Sohbet- Muhabbet Faslı

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,341
Sağolun. Deniz kentiyiz deniz suyunu arıtıp kullanamıyoruz.

6 ağustosta başlayacak sanırım. 23:00-05.00 arası.
Hocam o iş baya enerji gerektiriyor , çok kolay bir proses değil ama daha kolayını yapmıyoruz. Bu su sorunu bugünün problemi değil , yıllardır oteledigimiz bir problem malesef. O kdr luks insaatlar yapiyoruz ama yagmur suyu toplayan ve bunlari bahce icerisine gomulu tanklarda depolayip filtre edildikten sonra evlerin bir bolumu ve bahce sulamasinda kullanacak akilli evler yapmiyoruz. O kadar yagmur suyu kanalizasyon kanallarina gidiyor. Bu tur seyler icin cok gec kaldik.

ayrica yedigimiz/ giydigimiz herseyin uretimi icin kullanilan su karsiligi var. Bir tshirt alirken hic bu aklimiza bile gelmiyor. Asagidaki resimlerde gordugunz gbi bir tshirt icin 2.7 ton , 1 kg et icin 15.4 ton su harcaniyor. Bir ulke bizden birsey ithal ederken urunle birlikte suyumuzu da almis oluyor.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Bu serinin yeni araç kokusunu aldım beğenmedim siyah olanı övüyorlardı ama bu renkler hangi kokulara ait hangileri güzel hocam
hepsi farklı kokular denemeden karar vermek zor benim favorim sarı renk vanilya. mesela kırmızı renk no smoking sigara kokusu için ben arabanın içinde kesinlikle içiremem ama onunda kendi has farklı bir kokusu var, mavi olan daha fresh onu pek sevmiyorum ben, siyah olan daha ağır bir koku.

Eqrha

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Garajım olsaydı iade etmezdim , fakat baya ağır ürün gerek yok 3 kg havlu taşımaya :) bakalım Gyeon nasıl
Gyeon siparişimde geldi d segment sedanı gyeon silk dryer zar zor kuruladı , purestarı iade etmedim onu da test etmiştim aralarında dağlar kadar fark var . Purestar duplex bana mısın demeden kurulamıştı aynı arabayı . iki ürün arasında gramaj farkı çok ama kurulamada kıyaslanmaz bile diyorum . ileride alacak olup ikisi arasında kalan olursa diye tarihe not düştüm :)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hepsi farklı kokular denemeden karar vermek zor benim favorim sarı renk vanilya. mesela kırmızı renk no smoking sigara kokusu için ben arabanın içinde kesinlikle içiremem ama onunda kendi has farklı bir kokusu var, mavi olan daha fresh onu pek sevmiyorum ben, siyah olan daha ağır bir koku.
Fiziki olarak mı aldın yoksa internetten indirim falan mı vardı hocam

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gyeon siparişimde geldi d segment sedanı gyeon silk dryer zar zor kuruladı , purestarı iade etmedim onu da test etmiştim aralarında dağlar kadar fark var . Purestar duplex bana mısın demeden kurulamıştı aynı arabayı . iki ürün arasında gramaj farkı çok ama kurulamada kıyaslanmaz bile diyorum . ileride alacak olup ikisi arasında kalan olursa diye tarihe not düştüm :)
Böyle olması şaşırtıcı değil hocam normal bir sonuç ama iyi tarafından bakalım neticede iki havluyu da almış oldun bir ömür yeter :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam söylemişti usta sözü dinlemedik :D
Ya olabilir foruma yeni geldin hocam.

Genelde biz ilk baslayan üyelerimize her zaman nokta atisi en iyi urunleri oneriryoruz ki belki ozelden 500 den fazla watsapp tan konusup malzeme ve fikir alisverisi yaptigim oluyor,hersey bir kenara sizler icin uygun fiyatli buldugum urunleri zaten satis konusunda paylasiriyorum faydalanin diye maksat forumumuz hem ayakta kalsin hem.güncel kalsin.

Detay sektörü gercekten cok pahali bugun sifirdan bir yikama seti alayim desen 7/ 10 bin Tl yi bulabilmektedir.

O yuzden herkez sadece ben degil her kim.ne ürün kullanirsa burdan paylassin ki hep.birlikte bilelim ögrenelim.:)

Bu arada ülkemizde yasanan kuraklik ve su kesintileri cok fazlalasmaya basladi bir cok nedeni var ilerleyen zamanlar da temassiz yikama ürünlerinin meshur olacagi günlere dogru ilerliyoruz hakkimizda hayirlisi.

Hepimize iyi detaylar.:)

Eqrha

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ya olabilir foruma yeni geldin hocam.

Genelde biz ilk baslayan üyelerimize her zaman nokta atisi en iyi urunleri oneriryoruz ki belki ozelden 500 den fazla watsapp tan konusup malzeme ve fikir alisverisi yaptigim oluyor,hersey bir kenara sizler icin uygun fiyatli buldugum urunleri zaten satis konusunda paylasiriyorum faydalanin diye maksat forumumuz hem ayakta kalsin hem.güncel kalsin.

Detay sektörü gercekten cok pahali bugun sifirdan bir yikama seti alayim desen 7/ 10 bin Tl yi bulabilmektedir.

O yuzden herkez sadece ben degil her kim.ne ürün kullanirsa burdan paylassin ki hep.birlikte bilelim ögrenelim.:)

Bu arada ülkemizde yasanan kuraklik ve su kesintileri cok fazlalasmaya basladi bir cok nedeni var ilerleyen zamanlar da temassiz yikama ürünlerinin meshur olacagi günlere dogru ilerliyoruz hakkimizda hayirlisi.

Hepimize iyi detaylar.:)
Sefa hocam bende size whatsapp'tan çok danışmıştım vllaha sizin gibi bi tecrübenin desteği olmasa çok daha fazla hata yapardım belki kaybolup yılardım bile . destekleriniz için teşekkürler

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benimde favorim sarı vanilyaydı, fakat şekerli geldiğinden dolayı arabada çok durduğumda bir süre sonra rahatsız ediyordu.

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben yavaştan Sefa abinin de dediği gibi 1 normal yıkama 1 susuz yıkamaya dönüyorum gibi. Hele özellikle haftada bir yıkamaya hiç gerek yok.(Hobi kısmını düşünmezsek) 3D Final Touchla yan aynalar dışında güzel sonuç aldım.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben yavaştan Sefa abinin de dediği gibi 1 normal yıkama 1 susuz yıkamaya dönüyorum gibi. Hele özellikle haftada bir yıkamaya hiç gerek yok.(Hobi kısmını düşünmezsek) 3D Final Touchla yan aynalar dışında güzel sonuç aldım.
Eger aracta full ppf yoksa , susuz yikama urunleri ne kadar iyi olursa olsun cizik kacinilmaz olacaktir. boyle giderse bizim detay isi anca ic temizlik ile sinirli kapacak gbi duruyor :(

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Bu iki kitaptan soldakini yeni bitirdim. Gündem de su kesintileri var diye yazmak istedim. Su kesintilerinin bilerek yapıldığı, başka planların olduğunu anlatıyor. Bugün sağdaki diğer kitaba başladım, onda da su kesintilerinin artacağını, .... Başka şeylerde yazıyor. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladım bu kitaplara, yazılanlar doğru ise vay halimize, ...

photos 2017 download

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
final touch nerde kullanıyosunuz genelde? kapı aralarında falan mı yoksa yıkama sonrası tüm araca mı
Final touch i önceleri tüm arabada kullanıyordum fakat sonrasında temizlik sonrasi jantlarda, arac uzerindeki kus pisliklerini temizlemekte, araci yikama sonrasu olusan su damlalarini silmekte kullaniyorum. Silikonlu oldugu icin cam yuzeylerde kullanmayiniz.

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eger aracta full ppf yoksa , susuz yikama urunleri ne kadar iyi olursa olsun cizik kacinilmaz olacaktir. boyle giderse bizim detay isi anca ic temizlik ile sinirli kapacak gbi duruyor :(
Maalesef evet. Gene de hafif yağmur kirleri için arabayı komple yıkamaktan iyidir bence.
Final touch i önceleri tüm arabada kullanıyordum fakat sonrasında temizlik sonrasi jantlarda, arac uzerindeki kus pisliklerini temizlemekte, araci yikama sonrasu olusan su damlalarini silmekte kullaniyorum. Silikonlu oldugu icin cam yuzeylerde kullanmayiniz.
Evet cam yüzeylerde silikon izi bırakıyor. Boyalı aksamda ben mutluyum. Arabayı yeni yıkayıp yağmur yağınca olan su lekelerini güzel alıyor.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, makyajlı kasa 2023 sonrası 1.0 motorlar triger zincirli olduğundan dolayı sorunsuz bir şekilde tercih edilebilir ben 2 ay oldu aracı alalı, çok memnunum gidişi, yakıt tüketimi ve özellikle sürüş dinamikleri beni çok memnun etti. Öncesinde 1.2 TSI Jetta kullandım 13 sene boyunca ondan da çok memnunduk yaşlandığı için satmıştık. Şu an için Focus benim için güzel tercih oldu birde 4.5 yaşında çocuğumuz var aracin iç genişliği ve bagaj için aslında tercih sebebimdi.
Ecoobost motorda zincire geçildi mi? Öyle olduysa isabet olmuş kayış yağ içinde çalıştığından sakıncalı durumlara gebe idi. Focus bu sınıfta sürüş dinamikleri en iyi olan araba çok net benim için bende de focus 3 vardı aldığım zevki başka arabadan alamıyordum ama marka ticariye ağırlık vermeye başladı koskoca focusu neredeyse bitirecek noktaya getirdiler çok üzücü. Gırtlak dolu olmasına rağmen ecoobosttan dolayı uygun bir piyasası vardı ama nazlı motor çok dikkat etmek gerekiyordu

srcn09

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ecoobost motorda zincire geçildi mi? Öyle olduysa isabet olmuş kayış yağ içinde çalıştığından sakıncalı durumlara gebe idi. Focus bu sınıfta sürüş dinamikleri en iyi olan araba çok net benim için bende de focus 3 vardı aldığım zevki başka arabadan alamıyordum ama marka ticariye ağırlık vermeye başladı koskoca focusu neredeyse bitirecek noktaya getirdiler çok üzücü. Gırtlak dolu olmasına rağmen ecoobosttan dolayı uygun bir piyasası vardı ama nazlı motor çok dikkat etmek gerekiyordu
Evet evet MK4.5 kasa focuslar ile zincirli triger gelmeye ve turbonun yeri değişti. Şu an çok memnunum olumsuz diyebileceğim çok fazla bir şey yok. Elektroniği daha iyi olabilirdi yani hayalet gösterge ve multimedya ekranında bazı donmalar, yavaşlıklar, carplayde sapıtmalar olabiliyor arada ama çok can sıkıcı değil. Sürüş zevkinden orayı kapatıyor :D