Respect3578 Uygulama Paylaşımları

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Emeğinize sağlık yine dost işi diriltme olmuş sanırım,umarım kıymet bilirler :) sahibide güle güle kullansın
Aracın sahibi arkadaşım abi içime çok sindi dedi teşekkür ede ede ayrıldık. Ne ile aracı yıkıyorsun diye sorduğumda pril ile yikadigini söyledi ya dedim en azından migrosta carpex cilalı şampuan var al onu kullan tamam dedi. Araca temiz biniyor içi fln güzeldi ama bilgi eksik. Çok teşekkürler.

Eline sağlık, yine güzel iş çıkarmışsın. Farlar çok güzel olmuş özellikle.
Sagolasin üstat. Farlara dewalt kükredi. Vallaha bu dewalt işini çok sevdim. Hele hele arkasından kl pro müthiş oluyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Koray abi emeklerine sağlık, uygulama yaptıkça finallerin aşırı güzelleşiyor. Kendi aracımda çizik giderme işlemi yapıcağım da ilk sana mesaj atıcam abi.:D

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Koray abi emeklerine sağlık, uygulama yaptıkça finallerin aşırı güzelleşiyor. Kendi aracımda çizik giderme işlemi yapıcağım da ilk sana mesaj atıcam abi.:D
Yaptıkça hem pratiklesiyorsun hemde ellerin alışıyor neyi nasıl kullanacağını bilip ona göre uygulama yapınca çok iyi oluyor. Senin uygulamalarda çok güzel hepimiz öle başladık sonradan dışa geçtik tabi biraz korkuyla ve urkeklikle ilkte kılcal çizik fln alamadım mesela korkudan. Sonrada ışık yardımıyla daha iyi gidebildim ve çizikleri almaya başladım.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Respect3578, ellerine sağlık, koruma kısmında biraz basite kaçılmış sanırım yorgunluktan oldu :)

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@Respect3578, ellerine sağlık, koruma kısmında biraz basite kaçılmış sanırım yorgunluktan oldu :)
Aslında arkadaşlar koruma yapmak istemiyorlar bende kendilerine hediye amaçlı yapiyorum. Basite değilde zamanında alınmış bir ürün ve kendim de kullanmıyorum en azından bu şekilde aradan çıkartıyorum hemde durmamış oluyor. Birde polisaj yaptıranlar genelde aracı satmak için yaptırıyorlar. Uzun koruma yaparsam yazık olucak kim alicak.nasil yıkayacak belki suanki sahibi bile bizim yaptigimiz özeni göstermeyecek.
Aracın sahibi yanımda dioki abi zahmetli ve eziyeti çok bunun dio

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Dün ve Bugün de boş geçmedik çok şükür :D
Yeni bir uygulamayla bir aracın üzerinden ölü toprağı nasıl çıkar izleyelim çay alın kahve alın iyi gider.
Hemde ilk defa dewalt deneyimimden bahsedeceğim. O zaman başlayalım.
Gene iş çevremden arkadaşımın aracı baya kötü durumda kendisi dewalt ın kobayı oldu aynı zamanda.
Dün iftardan sonra başladım uygulamaya.
Aracın bir kaç öncesi fotosunu bırakayım.

Aracın mevcut durumu bu baya zor durumda kendisi. İlk olarak jant, lastik ve paspaslardan başladım
Modifiyeli Sechoya b33 koydum yapıştırıyorum janta ve lastiğe çok güzel kir söküyor. Çok seviyorum kendisini.
Lastik jant fırçaları.

Kalan b33 kaportaya sıkmışım ama onu resimlemeyi unutmuşum.
Arkasından Koch FB demirtozu. 500 ml heryerine bocaladım. :)

Durulandık ve Arkasından Çinli Kill ile killendik. Resimdekinde çok çok fazla kir çıktı.

Tekrar durulandık, Kurulandık ve taban ve koltuklara başladım. Veta içersine 50 Ml Vp Carpet.
Şarjlı matkap ucuna takılı koltuk fırçasıyla.
Arka koltukları dışarı almışım ama öncesini çekmeyi unutmuşum ön koltuklar gibi gerçi ilk resimlerde vardı galiba.
Tavanıda mikrofiber beze carpet sıkıp sildim ama gene fotosunu unutmusum. öncesi ve sonrası tek başına ve acale edince unutuluyor.

Daha son Plastik aksamlar kapı eşikleri, ön konsol vites bölgesi, el freni tarafı ve bagaj tarafı Multiwash Tfr ile sıkılığ fırçalanıp mikrofiber bez ile silindi.,
Arkasından tepede bulunan çıtaları söktüm altlarını ve çıtaları temizledim.

Ve saat 12 oldu eve kaçtım. :)

Bir sonraki gün ıslak koltuklara oturup ön konsol ve plastik aksam temizlersen üşütürsün. detay heyecanın dan tabi hiçbir şeye dikkat etmiyoruz sabah karın gurultusu sonrası motor bozulmuş :D neyse dedik çıktık yola dururmuyuz duramayız neden çünkü dewalt deniycem :D

Aracı yaptığım yer yıkamacı arkadaşım araç orada yapıyorum.. Neyse dış plastik aksama maskeleme yaptım. Hasta ve acaleci tavırla bugün hiç bir öncesi fotosu yok :D Ama görmeniz lazım bi yerden dewalt kullnıyorum bi yerden nasıl ter akıyor yılmadım ve bitirdim.
Dewaltın içinden çıkan tüy çeke var onu ve Chemaical Guys V34 kalmıştı geçenlerden onu bitirdim. şaşkınım çünkü v34 harika bir şekilde dewalt ile yani rotary de çok güzel çalıştı.
Aracın çiziklerin yüzde 80 ini çıkardım. Kalanlarda baya derin yapacak birşeyim yoktu.
İlk başlarda ön kaputta dewaltı kullanırken çok fazla hızlara çıkmadım bir yandan yapıyorum bir yandan da kapuda dudağımı deydirerek sıcaklığa bakıyorum ey allahım :D yanımda ateş ölçerde var onuda kulladım çoğu zaman 50 derecelere fln geldiğini gördüm. çok fazla ön kaputta eylendğimi görünce biraz hızlandım ve diğer bölgelerde hızı yavastan çoğaltarak 1800 devirlerde döndüm ve rotarynın büyük bir rahatlık olduğunu o an anladım kl pro ile kendimi bitirmişim.
Rotary işim bittikten sonra Kl pro elime aldım sanki oyuncak biş almışım hissi verdi hafif olmasından dolayı komik geldi.
Kl pro ile Koch M3 ve kendi pedi ile dönmesi çok hoştu. Çok severek yaptım
Sonrasın köpüklü bir yıkama yapıldı kurulandı pasta artıklarından temzilendik.
iç aksamda pedallarıda unutmayalım

İçplastik aksam kapı eşiklerine Pink Sheen kullandım.
Boya koruma olarak Chemical guys Blitz kullandım. sünger ile sürüp 20 dakika bekledim ve sildim.
Sizi çok sıktım artık finaller.

Arkadaşlar sizi sıktıysam kusura bakmayın ama her şeyi anlatmak istedim iki günde yapılan bir uygulama oldu.
Okuyup resimlere baktığını ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Yarın tatil verdim kendime :D
Maşallah:nazar:
Artık sende para vermeden body yaparsın işte fena mı:alkisss:
Ellerine sağlık nasıl kaçırmışım ben bu konuyu çok güzel olmuş. Kl ve bosch 2şer kilo ağırlıyla zaten oyuncak ama şaka yapan oyuncaklardan:boxing:

Yeni bir uygulama yeni bir heyecan yeni bir kombo değişik işler :)
Ne mi yaptım. Polisaj. nasıl mı işte şöyle.

Araç toyota gümüş gri, yorgun biraz. gözleride kör olmuş.

Ne kullandım.
Dewalt rotary ve Kl Pro
Pasta Chemical Guys V36 ve 3D HdPolish-Hdpolish eskiden beğeniyordum ama M3 den sonra artık beğenmiyorum.
V36 nında çok fazla tozuma sorunu var onuda almam artık :D
Birazda M3 ile kıyaslamak için denemiştim bugün artık almam heralde. Çünkü M3 ün parlaklığı daha güzel hare olarak ikiside aynı.
Pedleri ıslatmada ve her pasta yapmadan önce bir iki fıs pastayla beraber pede sıkıyorum kayganlık sağlıyor yüzeyde.
Birde ped yıkama kovası. @Shirb13 :) bilmeyenler için videosunu bırakıyorum.

Aracın ilk halleri.
Ön yıkama b33. Jant ve lastik temizliği
Koch Fb Demirtozu ve Çinli kill uygulaması. Resimleri unutuldu. :yazik:
Kurulandık ve maskeleme işlemi yapıldı.

farların durumu öncesi ve sonrası.

Kapı kollarının iç kısımları öncesi ve sonrası.

Aracon boya ölçümüde yapıldı. Tavan 85 civarıydı geri kalan yerler 90-100 arası birde sağ çamurluk ta ne var bilemedim 230 çıktı.
Dewalt ile acale etmeden sağa sola yukarı aşağıya (çapraz diyorlar) V36 eşliğinde tüm yüzeyler geçildi bu sefer makina ya daha hakimdim. 09:30 gibi başladım, 13.30 gibi bitti dewaltla
Arkasından mola verdim yanımda götürdüğüm zeytin peynir ekmek domates ve biber eşliğinde karnımızı doyurduk.
geldik ikinci aşamaya Kl Pro ve 3d HdPolish ile tüm yüzeyleri aynı çaprazlama ile yaptım. Devir 3 ile 4 ten yukarı çıkmadım.
Oda bitti sonra. Maska bantları çıkarıldı. Arkasında b33 ile yıkama.
Chemical Guys Blitz akrilik boya koruma yaptım. sünger yardımı ile sürdüm 20 dakika bekledim ardından sildim.
Sonuç mu ahanda :)

Eski çalışma sistemime yarından itibaren geri dönüyorum. Esnek çalışmam iyidi ne güzel uygulamalar yapıyordum. bu kadar paylaşım yapamayabilirim.
Kendinize iyi bakın. Okuyup, resimlere bakıp ve beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Bir maşallahta bu uugulamana :nazar:
Baya hızlı çalışıyorsun imreniyorum kendime kızıyorum bitmiyor benim glaze 2 saatte diye:D 4 saatte cut çok iyi. Gerçi boyanın sertliğide burada etken. Sonuç yine şahane ellerine sağlık. Toyotanın farları çok çabuk bozuluyor hele bu kasanın gözün üstünde olsun sonra bıdı bıdı etmesinler

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@Mentalfeed Eyvallah hocam. Dewalt harbi ağır ama ya sürekli aynı pozisyonsa tutunca kürek kemiklerimin altındaki kulunçlar neredeyse nefes aldırmayacak :D ama iyi ki çalışıyoruz yoksa daha çok paslanacağız. Dewaltta en çok 2200 gördüm bgn daha da çıkmadım. yeteri kadar yüzeyi ısıttı. Geçişlerde çok acaleci olmadan tek katta istediğim sonucu aldım. Bu zamana kadar Kl pro nun kölesi olmuşum :D resmen beni kırbaçlamış. hele hele yaptığım tranporter 2 günümü yemişti. Ama Kl Pro yerine gene sağlam bir orbital lazım. Arabanın tek sevmediğim yani farları çok saçma ya. kanıtımız var hacı elimizde fotolu ne diyebilirler. koruma bile istemeyen insanlar.
Uygulamalar daralacak bizim görevler çoğalıyor bakalım nasip birde yarışma bitmeden kendi aracıma bir uygulama yapabilseydim oda olur inşallah.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed Eyvallah hocam. Dewalt harbi ağır ama ya sürekli aynı pozisyonsa tutunca kürek kemiklerimin altındaki kulunçlar neredeyse nefes aldırmayacak :D ama iyi ki çalışıyoruz yoksa daha çok paslanacağız. Dewaltta en çok 2200 gördüm bgn daha da çıkmadım. yeteri kadar yüzeyi ısıttı. Geçişlerde çok acaleci olmadan tek katta istediğim sonucu aldım. Bu zamana kadar Kl pro nun kölesi olmuşum :D resmen beni kırbaçlamış. hele hele yaptığım tranporter 2 günümü yemişti. Ama Kl Pro yerine gene sağlam bir orbital lazım. Arabanın tek sevmediğim yani farları çok saçma ya. kanıtımız var hacı elimizde fotolu ne diyebilirler. koruma bile istemeyen insanlar.
Uygulamalar daralacak bizim görevler çoğalıyor bakalım nasip birde yarışma bitmeden kendi aracıma bir uygulama yapabilseydim oda olur inşallah.
Hadi inşallah. Malesef DA da çizik işi biraz yoruyor rotarye nazaran. Bence sen kölesi olmuş değilsin o basamaklar sayesinde şimdiki seviyendesin. Tebrik ediyorum ve imreniyorum:alkis:

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Hadi inşallah. Malesef DA da çizik işi biraz yoruyor rotarye nazaran. Bence sen kölesi olmuş değilsin o basamaklar sayesinde şimdiki seviyendesin. Tebrik ediyorum ve imreniyorum:alkis:
Çok teşekkür ederim hiç bu açıdan bakmamıştım. maşallah de de :D bir 40 sene daha yaşayalım bari :D

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Maşallah yine harika bir uygulama daha, ellerine sağlık abi. Ben bir arabanın içiyle oyalanırken sen 2-3 arabayı elden geçirdin bile, artık yavaş yavaş kaplumbağa vitesten tavşan vitese geçmem gerekiyor sanırım benim de :D

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşallah yine harika bir uygulama daha, ellerine sağlık abi. Ben bir arabanın içiyle oyalanırken sen 2-3 arabayı elden geçirdin bile, artık yavaş yavaş kaplumbağa vitesten tavşan vitese geçmem gerekiyor sanırım benim de :D
Teşekkür ederim. ilk başlarda haddinden fazla bende yavaştım :D bazen hala daha çok oyalanıyorum bence bizim gibi detaya girerek yapan çok az insan var.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Respect3578 Emeğine sağlık, Colt ezikleri haricinde kendine gelmiş. Arkadaşın aracı lunaparkta çarpışan otomobil olarak mı kullanıyor ? Yoksa, sinirlenip tüm sinirini kaportadan mı çıkarıyor. ? Kaportanın durumu çok kötü :(

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Sağolasın abi. aracı eşiyle ortak kullanıyorlar aslında daha fazla eşi kullanıyor. zaten araçtan pek bir beklentileri yok toparlanması onları mutlu etti :D çarpışan oto benzetmesinden ona bahsettim çok güldü :D Aracın önceki sahibide bayanmış bu arada.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sağolasın abi. aracı eşiyle ortak kullanıyorlar aslında daha fazla eşi kullanıyor. zaten araçtan pek bir beklentileri yok toparlanması onları mutlu etti :D çarpışan oto benzetmesinden ona bahsettim çok güldü :D Aracın önceki sahibide bayanmış bu arada.
Genelleme yapmak istemem ama kaç tane kadın sürücü gördüysem hepsinin otomobili temizlik anlamında çok berbat durumdaydı. Eve özen gösterip otomobili kaderine terk ediyorlar :(

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Genelleme yapmak istemem ama kaç tane kadın sürücü gördüysem hepsinin otomobili temizlik anlamında çok berbat durumdaydı. Eve özen gösterip otomobili kaderine terk ediyorlar :(
Kesinlikle katılıyorum, şimdiye kadar gördüğüm en pis arabalar bayan arabaları, içine giremezsin.