Öneri Self Servis Oto Yıkama İstasyonları

yunusaktas91

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar.

Konuyu açmak için bu başlık uygundur umarım. Bu konu içinde tavsiye ettiğimiz ve tavsiye etmediğimiz self servis yıkama istasyonlarını paylaşabiliriz diye düşünüyorum. Aslında bu konuyu açmak ne zamandır aklımdaydı bilgi paylaşımı olması açısından. Evimin yakınına hususi bu iş için bir yer açılınca sizlerle de paylaşmak istedim.

Birçoğumuz, kendi garajı olan veya bahçeli evi olanlar kadar şanslı değiliz. Ya benzinliklerdeki self servis olmayan yıkamacılarda rica minnet suyu kullanma, peron işgal etme gibi zahmetlere giriyoruz ya da benzinliklerdeki self servis peronları kullanıyoruz. Ancak birçoğumuz da bu istasyonların yoğunluğundan rahat rahat detaya giremiyoruz istediğimiz gibi.

Baştan söyleyeyim, mekanla herhangi bir ilişkim/tanışıklığım yok. Aslında keşke olsaydı. Benim 3-4 senedir kafamda olan fikri gerçekleştirmişler...

Bahsedeceğim yerin adı Range Self Servis Oto ıkama. İstanbul Sancaktepe’de Rings Avm’nin karşısında. Şimdiye kadar buranın 50 metre ilerisindeki Shell’i kullanıyordum ama sadece 3 peronu olduğu için genelde benim gittiğim vakitlerde sıra bekleyenlerden dolayı rahat kullanamıyordum.

Mekanda 20 ayrı peron, 20 ayrı vakum/hava cihazı ve birkaç tane de dezenfektan/koku cihazı var. Tüm programlar 2₺ ile çalışıyor. Fotoğraflarda cihazlarla ilgili bilgiler var. Benim deneyimimden ekleyebileceğim tek şey, hava üfleme cihazı aracın üstündeki suyu ittirecek kadar kuvvetli değil, sanırım aracın iç kısmındaki tozlara tutmak için koymuşlar.

Sizin de bildiğiniz, kullandığınız self servis oto yıkama istasyonları varsa bu başlık altında paylaşınız.

[/ur

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vatan firmasının yaptığı yıkama yerleri cidden çok iyi. Bursa’da falan da var keşke Avrupa yakasında da olsa güzel bir konu olmuş teşekkürler :) ben de benzinlikte kavga edenlerden biriyim çalışanlar ile :D sıra olmasa bile artistlik yapıyorlar. Konuyu özenle takip edeceğim.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aynı petrolü kullanıyormuşuz hocam :) ringsin tam neresine düşüyor bugün mesai çıkışı bir uğrayayım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Böyle bi sistemi Belçika'da görmüştüm çok iyi oluyor ama ben yine de içindeki kimyasallardan hep sakınırım. Temiz ve yeni olması, peronların fazlalığı rahatça çalışma imkanı sağlar. Hayırlı olsun diyelim.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Valla keşke Ankarada da olsa, benzinlikte 2-3 peron oluyor millet daha sıra beklerken didişmeye başlıyor. Arabaya su tutmaya bile harıl harıl girip çıkıyoruz..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Guzel konu olmus. Eskisehir icin tavsiyeleri bekliyorum. Ben genelde emniyetin karsisinda sec diye biyer var orda yikiyorum.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Anadolu yakasında Göztepe köprüsünden az ileride (medicalpark hastanesi yanında) Class petrol var, 15 peron mevcut, pek karışan olmuyor özellikle çalışanların mesaisi dışında giderseniz bütün gün takılabilirsiniz :)

zayıf yanı tek süpürge olması ve basınçlı hava bulunmaması.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Güzel mekanmış, paylaşım için teşekkürler :)
Bana 17km uzaklıkta, wax - kil falan uygulayacağım zaman tercih edeceğim sanırım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Valla keşke Ankarada da olsa, benzinlikte 2-3 peron oluyor millet daha sıra beklerken didişmeye başlıyor. Arabaya su tutmaya bile harıl harıl girip çıkıyoruz..
gölbaşı po'da 8-10 peronluk bir yıkama alanı var. su süresi de tazyiği de fena değil. (su 2,köpük 1 tl). bu tarafa yakınsanız deneyin derim :)

yunusaktas91

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aynı petrolü kullanıyormuşuz hocam :) ringsin tam neresine düşüyor bugün mesai çıkışı bir uğrayayım

Bölgeyi bildiğiniz için şöyle tarif edeyim; Yenidoğu Okulları’ndan Shell’e gidiş yönünde, okulun bitişiğinde. Rings ile Shell arasındaki caddeden giriş yapılıyor. Yanyola da çıkış vermişler ama daha açmamışlar.

Böyle bi sistemi Belçika'da görmüştüm çok iyi oluyor ama ben yine de içindeki kimyasallardan hep sakınırım. Temiz ve yeni olması, peronların fazlalığı rahatça çalışma imkanı sağlar. Hayırlı olsun diyelim.
Hocam detaycılar için bu istasyonlardaki köpük bir şey ifade etmiyor zaten, herkes kendi kovasıyla pompasıyla kendi köpüğünü hazırlıyor. Yıkama makinasında Osmos diye bir seçenek var, suyu kireçsiz verdiğini iddia ediyor ama gerçekse en güzel hizmet bu olur.
güzel mekanmış, ümraniye den gelsem mi diye düşünmüyor değilim
Hocam ben sakin oluyor diye bir ara Ataşehir’den Çavuşbaşı’ndaki Total’e gidiyordum araba yıkamak için :sırıtan1:

Anadolu yakasında Göztepe köprüsünden az ileride (medicalpark hastanesi yanında) Class petrol var, 15 peron mevcut, pek karışan olmuyor özellikle çalışanların mesaisi dışında giderseniz bütün gün takılabilirsiniz :)

Class’ı Hızlı Soru-Cevap konusunda paylaşmıştım hocam, bir sonraki gidişinizde fotoğraflarıyla beraber bu konu içinde paylaşırsanız sonradan okuyanlar faydalanır.

Orası da peron sayısı açısından iyi ama benzinliğin ek iş olarak gördüğü bir bölüm olduğu için fazlaca bakımsız kalmış. Ben birkaç peronda ekrandaki süreden önce işlemin bittiğine denk geldim. Bu arada en son perondaki süpürge makinasında basınçlı hava vardı. Aracın üstündeki suyu itecek güçte olduğunu sanmıyorum, Range’de öyle en azından.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bölgeyi bildiğiniz için şöyle tarif edeyim; Yenidoğu Okulları’ndan Shell’e gidiş yönünde, okulun bitişiğinde. Rings ile Shell arasındaki caddeden giriş yapılıyor. Yanyola da çıkış vermişler ama daha açmamışlar.

Hocam detaycılar için bu istasyonlardaki köpük bir şey ifade etmiyor zaten, herkes kendi kovasıyla pompasıyla kendi köpüğünü hazırlıyor. Yıkama makinasında Osmos diye bir seçenek var, suyu kireçsiz verdiğini iddia ediyor ama gerçekse en güzel hizmet bu olur.

Hocam ben sakin oluyor diye bir ara Ataşehir’den Çavuşbaşı’ndaki Total’e gidiyordum araba yıkamak için :sırıtan1:

Class’ı Hızlı Soru-Cevap konusunda paylaşmıştım hocam, bir sonraki gidişinizde fotoğraflarıyla beraber bu konu içinde paylaşırsanız sonradan okuyanlar faydalanır.

Orası da peron sayısı açısından iyi ama benzinliğin ek iş olarak gördüğü bir bölüm olduğu için fazlaca bakımsız kalmış. Ben birkaç peronda ekrandaki süreden önce işlemin bittiğine denk geldim. Bu arada en son perondaki süpürge makinasında basınçlı hava vardı. Aracın üstündeki suyu itecek güçte olduğunu sanmıyorum, Range’de öyle en azından.
Bugün uğradım. Kimse de rahatsız olmasın diye en uç perona gittim. Daha ilk dakikada kova çıkardığımı gören bir çalışan? işletme sahibi? geldi, burada kova kullanamazsın, bizim köpüğümüzü kullan vs gibi bir çıkışta bulundu, kendi malzemelerini kullanacaksan evinde yap gibi bir şeyler söyledi, 20 peronda toplam 3 kişiyiz. Sadece suyu ama en az 6-7 kere kullanacağımı söyledim. Sonrasında muhtemelen ortam boş olduğundan tekrar gelip bir şey söylemedi ama umduğum o kimse karışmadan 1 saat kendi işini görmelik bir amaçları yok sanırım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Bir ekleme yapayım; marketin yanındaki peronlar çok dar :(

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha sonra farklı bir çalışanı geldi ona sordum, osmos seçeneği ile durulayacaksam sonrasında arabayı silmememi söyledi, saf suymuş. Ben de kurulayacağım için onu denemedim normal şekilde duruladım.
24 saat açık olacakmış.
Sanırım laf işitmemek için yine az yoğun saatleri tercih etmek gerek.
Shellden pek de farkı kalmadı öyle olacaksa :)

yunusaktas91

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün uğradım. Kimse de rahatsız olmasın diye en uç perona gittim. Daha ilk dakikada kova çıkardığımı gören bir çalışan? işletme sahibi? geldi, burada kova kullanamazsın, bizim köpüğümüzü kullan vs gibi bir çıkışta bulundu, kendi malzemelerini kullanacaksan evinde yap gibi bir şeyler söyledi, 20 peronda toplam 3 kişiyiz. Sadece suyu ama en az 6-7 kere kullanacağımı söyledim. Sonrasında muhtemelen ortam boş olduğundan tekrar gelip bir şey söylemedi ama umduğum o kimse karışmadan 1 saat kendi işini görmelik bir amaçları yok sanırım.
Daha sonra farklı bir çalışanı geldi ona sordum, osmos seçeneği ile durulayacaksam sonrasında arabayı silmememi söyledi, saf suymuş. Ben de kurulayacağım için onu denemedim normal şekilde duruladım.
24 saat açık olacakmış.

Hocam bu söyledikleriniz beceriksiz birkaç çalışanın davranışı değil de firma felsefesiyse zaten kendi ayaklarına sıkarlar. Böyle bir şeyi ben yaşarsam gerekli açıklamayı yapıp bir daha da gitmem ne kadar büyük ve kullanışlı olursa olsun. Gerçekten üzüldüm sizin adınıza.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bizim maraşta bu kadar büyük olmasada 7 peronlu yıkama yeri olan bir benzinliğimiz var ki herşey 1 lira ve su 4 dk filan yani evdeki makinayı kurmak daha pahalıya geliyor şuan o kadar uygun
İstanbul'dan dışarı çıktığında herşey olması gereken noktaya geliyor.

garbis

Çaylak Detaycı
Üye
24 saat açık olacakmış.

"sıcak durulama" seçeneğinde sıcak su mu geliyor makineden ?