Sohbet- Muhabbet Faslı

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Yeni stokların hayırlı olsun kardeşim.

Kirli durumlar için K2 Bora' yı denedin mi hiç ? Ben davlumbaz dahil sprey formunda uygulayıp 2 dk bekliyorum kirlerden eser kalmıyor.
Teşekkür ederim abi, Evet 1L yakın kullandım prewash formda güzel çalışıyor. Fraber ultrafoam var elimde o da prewash olarak çok güzel çalışıyor. Bu ürünleri almamdaki sebep stoğumda şampuan bitmesi değilde yeni ürün eklemek denemek istemem :D

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Teşekkür ederim abi, Evet 1L yakın kullandım prewash formda güzel çalışıyor. Fraber ultrafoam var elimde o da prewash olarak çok güzel çalışıyor. Bu ürünleri almamdaki sebep stoğumda şampuan bitmesi değilde yeni ürün eklemek denemek istemem :D
Ya o bendede var tutamıyorum kendimi :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba, polisaj sonrası bagajın iç kısımında ve tavan ile ön camın birleşimindeki ara yerde pasta tozları kaldı ancak çıkartamadım. Güvenli bir şekilde nasıl çıkartabilirim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, polisaj sonrası bagajın iç kısımında ve tavan ile ön camın birleşimindeki ara yerde pasta tozları kaldı ancak çıkartamadım. Güvenli bir şekilde nasıl çıkartabilirim
Soft Detay fircasi ile cikarabilirsin hocam kuruma yaptiysa İPA ile.halledebilirsin.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Adamsgarage sitesinden alışveriş yapanımız oldu mu? Türkiyeye kargo gönderimleri oluyor mu ya da gümrükte bi sorun yaşar mıyız tecrübesi olan arkadaşımız var mı aramızda

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam Tam dolumdan sonra bataryaları tahmini ne kadar dolu kalıyor bir gözlemleme şansınız varmı? Ben ilk çıktığında temudan almıştım. Hiç kullanılmadığında ortalama 2 haftada boşalıyor.
yok bende önceden de vardi 5 ay bosta kaldi halen doluydu Çin malları sans isi biraz :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bugün aracımın sunroof bakımını yaptım.
Kullandığım ürünler:
• Ön temizlik: 3D Orange APC
• Fitiller: Tunap 107
• Kızaklar: Tunap 101 sıvı gres

Bakımı tamamladıktan sonra sunroof, tam kapanma noktasına geldiğinde kapanmayıp geri açılmaya başladı.

Bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve VAG grubu araçlarda sunroof kızaklarının kuru çalışmak üzere tasarlandığını öğrendim.
Kullandığım sıvı gres kızaklarda direnç oluşturduğu için, sunroof motoru bunu sıkışma olarak algılıyor ve güvenlik gereği geri açıyormuş.

Sıvı gres yerine kuru ptfe az miktarda kullanmak gerekiyormuş.

Çözüm olarak:
• Kızakları tekrar APC ile detaylı şekilde temizledim
• Yüzeydeki yağı tamamen arındırdım

Bu işlemden sonra sunroof sorunsuz ve düzgün şekilde çalışmaya başladı.

Benim için güzel bir tecrübe ve ders (küpe) oldu
Benzer bakım yapacak arkadaşlara yol gösterici olması adına paylaşmak istedim.
hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Vag grubu araç kızaklarının kuru çalışmak üzere tasarlandığı konusunda bir referans var ise bende bilgi edinmek isterim. Zira metal metal kontaklar illaki sürtünme dolayısı ile zarar görecektir, kızak mesafelerinin uzunluğu ve zemin dengesizliği durumunda sunroofun kullanılması yağ olmaz ise dengelenemeyecek ve ray yüzeylerinde deformasyom oluşturacağı kanaatimdeyim. Tunap 101 içinde ptfe katkısı var lakin kendisi bir sıvı gres, belki direk ptfe sprey kullanılmalıdır kızaklar da. Winkel ve liquily moly nin ürünleri var. Siz bu tarz bir ürün mü kullandınız?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Vag grubu araç kızaklarının kuru çalışmak üzere tasarlandığı konusunda bir referans var ise bende bilgi edinmek isterim. Zira metal metal kontaklar illaki sürtünme dolayısı ile zarar görecektir, kızak mesafelerinin uzunluğu ve zemin dengesizliği durumunda sunroofun kullanılması yağ olmaz ise dengelenemeyecek ve ray yüzeylerinde deformasyom oluşturacağı kanaatimdeyim. Tunap 101 içinde ptfe katkısı var lakin kendisi bir sıvı gres, belki direk ptfe sprey kullanılmalıdır kızaklar da. Winkel ve liquily moly nin ürünleri var. Siz bu tarz bir ürün mü kullandınız?

Merhaba,

VAG grubu sunroof kızaklarının tamamen kuru çalışacak şekilde tasarlandığına dair kullanıcıya açık net bir servis bülteni veya teknik dokümana ben de ulaşabilmiş değilim.

Ancak Vag özelinde yapılan servis uygulamalarında kızaklarda gres bazlı yapışkan yağların önerilmediği, bunun yerine PTFE bazlı kuru yağlayıcıların tercih edildiği bilgisi sıkça forumlarda geçiyor.

Gresli yağların zamanla toz kir tutarak kızak içinde macunlaşması Bu birikimin kızak toleranslarını bozması Sunroof motoru ve mekanizmasına ekstra yük bindirmesi problem olduğunu gördüm.

Kızakların tamamen yağsız değilde yağlı film bırakmadan düşük sürtünme ile çalışan bir sistem olarak tasarlandığını söylemek daha doğru olur. Zaten metal–metal temasın tamamen kuru bırakılması uzun vadede aşınmaya sebep olur.

Bu nedenle uygulamada
Sıvı gres (Tunap 101 gibi) menteşe, kilit, yük taşıyan metal–metal temaslarda
PTFE kuru yağlayıcı Winkel, Liqui Moly vb sunroof rayları ve kızak yüzeylerinde
tercih edildiği bilgisine ulaştım.

Yani amaç kızakları tamamen yağsız bırakmak değil kir tutmayan akmayan ve tolerans bozmayacak şekilde yağlamak olduğuna kanaat getirip winkel ptfe siparişi verdim.

bugün yaşadığım olayda bana güzek bir ders oldu. Daha önce opel ve honda araçlarımda defalarca uygulama yaptım hiç sıkıntı yaşamamıştım.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

VAG grubu sunroof kızaklarının tamamen kuru çalışacak şekilde tasarlandığına dair kullanıcıya açık net bir servis bülteni veya teknik dokümana ben de ulaşabilmiş değilim.

Ancak Vag özelinde yapılan servis uygulamalarında kızaklarda gres bazlı yapışkan yağların önerilmediği, bunun yerine PTFE bazlı kuru yağlayıcıların tercih edildiği bilgisi sıkça forumlarda geçiyor.

Gresli yağların zamanla toz kir tutarak kızak içinde macunlaşması Bu birikimin kızak toleranslarını bozması Sunroof motoru ve mekanizmasına ekstra yük bindirmesi problem olduğunu gördüm.

Kızakların tamamen yağsız değilde yağlı film bırakmadan düşük sürtünme ile çalışan bir sistem olarak tasarlandığını söylemek daha doğru olur. Zaten metal–metal temasın tamamen kuru bırakılması uzun vadede aşınmaya sebep olur.

Bu nedenle uygulamada
Sıvı gres (Tunap 101 gibi) menteşe, kilit, yük taşıyan metal–metal temaslarda
PTFE kuru yağlayıcı Winkel, Liqui Moly vb sunroof rayları ve kızak yüzeylerinde
tercih edildiği bilgisine ulaştım.

Yani amaç kızakları tamamen yağsız bırakmak değil kir tutmayan akmayan ve tolerans bozmayacak şekilde yağlamak olduğuna kanaat getirip winkel ptfe siparişi verdim.

bugün yaşadığım olayda bana güzek bir ders oldu. Daha önce opel ve honda araçlarımda defalarca uygulama yaptım hiç sıkıntı yaşamamıştım.
Hocam aynen bende bu şekilde düşünmüştüm. Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tunap 101 gbi yağlayıcılar zamanla toz tuttukça sürtünmeyi arttırıyor. Direk ptfe sprey uygulamak en temizi olacak. Sadece ön perdenin kapanıp açıldığı bölgede bulunan yaylı kısma sıvı gress uygulanabilir. Orjinalinde de orda beyaz gres var idi.
Bu isleri kisin yapmamak da en guzeli, cunku sunroof kapanmayinca bir stress basiyor adami :)

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam aynen bende bu şekilde düşünmüştüm. Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tunap 101 gbi yağlayıcılar zamanla toz tuttukça sürtünmeyi arttırıyor. Direk ptfe sprey uygulamak en temizi olacak. Sadece ön perdenin kapanıp açıldığı bölgede bulunan yaylı kısma sıvı gress uygulanabilir. Orjinalinde de orda beyaz gres var idi.
Bu isleri kisin yapmamak da en guzeli, cunku sunroof kapanmayinca bir stress basiyor adami :)
Dün yaşadığım stres görülmeye değerdi. Havanın kararmasına 1 saat vardı ve ben 3.5 attım. :sırıtan1:

Dediğiniz gibi perde kısmında sıvı gresi bıraktım. Diğer tarafları temizleyebildiğim kadar temizledim. Yinede kalmıştır bir miktar bir dahaki bakıma kadar idare eder sonrasında Ptfe yağ ile devam.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.

Davlumbazlara ürün uygulamak için Parlatan Adamlar muadili uzun saplı sünger 90tl

Avm ye her gittiğimde Mr Dıy ’a uğrayıp kendime araç aksesuar reyonundan alacak bir şey bulamadan çıkamıyorum :)
Mr Dıy’e uğramak lazım :D
Forumda Mr Dıy’den alınabilir detail malzemeleri olarak ayrıca bir başlık açılabilir aslında güzel olur.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Çok övülen vonixx blend in performansını sonunda deneyebildim parlaklık farklarını çok hissedemeyen biri olarak waxı uyguladıktan sonraki değişimi anlayabildim :)
Blend i deneyimlememi sağlayan @Erkan KOCAKAYA abime de tekrar teşekkür ediyorum :)
Deneyimden sonra da stoğa ekledim birtane
Enes ben teşekkür ederim, ben uygulamayı yaza saklıyorum. Araç her zaman ki gibi parlamış, eline emeğine sağlık:nazar::yuzx:

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Enes ben teşekkür ederim, ben uygulamayı yaza saklıyorum. Araç her zaman ki gibi parlamış, eline emeğine sağlık:nazar::yuzx:
çok sağol abi senin kadar deneyimim olmasa da kendi çapımda yapmaya çalışıyorum blend in performansını görmek için fırsat kolluyordum valla sonunda dendiği kadarda varmış :D

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
çok sağol abi senin kadar deneyimim olmasa da kendi çapımda yapmaya çalışıyorum blend in performansını görmek için fırsat kolluyordum valla sonunda dendiği kadarda varmış :D
Bu ara havalar hafta içi iyi, hafta sonu yağışlı olunca , detay olmuyor. Yaza giriş terapisini vonix ile yapmayı düşünüyorum :). Senden çok şey öğreniyoruz, paylaşımlarını takip ediyorum :)

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu ara havalar hafta içi iyi, hafta sonu yağışlı olunca , detay olmuyor. Yaza giriş terapisini vonix ile yapmayı düşünüyorum :)
Aynen abi bu iş yaz işi sıcak havalarda daha da keyif alınıyor. senin de dediğin gibi abi bende yazın blend kışın adbl sentetik şeklinde düşünüyorum uygulamayı :) yazın parlaklık kışın dayanım

sozdem06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Merhaba;
PPF kaplama yaptırdığım aracımı yıkadıktan sonra derin bir parlaklık veren, su iticiliği yüksek ve toz tutmayan bir cila önerisi olan var mıdır acaba?