Sohbet- Muhabbet Faslı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #4,061
2 3 saniye basılı tutunca düzgün atar hale geldi. Sanki köpük pompasında kıvamlı karışım yapmışım da sıkamıyor gibi geliyor. Depo sökülmeden bi temizlik yapacak karışım yapmak gerek. En son Michelin cam suyu koyduktan sonra belirginleşti bende de sanki.
Tamponda degilde camurluk içinde oluyor genelde depo. Depoyu ben komple disari aldim. Icini calkaladim disini temizledim. Sen depoyu sokunce motorun ucunda bende filtr vardi , gozenekleri kirlenmisti ben onlarida temizledim.

Sanirim hepimizde ayni sorun var. Depo icini sokmeden temizlemek zor. Icine cozucu madde atsaniz bu seferde gelecek en son puskurtme nozzle inin ucunu tikicak
Bugun silecek suyunu denedim ilk 1-2 sn yavas atıyor sonrasında camın ortalarına gelecek şekilde atıyor. Sanırım kurcalamayacağım zaten pek kullanmıyorum silecek kurcalayıp bozmak istemiyorum.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Forum indirimli listeniz varmı yoksada oluşturup bir konu açsanız super olur Ürünleriniz pahalı maalesef Kurulama Havlularınjz fırcalarınjz vs korelileri almanları hepsini sollamış durumdasınız
ürün talebin var ise mesaj ile ulaşırsan olacak rakamlarını iletirim. koreli yada alman dediklerinizden eksiğimiz yok fazlamız vardır

Burak55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
(Bence] Toz tutmasının ana sebebi bezle silme sonrası yüzeyde oluşan statik elektrik olabilir. Bunun için bir sonraki yıkamada halen cila/koruma hayatta ise kurulama işini hortumdan suyu gezdirerek yapmayı bir deneyin. Yani yüzeye bez teması mümkün mertebe çok az olsun.
Arabayı yıkandıktan sonra cilayi sıkıp su ile durulama yapmam biraz zor olur ama onu nasıl yapabilirim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sessizliğimi yeni bir macera ile bozayım :) Yeni almış olduğum aracıma ppf kaplatmayı düşünürken neden kendim kaplamayayım diye çıktığım yolda aracımın 3 kapısını ve kaputunu kapladım. Zaman buldukça tamamını yapma planım var tabi tampon vs zor olabilir ama denemekten zarar gelmez :)

Elinize saglık cok cesurca bişey yapmışsınız. Kesimleri ne ile yaptınız acaba? Öncesinde polisaj yaptınız? Birde açık alanda yapınca altında toz kalma gibi bi durum oldumu. İçe kıvırmak felan baya zor gerçekten tebrikler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Divortex Car Wash V2 Red Light ön yıkama şampuanını 5L olarak 6 ay önce 155tl ye almıştım hatta sıcak fırsatlardada paylaşmıştım ama hemen stok tükenmişti bu gün onu kendimce test edip sizlerle paylaşmak istedim. 1500ml şarjlı köpük pompasına 50ml şampuandan koyup bu testi gerçekleştirdim etek altları epeyce kirli ve trafik filmliydi o yüzden sonuç beni çokta şaşırtmadı :) şampuan superfoam veya bora ayarında bence kuvvetli ama magifoam kadarda değil.
Emeğinize sağlık. Dediğiniz gibi yazlık bir şampuana benziyor söktüğü kir bakımından..Bora bu kiri sökerdi bence daha demin daha kirli aracımdaki trafik filmini %90 söktü 2 lt suya 50 ml uyguladım. Yerli ürünlerin tek kötü yanı uygulama önerileri içeren videolalar çekmemeleri ürünü iyi tanıtamamaları testler yapıp paylaşmamaları . Direk düz mantık fırçasız yıkama köpüğü , cilalı köpük vs diye pazarlama stratejisi yanlış. İnşallah detailing sektörü ülkemizde iyi seviyeleri gelir diye umuyorum ama zor bir spreyle motoru temizliyoruzcular, kirli lastiği ayna gibi parlatanlar, çakmakla boyayı çizip kapatıcı sürenler vs önde götürüyor sektörü. O yüzden yerli ürün almamaya gayret gösteriyorum. Çünkü profesyonellik sıfır:confused:
Merhabalar. Sampuanı polisaj öncesi kullanıyorum yağı kiri güzelce çözsün diye performans fiyatına göre cok iyi fakat pembe renkli olması cok sıkıntı. Boya gibi bişey bu ellerim detay fırçam heryer pembe oluyor elimi iki gündür sürekli yıkamama ragmen hala çıkmadı. kapı aralarında fitillerde falan ister istemez kalıyor cok güzel yıkanması lazım o yüzden biraz tehlikeli bi şampuan

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Merhabalar. Sampuanı polisaj öncesi kullanıyorum yağı kiri güzelce çözsün diye performans fiyatına göre cok iyi fakat pembe renkli olması cok sıkıntı. Boya gibi bişey bu ellerim detay fırçam heryer pembe oluyor elimi iki gündür sürekli yıkamama ragmen hala çıkmadı. kapı aralarında fitillerde falan ister istemez kalıyor cok güzel yıkanması lazım o yüzden biraz tehlikeli bi şampuan
Merhaba emirhan dediklerine katılıyorum ama bendeki şampuan saf halde kan kırmızı sulandırınca pembemsi oluyor. saf halde evet bulaştığında çıkarması uğraştırıyor ancak sulandırdığımda hiç bir kalıntı kalmıyor elime dahi renk vermiyor bulaşmıyor kaportadada aynı şekilde. birde polisaj öncesi kullanılacak kadar agresif bir şampuan gibi değil bendeki sana stok kalmayıp farklı mı göndermişlerdi ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba emirhan dediklerine katılıyorum ama bendeki şampuan saf halde kan kırmızı sulandırınca pembemsi oluyor. saf halde evet bulaştığında çıkarması uğraştırıyor ancak sulandırdığımda hiç bir kalıntı kalmıyor elime dahi renk vermiyor bulaşmıyor kaportadada aynı şekilde. birde polisaj öncesi kullanılacak kadar agresif bir şampuan gibi değil bendeki sana stok kalmayıp farklı mı göndermişlerdi ?
Bendekide saf halde iken kırmızı pembe karışımı bir renk sulandırınca haliyle rengi açılıyor ama ben saf haldeykende sulandırdıktan sonrada elimde bahçede boya gibi kalıntılar kalıyor. Bana farklı göndermişlerdi belki bendekine özel bir durumdur. Ama fiyat ve kalitesinden dolayı pek tercih edilecek bir şampuan değil. Ben polisaj öncesi sıkıyorum araç cok kirli değilse direk camlar hariç eldivenle giriyorum zaten polisaj yapılacak diye. Baska biryerde veya sahsi araçlarımızda kullanmadım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Siz denediniz mi ph nötr şampuan? Ben de cam suyu bakiyordum, yazdiginiz ilginc geldi. K2 Bela Pro eklesem olur mu?
Yapmayın abi cam suyunun içine şampuanmı koyulur şampuan içeride birikecek tortu olusturucak cama sıkıcaksın tavana illaki gelicek kuruyacak araç üstünde leke kalacak polisaj şart olacak sonrasında bir tane cam suyu k2 nuta max 50 tl alın 4-5 ay gider zaten ne gerek var böyle aksiyonlara

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yapmayın abi cam suyunun içine şampuanmı koyulur şampuan içeride birikecek tortu olusturucak cama sıkıcaksın tavana illaki gelicek kuruyacak araç üstünde leke kalacak polisaj şart olacak sonrasında bir tane cam suyu k2 nuta max 50 tl alın 4-5 ay gider zaten ne gerek var böyle aksiyonlara
İceriklere bakmak lazım sonuçta nuta Max in içinde de temizleyiciler farklı kimyasallar var o da sıktığımızda tavana gelecek. Şampuanı olabildiğince seyreltip ekliyorum ya da el pompasindaki kalandan boşaltıyorum depoya.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İceriklere bakmak lazım sonuçta nuta Max in içinde de temizleyiciler farklı kimyasallar var o da sıktığımızda tavana gelecek. Şampuanı olabildiğince seyreltip ekliyorum ya da el pompasindaki kalandan boşaltıyorum depoya.
Bizim uğraştığımız hobinin adı detailing. O yüzden ben her alana ayrı ürün ayrı malzemeler kullanıyorum. Camdan sıçrayan sampuanlı sular tavanda iz yapacak orda kalıplaşıcak korumaya zarar vericek iz yapacak vs vs . K2 cok büyük bi firma büyük arge si var mühendisleri var zaten camlardaki koruma ve kaportadaki korumayı zayıflatmasın sileceğin gelmediği yerlerde iz yapmasın diye sileceklerin zarar görmesin diye böyle bi ürün geliştirmişler. Yine son karar kullanıcının ben bildiklerimi aktardım sizde alternatif bi yöntem söylemişsiniz karar kendisinin

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bi dönem ben de apc veya şampuan ile karışım yapmayı düşündüm. Devamlı uzun yol yaptığım için sinek lekeleri, yağmurdaki lekeler vs derken sürekli cam suyu dolduruyordum. Fakat böyle karışımlar kaportada kuruma yapabilir diye denemedim. Diğer karışım yapılan cam su lekeleri ön yıkamayla dahi yüzeyden gidiyor. Burada benim için belirleyici olan şey silecekte ses ve atlama yaptırması.

Liqui moly den çok memnun kaldım. K2, Michelin ve sonax atlama ve ses yaptırdı orj ve sileceğimde. Shell ve würthde bu sorunu bariz şekilde yaşamamıştım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
15 yıl önce Stjarnagloss'un Red Snö diye bir şampuan vardı. Adından da anlaşılacağı üzere kırmızı renkli bir şampuandı. Dikkatli bakıldığında fitillerde minik notkalar halinde kırmızı kalıntılar bıraktığını fark etmiştim. Bir daha da satın almamıştım o vesilyle. (reklamdeğildir, bela oldu bu reklam işi de ya)