Sohbet- Muhabbet Faslı

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #4,041
würth ün şu ürününü kullanıyorum

1 aydır sileceklerde su atmama problemim vardı
su bitiyor diye düşündüm doldurdum aynı sorun devam etti. memelere iğne soktum gayet temız durumdalar.pompamı bozuldu derken
davlumbazı söktüm cam silecek suyu bidonunu çıkarttım dışarı . içi yosunlaşmış.
wğrth ün bu ürünü yazlık
sanırım kış ayında biraz yosunlaşma problemi yaşıyor.
depoyu çalkaladım
pompa süzgeclerini temizleyip yerine taktım su fiskiyeleri şimdi gayet güzel çalışıyorlar
olurda atmama problemi olursa problem yosunlaşmadan.

Üründen değil de kullandığınız sudan olabilir mi ?

müstakil evin suyu köyden geldiği için arada hortumda pıtırcıklar , yosunumsu şeyler geliyor ve Diğer evlerde de bahçede yıkama imkanı olmadığındann aldığım makineyi bile doğru düzgün kullanamıyorum. Makine kullanırkende nilfisk yada karcherin filtreleri var .hortum ucuna onu takıp ekstra bağlamama rağmen her yıkama sonrası filtreyi temizliyorum çünkü neredeyse o küçük filtre doluyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben K2 nuta max 50 ml olanı kullanıyorum bendede atmama sorunu başladı bununla ilgisi olabilirmi? Far yıkamada sorun yok o gayet güzel atıyor sadece camlarda yavas atıyor camın üst kısımlarına yetişmiyor
Bende de bi sorun var da aynı şeyi mi kastediyoruz acaba?
Önceden silecek suyu sıkması için kolu sıktığım gibi camın ortasına su gelirdi. Artık şimdi basılı tutuyorum, ilk 1 saniye falan Ağzı tıkalı kalmışçasına dibine sıkıyor, sonra ortaya yetecek kadar sıkıyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende de bi sorun var da aynı şeyi mi kastediyoruz acaba?
Önceden silecek suyu sıkması için kolu sıktığım gibi camın ortasına su gelirdi. Artık şimdi basılı tutuyorum, ilk 1 saniye falan Ağzı tıkalı kalmışçasına dibine sıkıyor, sonra ortaya yetecek kadar sıkıyor
silecek koluna uzun süre basılı tutmadım yarın onuda bi deneyeyim bakalım 2-3 sn sonra suyu ortalara kadar atıcakmı

Burak55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Salamun aleyküm arkadaşlar toz tutmayan cila arayışım var

Sulu cila yada krem tarzında cila olur

Koch cheime pw kullandım çok toz tutuyor

Auto fineese kullandım oda çok toz tutuyor deneyip tecrübe ettim

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir

müstakil evin suyu köyden geldiği için arada hortumda pıtırcıklar , yosunumsu şeyler geliyor ve Diğer evlerde de bahçede yıkama imkanı olmadığındann aldığım makineyi bile doğru düzgün kullanamıyorum. Makine kullanırkende nilfisk yada karcherin filtreleri var .hortum ucuna onu takıp ekstra bağlamama rağmen her yıkama sonrası filtreyi temizliyorum çünkü neredeyse o küçük filtre doluyor
Evde çamaşır kurutma makinası olanlar suları biriktirip cam suyunda değerlendirebilir. Ben o şekilde yapıyorum 4-5 adet 5lik şişeye doldurup garajda tutuyorum. Yosunlasma veya herhangi bir tortu olusmadi, ayrıca ince bir yumuşatıcı kokusu oluyor. İçine oranına göre ozaman için carfurdan aldığım markasını unuttuğum cam suyu vardı onları kullandım. Bende en kısa zamanda K2 nuta alacağım yorumlar ve incelemelerde kötü yoruma denk gelmedim.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Sudan olabilir ama sehirsuyu kullaniyorum. Tabi ki icme yada aritilmis su daha iyi olacaktir .

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
silecek koluna uzun süre basılı tutmadım yarın onuda bi deneyeyim bakalım 2-3 sn sonra suyu ortalara kadar atıcakmı
2 3 saniye basılı tutunca düzgün atar hale geldi. Sanki köpük pompasında kıvamlı karışım yapmışım da sıkamıyor gibi geliyor. Depo sökülmeden bi temizlik yapacak karışım yapmak gerek. En son Michelin cam suyu koyduktan sonra belirginleşti bende de sanki.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Önümüzdeki günlerde ön tamponu sökeceğim. İlk önce iğne ile deliği bi temizlemeye çalışayım olmadı ön tampon sökülmüşken onada bakarım. Bu arada deponun tam olarak neresini sökeceğim
Tamponda degilde camurluk içinde oluyor genelde depo. Depoyu ben komple disari aldim. Icini calkaladim disini temizledim. Sen depoyu sokunce motorun ucunda bende filtr vardi , gozenekleri kirlenmisti ben onlarida temizledim.

Sanirim hepimizde ayni sorun var. Depo icini sokmeden temizlemek zor. Icine cozucu madde atsaniz bu seferde gelecek en son puskurtme nozzle inin ucunu tikicak

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
cam suyu mümkün olduğu kadar çeşme suyu kullanmamaya özen göstermek lazım. Ozellikle ince boru hatlari ve nozul ucu olmasi sebebiyle kireclenerek bu kanallarin tikanma ihtimali oldukc yuksek ve mudahele sansi da bulunmuyor. Bzm gbi detayci adamlara 2-3 lt icme suyu koymak cok da koymaz :) yukarida bahsedildigi gbi kurutma makinesinden cikan suyu koymak olabilir. Eger dikkat etmezsek sonrasinda astari yuzunu gecebiliyor malesef

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
2 3 saniye basılı tutunca düzgün atar hale geldi. Sanki köpük pompasında kıvamlı karışım yapmışım da sıkamıyor gibi geliyor. Depo sökülmeden bi temizlik yapacak karışım yapmak gerek. En son Michelin cam suyu koyduktan sonra belirginleşti bende de sanki.
Tamponda degilde camurluk içinde oluyor genelde depo. Depoyu ben komple disari aldim. Icini calkaladim disini temizledim. Sen depoyu sokunce motorun ucunda bende filtr vardi , gozenekleri kirlenmisti ben onlarida temizledim.

Sanirim hepimizde ayni sorun var. Depo icini sokmeden temizlemek zor. Icine cozucu madde atsaniz bu seferde gelecek en son puskurtme nozzle inin ucunu tikicak
Nuta karşımını hazırlarken evdeki arıtma suyunu kullanmıştım. Çeşme suyu kullanmadım hiç. K2 nutayı şişede güzelce çalkalayıp öyle dökmüştüm tabi aşağı giderkende köpürüyor haliyle. Yarın tekrar deneme yapıp yazacağım foruma. Herkese teşekkürler umarım sorunumuz çözülür

DetailerPro

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,
Yukardaki 4 ürün arasında kaldım. Genel olarak bakıldığı zaman Alta 2000>Axel 3000 diyebilirim ama Pro 2 Plus modeli ve uygun fiyatlı şarjlı Polham (genel bir markası yok klasik çin menşeli ürün) işin içine girince oldukça kafa karıştırıcı oluyor. C sınıfı hatchback bir araca sahibim ve kova ile yıkama yapma imkanım yok. En fazla köpük+sünger kullanabilirim. Hangi ürün daha mantıklı?

Teşekkür ederim.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba,

Bende marolex 3000 ve IK foam pro 2 var. Köpük atımı IK' nın bence daha iyi dezavantajı kapasitesi küçük ve HB bir arabaya doya doya yetmiyor illaki ilave ediyorsunuz.

Tek bir pompa alacak olsam kapasitiden dolayı Marolex 3000 alırdım.

DetailerPro

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Bende marolex 3000 ve IK foam pro 2 var. Köpük atımı IK' nın bence daha iyi dezavantajı kapasitesi küçük ve HB bir arabaya doya doya yetmiyor illaki ilave ediyorsunuz.

Tek bir pompa alacak olsam kapasitiden dolayı Marolex 3000 alırdım.
Anladım hocam teşekkür ederim bir yandan da şarjlı olanda aklım kaldı en az uğraş olması için ama onun da dezavantajı ne yedek parçası bulunur ne markayla ilgili bir şey.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Anladım hocam teşekkür ederim bir yandan da şarjlı olanda aklım kaldı en az uğraş olması için ama onun da dezavantajı ne yedek parçası bulunur ne markayla ilgili bir şey.
evet haklısınız yedek parça işi problem. Bataryasının performansının ilerde düşeceği göz önüne alırsan uzun süreli kullanımda sıkıntı yaratabilir.

önerim marolex 3000 alıp sibop modifiyesi ile şarjlı kompresör takmak bu şekilde sizi yormaz ve zevk alarak yaparsınız.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Marolex ve IK kullanmış birisi olarak. IK'yı tercih ederim, İkisini de kompresör ile kullanıyorum, IK foam 2 pro plus'ın kendisinden kompresör girişi gelmesi büyük avantaj. ilk başta hacim biraz küçük gibi geliyor ancak doğru basınç ve hareketler ile yönetilirseniz hiç sorun yaşamazsınız. ben tek pompa ile B suv ve C suv aracımı jantlar dahil bir şekilde dönebiliyorum gayet güzel bir şekilde. Köpük olarak kesinlikle daha fazla yapıyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hiç bir işime yaramayan ürünlerde bugün Tac System Water Spot Zero ürünü var. (#reklamdeğildir)
Ürünü arkadaşımın otomobilinde, validenin otomobilinde yetmedi en son duşa kabin camında denedim hatta kabin camında diş fırçası da kullandım. Beklettim, ovaladım...nafile ve beyhude çabalar.
İyi ki 50ml ürün almışım, yoksa cüzdanıma otururdu. Bir daha asla almayacağım ürünler sınıfına yani kara listeye dahil oldu. pH değerini de ölçmedim ama kireç lekesini, su lekesini çıkarabilmesi için teorik olarak asidik ürün olması lazım.
Aha bu da fotoğrafı

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Salamun aleyküm arkadaşlar toz tutmayan cila arayışım var

Sulu cila yada krem tarzında cila olur

Koch cheime pw kullandım çok toz tutuyor

Auto fineese kullandım oda çok toz tutuyor deneyip tecrübe ettim
(Bence] Toz tutmasının ana sebebi bezle silme sonrası yüzeyde oluşan statik elektrik olabilir. Bunun için bir sonraki yıkamada halen cila/koruma hayatta ise kurulama işini hortumdan suyu gezdirerek yapmayı bir deneyin. Yani yüzeye bez teması mümkün mertebe çok az olsun.