Sohbet- Muhabbet Faslı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #3,741
Sizi tanidigimiza bizde çok memnun olduk yaşca nerdeyse forumum çoğunlugundan büyüksünüz. Foruma Renk kattiniz,Detay her zaman paylastikca,ögrendikce,sevdikçe güzeldir.

Eskisi kadar zaman bulamiyorum bir bulsam Yüzlerce test edecek.ürünler var firsat buldukca yine her zamanki gibi kaldigimiz yerden devam edecegiz.

Ankaradan selamlar :)
Sefa bey , cansın.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Merhabalar detail forum ailesi;
Yarın 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlıyor. Öğrencilerimize eğitim yılı boyunca başarılar, öğretmenlerimize başarılar, kolaylıklar ve sabırlar diliyorum .

Öğrencilerimizin üç aylık, öğretmenlerimizin iki aylık tatili bitti, velilerin 9 aylık tatili başlıyor :) .

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Foruma kış öncesi son güzel havalarda iyi dilekler sunuyorum.

Dün bahçede kapıların altları , kapının altındaki lastikleri ve ayak eşiklerinin plastik ile birleşme yerini temizlemiştim. Fırça ,kc gs , su ve ıslak-kuru bez yeterli

Temiz yerleri video olarak çekmiş olduğumdan kısıtlı görselleri şöyle bırakayım.

uzun gifler

Bugun de Öncelikle aracın fitilleri ve cam fitillerini KC GS ile fırçalayıp , fırçanın girmediği yerleri trim sökme aparatı ile güzelce temizleyip cam ve fitil birleştiği yerleri de bezle temizledim.

resim paylaş

https://youtube.com/shorts/k90XvApNkmU?si=EP0ZGsXe0pzYcZa8

sonra Cam tavana geldim ve önce rayları , cam fitili ve ön taraftaki plastik rüzgarlığı temizledim

Daha sonra raylara azıcık yağ sürüp işlemi bitirdim. Fitil ve cam tavan temizliği sırasında içeriye az da olsa köpük, su ve kimyasal geldiğinden iç temizliği de yaptım.
Başta süpürge ile koltuk ve taban halısını süpürüp daha sonra flowey i2 ve iç temizleyici köpük ile tavandan koltuklara kadar her yeri silip kuruladım. En son da kapı ve ayak eşiklerini gerektiği yerde vp apc ile temizleyip bitirdim.

En son da haftalık rutin lastik havalarını kontrol edip hepsini 36 sabitleyip bi nevi kışa hazırladık. Böylelikle güzel havayı da değerlendirmiş olduk

Elinize, emeğinize sağlık. GS ile fitil temizliğinden sonra cam açma kapanmada ses oluyor mu? Bende şimdilik fitil temizliğini nemli bez ile yapıyorum. Eğer sıkıntı olmuyor ise bende GS kullanacağım:) .

leche

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar herkese selamlar.Aracımdaki ısıtmalı aynaların kablosu bir miktar kısa geldiği için kabloyu extra soketler ile kesme biçme yapmadan yaklaşık 4-5 cm kadar uzatmayı düşünüyorum.Söz konusu aynalar marş motoru veya şarj dinamosu gibi yüksek akım çeken parçalar olmamasına rağmen, forumda teknik bilgisi olan arkadaşlar vardır diye düşünerek, sizlere danışmak istedim.Bu tip bir tesisatta kullanılan özel kablolar var mı?Ne tip kablo kullanmam daha sağlıklı olur?Teknik bilgisi olan arkadaşlar destek olabilirse çok memnun olurum.

İyi günler.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Elinize, emeğinize sağlık. GS ile fitil temizliğinden sonra cam açma kapanmada ses oluyor mu? Bende şimdilik fitil temizliğini nemli bez ile yapıyorum. Eğer sıkıntı olmuyor ise bende GS kullanacağım:) .
GS ile fırçaladıktan sonra önce nemli bez , daha sonra kuru bezle üstünden geçince 0 sıkıntı. ara ara da plastik veya fitil bakım ürünleri ile koruma yapınca ileriye dönük herhangi bi sıkıntı görmedim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
GS ile fırçaladıktan sonra önce nemli bez , daha sonra kuru bezle üstünden geçince 0 sıkıntı. ara ara da plastik veya fitil bakım ürünleri ile koruma yapınca ileriye dönük herhangi bi sıkıntı görmedim.
Koruma ürünü olarak ekstra çok memnun olduğun bir ürün var mı? Bende tunap 107 ve liqui moly nin sanruf fitilleri için olan spreyi var. Daha kullanmadim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Haziran ayında aracımı satmıştım.Haliyle ara verdim bir süre bu işlere, yeni bir araç almak nasip oldu çok şükür. 2020 1.5 Eco Tsi Dsg Mat Plus Paket 48.000 Km’de Tr’deki en dolu araçlardan birtanesi ile tekrardan aranızdayım.Aracın yüzeyi uygulama yapmaya müsaitti.Aracı il dışından aldığım için uzun yol yaptım böcek,sinek lekeleri vardı epey bi eve vardığımda. ADBL böcek temizleyici ürününü kullandım, güzelce yıkayıp vonixx blend katı wax ile korumaya aldım.

hizli resim yükle indir
Abi hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullan inşallah çok güzel gözüküyor araç.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Haziran ayında aracımı satmıştım.Haliyle ara verdim bir süre bu işlere, yeni bir araç almak nasip oldu çok şükür. 2020 1.5 Eco Tsi Dsg Mat Plus FR paket 48.000 Km’de Tr’deki en dolu araçlardan birtanesi ile tekrardan aranızdayım.Aracın yüzeyi uygulama yapmaya müsaitti.Aracı il dışından aldığım için uzun yol yaptım böcek,sinek lekeleri vardı epey bi eve vardığımda. ADBL böcek temizleyici ürününü kullandım, güzelce yıkayıp vonixx blend katı wax ile korumaya aldım.

hizli resim yükle indir
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam denediğinde yorumunu merak ediyorum :) birde nerden temin ettin ürünü?
Hocam arabam memlekette olduğu için üzerine deneyemiyorum, dün üfleyiciyle elime tutttum çok güçlü üflüyor 5 saniye sonra ılıklamaya başlıyor çok kolay kurutabilir diye düşünüyorum elimde einhell akülü üfleyici çok güçlü üflemiyor ama bu çok iyi ya blo air-s yerine bunu alınır :). Kendikendine isimli satıcıdan temin ettim kendisi maxshine ürünleri satan @ruudvan hocam'dır ama ben wp iletişime geçip istediğim ürünü oradan sipariş vermiştim. Satıcı trenyolda ürünler var ama bugün wp'a yazdım üfleyici son stokmuş yani son ürün ben aldım, 4-5 ay sonra stoğa gelecekmiş. Üfleyici 110 dolarla 3700 TL'e aldım hocam.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Hocam arabam memlekette olduğu için üzerine deneyemiyorum, dün üfleyiciyle elime tutttum çok güçlü üflüyor 5 saniye sonra ılıklamaya başlıyor çok kolay kurutabilir diye düşünüyorum elimde einhell akülü üfleyici çok güçlü üflemiyor ama bu çok iyi ya blo air-s yerine bunu alınır :). Kendikendine isimli satıcıdan temin ettim kendisi maxshine ürünleri satan @ruudvan hocam'dır ama ben wp iletişime geçip istediğim ürünü oradan sipariş vermiştim. Satıcı trenyolda ürünler var ama bugün wp'a yazdım üfleyici son stokmuş yani son ürün ben aldım, 4-5 ay sonra stoğa gelecekmiş. Üfleyici 110 dolarla 3700 TL'e aldım hocam.
Hayırlısı olsun hocam bende diğer türlü pet kurutma olarak geçen modelden varda olur başına bi iş gelirse yenisini nerden alırız diye bi merak ettim :) uzun süre keyifle kullanmalar ben çok memnunum elim ayağım diyebilirim :)