Sohbet- Muhabbet Faslı

berkceylan57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #4,181
Benim arabamda 1.4 tsi motor cax kodlu ve periyodik bakıma 179450 km’de girmiş şuan 187300 civarlarında ort. 7.5k-8k km de eksiltilen yağ şuan orta ile en dolunun arasında. Yağ tüpü contasından yağ kaçırdığı halde bu kadar yağ eksiltmiş. Sıfır araçta böyle yağ eksiltmesi cok garip. Acaba biryerlerinde kaçak falan olabilirmi. Herkes tsi ların yağ yaktığını söylüyor ama ben sıfır araçta uyarı yakacak kadar oldugunu ilk defa duydum
1.4 tsi stage 3 polo gti aracım var 5w30 liqui moly top tec ve ceratec kullanıyorum bencede 5-30 dan devam et liqui moly veyahutta motul 8100 econergy

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dun yarim litre eklemistim, sabah baktigimda ortanin ustunde oldugunu gordum. Sanirim 10bin de 1 lt ye yakin eksiltmis. Tabi servisten cikarken ne durumdaydi bilemiyorum. Bir sonraki serviste onu da kontrol edicem.
Kalan yarim lt yagi da bugun eklerim.
Eksiltme Brz da surekli yokus inip cikmak ve kullanim tarzindan kaynaklaniyormus.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
1.4 tsi stage 3 polo gti aracım var 5w30 liqui moly top tec ve ceratec kullanıyorum bencede 5-30 dan devam et liqui moly veyahutta motul 8100 econergy

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bahsettiğiniz yağdan ve ceratecten aldım yarın filtrelerde gelsin aracı bırakacağım servise bakalım hayırlısı

İl
Ankara
temudan aldığım 1.5L şarjlı köpük pompası dişlerin ordan incecik çatlamış ve hava kaçırıyor. bunlarda kronik gibi sanırım daha öncede görmüştüm benzer durumlar
Maalesef polham gibi olanlarda da var bu durum. Oraya İran yapıştırıcısı denen yapıştırıcı ile takviye yapılabilir belki

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
temudan aldığım 1.5L şarjlı köpük pompası dişlerin ordan incecik çatlamış ve hava kaçırıyor. bunlarda kronik gibi sanırım daha öncede görmüştüm benzer durumlar
İnstagramda ince garajın bununla ilgili modifiyesi vardı. 2lt ve daha sağlam şişeye ufak bi müdahale yaparak şarjlı pompaya direkt uygun hale getiriyordu.

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP
videodaki arkadaş benim :) fikir olsun diye paylaşmıştım. soru sorayım. 2 litrelik şarjlı köpük pompaları görüyorum videolardan veya forumdan. arabayı tek seferde köpüklemeye yetiyor mu? ben toplam 3 litre hazırlıyorum. az fazla kalabiliyor. bendeki IK marka ürün 58 psi max destekliyor. denedim 60 dan sonra fazla havayı dışarı atıyor. 58 den köpüklemeye başlayınca güzel ancak pompam iyi olmasına rağmen - 12 litre olmasının da etkisiyle sanırım- hızla basınç kaybediyor ve pompanın sürekli çalışması gerekiyor. elbette çalışsın sorun yok ama küçük köpük pompası küçük olunca daha çabuk basınç oluşturup kesintisiz köpük atımı sağlıyor mu? ayrıca bendekinde kıyasla yoğunluğu nasıl? daha küçük boyuta geçmeli miyim?

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
videodaki arkadaş benim :) fikir olsun diye paylaşmıştım. soru sorayım. 2 litrelik şarjlı köpük pompaları görüyorum videolardan veya forumdan. arabayı tek seferde köpüklemeye yetiyor mu? ben toplam 3 litre hazırlıyorum. az fazla kalabiliyor. bendeki IK marka ürün 58 psi max destekliyor. denedim 60 dan sonra fazla havayı dışarı atıyor. 58 den köpüklemeye başlayınca güzel ancak pompam iyi olmasına rağmen - 12 litre olmasının da etkisiyle sanırım- hızla basınç kaybediyor ve pompanın sürekli çalışması gerekiyor. elbette çalışsın sorun yok ama küçük köpük pompası küçük olunca daha çabuk basınç oluşturup kesintisiz köpük atımı sağlıyor mu? ayrıca bendekinde kıyasla yoğunluğu nasıl? daha küçük boyuta geçmeli miyim?
Merhaba bendede aynı araç ve IK Foam pro 2 mevcut.
2 litrelik IK foam pro ile formentoru 1 kerede tamamen istenilen düzeyde köpüklemeye asla yetmiyor. 2 kez doldurursanız yeter. Sizin kullandığınız ürüne göre yoğunluğu çok daha iyi tam traş köpüğü (foam lance) performansı veriyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bana kalırsa halihazırda köpük kıvamı iyi , eğer farklı bir ürüne geçimde en fazla şuanki köpük , traş köpüğü kıvamında yoğunlaşır ve açıkçası o anki görüntüden başka bişey değişmez. Fakat 1,5 lt pompaya geçerseniz aracın tamamına yetmeme ihtimali fazla olduğundan doldur-boşalt yapacağınız için ekstra yine uğraştırır.
Ve ortalama pompalar 1500 tl civarında iken , ben olsam elimdeki bozulmadan geçmem. Onun yerine farklı ürünler alınıp denenebilir.

Zamanında xiaomi kompresörler gereksiz pahalı diye sırf gidip foam lance- yıkama makinesi aldım fakat gider mevzusunu esgeçtiğim için diğer evde kullanabiliyorum. Onun yerine uygun fiyatlı yeni çıkan kompresör alıp lastik amaçlı kullanıyorum

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP
Son düzenleme:

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam dostlar. Asagidaki urunleri aldim ve gecen hafta elime ulasti. Diyecegim şudur makinesi olan herkes almalı. Foam lance ve kisa tetik kullanmadan makinenin orjinal tabancasi ve kopuk aparati ile yikama yapmak omrumuzu yemisde haberimiz yokmus. Yogun kopuk yapmak muthis keyifli. Kisa tetik bilegi biraz yoruyor alisana kadar ama ergonomik olarak makine tabancasi ile alakasi yok orjinal tabanca iskenceymis. Kendi makinesi olan herkese kesinlikle tavsiye ederim.

I just found this on AliExpress: US $86.98 | Pressure Washer Water Gun Kit for Car Cleaning Hose Connector For Karcher Nilfisk Parkside Bosch Quick Connector Nozzles
Basınçlı Yıkama Su Tabancası Kiti Araba Temizleme boru bağlantıları Karcher Nilfisk Parkside Bosch Hızlı Bağlantı Nozulları - AliExpress 1420
I just found this on AliExpress: US $56.83 | 1/4" * 220bar 3200PSI High Pressure Washer Hose Cord Pipe Car Washer Water Cleaning Extension Hose Pipe M22-pin 14
1/4