı koludur, tapon ızgarası gibi yerlerde kolaylık sağlar. Waspad de olabilir çinlilere yapmayı düşünmüstüm süger koyum ama oda sadece düz yüzeylerde tavan, kaput işimize daha çok yarar tercih sizin nerede kullancaksanız daha fazla onu tercih edin. Birde zaten fazlasıyla su çekiyordu benimki sünger koymak daha da artıracaktır diye düşünüyorum.
Eyvallah siz demeseniz uğramazdım mağazaya :). Öyle aşırı bir tüy dökme görmedim şu an için. İkea'da görüyorum genelde hatta 3-5 ay önce foruma da atmıştım ama orijinal deri olunca fiyat 200 TL civarıydı. O daha fazla tüy döküyordu ayrıca.

Eldiven ve washpadin kendisine göre kolaylıkları var tabi. Benim aldığım ürünün yapısı çok kalın değil. Biraz daha fazla su tutması için içine ince bir sünger koyup washpad yapabilirim diye düşündüm. Bakalım gün içinde sünger bakınayım. Ya iki tane washpad çıkarıcam ya da dört tane eldiven. Kafama hangisi eserse artık.

Ömer88

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Eyvallah siz demeseniz uğramazdım mağazaya :). Öyle aşırı bir tüy dökme görmedim şu an için. İkea'da görüyorum genelde hatta 3-5 ay önce foruma da atmıştım ama orijinal deri olunca fiyat 200 TL civarıydı. O daha fazla tüy döküyordu ayrıca.

Eldiven ve washpadin kendisine göre kolaylıkları var tabi. Benim aldığım ürünün yapısı çok kalın değil. Biraz daha fazla su tutması için içine ince bir sünger koyup washpad yapabilirim diye düşündüm. Bakalım gün içinde sünger bakınayım. Ya iki tane washpad çıkarıcam ya da dört tane eldiven. Kafama hangisi eserse artık.
Tercih sizin kolay gelsin. İlk önce süngeri alın kılavuz olarak kullanırsınız süngeri almadan malzemeyi kesmeyin sakın naçizane tavsiyem bu olur. Gerçek deri bencede kullanışlı olmaz gibi geldi. En azından eldiven tarzında tek taraflı yapılabilir ancak. Eldiven olursa ıslanıp kuruduğunda sertleşme yapıp kırılma yapabilir, dediğiniz gibi tüyde döküyorsa kullanışlı olmaz. Sunilerin iç kısmı daha yumuşak olduğu için artısı bu yönde olabilir. Bu gidişle ticarete dökecez galiba bu işi:)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık. İnsanın kendi ürettiği ürünü kullanması ayrı bir keyif vermiştir

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Abi washpad yaparsan ve senden onay alacak seviyede olursa hemen takipteyim. Ben padleri daha cok seviyorum tutarsa cok ise yarar bence... Hatta esasen bir adette parmaklara gecirmelik jant eldiveni bile cikabilir killar sentetik oldugundan kimyasallara dayanimi bir nebze olabilir gibi geldi tabi denemek lazim.

Sent from my iPhone using Tapatalk