Sohbet- Muhabbet Faslı

35sk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Öne çıkan konu #4,361
Final touch i önceleri tüm arabada kullanıyordum fakat sonrasında temizlik sonrasi jantlarda, arac uzerindeki kus pisliklerini temizlemekte, araci yikama sonrasu olusan su damlalarini silmekte kullaniyorum. Silikonlu oldugu icin cam yuzeylerde kullanmayiniz.
hocam selamlar, internetten 4L final touch siparişi verdim. Gelen ürün son kullanma tarihi 12/2024 görünüyor. Satıcı distribütör hep böyle gönderiyor sorun olmaz biz de kullanıyoruz şeklinde dönüş yaptı. Sizin bir görüşünüz / tecrübeniz var mı konuyla ilgili? ilk kez kullanacağım için ben kıyaslama / yorum yapamıyorum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Gecmis olsun hocam, cok zorlamissin :gulumsemex:
Dibinden çürümüş artık tamir denemeleri başlayacak. Tam 5 yıl olmuş alalı.
Bendekide kirildi emirhan ama.bisey diyeyim mi Ez detail fircasi ile jo moyner arasinda bir fark.goremedim Ez Parasina nerden baksan 3 tane Jo moyner alinabiliyor veya baska bir jant fircasi
Abi zaten buna benzer onlarca ürün var ama bu ayarda ben daha hiç görmedim.

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Adbl kokularından alıp kullanan varmı memnunmusunuz ben sıkıyorum araç içinde nerdeyse hiç kokmuyor
Geçen sene leather mist almıştım. Bakımlarda polen filtresine sıkıyorum 1 hafta 10 gün boyunca klimayı çalıştırdıkça gayet yoğun koku veriyor. Ama direkt iç mekana sıktığımda diğer sprey parfümler gibi gün içinde uçup gidiyor. Her binişte tazelemek gerekiyor

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elimin altında bulunması için bir tane obd cihazı almak istiyorum da alırken neyine bakmam lazım veya kullanan varsa link paylaşabilir misiniz teşekkürler şimdiden

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Bu paylaşım araçta değişiklikten çok sohbet olduğu için, burada paylaşmayı uygun gördüm. "Detay bahane, muhabbet şahane" oldu :) .
Benim araçtaki dış paino black yerlere iki yıl önce ppf kaplama yapıldı. Bazı yerler kenarlardan atmaya başlamıştı. Değişim vakti gelmişti bence. Bir aydır nasıl yaparız derken, kendim yapmaya karar verdim.

Forumda ppf konusunda ki yazışmalarda @s-Works nikli Bayram beyin uygulama yapmak isteyene denemek amaçlı örnek gönderebileceğini yazdığını görünce, özelden mesaj attım, sonra bizim bir İstanbul gezisi gündeme gelince, ortak zaman ayarlayıp Bayram beyi ziyaret ettim. Resimler de işaretli yerlere ppf kaplama yapıldı. Bu sırada mekâna Deri klinik sahibi Doruk bey gelince, onunla da tanıştırdı, sohbetleri için Doruk beye de buradan teşekkür ederim. Uygulama güzel oldu, ellerine sağlık. Forum sayesinde iyi insanlar tanımaya devam ediyorum. Bayram bey ve Murat beye misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
İstanbul’un göbeğinden memlekete gidince detaycı olarak bir avantaj bir dezavantaj olduğunu fark ettim.

Avantajı o kadar rahat detay yapılıyor ki benzinlikler boş evin önü müsait dünya varmış dedim, Dezavantajı ise aracın temiz kalma süresi çok daha kısaldı toz toprak sinek böcek :)

Son yıkamamın üstüne çok geçmeden kirlendi ama hazır müsaitken bir yıkama daha yaptım

Ön yıkama Ab Magifoam temaslı yıkama Adbl shampoo
Jantlar temizdi ürün kullanmadım şampuanla yıkadım
Lastikler için Sonax xtreme lastik parlatıcı
Camlar Meguairs, iç plastikler Sonax xtreme

Hep aynı açılar atmamak için çeşitli görseller sunmaya çalıştım
Buyrunuz;

Kapı fitilleri, içleri, altları

Lastik fırçam ile davlumbaz temizlerken çok zorlanıyorum elim girmiyor sonuç tam istediğim seviyede değil henüz

Cila uygulamadım 3 Yıkama önce uygulamıştım
Davlumbaz temizliğini yaparken şampuandan önce koch chemi gs sıkıp, kirin akmasını bekliyorum, şampuan atınca mikrofiber bez ile temizliyorum. Kovaya da su koyup, bezi kovada durulayip, tüm davlumbazlari böyle temizliyorum. Şampuan olarak da ön yıkama şampuanı kullanıyorum. Elimde eldiven olduğu için rahatsızlık oluşturmuyor, daha temiz oluyor. Biraz yorucu olsa da değiyor :)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Davlumbaz temizliğini yaparken şampuandan önce koch chemi gs sıkıp, kirin akmasını bekliyorum, şampuan atınca mikrofiber bez ile temizliyorum. Kovaya da su koyup, bezi kovada durulayip, tüm davlumbazlari böyle temizliyorum. Şampuan olarak da ön yıkama şampuanı kullanıyorum. Elimde eldiven olduğu için rahatsızlık oluşturmuyor, daha temiz oluyor. Biraz yorucu olsa da değiyor :)
Hocam fırça gibi sert müdahalelerde bulunmayınca temizlenmez gibi geldi hep bana bezle denemek hiç aklıma gelmedi bende uzun saplı fırça şart diyordum önerin için sağol deneyeceğim :)

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Son düzenleme:

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam selamlar, internetten 4L final touch siparişi verdim. Gelen ürün son kullanma tarihi 12/2024 görünüyor. Satıcı distribütör hep böyle gönderiyor sorun olmaz biz de kullanıyoruz şeklinde dönüş yaptı. Sizin bir görüşünüz / tecrübeniz var mı konuyla ilgili? ilk kez kullanacağım için ben kıyaslama / yorum yapamıyorum.
Benim aldığım üründe direkt silinmişti galiba tarih. Yorumlarda çokça bu konudan bahsedenleri görmüştüm. Ben sorun etmeyip kullandım, bir sorun yaşamadım.