Sohbet- Muhabbet Faslı

Cemalimsi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Herkese merhaba. detaycılık konusuna ilk adımımı attım. Uzun zamandır çok istiyordum şimdiye nasip oldu. Arabamı alalı 3 ay falan oldu ve araba yıkamayı çok seviyorum. Pazar günü ekipman olmasa dahi 7-8 saat araba yıkıyorum nerdeyse. Bunun için uzun bi araştırma yaptım ve aşağıdaki ürünleri aldım. Sizden tavsiye istiyorum (bidahakine bunu alma şunu alabilirsin, şu malzemen eksik kalmış vs.).

Oto Şampuan: Vonix V-Floc
İlk Kat Hızlı Cila: ADBL Sentetik Spray Wax
Parlaklık için İkinci Kat: Carpro Elixir
Lastik Parlatıcı: Meguiars Endurance Jel
Cam Temizleyici: Koch Chemie SGC
1. Eldiven: Carpro WoolWASH Merino Yün
2. Eldiven(Aracın Alt Kısımları için): Nasiol Mikrofiber
Bezler: KFZ Euprhrate küçük boy;büyük boy, Liquid Elements Black Hole(Alıcam), Nasiol Hızlı Cila Bezi, Work stuff zephyr Cam Bezi
Demir Tozu: Carpro İron X (bunun yorumlarınızı bekliyorum türkiyede çok kullanan öneren göremedim malasef ki ama yurtdışında baya bi öneriliyor sanırsam)
İç Temizlik: Carpro İnside

Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim. Yanlış yazdığım bi ürün varsa kusura bakmayın.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba. detaycılık konusuna ilk adımımı attım. Uzun zamandır çok istiyordum şimdiye nasip oldu. Arabamı alalı 3 ay falan oldu ve araba yıkamayı çok seviyorum. Pazar günü ekipman olmasa dahi 7-8 saat araba yıkıyorum nerdeyse. Bunun için uzun bi araştırma yaptım ve aşağıdaki ürünleri aldım. Sizden tavsiye istiyorum (bidahakine bunu alma şunu alabilirsin, şu malzemen eksik kalmış vs.).

Bezler: KFZ Euprhrate küçük boy;büyük boy, Liquid Elements Black Hole(Alıcam), Nasiol Hızlı Cila Bezi, Work stuff zephyr Cam Bezi
Demir Tozu: Carpro İron X (bunun yorumlarınızı bekliyorum türkiyede çok kullanan öneren göremedim malasef ki ama yurtdışında baya bi öneriliyor sanırsam)

Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim. Yanlış yazdığım bi ürün varsa kusura bakmayın.
Hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.

-Parlaklık ve dayanım istiyorsanız Vonixx Blend sprey waxı önerebilirim. (Elixir’ in dayanım konusunda zayıf olduğunu bir çok kaynaktan duymuştum)
-Cam temizleyici olarak daha uygun fiyatlı k2 Nuta temin edebilirsiniz veya ipa da olabilir.
-Kurulama havlusunda da Liquid Elements ve Purestar Dublex vakko ürünlerdir.

Carpro İron X kendini kanıtlamış oldukça başarılı bir üründür gözünüz kapalı kullanabilirsiniz.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

iç aksam koruyucu olarak da kochchemie ts eklerseniz eksik kapanmış olur :D

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.

-Parlaklık ve dayanım istiyorsanız Vonixx Blend sprey waxı önerebilirim. (Elixir’ in dayanım konusunda zayıf olduğunu bir çok kaynaktan duymuştum)
-Cam temizleyici olarak daha uygun fiyatlı k2 Nuta temin edebilirsiniz veya ipa da olabilir.
-Kurulama havlusunda da Liquid Elements ve Purestar Dublex vakko ürünlerdir.

Carpro İron X kendini kanıtlamış oldukça başarılı bir üründür gözünüz kapalı kullanabilirsiniz.
İç temizlik ADBL İnterior ve koruyucu ADBL Wow öneririm.

tomtom

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balikesir
arkadaşlar merhaba. seramik katkılı sprey tavsiyeniz var mı? klasik wax kullanıyorum yıllardır. fusso, fk1000. bir arkadaş meguiars seramik katkılı sprey i çok övdü lakin o kadar tecrübeli değil. bu ürün(ler) hakkında kullanan arkadaşların yorumunu alabilir miyim? teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
arkadaşlar merhaba. seramik katkılı sprey tavsiyeniz var mı? klasik wax kullanıyorum yıllardır. fusso, fk1000. bir arkadaş meguiars seramik katkılı sprey i çok övdü lakin o kadar tecrübeli değil. bu ürün(ler) hakkında kullanan arkadaşların yorumunu alabilir miyim? teşekkürler.
Forum olarak vonix blendi begeniyoruz

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
bu markanın bir de sio2 isimli olanı var. hangisini terchi etmek lazım? sio2 olan tamamen seramik galiba.
Birebir blend ürününü denemedim ama sio2 pro modelini 2 şişe ve farklı arabalarda denedim. Genel olarak uygulaması kolay ve etkisi hissedilir şekilde iyi. Genelde yüzeyde sio2 wax yada sio2 ( seramik dediğimiz ) koruma varken bu sio2 proyu ek destek amaçlı kullanıyorum. Alt tabanda sio2 bazlı olduğundan ürünle bütünleşmesi daha uygun diye düşünüp aldım ve genel olarak hem kendim hemde uygulayan arkadaşlarım memnun.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün araç iç ve motor temizliği ve koruma işlemlerini ve yeni temizlediğim sunroof kızaklarını doğru ürün kullanarak gerçekleştirdim.

Kullandığım malzemeler

Sunroof Kızak Yağlama : Winkel Ptfe

Motor temizliği : K2 Akra
Motor Koruma : Koch Chemie MP

Deri Temizliği : Koch Chemie PO
Deri Koruma. : Gyeon Leather Coat
Plastik Temizlik : K2 Oskar
Plastik Koruma. : Koch Chemie TS

Motor Önce/Sonra

Araç içinin öncesini çekmedim Sonrası fotolar

Yarın hava yağmurlu olduğu için dış temizlik ve koruma işlemlerini Cuma gününe bıraktım.

Yıkama - Demir Tozu - IPA - Gyeon Can Coat uygulaması yapmayı düşünüyorum.
eline sağlık hocam harika olmuş .

yalnız motora kediler dadanmış sanırım, bu konuda dikkatli olmakta fayda var.

diğer bir husus da winkel ptfe kızaklarda işe yaradı mı? İzleniminiz nedir?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
eline sağlık hocam harika olmuş .

yalnız motora kediler dadanmış sanırım, bu konuda dikkatli olmakta fayda var.

diğer bir husus da winkel ptfe kızaklarda işe yaradı mı? İzleniminiz nedir?
Teşekkür ederim.

Kediler malesef her yerdeler sabahları kaputa tıklatmadan yürümüyorum.

ptfe yağ işe yaradı uygulama sonrası bir problemle ile karşılaşmadım.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Seramiğe ve yaptığımız hızlı cilaya dokunmadan nasıl temizleyebiliriz bu kirleri :) Şaka bir yana seramiği çok tırmalamayacak ph nötr prewash tarzı ürün varmı? 5 lt almayı düşünüyorum.